Dodaj do ulubionych

Raczka w Joolz'ie

26.04.12, 23:07
Czekam i czekama na tego czarnego joolz'a i doczekac sie nie moge smile

Troche sie obawiam raczki tego wozka: jest teleskopowa, ja wole "lamane". I nie jest za bardzo wyprofilowana ergonomocznie. Wygodnie wam sie na niej rece trzyma?
I jak jest z podbijaniem wozka jak raczka nie jest za bardzo wyciagnieta (mam 165 cm wzrostu)?
Obserwuj wątek
    • cortinka Re: Raczka w Joolz'ie 27.04.12, 06:31
      Nie jest źle, chociaż ja tez nie lubię teleskopowych rączek. Najwygodniejsza była jednak we Frogu, chociaż była bez regulacji.
      • pinik Re: Raczka w Joolz'ie 27.04.12, 07:41
        Tak, mi tez frog pasowal, a cameleon juz mniej (choc ma regulacje).
      • emakowka Re: Raczka w Joolz'ie 27.04.12, 07:46
        Ja też mam 165 cm wzrostu i podbijanie przy najniżej ustawionej rączce jest rewelacyjne. Pytałaś kiedyś,czy przednie koła terkoczą na kostce brukowej-wczoraj sprawdzałam i się wsłuchiwałam- w moim jadą cicho.
    • martuska1982 Re: Raczka w Joolz'ie 27.04.12, 08:50
      Joolza wprawdzie nie miałam i narazie się nie zanosi wink ale o rączce ogólnie napiszę. Nie wiem jak dla innych mam, ale dla mnie rączka teleskopowa musi być wysunięta bardzo. Mam 170cm wzrostu, więc mogę sobie na to pozwolić. Jak rączka jest wysunięta wyżej to według mnie łatwiej się manewruje i podbija, ale ja na punkcie lekkości podbijania i manewrowania mam fioła (to najważniejsza w wózku dla mnie rzecz obok wyglądu oczywiście). To jednak subiektywna opinia, bo ja już chyba nawet trochę spaczona jestem. wink
    • lucyna_1980 Re: Raczka w Joolz'ie 27.04.12, 09:41
      Podbijanie w tym wózku jest bardzo dobre, ponieważ wózek jest tak wyważony, że całość ciężaru spoczywa na dużych tylnych kołach. Koła przednie służą do podpierania wózka kiedy jest na postoju. Na pewno lepsze niż w Stokke wink
      • malenstwo2010 Re: Raczka w Joolz'ie 27.04.12, 11:50
        Ja prowadziłam Joolza przy niewysuniętej rączce (mam 170 cm), podbijało mi się rewelacyjnie, mąż jeździł nim przy rączce wysuniętej (ma 183 cm)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka