Dodaj do ulubionych

Podnóżek w bjcm GT

02.06.12, 19:05
Za radą forum kupiłam gt. Niestety nie bardzo widzę możliwość wypchania podnóżka tak jak opisywałyście to przy zwykłym mini.Czy rzeczywiście nic z tym się nie da zrobić? Próbowałam coś wepchnąć w te pasy od spodu,ale efekt mizerny...
Obserwuj wątek
    • dziustynka Re: Podnóżek w bjcm GT 02.06.12, 20:48
      Ja, jak przy cm4, wypycham taką gąbka do kąpieli noworodka, taka w kształcie misia duża.
      Aczkolwiek w gt słabiej się to trzyma i muszę ciągle poprawiać, a w cm4 poprawilam chyba z aż raz w ciągu pół roku.
      • agusia041 Re: Podnóżek w bjcm GT 02.06.12, 21:49
        Ja ten wózek kupiłam w ciemno.Gdybym widziała go wcześniej na żywo pewnie dokładnie wybadałabym kwestię tego podnóżka.A tak trochę się zawiodłam.Mały ma niespełna pół roku i wózek nieco na wyrost.W domu mam emmaljungę ,ale ta nie nadaje się do transportu. GT miał być taki super wygodny do samochodu. Spróbuję z gąbką a z czasem może pojawią się jakieś nowe patenty na ten nieszczęsny podnóżek.
        • pomilak1 Re: Podnóżek w bjcm GT 02.06.12, 22:21
          Wożę mini4 10 mczną córkę i nie widzę potrzeby wypychania podnóżka, ze zwykłej oszczędności miejsca w koszu wepchnęłam pod podnóżek kocyk i folię p.deszczowąsmile ale z opuszczonym podnóżkiem bardziej mi się podoba smile
          może faktycznie dla takiego półrocznego malucha to duży kłopotuncertain
          • afroddytta Re: Podnóżek w bjcm GT 02.06.12, 22:40
            Ja przez tydzień na urlopie woziłam w CM 5miesięczniaka i jak spał to po prostu kładłam go całego na oparcie i siedzisko i bez problemu się mieścił, a jak prawie siedział to i tak nogi mu na ten podnóżek nie sięgały, więc nie miało znaczenia czy jest opuszczony czy podniesiony. Teraz ma rok i jak go przewjam to nadal się mieści cały na siedzisku. Nie wiem jakie są róznice siedzisk między CM a GT i jak zamierzasz wózka używać, ale spróbuj, przymierz malucha i może nie będzie tak źle (zresztą szybko urośnie wink i wtedy na pewno nie będzie to problem).
            • gonik111 Re: Podnóżek w bjcm GT 03.06.12, 21:15
              Agusia, jak chcesz możemy się zamienić aż Ci mały nie podrośniebig_grin
              Ja dam ci nowego PP Si a pojeżdżę sobie GTtongue_out
              Będę go traktować jak własnego a ty dostaniesz coś lekkiego do samochodu
              • agusia041 Re: Podnóżek w bjcm GT 04.06.12, 07:30
                Dzięki gonik za propozycję. Gdyby PP Si miał pełną rączkę to bardzo chętnie bym oddała na jakiś czas GT. A tak nic z tego no chyba że zamienisz swojego Si na PP switch easy drive. Tylko ten to już chyba cięższy jest.
            • dziustynka Re: Podnóżek w bjcm GT 04.06.12, 11:42
              Mój synek już duży i długie nogi ma, ale wkurza mnie to, że zwisają mu te nóżki, szczególnie jak śpi, ale dużo w wózku śpi. Nie wiem, czy mu jest neiwygodnie, ale sądząc po sobie, też wolalabym mieć prosto w górze niż zwisające smętnie.
              Dlatego też mówię, że faktycznie wypychanie w gt jest bardziej uciążliwe niż w cm4.
              • agusia041 Re: Podnóżek w bjcm GT 04.06.12, 12:19
                Zanim kupiłam gt przeglądałam zdjęcia z tym wypchanym podnóżkiem w zwykłych mini i wydawało mi się że jest ok.Po za tym dziewczyny pisały że jest tam jakaś kieszeń w którą można włożyć poduszkę lub gąbkę.No niestety ja znalazłam tylko pasy od mocowania tapicerki i byłam mocno zawiedziona.Ja wiem,że gt to nie concord fusion,gdzie dziecko leży jak król i jeszcze jest zapas,ale brak mi tego regulowanego podnóżka.W sumie mogłam kupić elite niewiele droższy a podnóżek się podnosi.Tylko bałam się gabarytów no i dałam się skusić nowinką a żadnego i tak nie miałam możliwości zobaczyć w realu.
                • m_aw Re: Podnóżek w bjcm GT 04.06.12, 14:31
                  Ja pisałam już dawno, że wg mnie nie da się tego wypchać.
                  Wożę w GT niespełna 14 miesięczne dziecko i nie widzę potrzeby wypychania podnóżka, bo niewiele jej te nóżki wystają. A już na 100% nie zwisają.
                  Jeśli Twój maluch ma 6 mcy, to chyba nogi mieszczą mu się jeszcze na siedzisku, prawda? Poza tym też nie zrobisz oparcia do pionu na maxa, bo dziecko jeszcze trochę za małe.

Dla mnie ten wózek jest idealny. Brak podnóżka jest takim mikro-minusem, że nie da się go zauważyć smile
                  • agusia041 Re: Podnóżek w bjcm GT 04.06.12, 16:13
                    Przy oparciu ustawionym do siedzenia pod odpowiednim kątem oczywiście nóżki mu nie zwisają ale wystają poza siedzisko.Chciałam to trochę wydłużyć a tym samym unieść ciut do góry.Poza tym w pozycji leżącej dziecko ma głowę przy samej siatce(tej wentylacyjnej) a dzięki niewielkiemu uniesieniu podnóżka mogłabym układać malucha bardziej na środku.W każdym razie na pewno przy starszym dziecku inaczej się ten wóżek spisuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka