Dodaj do ulubionych

Moja przygoda :) (będzie długie)

06.01.12, 15:30
Wczoraj, po długich miesiącach planowania i wyczekiwania na ten moment, zamówiłam w końcu w sklepie internetowym wymarzony Mountain Buggy Duo. Zapłaciłam 625 funtów z pałąkiem, folią przeciwdeszczową. Za kilka dni dostawa, aż zasnąć nie mogłam tak się podekscytowałam.
Rano coś mnie tknęło, i z nudów napisałam do właściciela sklepu internetowego, czy nie wie gdzie, bo u neigo nie ma na stanie, i na ebay tez nie ma, wiec czy nie wie gdzie kupie adapter do tego wózka pod fotelik Maxi Cosi.
I zaczął sie maraton mailowy. smile
Odpisał, ze nie wie, i że wogóle chyba o nie trudno, że on ma na stanie adaptery do Duet, ale one do Duo nie pasują. Zaproponował, że zminie mi zamówienia, przysle mi Duet, z adapteram, folią, pałąkiem, i jeszcze mi odeśle reszte kasy, bo to wyjdzie taniej.
Ja mu na to, że ja nie mam dwóch noworodków, tylko noworodka (za misiąc w planie znaczy się) i niespełna dwulatke, i boje sie ze ona do tego Duet sie nie zmeiści, zwlaszcza w zimowej kurteczce, bo on przeciez jest 10 cm węższy. I ja go na oczy nie mialam okazji oglądać, więc wole Duo, które na ulicy widziałam i wiem, że mi sie dwulatka do niego zmieści. Na co on z kolei mi pisze, ze cały wózek jest 10 cm węższy, ale samo siedzisko jest tylko 1 cm węższe.
No to mnie zatkało, bo jeśli tak...
Ale mu napisalam, że mam juz kupioną na ebay okazyjnie używana gondolke do Duo, i ona zapewne mi do Duet nie będize pasować...
On, ze faktycznie, nie. Musze kupić gondolke do Duet.
Więc ja pytam ile będzie kosztować Duet + adapter + folia + pałąk + gondolka.
On policzył i napisał 670 funciaków.
To ja na to, że biore, i prosze o informacje w jakiej formie mam dopłacić różnicę.
A on na to: "I'll do it for the SAME price, no need to pay any extra smile I'll get it to you for Tuesday."

Życie wózkomaniaczki (nawet takiej tylko teoretycznej, czyli niespełnionej, bo fundusze i mąż ograniczają rozwinięcie się pasji) jest piękne dziewczynki, nieprawdaż?
Obserwuj wątek
    • zurekgirl Re: Moja przygoda :) (będzie długie) 06.01.12, 15:51
      Gratuluje wink Wstaw fotki jak juz dojdzie. Ja bym sie cieszyla w sumie, Duet lzejszy, wezszy, bardziej poreczny...a dzieciaki od pewnego momentu to juz bardziej wzdluz niz w szerz rosna.
      • saras-wati Re: Moja przygoda :) (będzie długie) 06.01.12, 16:06
        smile) Jako fanka MB oczekuję foteksmile
    • annulka79 Re: Moja przygoda :) (będzie długie) 06.01.12, 16:06
      No i super smile
      Proszę o relację jak wózeczek dotrze smile
    • lucyna_1980 Re: Moja przygoda :) (będzie długie) 06.01.12, 21:36
      Zobacz co znalazłam smile
      www.youtube.com/watch?v=HlypHFyvyIE&feature=plcp&context=C340c2baUDOEgsToPDskL8RKExY3xUi4kaKFxte2PD
      • fifka01 Re: Moja przygoda :) (będzie długie) 06.01.12, 22:55
        Widziałam, widziałam wcześniej. Wszystko co sie da o obydwu widziałam. Tyle, że bez dzwięku, bo mam go w kompie zepsuty, hihi. Na wygląd ten Duo jednak szerszy i wyższy.
        Ale klamka zapadła. Będzie Duet, zdam relację jak sie pojawi.smile
    • fifka01 JUŻ MAM!! 11.01.12, 08:28
      Od wczoraj rano. Cuuuudo.
      Na razie tylko "obczaiłam" wersję podstawową, bo nie miałam jakoś sił z brzuszyskiem i szalejącą dwulatką na skręcanie śrubek gondolki i adaptera do fotelika.
      Ale całosć mieści mi się w drzwiach luźno, Ance wcale nie jest ciasno. Jest super. Wczoraj pół dnia w kółko właziła to do jednego siedzieska, to do drugiego. A ja leżałam z brzuszyskiem na sofie i się przyglądałam. Hihi.
      W weekend mam nadzieję pobawić się gondolką, fotelikiem i śpiworkiem Magdowym uszytym niegdyś do Teutonii. Postaram się wtedy fotki porobić. smile
      • srebrno-listka Re: JUŻ MAM!! 16.03.12, 11:29
        A mogłabyś powiedzieć coś więcej jak wózek się sprawuje? czy starszemu dziecko nie jest ciasno? jak z amortyzacją?
        • marge_ie Re: JUŻ MAM!! 17.03.12, 01:25
          Ja koniecznie poprosze foteczki smile baaardzo prosze smile
          Ja sie napalilam na Mountan Buggy +one ale zniechecily mnie nie rozkladane siedziska w opcji kiedy sa zamontowane dwa siedziska.
          I tak niesmialo myslalam o Duecie ale ta szerokosc mnie przeraza... popowiadaj troche o nim, ja chetnie poczytam tongue_out
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka