Dodaj do ulubionych

Sola, Nipper, Peg Perego Si? Proszę o radę

20.06.12, 23:17
Zanim poproszę o radę muszę się pochwalić, że moje niewózkowe 9 miesieczne dziecko od wczoraj przeszło metamorfozę. Dziś byłam pierwszy raz z nią w mieście!!!!!!!!!!!!!!!( godzinkę, ale zawsze to coś). Dlatego też z tej radości muszę i w końcu mogę kupić wózek, którym jeżdziłaby czasem moja mama, który mogłabym zapakować do auta i podjechać np do parku, lasu na spacer, centra handlowe niekoniecznie- akurat tego nie lubię raz na pół roku mi wystarczy)Teraz mam emmaljungę smart duo, ale do auta jej sama nie zapakuję(muszę oszczędzać skazany na operację kręgosłup). Do wczoraj moim numerem jeden było peg si, ale czy moja mama( mała, pod siedemdziesiątkę, więc siły już nie te) poradzi sobie z podbijaniem?- jeżdziłaby po parku i chodnikach delikatnie dziurawych.Czy niepełna rączka nie jest problemem? Od wczoraj czytam o nipperze, dziś jeszcze promocja, piszecie, że lekki i wagi się nie czuje, że płynie, tylko boję się trójkołowców. Na końcu sola, fioletowa, kusi, no ale trochę waży, no i też promocja.Sama już nie wiem, im więcej czytam tym bardziej skołowana jestem. ten peg si nie daje mi spokoju, może dlatego,że najlżejszy jest? I jeszcze jedno pytanie -Czy jeśli zakupię w Markafoni to czy wózek mogę zwrócić?
Obserwuj wątek
    • pomilak1 Re: Sola, Nipper, Peg Perego Si? Proszę o radę 21.06.12, 07:56
      Sola dopiero w drodze, więc się nie wypowiemwink Si widziałam i testowałam z córką tylko w sklepie, ja jestem niska i przy wsuniętych rączkach podbijanie było marne.Przy wyciągniętych było ok, ale nie tak lekko jak w nipperzetongue_out
      ja mam nippera i jak już w wielu wątkach pisałam, rozkochałam się w jego lekkim prowadzeniu i podbijaniu. Co do prowadzenia nie miałabym obawsmile ale system składania nie jest najszybszy.Trzeba wyciągnąć bolec z jednej strony, "odkliknąć" po dwóch stronach takie klapeczki i wtedy wózek składasz. Ja nie mam najmniejszego problemu, ale wiadomo że nie jest już to ten sam system co w BJ tongue_out nipper waży ok 10kg, więc jak na pompowane koła to nie jest dużo.
      Te wszystkie 3 wózki wymienione przez Ciebie są inne od siebietongue_out każdy ma zalety i wady wynikające z "zaszeregowania" tych wózków-nipper to typowy terenowiec (chociaż ja przez 4m-ce miałam go jako jedyny wózek i byłam bardzo zadowolona). Sola to spacerówka taka przejściowa-odwracane siedzisko, waga i rozmiar po złożeniu pośredni, a Si zaś to typowa parasolka smile
      Nie wiem co Ci doradzić, jeżeli najbardziej zależy Ci na prowadzeniu to na pewno nippertongue_out jeżeli na wadze to chyba Si, jeżeli na odwracanym siedzisko to sola tongue_outtongue_out pomogłam? wink tongue_out
      • pomilak1 Re: Sola, Nipper, Peg Perego Si? Proszę o radę 21.06.12, 07:58
        Aha no i czytam, że masz emmę, zamierzasz ją sprzedać? no bo jeśli nie to takiego terenowca już masz, więc w sumie nipper by się mniej więcej pokrywał z tą emmą, tylko że waga niższa smile
        • kedro-dasos Re: Sola, Nipper, Peg Perego Si? Proszę o radę 21.06.12, 08:30
          Dziękuję , właśnie po Twoich opisach nippera zaczęłam o nim myślec. Emmaljungę zostawiam aby przetrwać zimę, bo ja przy polnych drogach, dziurawych okropnie mieszkam, a i w naszym mieście chodniki to chyba jeszcze Niemca pamiętają. Chciałam coś dla mamy, ale żeby mi też swoją lekkością służyło i dobrze się nam obu prowadziło( czyt.płynęło). Jednak kilka kilo lżejszy od emmy jest. Mamie by pewnie sola z pełną rączką podpasowała. Szkoda, że tak ciężko o nippery używane, wtedy byłby nipper i peg perego si.
          • pomilak1 Re: Sola, Nipper, Peg Perego Si? Proszę o radę 21.06.12, 09:41
            No tylko nipperem też przetrwasz zimę tongue_out nigdy nie miałam emmy ale z tego co dziewczyny piszą jest bardzo dobrze amortyzowana, więc wnioskuję że chyba nipper ma mniejszą amortyzację,ale dla rocznego dziecka to już tak dużego znaczenia nie ma (przynajmniej wg mnie).
            Sprzedałabym emmę, kupiła nippera i coś lżejszego-może własnie to Si wink

Można nipperowi zarzucić że design'em nie powala, ale prowadzi się świetnie, rączka baaardzo miła w dotyku i to mnie i moje leśne wiewióry (Sylki ten tekst był niesamowity tongue_out ) zaspokaja tongue_out
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka