Dodaj do ulubionych

Mam Bee Plus - pierwsze wrażenia, moja ocena ;)

25.02.12, 17:43
No i mam wreszcie swoje bee (plus). Kupione oczywiście dzięki (osobne podziękowania dla Saras!) i przez forum smile Wózek "jeździł za mną" jakiś rok chyba, ale wreszcie udało się! Kupiony z myślą o drugim maluchu, ale póki co i starszak ma swoje pięć minut i ochoczo "się wozi" - nagle odechciało mu się chodzić piechotą wink Choć temat tego wózka wałkowany jest na forum pewnie średnio dwa razy w tygodniu, pomyślałam że napiszę swoje kilka słów - może komuś pomogę w podjęciu decyzji smile Póki co wóz testowany przez 4 dni, ale dość intensywnie w terenie miejskim. Spisuje się świetnie na chodnikach asfaltowych (dziurawe, posztukowane, o różnej fakturze), z kostki typu poz-bruk (ułożona dość ciasno), oczywiście w sklepach i komunikacji miejskiej. W 9 m-cu ciąży znoszę go sama na jednym ramieniu (z synkiem za drugą rękę) z trzeciego piętra. Przy 14kg szkrabie amortyzacja rzeczywiście wyczuwalna. Bardzo dobrze podbija się z siedziskiem w każdą stronę (dziecko + zakupy w koszu). Buda dobrze chroni od wiatru (ale testowana tylko na siedząco!). Siedzisko bardzo wygodne - synek zasypia na siedząco...
Czy ma jakieś minusy? hm... trzeba podbijać na każdym krawężniku, szerszym łączeniu chodników (aby nie wpadło w to koło), ze składaniem siedziska musiałam się oswoić (nie zawsze zaskakuje za 1 razem przy pochylaniu do przodu, kiedy chce się przełożyć oparcie), nieznacznie trzeszczy na wybojach (ale to najprawdopodobniej podnóżek).
Uwaga - bardzo ładnie pasuje wkładka szyta przez Panią Helenkę do Urbana! big_grin
Zdjęcia wrzuciłam do wątku ze zdjęciami, więc chyba nie będę tu ich powielać... Jakby co - najwyżej dorzucę ;P
Z wad istotnych - oczywiście mimo wszystko cena! Nie mogłabym i nie chciała zresztą kupić nowego wydając 2,5 tys. Ale jeśli ktoś może taką sumę wysupłać - to też polecam.
A no i wygląda świetnie. Wiadomo - można się lansować! wink))
Obserwuj wątek
    • sylki Re: Mam Bee Plus - pierwsze wrażenia, moja ocena 25.02.12, 17:47
      Zobaczymy co będziesz o nim pisać za jakiś czas, bo ja z połową się nie zgadzam big_grin
      • ollasja Re: Mam Bee Plus - pierwsze wrażenia, moja ocena 25.02.12, 17:52
        A którą połową?
        Oczywiście, to opinia na gorąco jeszcze, z reguły potem zapał stygnie. W razie czego będę tę recenzję rozbudowywać. Ale póki co jeżdżenie sprawia nam dużą frajdę wink)
        • sylki Re: Mam Bee Plus - pierwsze wrażenia, moja ocena 25.02.12, 17:55
          a jest pare rzeczy, podbijanie, jazda po chodnikach tongue_out
      • saras-wati Re: Mam Bee Plus - pierwsze wrażenia, moja ocena 25.02.12, 17:55
        Gratuluję zakupu!! Mam nadzieję, że jednak będziesz niezmiennie zadowolonasmile
        Przyznam, że mam bee już kilka miesięcy(właśnie to sobie dzisiaj uświadomiłam, jak przeglądałam galerię, a tam data wstawienia zdjęcia mojego żółcielca, jak nic listopad) i naprawdę to jeden z fajniejszych wózków, jakie miałamsmile Chyba lubię go tak bardzo, jak swifta, choć wiadomo, że to kompletnie różne wózki!
        • sylki Re: Mam Bee Plus - pierwsze wrażenia, moja ocena 25.02.12, 17:58
          Wiadomo, on ma swoje wady, przez które go sprzedałam, ale prawda jest też taka, że gdybym nie zachorowała na stokke, to by był ze mną dalej, albo wymieniłabym go na all black.

Zresztą dobrze wiecie, że mam ochotę go kupic, nie przechodzi mi, ale też nie mam 2600 sad a stokke nie sprzedam
          • saras-wati Re: Mam Bee Plus - pierwsze wrażenia, moja ocena 25.02.12, 18:01
            Sylki, ale z tą jazdą po chodnikach, to jest tak(rozmawiałyśmy wczoraj o tym), że zależy do czego się porówna?
            Bee będzie się zachowywał, jak większość parasoleksmile
            • ollasja Re: Mam Bee Plus - pierwsze wrażenia, moja ocena 25.02.12, 18:06
              Ja porównuję sobie do parasolki M&P właśnie (na pewno jest lepiej) i do City Mini (nie jest gorzej - w sensie chodników o różnej fakturze, bo oczywiście nie mówię o mega dziurach i drogach gruntowych - BJ jeździłam, tym nawet nie będę próbować). Miałam dziś jedynie problem z przejazdem przez torowisko, ale i tam Mini mi się klinował kilka razy, więc mnie to nie zraziło.
              • sylki Re: Mam Bee Plus - pierwsze wrażenia, moja ocena 25.02.12, 18:14
                a widzisz mi się mini nie klinował na torowiskach, a bee no cóż -masakra
                ale ja go chceee znów
        • ollasja Re: Mam Bee Plus - pierwsze wrażenia, moja ocena 25.02.12, 18:03
          No, ja mam go w komplecie z Urbanem i mam nadzieję, że to mi wystarczy. Oprócz BJ CM GT nie widzę póki co jakiegoś innego króliczka (a i ten nie wcześniej niż za dobre pół roku).
          Oczywiście chciałabym się nie rozczarować Bee po np. m-cu użytkowania, zobaczymy.
          • saras-wati Re: Mam Bee Plus - pierwsze wrażenia, moja ocena 25.02.12, 18:51
            Myślę, że będziesz zadowolona! W komplecie z urbanem, to już w ogóle zestaw idealnysmile
      • mama1dawidka Re: Mam Bee Plus - pierwsze wrażenia, moja ocena 25.02.12, 19:02
        A ja napisze tak uzywam bee plus od paru dni i
        Z ta dobrze zaslaniajaca buda sie nie zgodze sad
        tak samo jak z amortyzacja
        Dostepdo kosza jak dziecko siedzi przodem do kierunku jazdy
        Utrudniony
        Ma on pare minusow
        Ale i tak go polubialam
        On jest super do auta wink
        Jes lekki ok ale wole stoczyc ze schodow uj lub easywalkera niz nosic bee smile
        Ale w aucie jest super!!!
        • saras-wati Re: Mam Bee Plus - pierwsze wrażenia, moja ocena 25.02.12, 19:13
          nie, no budka osłania, jak dziecko siedzi - tu się z ollasją zgodzęsmile
          • mama1dawidka Re: Mam Bee Plus - pierwsze wrażenia, moja ocena 25.02.12, 19:42
            W zadnym wypadku rozloz na plasko siedzenie....
            Bee to ma super bude ale te bee plus to wg mnie nie oslania tak super sad
            • dima1312 Re: Mam Bee Plus - pierwsze wrażenia, moja ocena 25.02.12, 19:50
              gratuluję ! i fakt buda w porównaniu ze starym modelem jest gorsza ale za to wchodzą nowe kolory w tym roku to możesz zaszaleć!
              • mama1dawidka Re: Mam Bee Plus - pierwsze wrażenia, moja ocena 25.02.12, 20:05

Ja wlasnie sie sie zastanawiam
                Nad ta budka chce kupic a nie jestem jeszcze na kolor zdecydowana
                Podoba mi sie ten malinowy
                Ale ten elektrik blue czy jakos tak tez ladny
            • saras-wati Re: Mam Bee Plus - pierwsze wrażenia, moja ocena 25.02.12, 21:07
              mama1dawidka napisała:

> W zadnym wypadku rozloz na plasko siedzenie....
              > Bee to ma super bude ale te bee plus to wg mnie nie oslania tak super sad

no, ale ja i ollasja piszemy o pozycji siedzącej - obie to podkreśliłyśmy!
    • womysia Re: Mam Bee Plus - pierwsze wrażenia, moja ocena 25.02.12, 21:36
      ja miałam już dwa - jednego srebrnego, teraz all black - i życia sobie bez tego wózka nie wyobrażam. będzie z nami do końca wózkowania smile
      • samantha_uk Re: Mam Bee Plus - pierwsze wrażenia, moja ocena 26.02.12, 14:01
        A ja probowalam sie przekonac do tego wozka ale mi nie podchodzi cos obejrzalam trzy na targach podobaja mi sie nowe kolory budek ale na przodzie taki rozkraczony jest z przodu i te biale koleczka smile i z trzech modeli ten jeden stelarz to wogole latal na wszystkie strony uncertain chociaz ten all black wyglada calkiem wink
        • dima1312 Re: Mam Bee Plus - pierwsze wrażenia, moja ocena 26.02.12, 14:05
          mogliby trochę zmodyfikować siedzenie dla mnie za bardzo odkryte młody siedział jak na krześle jak zasnął to raczki nie miały się gdzie ulokować dla dużego dziecka typu parolatek to takie krzesło na kółkach jednak bardziej pasuje mi Baby Jogger mini
    • thea19 Re: Mam Bee Plus - pierwsze wrażenia, moja ocena 26.02.12, 14:09
      trza sie targowac, ja zaplacilam 2150
      wydatki na dodatki pozostawiam bez komentarzasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka