Dodaj do ulubionych

Seed pli - super plaski po zlozeniu

03.06.12, 20:50
Dzis spedzilam duuuuuzo czasu w sklepie z wozkami kolo Pragi. Obejrzalam co sie dalo smile

No i troche napalilam sie tym razem na Seed Pli MG. Na poczatku mi sie nijak ten wozek nie podobal, ale ma on swoje plusy (z gondoli robi sie siedzonko, ktore mozna zalozyc w dwoch kierunkach) i mega fajnie sie sklada (kola sie skladaja jak w wozku recaro).

Za ta cene, jaka ma w Niemczech bym go nigdy nie chciala, ale w Czechach on ma calkiem przyzwoita cene.

Na ten koszyk mozna dokupic taka siatkowa torbe, zeby rzeczy mozna wiecej tam polozyc. No i obmyslilam, ze na wakacje to niezly wozek bylby (zalezy mi, zeby dziecko na mnie patrzec moglo i ja na nie i na w miare sporych kolkach, no i maly po zlozeniu).

Mysle, ze jest to fajny wozek dla rodzicow, ktorzy maja malo miejsca w domu na trzymanie takiego "urzadzenia", albo maly bagaznik. Super tez, jesli sie chce wozic wozek gleboki za trzecim rzadem siedzen w autach z 7-ma siedzeniami.

www.malvik.cz/Kocarky/trojkombinace/Seed-Pli-Mg-kombinovany-kocarek-2011
WErsja specjalna Fiat 500 jest fajna smile

Mysle o zakupie na wakacje, ale ktory kolor wybrac????
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: Seed pli - super plaski po zlozeniu 03.06.12, 21:08
      Hehe, kółka jak w joolz. wink
      natomiast sama konstrukcja kojarzy mi się m&p skate.
      A kolory?
      Ta butelkowa zieleń jest sliczna. smile
      • martuska1982 Re: Seed pli - super plaski po zlozeniu 03.06.12, 21:10
        Chociaż jak na lato mówisz i jako nie jedyny (bo masz inne) to ja pomyślałabym o silver albo white. smile
        fajnie wyglądają, tak zwiewnie i letnio? o.O
    • afroddytta Re: Seed pli - super plaski po zlozeniu 03.06.12, 21:09
      No mistrzem pięknego wyglądu to on nie jest, choć ma swój urok smile
      On waży 12 kg, to sporo.
      A kolory to tylko te 4?
      Ja za 8 fotelami w samochodzie mam jeszcze sporo miejsca, więc na szczęście nie będę go musiała kupować big_grin
      • martuska1982 Re: Seed pli - super plaski po zlozeniu 03.06.12, 21:15
        afroddytta napisała:

> No mistrzem pięknego wyglądu to on nie jest, choć ma swój urok smile
        > On waży 12 kg, to sporo.
        > A kolory to tylko te 4?
        > Ja za 8 fotelami w samochodzie mam jeszcze sporo miejsca, więc na szczęście ni
        > e będę go musiała kupować
        big_grin

Haha! Jak to zabrzmiało. wink
      • pinik Re: Seed pli - super plaski po zlozeniu 03.06.12, 22:50
        On wazy 11,3 kg, to przeciez bardzo malo jak na wozek dwa w jednym ( tu jest naprawde gondola i siedzonko w 1). Nie wydal mi sie ciezki w sklepie.
        To podobnie jak emmaljunga nitro city, ktora w naturze wydaje mi sie leciusienka, jak na taki komfortowy wozek.
    • tereferefretka Re: Seed pli - super plaski po zlozeniu 03.06.12, 21:30
      hm, no wg mnie, to jego system skladania jest jego najwieksza zaleta, ani nie ma za bardzo z czego kolorystycznie wybierac, ani on "moj"
    • womysia Re: Seed pli - super plaski po zlozeniu 03.06.12, 21:36
      pinik, ale to nie jest jakiś niszowy wózek? ma jakieś opinie w necie? bałabym się, że okaże się złej jakości i nie będzie przyjemności z użytkowania...
      • pinik Re: Seed pli - super plaski po zlozeniu 03.06.12, 21:44
        Pod jakim wzgledem niszowy? Duzo ich nie ma, opinii troche na niemieckich forach czytalam. Nie byly zle.

Ja go dzis na zywo widzialam (juz kilka razy) w sklepie. Wsadzilam mala. Porobilam fotki, ale telefonem i nie umiem ich wsadzic (tzn. nie chce mi sie podlaczac tu tel i przegrywac itd).

Raz go tez na ulicy widzialam i szlam rownolegle z kobieta pchajaca go i obserwowalam smile

Troche ma niewygodnie wyprofilowana raczke jedynie. Ale jak sie trzyma na zewnatrz, to nie gorsza od Joolz'a smile

W Czechach on jest stosunkowo tani. Sprzedajac potem w DE na ebayu duzo nie strace.
        • martuska1982 Re: Seed pli - super plaski po zlozeniu 03.06.12, 21:52
          przez bluetooth w kompie i tel. można przesłać. wink
          • martuska1982 Re: Seed pli - super plaski po zlozeniu 03.06.12, 21:53
            ej! Te kółka jak z fiata super. smile podobają mnie się nawet. tongue_out
    • pinik Re: Seed pli - super plaski po zlozeniu 03.06.12, 21:42
      Mnie on wizualnie z poczatku odstraszal wrecz. Ale pozniej mi sie spodobala ta gondolka-siedzonko (cos jak w pegu skate). POzniej zobaczylam to skladanie (super!). NO i dzis pojezdzilam nim z mala i stwierdzilam, ze lepiej mi sie go prowadzi niz rozne inne, ktore probowalam (np. x-lander XA, czy peg perego Si).

Czasem sa sytuacje, ze w bagazniku jest malo miejsca, to na taka okazje jest fajny smile NO trzeba sobie jakos wytlumaczyc nowa zachcianke smile

Ale tak naprawde to mam dylemat, bo sama mam wielkie auto i bez problemu kilka wozkow mieszcze, albo nasze walizki plus wozek. Ale teraz maz ma sluzbowe (skoda superb kombi) i tu mi sie juz trudno z trojka dzieci zmiescic mimo, ze to niby ma duzy bagaznik. Sluzbowym wyjazd do Niemiec wychodzi nam o wiele taniej, wiec wszyscy (maz i rodzice) maja mnie za ksiezniczke, ze wydziwiam i mi to auto za male i przyjechalismy moim ostatnio do nich. Juz nie mam ochoty na te ich komentarze i moze sie zgodze na wyjazd nastepny na weekend skoda. Wtedy pli bylby jak znalazl smile Albo musze sobie w Niemczech jakis wozek zakupic, zeby nie wozic. Tez rozwiazanie smile

Wczasy planujemy tym razem autem. I tu by sie znow przydal maly wozek. Mimo, ze tu sie upre, zeby wiekszym autem jechac. Maly, ale musze widziec dziecko i musi byc dobry takze na kostce itd. No wiec znow POTRZEBNY Pli smile))

A tak wogole to juz wiem, ze X-Landera X-Move nie chce (ciezko sie podbija), wiec zakupie June, tylko zeby go wreszcie na rynek wypuszczono...

Kolor ten jasny i srebrny dzis na zywo widzialam i tez pomyslalam, ze na lato fajny.

Jest jeszcze wersja Fiat 500. Ta granatowa mis ie nawet podoba. Fajne ma detale i kolpaki jak Fiat 500 (takie byly w wozkach w latach 70-80'tych).

www.malvik.cz/Kocarky/trojkombinace/Seed-Fiat-500-kombinovany-kocarek-limitovana-edice
      • tereferefretka Re: Seed pli - super plaski po zlozeniu 03.06.12, 21:45
        pinik, a tak sie zastanawiam, skad wiecie jak w june bedzie z podbijaniem? ten stelaz, wyglada no dziwnie, ja nie wiem, nie moj typ ogolnie,ale przeciez to ze lekki i ma pompowane kola nie znaczy ze bedzie cudem techniki, a wiadomo jak to z nowymi modelami, mogli sie na czyms wylozyc wink ja bym sie wstrzymala z opiniami dopoki go nie bedzie w sklepach chociazby wink
        • pinik Re: Seed pli - super plaski po zlozeniu 03.06.12, 21:51
          Ale ja nie twierdze, ze june bedzie sie dobrze podbijal. Tez sie tego obawiam. Patrzac na jego konstrukcje z boku tez mi ciezko w to uwierzyc. I raczka teleskopowa, nie lamana...

Ale tez sie tego balam w joolzie, ktorego kupilam glownie przez to, ze sprzedalam stokke, ktorego podbijanie mnie strasznie denerwowalo. I jest dobrze! Moze i w june bedzie smile

REszta jego cech mi odpowiada, wiec mysle, ze MUSZE go wyprobowac smile
        • womysia Re: Seed pli - super plaski po zlozeniu 03.06.12, 21:56
          myślę, że na tyle recenzji z targów, skąd piszą ludzie naprawdę się na wózkach znający, ktoś by napisał, że ciężko się podbija. pożyjemy, zobaczymy, ale w kategorii lekki, obracany wózek z pompowanymi kołami to to jest w tej chwili jedyny zawodnik, więc MUSZĘ go wypróbować tongue_out
          • coronella Re: Seed pli - super plaski po zlozeniu 04.06.12, 06:45
            u nas jezdzi jeden taki. Zwróciłam na niego uwagę, ze względu na mojego, wciąż czekającego buuu, Brio big_grin Rozmawiałam z kobitką, stanęła kiedyś koło mnie w TK Maxx. Mówiła, że jest z wózka zadowolona, dobrze się prowadzi, ma go już sporo i na nic nie narzeka. Dziecku wygodnie (w środku był 2 latek). Jezdził lekko i generalnie przyciąga wzrok. Oooogromny kosz, tak jak w brio.
            Z gondoli rzeczywiście można zrobić siedzisko, ale wygląda ono, hmmm, dziwnie, właśnie na takie jakiś typu: zrób to sam... I te kółka- mi akurat one się nie podobają, a głównie te kapselki w środku, wyglądają jak reklama fiata.
            Jeśli Ci sie podoba, to pewnie, że kup. Zawsze coś innego. Tu na forum musi "zapanować moda" na coś innego, bo tak to większość skrytykuje dla zasady, a szczególnie jak napiszesz, że jest tani.
            Ja go odnalazłam i obserwowałam jeszcze zanim stałam się posiadaczką Brio smile za którym juz baaaardzo tęsknię big_grin
            • pinik do coronella 04.06.12, 08:21
              Dzieki za wpis!

No wlasnie tez czytalam, ze ludzie sa zadowoleni z wozka.

Siedzonko moze dziwnie (inaczej) niz w innych wyglada, ale na wyjazd np fajne, bo ta gondola mi sie dluga dosc wydawala. Teraz moja mala by spokojnie mogla w niej spac. Wiec na noc spanie mozna zrobic. Natomiast w wersji z siedzonkiem dziecka na plasko sie nie da ustawic za bardzo, bo za bardzo nogi w gorze sa. Ale w sumie to jest pozycja podobna do brio, a ta mojej malej juz dawno b. odpowiadala.
              Kosz moze duzy, tzn duzo miejsca, ale tam chyba wszystko z niego wylatuje w czasie jazdy (trzeba dokupic ta ichnia siatke i tez nie wiem, jak to dziala). Ale moze warto sobie sprobowac. Za tyle co tu nowy kosztuje, to moge go potem na ebayu sprzedac.

Co mi sie jeszcze podoba, to ze mozna wymieniac tapicerki. Cala tapicerka kosztuje ok. 50 euro (tanio stosunkowo). Mozna miec wiec np ciemna i jasna.

A co do tej edycji fiata: tak, to jest reklama fiata. Ten wozek fiata500 reklamuje, a Fiat seed'a, ze sie miesci w ich mega malym bagazniku. Ale to mi akurat wogole nie przeszkadza, a wrecz sie podoba. Lubie Fiata500.

No i co do "mod" na forum. Tak, niestety tez to zauwazylam. Tego przed laty nie bylo. Tzn. mody byly, ale mozna bylo tez cos krytycznie napisac o wielbionych wozkach, a teraz odrazu sie "obrywa" za zle slowa o BJCM albo Stokke. Szkoda. Dla mnie jest tez wazne przeczytac negatywne opinie, zeby wiedziec, na co zwrocic uwage, co moze (nie musi!!!) mnie tez denerwowac.
              • coronella Re: do coronella 04.06.12, 08:46
                pinik napisała:

> No i co do "mod" na forum. Tak, niestety tez to zauwazylam. Tego przed laty ni
                > e bylo. Tzn. mody byly, ale mozna bylo tez cos krytycznie napisac o wielbionych
                > wozkach, a teraz odrazu sie "obrywa" za zle slowa o BJCM albo Stokke. Szkoda.
                > Dla mnie jest tez wazne przeczytac negatywne opinie, zeby wiedziec, na co zwroc
                > ic uwage, co moze (nie musi!!!) mnie tez denerwowac.
                >

anoooo, pamiętam tamto forum, można było pisać wszystko, również zachwalać te tanie wózki. teraz nawet spróbować się boję.
                A nie zauważyłam, czy ona miała jakąś siatkę, kosz miała wypchany sporo, może więc miała jakiś przytrzymywacz. Pozycja dziecka tez wydawała mi się dość wygodna. Spacerówka jest zabudowana bardziej, niż w innych wózkach, starsze dzieci może denerwować, że nic nie widzą po bokach, ale nie sądzę, żebyś go przez tyle czasu miała smile

Jak ja bym chciała już przetestować mój brio!!!! nie widziałam tu jeszcze żadnego smile
              • aminkowa ciekawy! 04.06.12, 08:50
                Mi się podoba, własnie fajna alternatywa na wakacje, bo i spanie wózku mozna zrobić, ajak już taki maluszek nie gondolowy to zmienic na spacerówkę, takie 2 w 1, i super po złożeniu,(oczywiście patrząc po zdjęciach), taki wózek by mi się przydał zeszłego lata jak mój synek był malutkismile Mi się podoba ten silver i ten pamarańcz.
                Ps. Też pamiętam forum z przed lat, jako czytelnik głównie, na tyle mi zapadło w pamięć że przy drugim dziecku wróciłam do poczytywania, a i od tego też jestem uzależnionasmile
    • sylki Re: Seed pli - super plaski po zlozeniu 04.06.12, 09:14
      Gondola wygląda jakby się miała zaraz przechylić całkiem do pionu, spacerówka, no cóż nie moja bajka. Niech sobie będzie super, ale wizualnie mi się coś musi podobać, nie lubię kupować wózków tylko dlatego, że nikt nie ma wink

Co do starego forum, proponuję dziewczyny odświeżyć sobie pamięć, jakie tam były jatki, ale cóż zawsze pamięta się tylko dobre rzeczy big_grin
      Na szczęście forum pamięta wiele, wyszukiwarka w tym pomoże smile

Co do negatywnych opinii pamiętajcie, że każdy ma prawo do ich wyrażania, ale tak samo każdy ma prawo do nie zgadzania się z nimi, więc dlaczego na negatywne opinie dziewczyny mają nie odpisywać, że się nie zgadzają z czymś.
      • pinik Re: Seed pli - super plaski po zlozeniu 04.06.12, 09:29
        Sylki, zalozylam o tym inny watek.
    • aga_1980_31 Re: Seed pli - super plaski po zlozeniu 16.06.13, 14:43
      www.youtube.com/watch?v=qrOzgvFaJ2E Składanie super ale jakoś nie przekonują mnie spacerówki "robione" z gondoli
    • sztucznamrowka Re: Seed pli - super plaski po zlozeniu 16.06.13, 17:19
      Składanie samego stelaża bardzo fajne ale już robienie siedziska ze spacerówki mi się nie podoba. Tam gdzie w gondolce jest budka po złożeniu siedziska spacerowego dziecko ma nogi....
      A swoja drogą składanie tego wózka bardzo podobne do tego jakie jest w M&P Urbo, tylko kół tak się nie chowa. A Urbo to jednak siedzisko ma bardzo fajne i budkę też wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka