Dodaj do ulubionych

Pytanie o Stokke

01.03.12, 19:20
Oglądałam dzisiaj w sklepie ten najnowszy model Stokke. I mam pytanie - ten właśnie co oglądałam to była gondola. A ja właściwie gondoli nie potrzebuje. Da się kupić samą spacerówkę, czy jak to wygląda? A może ta gondola była bez spacerówki (kosztowała prawie 1000euro) Niestety nie mogłam zapytać nikogo z obsługi bo bardzo mi się śpieszyło a akurat wszyscy byli zajęci..
Obserwuj wątek
    • aga_1980_31 Re: Pytanie o Stokke 01.03.12, 19:48
      1000 euro to zapewne cena całego kompletu a na wystawie był pokazany w wersji z gondolą. Z tego co wiem to sklepy mają taką możliwość by sprzedać wózek tylko spacerowy, trochę problemów jest przy limitowanych seriach ale to i u nas w Polsce choć i te podobno mają obowiązek sprzedać. Zestawów z samą gondolą standardowo nie ma no chyba, że klient kupi samą gondolę i stelaż.
      • pomilak1 Re: Pytanie o Stokke 01.03.12, 20:43
        Tonieja widzę że zaczynasz się wkręcać tongue_out big_grinbig_grinbig_grin
        da się kupić samą spacerówkę smile
        • konwalia-82 Re: Pytanie o Stokke 01.03.12, 20:46
          ja też kcem, może za parę latek... wink
          • pomilak1 Re: Pytanie o Stokke 01.03.12, 20:48
            eee tam konwalia nasze dzieci mają dopiero 7-8 m-cy więc mamy czas tongue_outtongue_out ja też chcę tongue_out
          • sylki Re: Pytanie o Stokke 01.03.12, 21:02
            No wiesz, ja kupiłam Stokke dla 19 miesięcznej córy wink
            • konwalia-82 Re: Pytanie o Stokke 01.03.12, 21:25
              rozsądek mówi nie, zwłaszcza że wracam na 1/2 etatu
              • sylki Re: Pytanie o Stokke 01.03.12, 21:44
                no fakt, w pracy jak będziesz, to już się tak nie nacieszysz, aczkolwiek 8 miesięczne dziecko, to małe dziecko.
                • konwalia-82 Re: Pytanie o Stokke 01.03.12, 22:08
                  sylki tylko o rozsądek finansowy mi chodzi, czas na nacieszenie się by znalazł

a mała nie taka mała(8mcy, 10,6kg i 75cm), ale fakt spokojnie z 2 lata pewnie pojeździmy
                  • sylki Re: Pytanie o Stokke 01.03.12, 22:14
                    No to prawda, kasa sad gdyby nie to, ze wylicytowałam swojego tak tanio...
    • pinik Re: Pytanie o Stokke 01.03.12, 21:17
      Tonieja, a w jakim kraju go odladalas? W Niemczec moze?
      • tonieja22 Re: Pytanie o Stokke 01.03.12, 22:28
        W Holandii. Jeśli chodzi o ten wózek to jest śliczny jak dla mnie, ale raczej rozsądek mówi zdecydowane nie (cena), chociaż ja to jeszcze bym była w stanie ten rozsądek wyłączyć ale wtedy automatycznie włącza się rozsądek mojego M. Chyba ostatecznie kupię ten Quinny Zapp Xtra, podoba mi się i kosztue 1/5 stokke, więc będzie jeszcze kasa na jakieś gadżety big_grin Ale poradźcie mi czy ten quinny może być dla 8miesięcznej dzidzi? Widziałam w sklepie że da się w nim na leżąco dziecko położyć... Aha zaznaczę jeszcze że nie spaceruję z małą jakoś często i długo. No i drogi tu w holandii raczej ładne, po lasach nie będę jeździła... Zresztą jak kupię taki wózek to Balille będę sobie mogła zostawić na wszelki wypadek. Aha ewentualnie zróbcie mi porównanie tego quinny zapp xtra z nuną... Bo cenowo wychodzą podobnie... Chociaż wizualnie chyba ten quinny jakoś bardziej do mnie przemawia... No kochane - pomóżcie!
        • saras-wati Re: Pytanie o Stokke 01.03.12, 22:33
          a może bugaboo?
        • mama1dawidka Re: Pytanie o Stokke 01.03.12, 22:40
          A ogladalas bugaboo bee?
          A stokke
          To jest fajny wozek smile
          • tonieja22 Re: Pytanie o Stokke 01.03.12, 23:00
            no tak ale Stokke i bugabo to już jest dużo wyższa cena niż nuna albo ten quinny zapp. A po 3ch dniach kłótni z moim M o wózek postanowiłam nie upierać się na Stokke, bo jeśli by nasz związek miał ucierpieć przez wózek to nie za dobrze by mi się nim jeździło. Więc odpuściłam i myślałam o czymś tańszym - właśnie nuna lub quinny. Co radzicie? Czy raczej nie radzicie nic z tych dwóch dla 8 miesiecznego dziecka?
            • sylki Re: Pytanie o Stokke 01.03.12, 23:09
              używane bugaboo?
              • tonieja22 Re: Pytanie o Stokke 01.03.12, 23:14
                ale co używane? Czy bym chciała? Wolałabym chyba nowy wózek... Sama nie wiem...
                • z_oe Re: Pytanie o Stokke 02.03.12, 05:40
                  Jak bys chciala jednak sie zdecydowac na Stokke i za dobra cene, mozesz spacerowke wylicytowac na marktplaats , za uzywany, w idealnym stanie jak bedziesz miala szczescie to odkupisz za ok 300 euro.
                  Ostatnio widzialam jak poszedl Stokke( kupiony w grudniu )za 350 euro z extra dodatkami na lato, jak dodatkowe pokrowce itp.-calkiem nowy , wysylka do domu chyba ok 20 eurosmile
              • konwalia-82 Re: Pytanie o Stokke 02.03.12, 07:47
                tonieja to może poczekasz na gt?
            • saras-wati Re: Pytanie o Stokke 02.03.12, 07:14
              tonieja22 napisała:

> no tak ale Stokke i bugabo to już jest dużo wyższa cena niż nuna albo ten quin
              > ny zapp. A po 3ch dniach kłótni z moim M o wózek postanowiłam nie upierać się n
              > a Stokke, bo jeśli by nasz związek miał ucierpieć przez wózek to nie za dobrze
              > by mi się nim jeździło. Więc odpuściłam i myślałam o czymś tańszym - właśnie nu
              > na lub quinny. Co radzicie? Czy raczej nie radzicie nic z tych dwóch dla 8 mies
              > iecznego dziecka?

Dla mnie to jest popadanie w skrajności, bo albo najwyższa półka, który kosztuje fortunę albo najniższa...wg mnie w zappie takiemu małemu dziecku nie będzie komfortowo...jest naprawdę olbrzymi wybór wózków!!
              Może coś jeszcze Ci się podoba? Ja bardzo lubię wózki mamas&papas - np. mylo pewnie znajdziesz używane w fajnej ceniesmile Szczególnym sentymentem darzę mountain buggysmile jeśli lekki trójkołowy, to może tfk buggster?
              • saras-wati Re: Pytanie o Stokke 02.03.12, 07:16
                nie chcesz używanego, to mylo odpada, bo wtedy i xplory używane mogłabyś kupić czy bugaboosmile

mieszkasz w Holandii, masz więcej możliwości niż my tutajsmile to poszukajmy czegoś ekstra!!
                • sylki Re: Pytanie o Stokke 02.03.12, 08:15
                  Saras dobrze prawi, nie kupiłabym żadnego z tych quinny, które wymieniłaś.
                  Miałam Buggstera i Zappa, różnica kolosalna (we wszystkim)
                  Zapp Xtra składa się z 2 części, więc traci moimzdanie walory małej i poręcznej przewozówki (spacerówką nie nazwałabym go)
                  • konwalia-82 Re: Pytanie o Stokke 02.03.12, 08:18
                    ja sie zgadzam z sylki, dla mnie taki wózek nie nadaje sie jako jedyny
                  • mama1dawidka Re: Pytanie o Stokke 02.03.12, 08:39
                    Nie no xtra nawet po zlozeniu w dwie czesci jest maly
                    A ja bym na marktpplaats sobie zaszalala wink
                    Choc przyznam ja tam buszuje prawie co tydzien
                    I powiem tylko tyle czesto ludzie oddaja wozki za bezcen.....
                    Np bee z deska dla drugiego spiworkiem folia 170 euro ostatnio mialam okazje
                    Uj z gondoplami 80 euro
                    Maclareny idzie tez upolowax tanio
                    Ja tam bym wolala
                    Np dwie uzywki w bardzo dobrym stanie niz jeden nowy...
                    ale to ja
                    • sylki Re: Pytanie o Stokke 02.03.12, 08:51
                      Nie napisałam, że nie jest mały, ale że traci przywileje, tak więc osobiście bym go nie chciała, zresztą miałam zwykłego zappa i bez szału jest ten wózek.
                      Jako przewozówka ok, ale jako spacerówka nie ma mowy
                      • tereferefretka Re: Pytanie o Stokke 02.03.12, 09:05
                        hmm...bez przesady...
                        moje dziecko jakos nim jezdzilo jako jedynym wozkiem przez cale lato,i na wakacjach,i bylo ok...
                        wg mnie to wy popadacie ze skrajnosci w skrajnosc...
                        nie kazdy potrzebuje 5 wozkow zeby oko cieszyly,albo zeby byly :jeden do ch, drugi do lasu,trzeci do lansu, czwarty zeby mieszkal w samochodzie a piaty jako zwykly kaprys...
                        i akurat u mnie zapp jako jedyny sie sprawdzil(poza terkotaniem) byl fajnym wozkiem.
                        jakbym miala wybierac to wzielabym go drugi raz,z prostej przyczyny-dobrze mi sie nim jezdzilo,mojemu dziecku tez.
                        jakbym miala brac to 4kolowego,siedzisko jest fajniejsze.

na rownych chodnikach zapp nie terkocze,wiec skoro tonieja mowi,ze ma wokol siebie raczej rowne drogi(czego ja o swoich okolicznych powiedziec nie moge) to chyba powinno byc ok.

ja bym wolala jednak chyba nowy(pomimo,ze sie zaklinalam,ze nowego juz nie kupie,bo strata kasy) niz uzywke i zadnej gwarancji.
                        nawet najlepsze potrafia splatac figla-wiec zawsze lepiej gwarancje miec,nic nie miec i sie bujac samemu z naprawa.

a co do uzywek...ja nie mam nic przeciwko ale moj m sie na przyklad krzywi na uzywane,wiec coz. u kazdego co innego, u jednej maz nie wnika, i temat zostawia kobiecie a gdzie indziej zupelnie odwrotnie...
                        a ze akurat nie chce wywalic kasy na stokke,no coz,mnie to nie dziwi ;p
                        • sylki Re: Pytanie o Stokke 02.03.12, 09:18
                          No przecież ja piszę o sobie, miałam zappa, i w życiu nie mogłabym go mieć jako wózka jedynego. Dla mnie to nie spacerówka i tyle.
                          Dodam, że miałam go za darmo, gdybym miała na niego wydać jakiekolwiek pieniądze, to bym się posądziła o zaćmienie jakieś

Na nowych chodnikach zapp terkocze smile

Nie mam 5 wózków, nie odczuwam takiej potrzeby, więc nie rozumiem po co ten przytyk.

Wolę używany ale bdb marki, niż nowy gównianej...
                          • tereferefretka Re: Pytanie o Stokke 02.03.12, 09:38
                            no jesli quinny juz jest uznawany za gowniana marke...to zaraz jane i concordy pewnie tez beda gowniane...
                            coz...
                            to nie zaden przytyk,
                            zapp to normalny wozek,wg mnie alternatywa dla innych,bo mimo oddzielnego siedziska sklada sie do malych rozmiarow,a dla niektorych to ma znaczenie..

ty nie masz pieciu,ja tez nie mam, moj jako nowy na chodnikach- rownych-nie terkotal, na kostce tak.

nic nikomu nie przytykam,tylko daje do zrozumienia ze moje dziecko jezdzilo w nim w jako jedynym wozku przez dlugi czas,i wszystkim pasowalo.
                            • sylki Re: Pytanie o Stokke 02.03.12, 10:13
                              Tylko nie rozumiem po co ta dyskusja, tobie był ok, dla mnie to wózek typowo pod fotelik, do innych celów się po prostu nie nadawał.
                              Koniec kropka.

A aluzja do 5 wózków, po co ?
                              Niektórzy mogą mieć i 10, i co z tego.

Zresztą raz piszesz tak, raz siak odnośnie zappa smile
                              • mama1dawidka Re: Dziewcxyny 02.03.12, 10:24
                                Noz zamiast spierac
                                Nie lazdemu terkotanie przeszkadza!!!!
                                Tak samo nie kazdy terkotanie toleruje!
                                Trzeba wiedziec zalety i wady tegO wozka!
                                A jesli Pani zmierza sie ku kupnie zappa ok
                                I mam nadzieje Sylwia ze nie chodzilo co ze quinny to gowniana marka uncertain
                                Bo maja fajne wozki (pomijajac oczywiscie senza hejehe)
                                Noi lepiej quiniaka kupic niz jakies babydesign czy cosw ten desen
                                A nuna tez minimalnie terkoce na kostce
                                Ba nawet moj bbo na kostce niekiedy jakis tam dzwiek wydaje
                                Z czego mi terkotanie az tak nie przeszkadza
                                A mi sie zappy te cale czarne podobaja
                                Ale napewno nie kupie gdyz ten wozek jest dla mnie za niski
                                Tonieja zobacz prosze jeszcze ped perego si
                                Pcha sie tak samo lekko no prawie jak zappa
                                Ale ma rozkladane siedzisko do spnia w razie czego i regulowana raczke wysokosc
                                Cena tez taka do przejscia
                                • sylki Re: Dziewcxyny 02.03.12, 10:30
                                  Nie wiele zrozumiałam z tego co napisałaś wink

Gdzie ja napisałam że quinny to gówniana marka?

Ja się nie spieram, piszę że DLA MNIE ten wózek nie nadaje się na ten jeden jedyny.
                                  Koniec tematu.
                                  Mnie terkotanie nie przeszkadza w sumie, bo tak jak piszesz bboo też terkotał. Nie słyszę go też z daleka jak jedzie (o zappie teraz pisze), ale wózek ten nie nadaje się na ten jeden jedyny, nawet w wersji Xtra.
                                  W tej cenie można mieć naprawdę fajniejszy wózek, a Tonieja idzie ze skrajności w skrajność,
                                  Jak nie mogę mieć Stokke, to kupię sobie Zappa, trochę takie zamienił stryjek siekierkę na kijek wink
            • dziustynka zapp xtra 02.03.12, 09:37
              Jeżeli te chodniki w Holandii masz z takiej kostki typu Bauma, to odradzam Zappa. Nie mogłam znieść jego terkotania, jest naprawdę głośne. Kółka są takie twarde plastikowe. Widzę go jedynie na chodnikach asfaltowych no i do CH.
              • dziustynka Re: zapp xtra 02.03.12, 09:39
                Nuna też się dla takiego maluszka na jedyny wózek nie nadaje.
                Pomyśl nad baby joggerem city mini. Przesadziłam do niego półroczniaka i jeźddzi do tej pory.
                Pokona każdy teren.
        • pinik Re: Pytanie o Stokke 01.03.12, 23:17
          Nie wiem, gdzie mieszkasz w HOlandii, ale w niektorych niemieckich sklepach stokke dostaniesz o wiele taniej (nawet dosc blisko granicy holenderskiej) np. tu:

baby-online-kaufhaus.de/cgi-bin/cosmoshop/lshop.cgi?action=suche&wkid=13306401828163&ls=de&nochache=1330640196-8178&gesamt_zeilen=12&suchbegriff=stokke%20xplory
          Niestety te wozki niedawno w Niemczech sporo podrozaly..
          • tonieja22 Re: Pytanie o Stokke 02.03.12, 09:29
            Ja mieszkam po przeciwnej stronie, bo raczej przy granicy ale z Belgią... Nie wiem już co robić dziewczyny... Każda mówi co innego wink A ja się na wózkach prawie w ogóle nie znam i kurczę no nie mam pojęcia jak tu podjąć jakąś decyzję...
            • saras-wati Re: Pytanie o Stokke 02.03.12, 09:54
              tonieja, określ kilka rzeczy:
              1) nowy czy używany
              2) ile chcesz wydać
              3) czy będzie to jedyny wózek i po jakich głównie terenach będziesz jeździć
              4)jaki wolisz 4- czy 3-kołowy
              5)w jakim wieku jest maluch
              • tonieja22 Re: Pytanie o Stokke 02.03.12, 11:29
                saras-wati napisała:

> tonieja, określ kilka rzeczy:
                > 1) nowy czy używany
                > 2) ile chcesz wydać
                > 3) czy będzie to jedyny wózek i po jakich głównie terenach będziesz jeździć
                > 4)jaki wolisz 4- czy 3-kołowy
                > 5)w jakim wieku jest maluch

Ok, a więc.
                1. Nowy
                2. Góra 250eur
                3. Nie, mam jeszcze balille.
                4. Właściwie chyba mi to obojętne, ale jeśli na 4 to żeby to były skrętne.
                5. Mała ma prawie 8m-cy, waży prawie 9kg.
            • z_oe Re: Pytanie o Stokke 02.03.12, 09:54
              Kazda mowi co innego,bo kazdej co innego w wozkach odpowiada -jedna lubi sledzie w oleju, inna w occie, jeszcze inna w pomidorach a niektore sledzi nie jadaja bo nie lubiasmile

Napisz na kartce czego Ty wymagasz od wozka. Spacerowka ma byc rozkladana na plasko czy jednak kubelkowa, ma miec duze pompowane kolka czy malutkie, 4 czy 3???
              I nie zapominaj ,ze to wozek dla Ciebie , jaki kupisz takim jezdzic bedziesz . To,ze dziewczyny mowia swoje propozycje nie znaczy,ze masz leciec do sklepu i taki wlasnie kupic .
              Musisz sama wyposrodkowac i sie zdecydowac.smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka