Dodaj do ulubionych

Cameleon jak jedyny wózek?

06.06.12, 20:13

jak myślicie wystarczy?
sprzedałam BEE nie miałam nic kupować ale zast się nad Cameleonem.
Mam na stanie jeszcze Concord Neo i 4ridera.
Jak Cameleon daje rade zimą bo Neo średnio daje rade.Na zimę kupiłam Mutsiaka.A co do wielkości po złożeniu jest duży mniejszy od moich wózków?
doradzcie
z góry dziękuje
Obserwuj wątek
    • sylki Re: Cameleon jak jedyny wózek? 06.06.12, 20:18
      ja go składałam i pod łóżko wsuwałam big_grin
      czy da radę zimą, pewnie da
      • agnes_nyc Re: Cameleon jak jedyny wózek? 06.06.12, 20:24
        ja jezdzilam zima cameleonem gondola i spacerowka jako jedynym wozkiem i dal rade to zalezy od sniegu jaki bedzie

teraz rodze w listopadzie wiec zima i cameleon przed nami smile
        • blondynkapoznan Re: Cameleon jak jedyny wózek? 06.06.12, 20:31
          kurcze coraz bardziej się nakręcam na niego smile
          • blondynkapoznan a wagowo chyba podobny do neo? 06.06.12, 20:32
            Neo dla mnie waży idealnie a Mutsy zbyt ciężki.
            • sylki Re: a wagowo chyba podobny do neo? 06.06.12, 20:34
              wiesz jak ważyłam cama na wadze łazienkowej, to z koszem i chyba folią ważył ok 13 kg
              • womysia Re: a wagowo chyba podobny do neo? 06.06.12, 20:41
                e, sylki, to chyba masz popsutą wagę - na mojej - co prawda bez kosza i bez folii spacerówka koło 10 kg.
                • sylki Re: a wagowo chyba podobny do neo? 06.06.12, 20:43
                  nie mam, wierze w te ok 13
                  piórkiem to on nie jest
                  a może twoja przekłamuje
            • isabel_o Re: a wagowo chyba podobny do neo? 06.06.12, 20:40
              Ja camem jeździłam całą zimę i to ze starszym dzieckiem i byłam bardzo zadowolona. No ale ja go pokochałam miłością bezgraniczną wink
          • sylki Re: Cameleon jak jedyny wózek? 06.06.12, 20:32
            Kup go, bo będziesz żałować, tak jak Tygisek czy Saras smile
    • womysia Re: Cameleon jak jedyny wózek? 06.06.12, 20:36
      ja mam porównanie, bo całą zimę jeździłam 4riderem na pompowanych kołach a końcówkę zimy miałam już też i dodatkowo cameleona. no, dużo gorzej rzecz jasna sobie radzi, ale nie jest źle. tylko jak jest taki bardzo lepki śnieg i oblepi te małe kółeczka to jest masakra. szczerze, jakbym była na twoim miejscu to zostawiłabym 4ridera na zimę, bo szkoda nawet cama na to błoto i sól smile

tutaj mój cam w śniegu - najlepiej na tej odśnieżonej ścieżce było rzecz jasna ;-P

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/hd/ec/dceh/y4uLi9ugAxLy3KAdWB.jpg
      • blondynkapoznan Re: Cameleon jak jedyny wózek? 06.06.12, 20:43
        ja tak sobie myślę ze może w razie czego będę sanki używać zamiast wózka.
        A jak on się składa bo z tego co czytam "trudno".
        Mutsy zajmuje cały bagażnik.
        • blondynkapoznan Re: Cameleon jak jedyny wózek? 06.06.12, 20:45
          ja Kochałam bee.Ale ost jakoś miłość gasła.A druga sprawa on na dziury itd się nie nadaje.
          Ja bardzo polubiła Neo małemu w Nim chyba najwygodniej.
      • pomilak1 Re: Cameleon jak jedyny wózek? 06.06.12, 20:50
        Ja też miałam okazję jeździć camem w zimę i jako jedynego wózka na zimę to sobie go nie wyobrażam.
        Też bardzo byłam zadowolona z cameleona ale błogosławiłam ten zimowy dzień w którym doszedł nipper tongue_out
        jak przełożyłam rączkę to oczywiście super dawał radę ale wtedy tracił na zwrotnoścismile
        jeżeli chodzi o odśnieżone chodniki i ubity śnieg to nie masz się o co martwić, ale u mnie na osiedlu średnio odśnieżają i czasami na chodnikach jest rozjechana breja przez którą "pompowańcem" nawet trudno przejechaćuncertain
        reasumując sprzedałabym neo i kupiła cama i zostawiła 4ridera na ewentualną mroźną i śnieżną zimęsmile
        no i co do miejsca po złożeniu to ja tak jak Sylki trzymałam cama pod łóżeczkiem big_grin składanie wg mnie nie należy do mega prostych, ale chyba jak się to poćwiczy to jest ok -ja go rzadko składałam.
        • blondynkapoznan Re: Cameleon jak jedyny wózek? 06.06.12, 20:59
          dziewczyny a Frog też jest fajny? jest dużo tańszy widzę.Z tego co czytałam nie ma regulacji rączki.
          • sylki Re: Cameleon jak jedyny wózek? 06.06.12, 21:05
            Nie ma regulacji, ale podobno jest na fajnej wysokości i fajniejsza jest w trzymaniu, tak pisały użytkowniczki obi modeli.
            Frog ma mniejsze siedzisko, niektórzy twierdzą, że jest to widoczne zwłaszcza, gdy ma się porównanie
            • blondynkapoznan Re: Cameleon jak jedyny wózek? 06.06.12, 21:16
              a ten zestaw w jakiej cenie warto kupić?

allegro.pl/bugaboo-cameleon-paul-frank-scuvy-plus-dodatki-i2399628517.html
              bardzo mi sie podoba
              • sylki Re: Cameleon jak jedyny wózek? 06.06.12, 21:20
                mi też się podoba, ale nie podoba mi się ze nie ma zdjęć samej ramy spacerówki/gondoli ona jest pokryta pianką, która lubi się uszkadzać i za 2600 oczekiwałabym pianki w stanie BDB...jeżeli jest w takim stanie, to warto kupić moim zdaniem
                • pomilak1 Re: Cameleon jak jedyny wózek? 07.06.12, 08:14
                  Mi się ten zestaw bardzo podobasmile tak jak pisze Sylki, jeżeli pianki ma w bdb stanie to bym kupiła smile
                  • blondynkapoznan Re: Cameleon jak jedyny wózek? 07.06.12, 09:15
                    on jest naprawde świetny ja mam chłopca więc by super pasował.
                    Tylko że mnie tam jest gondola, torba, parasolka a mi te rzeczy nie są potrzebne bo mój B ma 11 miesięcy.
                    Concorda miałam na all wystawionego ale nie było dużego zainteresowania.I jestem w lekkim szoku bo Neo to superowy wózek wygodny dla małego lekki.
                    • sylki Re: Cameleon jak jedyny wózek? 07.06.12, 09:24
                      Niestety Concordy sprzedają się kiepsko sad
                      Dla mojej roczne córki kupowałam zestaw. Torbę sprzedasz osobno, parasol w sumie możesz zostawić, w końcu wózek będziesz sprzedawała kiedyś smile
                      Gondoli nie radzę sprzedawać, bo pójdzie ci za marną kwotę
                      • blondynkapoznan Re: Cameleon jak jedyny wózek? 07.06.12, 09:34
                        ja chciałam z 650zł za niego on nowy kosztuje ponad 2000zł
                        a żal mi go sprzedawać taniej bo jest naprawdę świetny i na gwarancji.

kurde myślałam że napiszecie o tym Cameleonie że brzydki i drogi itd a tak mi dobijacie cwiekasmile))
                        a ten ile jest wart?

allegro.pl/show_item.php?item=2390301002
                        • sylki Re: Cameleon jak jedyny wózek? 07.06.12, 09:39
                          Już ci pisałam, wszystko zależy ile jesteś w stanie za niego dać wink
                          Ciężko mi ocenić, wygląda ok, ale poprosiłabym o dodatkowe fotki
                          • blondynkapoznan Re: Cameleon jak jedyny wózek? 07.06.12, 09:46
                            pisalam o fotki ale nie odp.
                            tamten zielony jest super a ten dla mnie taki sobie.Jeśli bym kupiła ten to mogę żałować.
                            • sylki Re: Cameleon jak jedyny wózek? 07.06.12, 09:51
                              Niestety pewnie tak będzie wink
                              Tak jest jak się coś napalisz
                              • pomilak1 blondynka:) 07.06.12, 10:45
                                Wyślij mi kilka fotek Twojego neo na gazetowysmile smile może u mnie czas na zmiany tongue_out
                                a co do aukcji jeżeli masz więcej kasy to bierz tego paul frank, wg mnie jest boski szczególnie dla chłopca!
                                potem ten zestaw spokojnie odsprzedasz a stracisz niewielesmile
                                • blondynkapoznan Re: blondynka:) 07.06.12, 11:05
                                  zaraz poszukam jakieś fotki.smile
                                  • martuska1982 Re: blondynka:) 07.06.12, 14:22
                                    obserwowałam ostatnio dwa concordy neo na all. wink
                                    Ty wystawiałaś zestaw czy samą spacerówkę?
                                    Ja swojego concorda fusiona wystawiłam za ileś tam (już nie pamiętam ile) i systematycznie zjeżdżałam. Dodam, że mój fusion to model nieco starszy, cały pomarańczowy z tym dużym oknem w budce. obserwowały dwie osoby. 4 godziny przed końcem aukcji ustawiłam cenę 620 i ktoś kupił. wink
                                    też byłam w szoku, bo concordy sprzedają się średnio.
                                    Blondynka, a ty swojego w końcu sprzedałaś czy nie? jakby co to mogę linka puścić na forum dla mam, może któraś się skusi. smile
                                    • blondynkapoznan Re: blondynka:) 07.06.12, 14:51
                                      ja miałam tylko spacerówkę wystawioną.Ten nowszy model.Obserwowało 9 osób.A druga sprawa cena 650zł za wózek to bardzo mało.A nowy przecież ponad 2000zł kosztuje.Ja z ceny już nie zjade.Bo wolę go zostawić.Chyba że za jakiś czas sprzedam.Muszę wszystko przemyśleć bo już mi mózg paruje smile
                                      • martuska1982 Re: blondynka:) 07.06.12, 15:07
                                        Jeśli sprzedaje się cokolwiek innego poza quinny czy xlanderem to trzeba trafić na moment. wink
                                        Jak ktoś jest zainteresowany naprawdę konkretnie to kupi, bo neo za 650 spacerówka to dobra cena, ale nie oszukujmy się, PL to kraj xlanderomaniaków. wink
            • tereferefretka Re: Cameleon jak jedyny wózek? 06.06.12, 22:22
              hm, mialam przez chwile froga, i mam 170cm dla mnie to ustawienie bylo dziwne, nie do konca optymalne, poza tym lepiej miec ta mozliwosc regulacji, bo do zlozenia stelaza mozna opuscic raczke,i robi sie troche krotszy

we frogu troche mniejszy kosz i węzsza spacerowka.
              • blondynkapoznan Re: Cameleon jak jedyny wózek? 06.06.12, 22:30
                muszę przemyśleć sprawę.Mojemu M nawet nic nie wspomnę bo mnie z domu wygoni smile
                dzięki dziewczyny za pomoc
                • sylki Re: Cameleon jak jedyny wózek? 06.06.12, 22:31
                  oj tam, oj tam, oni tylko tak groźne chcą wyglądać big_grin
                  • agnes_nyc Re: Cameleon jak jedyny wózek? 07.06.12, 09:18
                    moja kolezanka jezdzila frogiem i jak wychodzilysmy razem na spacer to nie widzialam zadnej roznicy w siedzisku golym okiem nie widac

brak mial tylko wlasnie regulacji raczki i przy kolach nie mial mozliwosci regulacji amortyzacji

aha i miala ta pikowana bude co mi sie nie podoba strasznie w tym wozku
                    • blondynkapoznan Pomilak wysłałam 07.06.12, 11:24
                      smile
                      • pomilak1 Re: Pomilak wysłałam 07.06.12, 14:00
                        dziękismileodpisałamsmile
                        czyżby czas sprzedać stokke suspicious
    • cortinka Re: Cameleon jak jedyny wózek? 07.06.12, 23:20
      Miałam Froga i Cameleona. Oba wózkie fajne, ale gdybym miała jeszcze raz wybierać, to chyba wybrałabym Froga. W Cameleonie jakoś nie pasowała mi ta regulowana teleskopowo rączka. Regulacji amortyzacji nie używałam, nawet nie wiem na jakim poziomie była ustawiona wink Plusem Cameloena jest możliwośc zmiany budki i wkładki, ale takie można sobie przecież uszyć także do Froga.
      Wnętrze budki we Frogu rzeczywiście takie sobie, ale kiedyś widziałam jakieś limitowane pomarańczowe budki z granatowym środkiem. Ale to juz starocie wink
    • cortinka Re: Cameleon jak jedyny wózek? 07.06.12, 23:22
      Ale żaden z nich na pewno nie sprawdzi się jako jedyny wózek na zimę. Moje zimę spędzały w domu smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka