Dodaj do ulubionych

Kupilam sobie quinny ZAPP ;-)

01.03.12, 14:30
A wiec miala byc nuna ale po tym jak kolezanka mowila ze dziecko mialo ciasno stanelo na zappie wink jutro u mnie bedzie. Mam nadzieje ze bede zadowolona /wozek tylko do samochodu i sklepu/ mam jeszcze ,oja elke i beby joggera ktory jutro bedzie do mnie wyslany os kuzynki z usa wink maz mnie zabije za taka ilosc ale chwala ze choc zap sie tak mocno sklada wink jutro wstawie zdjecia mojego synka w woziu wink)) a i dalam mysle malo bo 500zl z wszystko w komplecie i przesylka wink
Obserwuj wątek
    • alf1312 literowki ;-) 01.03.12, 14:31
      mialo byc mam elkę /elee bbc i baby jogera wink
      • wiorka_mrau Re: literowki ;-) 01.03.12, 20:26
        Fajnie, daj znać jak sunie ten zapp po chodnikach, czy nie terkocze itd. Też by mi się taki przydał.
    • tereferefretka Re: Kupilam sobie quinny ZAPP ;-) 01.03.12, 20:41
      a tak z ciekawosci- jaki kolor wzielas?
      • duraczek Re: Kupilam sobie quinny ZAPP ;-) 01.03.12, 21:34
        jak w tej cenie to ja obstawiam na kolor czekoladowy. Ciekawe czy mam racje smile ile wazy zapp, czytałam opisy i 6kg ale też ze 8,5 kg?
        • simimi Re: Kupilam sobie quinny ZAPP ;-) 01.03.12, 22:48
          Niestety, będzie terkotał na każdym chodniku i bruku. Nadleżdżającego zappa słychać już z daleka. Bardzo mi to dokuczało, miałam wrażenie że kiedy prowadziłam zappa pół ulicy ogląda się, co to tak hałasuje. Zamieniłam na buggstera i hura, nie terkoce. Jeżdżę nim już rok i jestem wciąż zachwycona smile
          • alf1312 kolorek Blue Scratch 01.03.12, 22:55
            ech juz nie moge sie go doczekac wink))
        • tereferefretka Re: Kupilam sobie quinny ZAPP ;-) 02.03.12, 09:08
          czekoladowy ladny kolor wink
          moj xtra wazyl kolo 9kg, zwykly pewnie cos kolo 7.5

a co do terkotania,mnie do szalu doprowadzalo,ale moje dziecko zasypialo w moment na kostce brukowej wink))
    • cortinka Re: Kupilam sobie quinny ZAPP ;-) 02.03.12, 11:01
      Zapp to moje marzenie, szkoda, że w Polsce nie ma czterokołowych (nie licząc oczywiście Allegro, gdzie ceny są z kosmosu)
      • alf1312 jest genialny!!! 02.03.12, 15:32
        Wlasnie wrocilam ze spaceru jest dla mnie genialny. Wstawie fotki pozniej i opisze ale powiem tak jezdzi sam wink lzej od eleii sto razy
        • saras-wati Re: jest genialny!!! 02.03.12, 15:58
          ale zachwaliłaśwink ja bym chciała czarnegowink
          • tereferefretka Re: jest genialny!!! 02.03.12, 16:51
            widzialam ostatnio calego czarnego na allegro, super sie prezentuje wink))
            • alf1312 A wiec 02.03.12, 17:45
              Wozek po prostu płynie po chodnikach wink turkotanie jest ale mnie nie przeszkadza nie jakies mega. mieszkam w centrum wiec jakos mocno nie narzekam
              podbijanie-cud miod i orzeszki no masakra jestem zachwycona!! zjezdza z wysokich kraweznikow super!! lepiej niz elea, skate m&p, mutsy i xllander. to śmieszne ale takie male kola poradzily sobie super i lepiej na szynach tamwajowych /2pod rzad-przejscie od Hotel parku w strone Zus jak ktos ze szczecina to wie jakie to miejsce wink
              w sklepie super nic sie nie slizga
              budka baardzo fajna duza ale z malym ale...
              A teraz minusy
              boki budki nie sa przymocowane /od raczek wozka w dol to kolka ktore reg nachylenie budki i troche tam zawiewa
              jak kazdy wie nie ma reg siedzonka
              baardzo maly koszyk /na zakupy kiepski
              mam 178cm wz i raczki sa dla mnie tyci za nisko jak by byly 3cm wyzej bylo by super zeby nie bolaly plecy musze isc bardzo blsiko wozka /na plus ze nogami sie nie uderza w stelaz
              albo ja nie mam wprawy albo on sie srednio sklada /.jakos dlugo
              ale faktycznie pozlozeniu jest maly
              Ogolnie bardzo pozytywne wrazenie i szczerze to porownujac go z moimi wozkami /innymi/ jest jak pisalam wczesniej meeega wink
              zdjecie dam wieczorkiem bo mam nowy tel i za cholere nie chca mi zdjecia kablem przesc ;-/jak maz mi wroci to je wkleje
              • tereferefretka Re: A wiec 02.03.12, 17:58
                skladanie wymaga wprawy, nauczysz sie z czasem wink)
                • alf1312 Re: A wiec 02.03.12, 22:36
                  [img]http://www.fotoload.pl/123aa57/1e827d0c83bb60ba891df13d22067ad014278_min.jpg[/img]
                  • alf1312 dokupuje siedzonko xtra 06.03.12, 10:57
                    zakochalam sie w tym moim zappku wink wczoraj postanowilam dokupic siedzonko /360zl/ rozkladane do niego wink fakt ze maly koszyk ale wszystko inne na plus wink mam tylko pytanko chcialam kolor natural ale powiedzcie mi gdzie moge dostac jakies inne? tzn widzialam tylko tez 2011r a moze wiecie gdzie mozna zakupic cos z limitow?
                    • sylki Re: dokupuje siedzonko xtra 06.03.12, 11:09
                      Nie pomogę w znalezieniu, ale napiszę ci coś o składaniu.
                      Ja do wprawy nigdy nie doszłam tongue_out
                      Ale mi się nie chciało też jakoś nad nim zastanawiać i specjalnie trenować big_grin

Przejścia znam, mieszkałam całkiem niedaleko, przejeżdżałam często ale od drugiej strony czyli od Piłsudskiego. Właśnie te tory zniechęciły mnie do bee+. Buggster pokonywał je bez problemu, myślę, że to przez szerokie kółka, niby małe, ale szerokie smile, to samo ma zapp.
                      Terkotania na mieście się nie słyszy, za głośno big_grin
                      • alf1312 Re: dokupuje siedzonko xtra 06.03.12, 11:30
                        ech ja przy skladaniu mam zawsze problem tym paskudztwem nad koszem co zjezdza na dol... ech ale ogolnie wozek miodzio wink i duzy plus ze kola w sklepie sie nie slizgaja. kiedys bylam w biedronce moja elka i byl dramat bo blokuja sie i nie jada ;-/ ja mam nadzieje niedlugo przetestuje na tym przejsciu elita wink juz nie moge sie na niego doczekac wink)))
                        • sylki Re: dokupuje siedzonko xtra 06.03.12, 11:32
                          Ha! dokładnie z tym samym miałam problem. Rozkładałam go ręką, składałam nie pamiętam jak, ale klęłam jak szewc wink
                          • tereferefretka Re: dokupuje siedzonko xtra 06.03.12, 12:40
                            a ja rozkladalam butem, tak mi pokazal pan w sklepie;p

skladal go "na kopy" wiec tego nie powtarzalam,acz moj m,zdarzylo sie...

psikalam teflonem w te rure w koszu i troche lzej chodzilo,ale znowu po jazdach po plazy byla masakra jak sie zapiaszczylo...
                    • tereferefretka Re: dokupuje siedzonko xtra 06.03.12, 12:38
                      siedzenia w innym kolorze niz natural mavis raczej nie znajdziesz.(nie polecam,ogladalam go w sklepie, baaardzo brudny wozek,pomimo,ze tylko z ekspozycji, niestety po wielu praniach rozowego siedziska doszlam do wniosku,ze ten materrial moglby byc lepszej jakosci,zaczynal sie strzepic pod kolankami dziecka.
                      jak ja kupowalam byly jeszcze same siedziska czerwone i czarne,

kolorow w ktorych sa wozki xtra raczej nie sprzedaja osobno(problem bo kartony sa znakowane,jaki kolor w srodku, wiec nie rozdzielaja kompletow-kartony sa w stanie nienaruszonym juz od producenta(w sklepie w ktorym kupowalam tak mi tlumaczyli.)

mi sie podoba teraz 4kolowy,ale cena zwala z nog...

poprzestane chyba na zwyklym zappie,moja mloda i tak nie spi na dworze,czasu nie ma,musi biegac i kolana zdzierac;p winka cena mnie kusi wink
                      • sylki Re: dokupuje siedzonko xtra 06.03.12, 12:54
                        Nie no cena zappa, jest teraz rewelacyjna, a pamiętam czasy gdy kosztował chyba z 700-800 zł (za co nie wiem tongue_out)
                        A nogą próbowałam rozłożyć, nie dawałam rady tongue_out
                        • tereferefretka Re: dokupuje siedzonko xtra 06.03.12, 12:59
                          jak kupowalam swojego xtra w zeszlym roku za 899zl to zapp zwykly kolorystyka 2011 kosztowal 799zl....
                          wiec bardziej kalkulowalo mi sie kupic od razu xtra niz wozek+ siedzisko...

teraz cena jest adekwatna do mozliwosci wink)
                          • sylki Re: dokupuje siedzonko xtra 06.03.12, 13:12
                            Dokładnie i taki na wypad na pocztę bym mogła mieć tongue_out
                            Jako jedyny never ever, jak ja się męczę z Dazzle'm sad
                            Wysłałabym go do serwisu, ale gdzie jest serwis, wujek google powiedzieć mi nie chce sad
                            • tereferefretka Re: dokupuje siedzonko xtra 06.03.12, 14:10
                              jak sie tak meczysz,to chetnie odkupie wink na allegro ich jak na lekarstwo,a w kolorze dla dziewczynki juz calkiem...
                              a co sie popsulo,ze chcesz serwisowac??
                              • sylki Re: dokupuje siedzonko xtra 06.03.12, 14:13
                                nic się nie popsuło, ale mam wrażenie , że ciężko się go pcha przez te koła sad
                                gdy mała nie siedzi w nim to jest super, no ale jak tylko wsiądzie uncertain
                                • pomilak1 Re: dokupuje siedzonko xtra 06.03.12, 14:23
                                  Tak czytam i czytam i może jednak zapp xtra zamiast nuny ???zawsze mi się zapp podobał,jak wyszło siedzonko xtra to mój Kuba na niego był za duży smile
                                  Na szybki wypad chyba byłby dobry, do tego nipper i może za niedługo stokke suspicious
                                • tereferefretka Re: dokupuje siedzonko xtra 06.03.12, 14:58
                                  hmm sylki, a moze ty poprostu porownujesz jazde nim do stokke?
                                  niestety, moja jak nie miala roku i wsadzalam ja do parasolki z mutsy,to byl koszmar, ale skapowalam sie,ze to niestety,uroki parasolki, i kazda bedzie ciezej niz czolgiem wink

na pusto kazdy fajjnie jedzie wink z dzieckiem juz gorzej...

pomilak!tylko pamietaj,ze przodem do Ciebie mala bedzie na pollezaco albo calkiem lezaco,przodem do mamy nie ma opcji siedzacej.
                                  i nie polecam rozu...odradzam serdecznie wink))
                                  • tereferefretka Re: dokupuje siedzonko xtra 06.03.12, 15:03
                                    jeden do skasowania-myslalam ze nie wyslalo...
                                • tereferefretka Re: dokupuje siedzonko xtra 06.03.12, 15:03
                                  sylki,moze poprostu taki jego urok...poza tym,na pusto kazdy fajnie jedzie, z dzieckiem juz nie zawsze wink
                                  poza tym moze podswiadomie porownujesz go z jazda w stokke,ktory zapewne jedzie sam;p przynajmniej tak wyglada ;p

pomilak,pamietaj ze przodem do mamy sa tylko 2 pozycje, malenstwo nie moze siedziec,moja sie wsciekala,bo lubila sie na mnie patrzec,ale reszty juz nie widziala w tej pozycji,bo albo calkiem lezec na plasko,albo na pol-lezaco...

nie bierz rozowego... pranie tego koloru to jakis koszmar...tapicerka nie jest sliska jak zwykly zapp(ortalionowy chyba) tylko takie plotno.
                                  kurz jak sie wezre to koniec... 2 razy w tygodniu siedzialam po kilka godzin z vanishem i szczoteczka do paznokci wink);p
                                  • pomilak1 Re: dokupuje siedzonko xtra 06.03.12, 15:18
                                    terefere dzięki!no to chyba odpadauncertain wolałabym go od nuny właśnie ze względu na obracane siedzisko, ale moja Liwka już siedzi i strasznie się wkurza jak jest w pozycji półleżącej (oczywiście gdy nie śpi smile )
                                    • tereferefretka Re: dokupuje siedzonko xtra 06.03.12, 16:00
                                      ale w sumie...fajnie,ze jest taka opcja, bo np w nunie jej nie ma wcale.
                                      a jak mala zasnie,to mozna ja bezszelestnie przelozyc,zeby miec na nia okowink
                                      • pomilak1 Re: dokupuje siedzonko xtra 06.03.12, 16:32
                                        no właśnie mi bardziej zależy jak ona nie śpiuncertain jakoś tak po przesiadce z siedziska przodem do mnie do wózka z brakiem takiej możliwości stwierdzam, że jednak jest to bardzo przydatne smile
                                        muszę koniecznie go obejrzeć tongue_out wink
                          • alf1312 Re: dokupuje siedzonko xtra 06.03.12, 16:41
                            Nie chcialam od razu kupic xtra bo zalezalo mi na jak najmniejszym rozmiarze i lekkosci a i tak nie wiele przeplace bo 500 Plus 350 to 850zl a mam wozek w 2kolorach wiec mysle ze sie oplaca
                            • tereferefretka Re: dokupuje siedzonko xtra 06.03.12, 16:46
                              nie,no jasne,ze jak 850 to niewiele...
                              ja niestety za ponad 850 kupilam tylko zappa xtra,i to skladanie...no coz. fajniej by bylo skladac go w 1 kawalek,ale nie mozna miec wszystkiego wink
          • variuss Re: jest genialny!!! 06.03.12, 11:28
            saras, może chcesz mojego ?

ja zbieram na tfk dot smile
    • tempera_tura Re: Kupilam sobie quinny ZAPP ;-) 06.03.12, 17:54
      Ile waży Twoje dziecko? i ile ma wzrostu?
      • alf1312 Re: Kupilam sobie quinny ZAPP ;-) 06.03.12, 22:15
        tempera_tura napisała:

> Ile waży Twoje dziecko? i ile ma wzrostu?

Moj "maly" ma 86wzrostu i wazy 13kg wink no i ma 10,5mc wink ale on taki po mnie dlugi jest he he a w zapie ma jeszcze tyle miejsca ze szok wink szczerze to widzialam nawet 5latki w zapach i nawet budke mogli naciagnac
        • sylki Re: Kupilam sobie quinny ZAPP ;-) 06.03.12, 22:18
          hehe ja woziłam 4 latkę w zapie tongue_out
          • alf1312 sylki 06.03.12, 22:24
            powiedz mi czy xtra ma tez taka luzna bude tzn ze bokami mozna do srodka wlozyc reke i zawiewa?? czy ona jest na okolo doczepiona?? bo nie wiem a po filmikach nie widze...
            • sylki Re: sylki 06.03.12, 22:44
              Oj, ja xtra nie miałamsad
              Miała go nasza Fretka więc pewnie ci odpowie.
              Ja wyczytałam na forum, że ta budką z Xtra potrafi się sama złożyć czy jakoś tak.

Nie mam teraz za bardzo jak, bo poszukałabym ci wpisów.
            • tereferefretka Re: sylki 07.03.12, 07:43
              buda jest na stale przytwierdzona do siedziska,nie odczepisz jej tak jak w zwyklym zappie.

no i tak jak sylki pisze, jak zawiewa a wozek masz pollezaco-lezaco,to ona sama opada do tylu, nie ma zadnego plastiku ktory sie zaciska i budka by sie trzymala. z takich typowych minusow to jeszcze to, ze napisy na podnozku sie wycieraja(na pasach bezp. tez.)-one sa z takiej gumki,i sie odklejaja.
              wiac nie bedzie na pewno,bo to najwieksza budka jak do tej pory we wszystkich quinny,ale mogli to bardziej dopracowac.
              • sylki Re: sylki 07.03.12, 08:25
                Te napisy, to chyba w każdym quinny się wycierają, w tym moim poodklejały się literki które są na budzie bodajże.
                A w ogóle przez was i przez tego mojego dazzla nabrałam ochoty na cholernego zappa, nie lubię was, muszę przestać tu włazić tongue_out
                A jeszcze znalazłam używkę w kolorze który mi pasuje, tylko hmmmm 290 zł
                allegro.pl/quinny-zapp-spacerowka-folia-adaptery-i-torba-i2183638806.html
                • tereferefretka Re: sylki 07.03.12, 08:27
                  Haha to forum nas zniszczy...wink)
                  ja sie czaje ale na tego calego czarnego wink

swietny kolorek,gondolki mi sie zawsze podobaly w takim polaczeniu wink)
                  • sylki Re: sylki 07.03.12, 08:37
                    Tego czarnego bym kupiła, ale kasa kasa kasa.
                    Kurde 290zł kosza niet i jeszcze oszpecony, to trochę dużo, zwłaszcza, że wg sprzedającego koszt wysyłki, to 40 zł uncertain
                    • tereferefretka Re: sylki 07.03.12, 08:46
                      jak masz w perspektywie korrzystac z niego do konca wozkowania,to bralabym nowy za niecale 500, nie ma tego koloru,ale masz kosz i gwarancje, moze ona potrzebna,moze nie...ale kosz jest,jak kosza niet w tym za 290 to dolicz prawie stowke na kosz,za 400(z wysylkami tak wyjdzie pewnie)masz oszpecony,za 500 juz nowy
                      za 600 czarny,no ale...tez bez kosza czyli w sumie za 700z koszem,drogo cholera ;/ za 799juz xtra z koszem. ehh
                      • sylki Re: sylki 07.03.12, 08:47
                        no to to i ja wiem, dlatego napisałam ze koszt ogromny.
                        Czarny nowy kosztuje ok 1100 zł wink

Nie podobają mi się inne kolory tongue_out
                        • tereferefretka Re: sylki 07.03.12, 09:11
                          hmm no fajny ten kolorek.
                          ciekawe za ile by puscili,bo widze ze tylko licytacja jest,
                          ochrona przed zlodziejem swietna wink)
                          • alf1312 kupilam siedzonko xtra jupiiiiiii 07.03.12, 10:37
                            A wiec cala noc myslalam i dzis rano zakupilam siedzonko w kolorze natural (meeega mi sie ten kolorek podoba) i dalam 299zl z przesylka kurierska gratis. Jutro ma byc juz nie moge sie doczekac ech chyba sprzeam ta moja elee choc mi troche szkoda bo wyglaa jak ze sklepu ech... i ma wszystkie mozliwe dodatki. Ale wracajac do zappa wyszlo 800zl za 2 siedzobka kosz folie i adaptery ktore mam na zbyciu wink wiec mysle ze tanio jak za nowy wozek z 2 siedzonkami
                            • tereferefretka Re: kupilam siedzonko xtra jupiiiiiii 07.03.12, 10:43
                              ale ja bylam durna ze swojego sprzedalam;/ moglam sprzedac samo siedzonko stelaz bym miala,dokupilabym zwykle zappa i bylby wozek zamiast parasolki teraz. ehh ;p
                            • tereferefretka Re: kupilam siedzonko xtra jupiiiiiii 07.03.12, 10:48
                              alf a czy moglabys mi napisac,z czego jest to siedzonko blue scratch?
                              czy to ortalion czy bardziej plotno,ktore nie jest sliskie w dotyku?

to plotno koszmarnie sie pralo,i zaciagalo...
                              • alf1312 Re: kupilam siedzonko xtra jupiiiiiii 07.03.12, 14:01
                                Az bylam pomacac wink a wiec jest sliskie ale nie ortalion kurcze nie wiem do czego to przywrownac jest takie w dotyku jak by tkane. Sama jestem ciekawa czy bedzie sie ten xtra mocno brudzil bo wzielam kolor natural bo 3ost byly czarne i mam dosc koloru black
                                • tereferefretka Re: kupilam siedzonko xtra jupiiiiiii 07.03.12, 14:13
                                  moze zle okreslilam,ze ortalion,ale na all sa takie(starsze kolorystyki) ktore na zdjeciach sie tak bardzo swieca jak ortalion.

moj xtra byl koszmarny jesli chodzi o pranie,ale ogolnie,to bylo takie plotno,wiec nie ma co cudow wymagac...
                                  • alf1312 Re: kupilam siedzonko xtra jupiiiiiii 07.03.12, 14:33
                                    Ten moj zwykly ma na prawde ok siedzisko material mysle ze latwo plam nie bedzie lapal. A jaki mialas kolor? Kurcze ale mnie wystraszylas z tym twoim zapem mam nadzieje ze moj bedzie w miare ok bo wzielam najjasniejszy
                                    • tereferefretka Re: kupilam siedzonko xtra jupiiiiiii 07.03.12, 14:43
                                      ja mialam rozowy, najgorzej pralo mi sie budke,bo nie mozna jej odczepic i wyprac osobno.
                                      ten natural tez mi sie podobal,ale zrezygnowalam jak obejrzalam go w sklepie(juz o tym pisalam, on nie byl brudny,on byl uswiniony)
                                      mojego w okresie letnim pralam dwa razy w tygodniu, ale ja jezdzilam nim jako jedynym na codzien i na przyklad na wakacjach sie tak nie brudzil(tyle co w bagazniku,bo jezdzilismy na wycieczki),ale wiadomo, pisakiem z plazy sie nie pobrudzi,wiec to tez inaczej...
                                      po wakacjach za to,jak sie zrobilo chlodniej i mala zaczela nosic kurtke,to pasy ciezko sie dopinaly, rozciagniete na maxa,ona jakas taka scisnieta siedziala,wiec wpadlam na pomysl,zeby sie go pozbyc,i w sumie niepotrzebnie.

poza tym kolorem(no moj wybor) to bylo ok..

chociaz jak tak sie patrzylo na niego z boku,to siedzisko powinno isc w tej samej linii co ta rurka stelaza z napisem quinny a moje siedzisko jakby sie tak troche obluzowalo i mijalo sie ze stelazem...to mi sie nie podobalo, takie luzne bylo, jak mala nogami kopala to lekko sie bujala..
                                  • wiorka_mrau Re: kupilam siedzonko xtra jupiiiiiii 07.03.12, 14:35
                                    Ja też kupiłam sobie zapp'a, ale zwykłego. Wczoraj przyszedł i w końcu opanowałam składaniewink) Póki co będzie używany jako stelaż,potem jako sklepowy wózek. Na razie jestem zachwycona i zastanawiam się czy nie lepiej zamiast buzz'a trzeba było kupić zapp'a extra?? Hmm... pomyślę jeszcze, ale buzz też mi się podoba, tylko faktycznie ta budka to dziadowska jest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka