Dodaj do ulubionych

przeprowadzka - zmiana wózka na "terenowy"

26.02.12, 23:11
Witajcie, niedługo przeprowadzamy się na wieś i tu jest moje pytanie, i liczę na Waszą pomoc smile Poszukuję wózka w teren - na wertepy, nierówności, do lasu i po błocie. Do tej pory mieliśmy Mutsy Urban Ridera i sprawował się dobrze (pasował nam) jednak mały już coraz większy (14mies.) i daszek nam w nim przeszkadza - synek dotyka go głową i silnie go to denerwuje (nie dziwię się), ale do rzeczy! Jaki wózek możecie mi polecic z dośc wysokim oparciem (a bynajmniej daszkiem umieszczonym wyżej niż ten w Mutsy). Wózek ten musi się też dobrze prowadzic i podbijac.
Obserwuj wątek
    • agnes_nyc Re: przeprowadzka - zmiana wózka na "terenowy" 26.02.12, 23:16
      nie wnikalam ogolnie w szczegoly ale moze przejrzyj opinie o bj summit moze byc calkiem niezly
      • nicolcia9 Re: przeprowadzka - zmiana wózka na "terenowy" 26.02.12, 23:22
        Ciekawy nie powiem, ale czy dostępny w Polsce? Bo nie widzę... bo najlepiej byłoby go wcześniej "pomacac" chociażby w sklepie smile
        • agnes_nyc Re: przeprowadzka - zmiana wózka na "terenowy" 27.02.12, 00:07
          beda dostepne pod koniec kwietnia smile
    • m7-7 Re: przeprowadzka - zmiana wózka na "terenowy" 27.02.12, 07:25
      Polecam Nippera. Świetnie daje rade w trudnym terenie. Mała zwinna terenówka smile Rewelacyjnie sie prowadzi. Tylko nie wiem jak z wymiarami, musiałabyś sprawdzic czy oparcie ma wyższy niz Mutsy (pewnie są wymiary w watku o nipperze, na blogu też jest jego opis). Ja wożę w nim prawie 2 latka - i ma jeszcze sporo miejsca (ale on z tych niskich smile
      • nicolcia9 Re: przeprowadzka - zmiana wózka na "terenowy" 27.02.12, 07:53
        Również go rozważę, zaraz poszukam co nieco o nim smile
        • nanna78 Re: przeprowadzka - zmiana wózka na "terenowy" 27.02.12, 12:13
          Mam oba te wózki- Urban Ridera i Nippera. Nie mierzyłam wysokości oparcia, ale moim zdaniem Nipper ma dłuższe, bo corka (prawie 2 lata) nie ma "budy na głowie". Polecam nippera - świetna kompaktowa "terenówka". Rewelacyjnie się prowadzi i nadaje w każdy teren - "testowaliśmy" go na plaży i w górach i wszędzie spisywał sie doskonale.
    • gosia_arma Re: przeprowadzka - zmiana wózka na "terenowy" 27.02.12, 07:58
      Na spacery do lasu i w teren mam CONCORD FUSION. Duża spacerówka, bardzo duże siedzisko, wysoko budka, no i super się prowadzi, lekko podbija nawet z duzym dzieckiem. Testowałam go w różnych warunkach i dotychczas mnie nie zawiódł (mamy go już rok - najdłużej z moich wózków) i na pewno zostanie z mani do końca. Nie wiem jak jeździ z gondolą, bo ja kupiłam tylko spacerówkę.
      Spradził się i zimą w śniegach i jesienią w błocie, po lesie też jeżdżę co prawda po ściezach, ale leśnych i nigdy nie było problemów (blokuję przednie koła i jedzie jak czołg)
      --
      • gosia_arma Re: przeprowadzka - zmiana wózka na "terenowy" 27.02.12, 08:01
        Dodam,że synek ma 23 m-ce i jest spory, a nadal wygodnie w nim śpi (zimą w śpiworze i kombinezonie)
        • pomilak1 Re: przeprowadzka - zmiana wózka na "terenowy" 27.02.12, 10:02
          To może zerknij jeszcze na Mountain Buggy Urban Jungle lub Baby Jogger Elite smile
          mam Nippera i jestem zadowolona ale np MB UJ bym z chęcią pojeździła, bo na forum jest pozytywnie opisywany smile
          • nicolcia9 Re: przeprowadzka - zmiana wózka na "terenowy" 27.02.12, 10:31
            Oj tak! MB UJ bardzo mi się widzi, podoba mi się nawet wizualnie, ale ta cena za nowy mnie zabija... a używanych u nas w pl brak... oj, oj wielka szkoda sad
    • saras-wati Re: przeprowadzka - zmiana wózka na "terenowy" 27.02.12, 11:42
      Wózek, który płynie, a nie tylko dobrze się prowadzi, świetnie podbija i nie kosztuje fortuny, to zdecydowanie nippersmile Mam i polecam, będziesz zachwycona lekkością jazdysmile
      • nicolcia9 Saras :) 27.02.12, 12:18
        A gdybym mogła Cię prosic o zmierzenie wysokości oparcia siedziska i jaka odległośc jest od niego do budki? Z góry bardzo dziękuję!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka