Dodaj do ulubionych

Co zamiast gondoli? Doradźcie

21.06.12, 21:15
Zależy mi na lekkim, wygodnym, szybko i łatwo składającym się wózku. Właściwie jestem prawie zdecydowana na Jollz Day lub Mamas & Papas Mylo.

Jednak, Jollz wydaje mi się zbyt masywny. Mamas Papas nie mam gdzie przetestować. Poza tym, nie wiem jak te kółeczka radzą sobie na bojowych polskich chodnikach, drogach i w śniegu.

Zaczynam się jednak zastanawiać, po co wydawać 3 tys na wózek 2-funkcyjny, którego gondola posłuży do 5-6 miesiąca. Z drugiej strony moja córcia będzie wrześniowa (koniec września) i trzeba będzie chyba jednak w gondoli przetrwać zimę. Więc może warto wydać te pieniądze na wózek, którego gondola posłuży do marca, a wiosną przerzucić się na spacerową wersję wózka. Ale czy te wózki, które wymieniłam nie będą za ciężkie, za masywne?

Mieszkamy przy drodze gruntowej (jeszcze nie doczekaliśmy się kostki na drodze czy asfaltu). Często jednak wyjeżdżamy, a domu nie mamy ogromniastego (małe pomieszczenie gospodarcze). Właściwie na podróze lotnicze niezastąpiony jest Maclaren. Więc może zakupić masywniejszy wózek na co dzień, a Maclarena na wyjazdy. Sama już nie wiem
Obserwuj wątek
    • ironia-losu11 Re: Co zamiast gondoli? Doradźcie 21.06.12, 21:47
      > Zaczynam się jednak zastanawiać, po co wydawać 3 tys na wózek 2-funkcyjny,
      Nati, a po co masz kupować wózek 2 funkcyjny??? Nie możesz po prostu kupić najpierw gondoli (nawet używanej) - ale bez wersji spacerowej? Przecież używane - nawet zwykłe polskie Jedo Fyn czy Bartatina (bardzo porządne wózki) kupisz za kilkaset złotych smile A potem, po zimie, jak maluch wyrośnie z gondoli, kupisz sobie co tam Ci się zamarzy...
    • srebrno-listka Re: Co zamiast gondoli? Doradźcie 21.06.12, 22:03
      Też bym kupiła najpierw dużą, dobra gondolę, używaną - jedo, roan marita czy używana emmaljunga. A potem spacerówkę, jaka będzie Ci się podobać smile
      Na teren o jakim piszesz dla maluszka najlepszy będzie duży wózek, na dużych pompowanych kolach, stelażu krzyżakowym i paskach/wahaczach. Jak mac Wam się sprawdza, to lekką spacerówkę już macie smile
    • doradcaadrian [...] 21.06.12, 23:06
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
      • basia752 Re: Co zamiast gondoli? Doradźcie 22.06.12, 08:52
        Używaną Maritę kupisz spokojnie max za 400-600zł, ma dużą gondolę, nawet jak zapakujesz dziecko w kombinezon, koce itd to będzie miec dużo miejsca, emmaljunga pewnie trochę więcej kosztuje, a na lato kupisz lżejszą spacerowkę
      • tygisek Re: Co zamiast gondoli? Doradźcie 22.06.12, 11:34
        Watek dla sprzedawcow i autoreklamy jest wyszczegolniony powyzej!
    • nati_28 A Joolz Day? 22.06.12, 13:31
      Chyba jednak zdecyduję się na zakup wózka głęboko-spacerowego, nowego. Czytałam opinie o różnych wózkach i coraz bardziej zastanawia mnie Joolz. Ma sporą gondolę, a córkę będę woziła w gondolce przynajmniej do marca/kwietnia, a więc przez około 6-7 miesięcy. Potem spacerówka. Ale z uwagi na nasz teren, Maca sobie odpuszczam (mam po młodszym synku i będzie to wózek na wyjazdy). A na co dzień może jednak Joolz byłby dobry? Co myślicie?

Nie trawię ciężkich, masywnych wózków. Wolę nowocześniejsze, lżejsze. Choć widzę, że nie ma siły, każda gondola musi mieć pewną nieprzekraczalną wagę.
      • calineczka793 Re: A Joolz Day? 22.06.12, 20:26
        Jeżdżę Joolz od końca marca i w sumie żałuje, że nie kupiłam go od razu z gondolą dla Młodziaka, wózek jest fajnie amortyzowany, daje radę w różnym terenie, dobrze się podbija, więc ja ze swojej strony mogę polecić - na forum jest dużo użytkowniczek zadowolonych z Joolza - poszukaj w wyszukiwarce - pełno info było w ostatnim czasie na temat tego wózka.
        • nati_28 Re: A Joolz Day? 22.06.12, 22:35
          Dzięki za info. We Wrocławiu mają być targi w sierpniu, będą niższe ceny i będzie można porównać różne wózki. Chyba się jednak na Joolza zdecyduję
          • haniachcepatyka Re: A Joolz Day? 23.06.12, 13:03
            Powodzenia w jeżdżeniu na plaży, w śniegu i podjeżdżaniu na rampy schodowe...

--
            haniachcepatyka.pl
            • nati_28 Re: A Joolz Day? 23.06.12, 15:44
              Po plaży mam Maca, którego zamierzam używać na wszelkie wyjazdy. Obawiam się jedynie o śnieg.
            • pomilak1 Re: A Joolz Day? 23.06.12, 20:13
              na podjazdy można wjechać tyłem...smile
    • haniachcepatyka Re: Co zamiast gondoli? Doradźcie 22.06.12, 19:49
      Jedo Bartatina Classic. Gondola + spacerówka. Duże, pompowane koła.
      Za nami dwie zimy i wyjazd nad morze. W zimie żadna zaspa nie groźna, na plaży - wszystkie tobołki z dzieckiem na wózku jechały - żadnego problemu z grząźnięciem w piasku.
      Po dwóch latach używania dalej polecam, zostanie dla następnego bobasasmile

--
      haniachcepatyka.pl
    • mancipi Re: Co zamiast gondoli? Doradźcie 22.06.12, 23:23
      kup mylo, poużywasz miesiąc, szczególnie w okolicach rynku i dasz znać jak sie sprawuje to zdążę zamówić ze szpitala smile
      ja ciągle nie wiem czy mylo czy gt lub elite...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka