Dodaj do ulubionych

Bugaboo bee+

06.05.12, 11:53
Przeczytałam chyba już wszystkie posty na jego temat i mam prośbę do posiadaczek tego wózka, czy kupiłybyście go jeszcze raz czy zdecydowanie nie, jakie są jego plusy w tzw. realu, a jakie minusy? Chcę sobie go kupić, ale mam obawy czy nie będę żałować.
Obserwuj wątek
    • lucyna_1980 Re: Bugaboo bee+ 06.05.12, 12:12
      Ja mam ten wózek od września 2010 i mimo kilkukrotnego problemu z kołami kupiłabym go jeszcze raz - nie ma innej tak funkcjonalnej spacerówki, która jest idealna dla maluszka a także pomieści duże dziecko i przy tym ma ciekawy design.
      Teraz z kołami jest już wszystko OK.
    • sylki Re: Bugaboo bee+ 06.05.12, 12:17
      mimo, że nie jest to wózek na moje trasy jakie pokonuję sad
      to myślę o ponownym zakupie (a myślałam, że się wyleczyłam z niego wink)
      • mama1dawidka Re: Bugaboo bee+ 06.05.12, 12:56
        Eh a ja go mam i ze tak powiem ochlonelam nim i jest taki o....
        Nie jest zly ale jakis super tez nie jest
        A po stokke to w ogole przyzwyczaic sie nie umialam hehehe
        Wg jest fajny do sklepu
        Choc kupilam kiedys do niego barierke z chicco
        I nie pasowala idealnie trzeba bylo sie z nia nameczyc wiec odeslalam
        Ja jestem z tych co lubia palaki
        Czy bym go kierys znowu kupila.....
        Hmmmm
        W sumie jakby kiedys jeszcze cos to chyba tak
        Bo lubie miec
        Choc nie wiem czy ta emmaljunga scooter s by lepsza nie byla....
        • agnes_nyc Re: Bugaboo bee+ 06.05.12, 13:29
          mam i jestem zadowolona moje dziecko rowniez smile sama wsiada
    • villemo86 Re: Bugaboo bee+ 06.05.12, 13:52
      A do czego będzie Ci potrzebny ten wózek?

Ja mam go jako wózek, który na stałe jeździ w samochodzie. Biorę go na zakupy i na wycieczki, ale nie nadaje się w trudny teren. Ostatnio jeździłam nim nad zalewem i był całkiem spoko, ale już wczoraj po leśnej ścieżce jechałam kawałek i myślałam, że mnie trafi. Ogólnie ja go bardzo lubię, ale jako terenówka się nie nadaje
    • isabel_o Re: Bugaboo bee+ 06.05.12, 14:44
      Mam, bardzo lubię i kupiłabym jeszcze raz smile
    • womysia Re: Bugaboo bee+ 06.05.12, 18:27
      mam i kupiłabym jeszcze raz, a właściwie kupiłam, bo sprzedałam prawie nowy srebrny i kupiłam wersję z czarnym stelażem big_grin

jest idealny jako lekki wózek dla starszego dziecka zamiast wózka parasolki typu maclaren (mnie się zwyczajnie nie podobają) ale sprawdza się świetnie też jako wózek dla malucha na gładkie powierzchnie - do sklepu, do lekarza, do znajomych - najlepiej jako drugi wózek, przy wózku bardziej terenowym z gondolą.

nie wyobrażam sobie, że nie mam tego wózka. składa się i rozkłada bajecznie łatwo i jest tak lekki, że wrzucam go jedną ręką do bagażnika. no i wygląd plus opcje kolorystyczne. bardzo mi się nadal podoba.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/hd/ec/dceh/BK4d3uE5mn3OBL0xDB.jpg
      • womysia Re: Bugaboo bee+ 06.05.12, 20:17
        i jeszcze - jeśli możesz poczekać i miałby to być twój jedyny wózek - to na twoim miejscu poczekałabym na pierwsze wrażenia dziewczyn (w tym moje bo na 99% kupię ten wózek) użytkowniczek easywalkera june - ma wszystkie zalety bee oprócz wagi (waży ponad 9 kg) ale jest podobno terenowy - 4 pompowane średniej wielkości koła. ja i tak sobie bee zostawię, ale ja mogę mieć kilka wózków, a to june będę używała jako terenówkę i zimówkę - o ile zda egzamin big_grin
    • thea19 Re: Bugaboo bee+ 06.05.12, 20:01
      nie, jesli nie mialabym gwarancji, ze nie wystapia usterki, ktore mial moj egzemplarz. za 3,5tys mozna wymagac wiecej od spacerowki.
      • sylki Re: Bugaboo bee+ 06.05.12, 20:08
        Jakie 3,5 tys?
      • womysia Re: Bugaboo bee+ 06.05.12, 20:09
        e, ja płaciłam koło 2 tys. zł za nowy, 3,5 tys. zł to chyba pomyłka.
        • thea19 Re: Bugaboo bee+ 06.05.12, 21:10
          goly kosztuje mniej. z budkami, spiworkiem, organizerem i torba tyle mnie kosztowal
        • pomilak1 Re: Bugaboo bee+ 06.05.12, 21:23
          a ja w sumie nie wiem czy bym kupiła jeszcze razuncertain w sumie jak wrócił z serwisu to było ok, ale mam dużo dziur u mnie na osiedlu i doprowadzały mnie do szału te "trzęsawki". Może za szybko go sprzedałamwink jeżeli by kosztował połowę to na pewno bym miała wersję all black tongue_out
    • bluejennie Re: Bugaboo bee+ 06.05.12, 21:21
      Dzięki dziewczyny, wózek taki byłby mi potrzebny głównie do sklepu, bagażnika w samochodzie na wycieczkach (nie terenowych, leśnych, zwykle w odwiedzinach u dalszej rodziny w innych miastach, wypady weekendowe) ewentualnie na krótkie spacery, obecnie na spacerach używam joolz'a (genialny jak dla mnie) na zmianę z maxi cosi mura4 (też nie mam do niego zastrzeżeń), miałam zappa, ale sprzedałam - niestety to wózek nie dla mnie. Easywalker june - fajny, ale przypomina mi murę, a ja chciałabym coś lekkiego, no a maclareny pomimo ich dobrych opinii jakoś mi się nie podobają, więc pomyślałam o bee+. Thea19, ale chyba nowe wózki mają gwarancję w razie czego, mam nadzieję, że nie jest to bubel za 2 tys.?
      • womysia Re: Bugaboo bee+ 06.05.12, 21:29
        blue, nie, no - jak masz joolza, a jeszcze dodatkowo murę - to spokojnie kupuj bee+ - ja tak samo nie trawię maclarenów i to jest moim zdaniem najlepsza alternatywa smile
      • thea19 Re: Bugaboo bee+ 06.05.12, 22:16
        no maja ale co z tego? poczytaj moja historie z bee i serwisem bbo.
        w przyszpilonym watku tez cos napisalam
        tez jezdzilam mura, to byl pierwszy wozek - kompletnie nic sie z nim nie dzialo a przeszedl sporo. bee to przy nim jakosciowa mega porazka.
        • lucyna_1980 Re: Bugaboo bee+ 06.05.12, 22:36
          oj, tam ... jakby przeczytała moją historię to by się te wystraszyła i nie kupiła wink bo był 5 razy w serwisie...
          A mimo tego jest to bardzo fajny wózek i teraz jest z nim wszystko OK i będę go polecała każdemu kto ma na niego ochotę bo alternatywy nie ma dla niego żadnej.
          • dima1312 Re: Bugaboo bee+ 06.05.12, 23:47
            tylko dla tego żejest lekki...ja miałam starego bee i nowego i...to wózek nie dla nas krzesło na kółkach ręce małego jak spał wiecznie zwisały po bokach zero osłony,ja wolałam wózki bardziej zabudowane i stabilne ale wizerunkowo ok. i + za dodatki które można dokupić
            • didis Re: Bugaboo bee+ 07.05.12, 10:50
              Ja bym nie kupiła 5 razy w seriwsie, ciągłe użerania. Jak wrócił 2 raz z nowym stelażem od razu sprzedałam. Podoba mi się ten czarny, ale nie za tyle pieniędzy. Może jak kiedys sprzdam stokke, ale bee nie lubiłam.
    • ollasja Re: Bugaboo bee+ 08.05.12, 00:10
      Kupiłabym jeszcze raz. Używam dla 2miesięcznego malucha (duże dziecko, ponad 6 kg)- pod fotelik lub w CH z siedziskiem (po równiutkiej powierzchni) i czasem dla 2,5-latka.
      Plusy - łatwe składanie, poręczność, stosunkowo niewielka waga, super lekkie prowadzenie, dopracowane i PRZEKŁADANE siedzisko, ciekawy design, super zwrotny (np. w sklepie)
      Minusy- cena, przednie koła nieco wibrują przy pustym wózku, trzeba wyczuć obsługę siedziska (żeby nie szarpać się, tylko płynnie składać), brak osłoniętych boczków (dla malucha), brak pałąka, folia zajmuje sporo miejsca.
      Aha - przy rozłożonym na płasko siedzisku buda staje się płytka - ale znakomicie to niweluje daszek Teutonii smile

Ogólnie wózek super jako dodatkowy, do sklepów, kościoła, samochodu lub też na równe osiedlowe alejki. Amortyzacja wyczuwalna, bardzo lekkie prowadzenie (nieco gorsze podbijanie przy dużym dziecku - 15 kg). W teren się nie nadaje, niestety. Jeśli potrzebujesz go do ww celów i możesz pozwolić sobie na taki wydatek - naprawdę polecam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka