Dodaj do ulubionych

Ktory Baby Jogger

11.04.12, 20:44
W zwiazku ze GT bedzie dopiero w maju, musze niestesty zmienic plany co do wozka.
Mieszkam w miescie gdzie chodniki sa stare nierowne. Czy zeby po nich jezdzic to musze kupowac tego elite czy wystarczy mini. Jesli wystarczy to lepiej 4 czy 3-kolowe?

Z gory dzieki za pomoc. wink
Obserwuj wątek
    • srebrno-listka Re: Ktory Baby Jogger 11.04.12, 21:05
      Ja bym brała elite, mam go i to świetny wózek. Miałam tez mini 3 kołowe, radzi sobie, ale elite jest lepszy, wygodniejszy. Ponoć mini 4 kołowe ma lepszą amortyzację niż 3 kołowe. A porównanie mini i elite moge pokazać tutaj
      • tara13 Re: Ktory Baby Jogger 11.04.12, 21:09
        NO kolka sa duzo wieksze - fajnie. A na w realu to duza jest roznica wielkosciowo miedzy wozkami?
        • gaga-sie Re: Ktory Baby Jogger 11.04.12, 21:15
          Nie wiem dokładnie jak siedziska, w elite wydaje mi się troszkę głębsze. Zewnętrznie różnią się sporo wielkością. Koła Elite są 30 cm i są szerzej rozstawione-67 cm. City mini ma 63 cm.
          • dima1312 Re: Ktory Baby Jogger 11.04.12, 22:00
            siedzisko w Elicie jest głebsze i oparcie wyższe
          • sweet.joan Re: Ktory Baby Jogger 12.04.12, 15:35
            A mogę zapytać, jaki jest rozstaw przednich kół w City Mini 4? Chodzi mi o podjazdy na schody - czy przednie kółka są dość szeroko, żeby jechały po podjazdach, a nie wpadały na stopnie.
            Z góry dziękuję!
            • sylki Re: Ktory Baby Jogger 12.04.12, 15:53
              Nie będą wpadać na stopnie, ale ja nigdy nie wpycham wózka na podjazd, bo to jest strasznie niewygodne, wolę wciągnąć na tylnych kołach.
              • sweet.joan Re: Ktory Baby Jogger 12.04.12, 16:08
                Pewnie kwestia przyzwyczajenia smile Ja dla odmiany zawsze wpycham, dlatego chcę 4-kołowy. Trójkołowca musiałabym nauczyć się wciągać. Jak dla mnie pchać zdecydowanie łatwiej. Ale jak wspomniałam, jak kto woli wink Sąsiad nawet na krawężnik tyłem podjeżdża i to 4-kołowcem wink
                • dima1312 Re: Ktory Baby Jogger 12.04.12, 19:16
                  na kołach tylnich nie polecam ciągnąć szkoda zawieszenia.... wjeżdża ok. na podjazdy czemu nie? rok temu byłam z nim na wakacjach cały miesiąc i sporo podjazdów było sprawdził się fantastycznie
                  • dima1312 Re: Ktory Baby Jogger 12.04.12, 19:23
                    jak wysoki podjazd to na tylnich niebezpiecznie
                    • sylki Re: Ktory Baby Jogger 12.04.12, 20:04
                      A niby czemu niebezpiecznie, niebezpieczniej jest na wysoki wpychać, bo nie masz kontroli nad wózkiem, a za każdym razem blokować koła bez sensu.
                      Nigdy nie wpychałam wózka, bo kończyło to się średnio, więc dla mnie bezpieczniej jest wciągać, a zawieszenie,hmmmm wózki po schodach sie wciąga czyż nie.
                      • dima1312 Re: Ktory Baby Jogger 12.04.12, 22:44
                        no Sylki te raczej nie są przewidziane do wciągania ale każdy na swoje ryzykowciągać mogę swojego Elita bo koła ma pompowane
        • srebrno-listka Re: Ktory Baby Jogger 12.04.12, 08:16
          Jest zauważalna róznica, elite jest większy.
    • sylki Re: Ktory Baby Jogger 12.04.12, 09:01
      Miałam mini 4 i po dziurawych chodnikach szedł jak burza big_grin
      Potrafiłam gadać przez telefon i prowadzić go jedną ręką, przez "piękne" szczecińskie ulice
      • annulka79 Sylki 12.04.12, 09:15
        Sylki, ja podepnę się trochę nie na temat, ale nadal drążę temat wnoszenia Mini wink
        Czy 4 kołowy da się złożyć i wnieść na piętra trzymają w drugiej ręce dziecko? Wiem ze to teoretycznie możliwe ale czy praktyce wykonalne? Nie chciałabym poradzić koleżance tak że mnie zeklnie po tygodniu wink
        Czy jest odczuwalna różnica z 3 kołowym?
        • dima1312 Re: Sylki 12.04.12, 09:31
          odpowiem za Sylki bo miałam tez 4 kołowego i spokojnie da radę ja z parolatkiem nieraz na ręku i wozem w drugiej wniosłam to bardzo poręczne wózki
          • annulka79 Re: Sylki 12.04.12, 09:46
            Dzięki!
        • sylki Re: Sylki 12.04.12, 11:54
          próbowałam i szczerze, hahahaha, nie da rady, bo mini 4 kołowe nie składa się tak dobrze jak 3 kołowe. Koła w 4 kołowym niestety trzeba odpowiednio ustawić, a z dzieckiem na rękach to chyba srednio możliwe.

Pamiętam jak próbowałam to zrobić wnosząc do mamy na 3p kamienicy dzieciaka na rękach ze złożonym mini, dobrze ze moja mama zeszła piętro niżej, bo bym się zapłakała wink

Moim zdaniem łatwiej jest go wnieść z dzieckiem w wózku niż osobno smile
      • tara13 Re: Ktory Baby Jogger 12.04.12, 09:37
        po sniegu tyz?
        • dima1312 Re: Ktory Baby Jogger 12.04.12, 11:36
          tyz !!
          • sylki Re: Ktory Baby Jogger 12.04.12, 11:55
            ja nie jeździłam ale inni dawali big_grin
    • tara13 Dzieki za rady, wozek zakupony 14.04.12, 20:15
      BJ czworeczka, i bardzom zadowolona, malemu tez sie podoba. wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka