Dodaj do ulubionych

Nipper vs MB Swift - moje subiektywne porównanie:)

05.07.12, 16:34
Właśnie dzisiaj przyszedł mój nipper z Markafoni smile Bardzo szybko się uwinęli, bo wg pierwszej wersji mieli wysyłać wózki dopiero po 10 lipca. Zamówiłam kolor czerwony i jestem super z niego zadowolona - kolor jest śliczny, jak to któraś dziewczyna pisała jak czerwone ferrari smile
Mam teraz na stanie swifta, no i nippera i któregoś z nich będę musiała sprzedać, bo bez sensu trzymać dwa tak podobne (wg mnie oba rewelacyjne) wózki.Na razie jesteśmy po pierwszym spacerze nipperem i tak na gorąco moje porównanie go ze swiftem:

PROWADZENIE I PODBIJANIE: nie wierzyłam, że może być drugi wózek oprócz MB, który będzie się tak lekko i rewelacyjnie prowadził i podbijał, ale nipper wcale MB nie ustępuje. Mój 10 letni syn stwierdził stanowczo, że jemu lepiej prowadzi się nippera - no cóż amortyzacja i większe koła robią swoje, chociaż mnie i swifta również prowadzi się rewelacyjnie, więc tu stawiam znak równości miedzy tymi wózkami,

WYGLĄD: no jednak swift jest ładniejszy i zgrabniejszy. No i uwielbiam w nim te małe pompowane kółeczka smile Ale wg mnie nipper o wiele lepiej wygląda na żywo niż w necie i jak tak patrzę na niego to naprawdę coraz bardziej mi się podoba smile

SIEDZISKO: rozkładanie i tu i tu na paski, ale w nipperze siedzisko można ustawić bardziej do pionu, co jest fajne, no i jednak siedzisko jest dużo bardziej obszerne i podnóżek jest bardziej oddalony od krawędzi siedziska, więc tu wygrywa nipper. No i jeszce duży plus za wentylację z siateczki.

WAGA: praktycznie identyczna. Trudno je zważyć, ale oba ważą ok. 9,5-10 kg. Nipper lepiej wciąga się po schodach.

BUDKA: no cóż, może i budka w nipperze wygląda jak kaczy dziób big_grin, ale jest rewelacyjna! Ja mam swifta z 2009 roku jeszcze bez tego dodatkowo wyciąganego daszka przeciwsłonecznego i zawsze musiałam montować dodatkowy daszek kiddopotamus, który swoją rolę spełnia znakomicie, ale za każdym razem go montować i demontować jest jednak upierdliwe, a tu w nipperze tylko sobie rozciągamy daszek i chroni przed słońcem znakomicie. No i jeszcze te dodatkowe kieszonki w budce są super. Za budkę ogromny plus dla nippera.

UCHWYT NA BUTELKĘ: w swifcie jest, w nipperze nie ma i chyba nie bardzo można tam zamontować jakiś uniwersalny uchwyt (a może się mylę). Tego uchwytu w nipperze mi bardzo brakuje.

RĄCZKA: dla mnie stanowczo lepsza w swifcie. Ja nie lubię piankowych rączek, poza tym rączka w nipperze jest jakaś taka krótka i jeszcze na środku jest przedzielona (brak tej pianki) - muszę się do niej przyzwyczaić, na razie nie jestem nią zachwycona wink

PAŁĄK: no niby fajniejszy w nipperze, przede wszystkim jego osadzanie (nie rysuje tak okropnie stelaża jak pałąk w MB), ale jest jedno małe ale - w swifcie ja pałąk montowałam dużo niżej niż zalecał producent i małej się tak podobało, a nagle w nipperze pałąk ma bardzo wysoko, szkoda że nie można go obniżyć.

FOLIA PRZECIWDESZCZOWA: w swifcie rewelacyjna, odpinana na zamki, jak deszcz się skończy nawet nie trzeba jej zdejmować z wózka tylko odpinamy zamki, rolujemy do góry i jest git, w nipperze folia może bez szału, ale za to jest w zestawie, a w swifcie za ten luksus musiałam dopłacić chyba 160 zł.

KOSZ NA ZAKUPY: no i tu mam problem, bo nie mam tego dużego kosza pod spodem, a chciałabym mieć. Dzwoniłam do 4kids, ale chyba nie uda mi się u nich go dokupić, bo sprzedają je tylko w komplecie z wózkiem (mają mi jeszcze jutro oddzwonić) no i zonk, gdyby któraś miała na zbyciu czerwony lub czarny kosz do nippera chętnie przygarnę smile A ten siateczkowy kosz za siedziskiem w nipperze jest super, bardzo pojemny.

CENA: znowu plus dla nippera, no bo o wiele tańszy, a jakość też bardzo dobra i prowadzenie wózka rewelacyjne.

To tyle pierwszych wrażeń, jutro porobię foty porównawcze to wrzucę. W każdym razie mała zachwycona nowym wozem, nie chciała z niego wysiadać big_grin
Obserwuj wątek
    • pomilak1 Re: Nipper vs MB Swift - moje subiektywne porówna 05.07.12, 19:58
      Super, że jest kolejna zadowolona użytkowniczka nipperasmile
      ja mam kosz ale beżowy-jeszcze nie odpakowany, bo mi ta siatka stanowczo wystarcza, wg mnie można do niej dużo napchać a nawet przy opuszczonym siedzisku jest do niej dostępsmile
      • pomilak1 Re: Nipper vs MB Swift - moje subiektywne porówna 05.07.12, 19:59
        aha rzeczywiście markafoni się uwinęło, bo ja dostałam dziś solę, a przewidywany termin dostawy miałam na 09.07 smile
        • aga7-77 Re: Nipper vs MB Swift - moje subiektywne porówna 05.07.12, 20:12
          Właśnie doczytałam, że Twoja sola też już dojechała smile Fajnie, że jak na razie wrażenia pozytywne, mam nadzieję, że na spacerze też się dobrze spisze.
          Ten worek za oparciem w nipperze jest super i naprawdę bardzo pojemny, ale ja często kupuję w sklepie ze dwie półtoralitrowe wody i jeszcze jakieś soki, więc ten kosz na dole bardzo by mi się przydał, ale chyba będę mieć problem z kupieniem go, bo wszędzie jest on już w zestawie z wózkiem.
    • pinik Re: Nipper vs MB Swift - moje subiektywne porówna 05.07.12, 20:17
      Ooo! Super! To zrob fotke zlozonego nippera i swifta. Duza roznica jest?

I w ktorym lepiej widac dziecko w pozycji lezacej i pollezacej przez okienko w budce?

Ja mam swifta, a na urlop chcialabym nippera. Czy tam dzieckO ma wiekszy przewiew? Chyba tak... W swifcie mojej malej lezac jest strasznie goraco w upaly.

I amortyzacja: naprawde wyczuwalna w nipperze?
      • aga7-77 Re: Nipper vs MB Swift - moje subiektywne porówna 05.07.12, 20:29
        Porobię zdjęcia, złożonych wózków także. Po złożeniu nipper jest taki bardziej kwadratowy, bardziej poręczny niż swift. Poza tym tylne koła zdejmują się w 5 sekund, a po ich zdjęciu to już w ogóle nipper jest super mały po złożeniu jak na wózek terenowy.

Amortyzacja jest wyczuwalna, nipper bardziej miękko się prowadzi, ale to nie jest wg mnie jakaś kolosalna różnica w porównaniu do swifta, bo tam z kolei tak fajnie siedzenie bujało dzieckiem smile

Widoczność przez okienko w budce w sumie jest porównywalna, ale za to w upały nipper jest rewelacyjny, ta siateczka z tyłu, szczególnie kiedy dziecko jest w pozycji leżącej daje fajny przewiew, swift jest fajniejszy na zimę, ale na wyjazd letni z uwagi na tą wentylację wezmę właśnie nippera.
        • aga7-77 Re: Nipper vs MB Swift - moje subiektywne porówna 05.07.12, 20:30
          Szkoda tylko, że ta wkładka na siedzisko nie jest bawełniana, tylko taka sztuczna. Dlatego zamówiłam już wkładkę od Pani Helenki smile
    • froobek Re: Nipper vs MB Swift - moje subiektywne porówna 05.07.12, 21:00
      > PROWADZENIE I PODBIJANIE: nie wierzyłam, że może być drugi wózek oprócz MB, któ
      > ry będzie się tak lekko i rewelacyjnie prowadził i podbijał,

Mam Swifta i lepiej się prowadził i podbijał Nomad smile
      Choć Swift oczywiście też rewelacyjny pod tym względem.
      • kicia_beauty Re: Nipper vs MB Swift - moje subiektywne porówna 05.07.12, 21:27
        Ja mam porównanie Nomada z MB UJ i Emmaljungą City Cross - Nomad to była wielka porażka. MB i Emma to zupełnie inne wózki, ale obydwa się genialnie prowadzą.
        • pinik Re: Nipper vs MB Swift - moje subiektywne porówna 05.07.12, 21:30
          Ja mialam to samo uczucie co do nomada: mocno mnie zawiodl.
        • gaga-sie Re: Nipper vs MB Swift - moje subiektywne porówna 05.07.12, 21:31
          Mnie Nomada super się prowadziło i podbijało, fakt,że miałam wtedy małe dziecko.
    • aga7-77 Re: Nipper vs MB Swift - moje subiektywne porówna 06.07.12, 15:32
      Udało mi się zrobić trochę fotek: picasaweb.google.com/114334188667026036273/MBSwiftVsNipper?authuser=0&authkey=Gv1sRgCIXJq5Tu6LjpcQ&feat=directlink
      Muszę jeszcze zrobić Agnieszce zdjęcie w nipperze i nippera z nową wkładką, która już do mnie podąża od Pani Helenki smile
      Przy okazji pomierzyłam oba wózki złożone:

Swift: 102 cm wysokość
      62 cm szerokość
      40 cm głębokość (z zapiętym pałąkiem)

Nipper: złożony bez tylnych kół: 86 cm wysokość
      47 cm szerokość
      41 cm głębokość
      ale już wymiary Nippera złożonego z wszystkimi kołami są całkiem spore:
      92 cm wysokość
      62 cm szerokość
      ok. 50 cm głębokość

Dziewczyny nie wiecie kto jest głównym dystrybutorem Nipperów na Polskę? Będę mieć chyba ogromny problem z kupieniem tego kosza, wszyscy oferują go tylko w komplecie z wózkiem. No, wszyscy oprócz Markafoni, niestety wink
      • afroddytta Re: Nipper vs MB Swift - moje subiektywne porówna 06.07.12, 16:13
        Fajne zdjęcia, super wszystko widać, ciekawe jakby wyglądał obok UJ.
        Super pałąk ma nipper, przynajmniej na zdjęciach na taki wygląda.
        Co do kosza to może jakiś inny by pasował, albo coś trzeba by uszyć samemu.
      • lucyna_1980 Re: Nipper vs MB Swift - moje subiektywne porówna 06.07.12, 16:26
        Dystrybutorem jest 4kids
        • aga7-77 Re: Nipper vs MB Swift - moje subiektywne porówna 06.07.12, 16:38
          No to mnie zmartwiłaś, bo właśnie się u nich dowiadywałam i chyba nie da rady samego kosza dokupić. Jeszcze mają mi jutro oddzwonić.
          Najlepiej pewnie byłoby uszyć samemu, tylko ja mam do takich robót niestety dwie lewe ręce, żadnej zdolnej znajomej też niestety nie mam.
          Ten pałąk w nipperze jest faktycznie fajny, na pewno o wiele lepiej przemyślany i w ogóle ładniejszy kształtem niż pałąk w swifcie.
    • magdal-enas Re: Nipper vs MB Swift - moje subiektywne porówna 06.07.12, 22:17
      Aga, ja tez mam czerwonego nippera - jaka wkładkę zamówiłaś? wysyłałaś jakieś wymiary? bo ja bym też chętnie zamówiła, w nipperze właśnie mi się ta sztuczność wkładki nie podoba.
    • magdal-enas Re: Nipper vs MB Swift - moje subiektywne porówna 06.07.12, 22:18
      I jeszcze mam pytanie o budę - u mnie sie ta buda od środka bardzo brudzi, nie wiem dlaczego aż tak. Ty też to zauważyłaś?
      • aga7-77 Re: Nipper vs MB Swift - moje subiektywne porówna 06.07.12, 22:28
        Co do budy to jeszcze nie wiem, bo na razie z nipperem byłam tylko raz na spacerze, ale zwrócę na to uwagę. Na razie biorę na spacer swifta, bo mnie właśnie denerwuje ta sztuczność wkładki w nipperze, w takie upały to wg mnie bardzo mało komfortowe dla dziecka.
        Wymiarów do Pani Helenki nie musiałam wysyłać, bo już je miała smile Któraś dziewczyna zamawiała już materacyk przede mną. Ja wybrałam z jednej strony taki materiał ecru w sówki, bo mi pasują te sówki do kocyka, a z drugiej strony taki soczystozielony w biedronki, bo mi pasuje do drugiego kocyka smile Zamówiłam też dwustronne osłonki na pasy, bo nie lubię takich "gołych" pasów. Jak tylko wkładka dojdzie dołożę zdjęcia do galerii.
        • pomilak1 Re: Nipper vs MB Swift - moje subiektywne porówna 06.07.12, 22:39
          ja szyłam sama tzn moja znajoma mi uszyła i mam identyczną jak oryginalna (wykrój) ale z bawełnysmile w mojej galerii są fotki smile
          co do budy to ja mam kolor camel i nie zauważyłam żeby mi się brudziła smile
          a co do osłonek to ja znowu we wszystkich wózkach ściągam bo moja mała od razu to zaczyna obgryzaćbig_grin
        • m7-7 Re: Nipper vs MB Swift - moje subiektywne porówna 07.07.12, 13:17
          Ja szyłam u p. Helenki - mam taki zielony w robaczki (fota jest w galerii), świetny materiał milutki, jakby "flanelka" ale niestety juz niedostepny.
          • aga7-77 Re: Nipper vs MB Swift - moje subiektywne porówna 07.07.12, 15:17
            M7-7 bardzo mi się podoba ten Twój "robaczkowy" materacyk smile Ja też wybrałam taki zielony tylko, że w biedronki, jestem ciekawa jaki ten materiał będzie w dotyku.
            • m7-7 Re: Nipper vs MB Swift - moje subiektywne porówna 07.07.12, 15:26
              materacyk rewelacja, ale jak mowilam p. Helenka nie ma juz tego materiału, a szkoda bo jest super, szczególnie pod "gołą" pupcie smile
        • magdal-enas Re: Nipper vs MB Swift - moje subiektywne porówna 08.07.12, 22:47
          A, dzięki, to ja też zamówię materacyk. Zaraz napiszę. Dziś moja mała nawet posiedziała dłuższą chwilę w wózku, święto lasu, może się w końcu przyzwyczai.
          A do tej pory wkładałam jej pieluszkę falnelową, bo na tym nipperowym poddupku w upał jest masakra.
    • santa-1982 Re: Nipper vs MB Swift - moje subiektywne porówna 07.07.12, 13:48
      Właśnie rozpakowałam swojego Nippera i mam mieszane uczucia. Również muszę wybrać między nim a Swiftem.
      Swift jest ładniejszy, lepiej wg mnie się składa i mimo że jest dłuższy to bardziej kompaktowy. Póki co serce jest za MB.
      • aga7-77 Re: Nipper vs MB Swift - moje subiektywne porówna 07.07.12, 15:14
        U mnie na razie też serce jest za Swiftem smile Dlatego w tej chwili jednak jeszcze go nie sprzedam, ale że moja mała we wrześniu kończy już dwa lata to będzie musiał wygrać rozsądek i na zimę zostawię sobie nippera, a swifta z bólem serca sprzedam. Gdybym nie miała wyboru to młoda jakoś by zimę w swifcie przejeździła, ale że będę mieć wybór to jednak bez dwóch zdań w kombinezonie i śpiworze w nipperze będzie jej o wiele wygodniej.
        • santa-1982 Re: Nipper vs MB Swift - moje subiektywne porówna 07.07.12, 15:49
          Ja chcę zostać z 1 wózkiem. Los zdecyduje za mnie z którym.
          Swift jest wystawiony na All do czwartku, jak się sprzeda to zostaje z nami Nipper, a jak się nie sprzeda to zwracam Nippera Markafoni.
          • aga7-77 Re: Nipper vs MB Swift - moje subiektywne porówna 07.07.12, 15:55
            Ja w tej chwili mam na stanie cztery wózki i z żadnym nie mogę się rozstać, bo wszystkie mi się podobają smile Dobrze, że chociaż moja córa lubi i w wózkach jeździć i spać (ale to tylko w domu), więc na razie wszystkie cztery znajdują zastosowanie.
    • misiunia22.0 Rekosz 08.07.12, 21:00
      ty szukałas kosza do nippera prosze znalazłam przypadkiem nie moja aukcja;p allegro.pl/nipper-double-360-kosz-do-wozka-czerwony-i2476068159.html
      • misiunia22.0 Re: Rekosz 08.07.12, 21:01
        aa jak zwykle klkłam zanim doczytałam ze do podwójnego;p ale jak bywaja takie to i pojedynczy w koncu sie trafi;p;p sorki;p
        • aga7-77 Re: Rekosz 08.07.12, 21:16
          Wielkie dzięki za dobre chęci smile Zależy mi, żeby mieć ten kosz przed wyjazdem na wczasy, dlatego właśnie dwa dni temu kupiłam u tego sprzedającego kosz, który miał do pojedynczego nippera (całkiem tani - 39 zł) tylko, że w kolorze brązowym, który mi zupełnie do wózka nie pasuje wink Ale mam taki fajny czerwony materiał z IKEI w odcieniu prawie identycznym jak mój wózek i będę się bawić w obszywanie tego brązowego kosza na czerwono - ciekawe co mi wyjdzie smile
          Boję się tylko, czy mi ten kosz na pewno spasuje, bo on ma inny kształt niż te w nowych nipperach, myślę, że to kosz do starej wersji wózka, ale mam nadzieję, że będzie OK.
    • aga7-77 Re: Nipper vs MB Swift - moje subiektywne porówna 12.07.12, 15:46
      Dotarła już moja biedronkowo-sówkowa wkładka od pani Helenki. I od razu dziecięciu pod pupką przyjemniej big_grin Dołożyłam zdjęcia do galerii picasaweb.google.com/114334188667026036273/MBSwiftVsNipper?authuser=0&authkey=Gv1sRgCIXJq5Tu6LjpcQ&feat=directlink , ale kolory wyszły jakieś takie wyblakłe - ten zielony jest bardziej soczysty niż na zdjęciu i sówki też w realu jakieś takie bardziej kolorowe. Ogólnie na żywo wkładka wygląda naprawdę fajnie.
      Przymierzyłam też do nippera jeden z dwóch materacyków, które mam uszyte do PP SI i wygląda też całkiem nieźle (zrobiłam zdjęcia), też będę te wkładki wykorzystywać.

Ogólnie po kilkukrotnych już spacerach nipperem dalej jestem zachwycona jego prowadzeniem, podbijaniem, wielką budką, która genialnie chroni przed słońcem, obszernym siedziskiem i jego wentylowaniem przez tą siateczkę z tyłu i rewelacyjną torbą (siatką) za siedziskiem, natomiast trochę mnie denerwuje ta piankowa rączka i strasznie wkurza mnie składanie i rozkładanie wózka. Dla mnie jest ono bardzo upierdliwe.
      Na co dzień to mi aż tak nie przeszkadza, ale na wczasy chyba mimo tych wszystkich zalet nippera, które wymieniłam weźmiemy jednak swifta. My na wyjazdach dużo zwiedzamy i nie za bardzo wyobrażam sobie męczyć się z tym składaniem co chwila wyciągając i wkładając wózek do auta sad W swifcie złożenie, czy rozłożenie go to dosłownie sekunda. No i jednak po złożeniu w całości nipper jest dość nieporęczny, trzeba by ściągać tylne koła, żeby był bardziej kompaktowy. Gdyby nie to składanie to na 100% nipper pojechałby z nami na wakacje, a tak to wykorzystamy jeszcze naszego wiernego swifta smile
      • santa-1982 Re: Nipper vs MB Swift - moje subiektywne porówna 12.07.12, 20:35
        Swift się nie sprzedał a Nipper jakoś naszych serc nie podbił więc będę chciała go zwrócić. Oby nie było z tym żadnego problemu...
        • aga7-77 Re: Nipper vs MB Swift - moje subiektywne porówna 13.07.12, 15:52
          I co, udało Ci się zwrócić nippera? Nie ma z tym problemu?
          A jak duże masz dziecko? Przepraszam, ale nie pamiętam.
          Dopóki na luzie mieści się w swifcie to ja też wolałabym z tych dwóch wózków jednak swifta, mam do niego ogromny sentyment smile Moja młoda na razie też jeszcze spokojnie się w nim mieści, ale zimą to już musiałabym ją upychać "na wcisk" big_grin, więc bez sensu, tak że na zimę na pewno zostanie z nami nipper.
          • santa-1982 Re: Nipper vs MB Swift - moje subiektywne porówna 13.07.12, 16:02
            Mała ma 17 miesięcy. Zimą powinna się jeszcze mieścić w Swifcie.

Co do zwrotu to nie poczyniłam jeszcze żadnych kroków. Wiem tylko tyle że formularz zwrotu był dołączony do zamówienia... Ja tylko na szybko wyciągnęłam Nippera z Pudełka a potem spakowałam i wyniosłam pudło do piwnicy więc nie wiem gdzie niby był ten formularz. Muszę się pofatygować do piwnicy więc. Kojarzysz może ten formularz?
            • aga7-77 Re: Nipper vs MB Swift - moje subiektywne porówna 13.07.12, 16:15
              Sprawdziłam. Ten formularz zwrotu to jest po prostu ten rachunek, który dostałaś jako dowód zakupu (do niego jest doczepiony paragon). Trzeba tylko zaznaczyć, że zwracasz towar i dlaczego dokonujesz zwrotu. Jest tam też etykieta adresowa do naklejenia na paczce. Myślę więc,że nie powinnaś mieć żadnego problemu ze zwróceniem nippera - jest na to aż 14 dni od daty otrzymania przesyłki.

A ja coraz bardziej do nippera się przekonuję, chociaż nie zdobył on moich uczuć tak szybko jak swift smile, ale super się nim jeździ, mała ma dużo miejsca i rewelacyjnie wciąga się go po schodach (mieszkam na 2 piętrze bez windy). Żeby tylko to składanie było jakieś fajniejsze.
    • pinik do aga7-77 18.07.12, 12:35
      Chyba jestes jedyna na forum posiadaczka rownoczesnie swifta i nippera. Czy moglabys porownac, jak jest z widocznoscia dziecka glowki jak spi (pozycja zupelnie lezaca i pozycja troszenke podniesiona - ale tak tylko dla niesiedzacego jeszcze dziecka)?

Ja mam swifta i denerwuje mnie, ze nie widze malej, jak prowadze ten wozek. Tu moja wielka nadzieja w nipperze, ze moze wlasnie przez ta siateczke z tylu, dziecko widac (np. czy zasnelo,, czy nie).
      • pinik P.S. do aga7-77 18.07.12, 12:37
        I jeszcze amortyzacja: czujesz naprawde, ze w nipperze ona jest?
        • pomilak1 Re: P.S. do aga7-77 18.07.12, 12:57
          Wg mnie w nipperze widać fajnie dziecko jak leży, popołudniu jak mała wstanie to ściągnę z szafy nippera i spróbuję zrobić fotki z góry.Może uda się uchwycić rzeczywisty obraz widziany przez prowadzącegosmile
        • aga7-77 Re: P.S. do aga7-77 18.07.12, 15:49
          Według mnie w nipperze widoczność na śpiące dziecko jest bez porównania lepsza niż w swifcie. Tak jak mówisz w swifcie tak naprawdę niewiele widać, a w nipperze nie dość, że ta siateczka z tyłu jest naprawdę duża i taka, że dobrze przez nią widać to jeszcze to górne foliowe okienko jest pod innym kątem niż w swifcie i daje lepszą widoczność na dziecko.
          To dość fajnie widać na tym zdjęciu porównawczym w mojej galerii, na którym oba wózki mają rozłożone siedziska.
          Może Pomilak uda się jeszcze pstryknąć jakieś fajne zdjęcia z córą, ja mogłabym zrobić jutro jakieś fotki, ale niestety bez modelki, bo moja młoda już nie śpi na spacerach i na pewno za skarby świata nie da mi się położyć płasko w wózku.

Co do amortyzacji - nipperem jednak jedzie się bardziej "gładko" niż swiftem - ta amortyzacja na tylne koła jest wyczuwalna (chociaż wózek nie jest jakoś szczególnie miękki, ale ja takich nie lubię) no i jednak te sporo większe koła sprawiają, że wózek lepiej jedzie. Chociaż w swifcie wg mnie też jest dziecku komfortowo przez to, że siedzisko fajnie buja, w nipperze już tego bujania siedziskiem nie ma.

W każdym razie, gdybyś jednak zdecydowała się kupić nippera na wczasy to koniecznie kup sobie do niego bawełnianą wkładkę - ta oryginalna wkładka niby jest super, bo mięciutka i przytulna, ale co z tego skoro jest z takiego niefajnego, sztucznego materiału.
          • pomilak1 zdjęcia 18.07.12, 19:42
            tylko takie udało mi się zrobić,mała nie śpi już na spacerach więc od razu się wyginała żeby mnie przez tą siatkę zobaczyćsmile
            https://desmond.imageshack.us/Himg560/scaled.php?server=560&filename=p7140043.jpg&res=landing

https://desmond.imageshack.us/Himg109/scaled.php?server=109&filename=p7140042.jpg&res=landing

https://desmond.imageshack.us/Himg338/scaled.php?server=338&filename=p7140041l.jpg&res=landing

https://desmond.imageshack.us/Himg854/scaled.php?server=854&filename=p7140040.jpg&res=landing
            • pomilak1 Re: zdjęcia organizer sunshine 18.07.12, 19:43
              Wklejam też jak wisi organizer, bo już nie pamiętam ale ktoś pytał przez priva czy da się zawiesićsmile
              https://desmond.imageshack.us/Himg337/scaled.php?server=337&filename=p7140045.jpg&res=landing

https://desmond.imageshack.us/Himg707/scaled.php?server=707&filename=p7140044.jpg&res=landing
    • szarlotka77 Do santa-1982 18.07.12, 22:20
      A jakiego koloru masz tego nippera? Może zamiast go zwracać to ja od Ciebie go kupię? Jak jesteś zainteresowana to napisz do mnie na pocztowego.
    • pinik Re: Nipper vs MB Swift - moje subiektywne porówna 19.07.12, 00:27
      Dzieki dziewczyny za recenzje i fotki! No to moje watpliwosci rozwiane. Zamowilam smile
      • aga7-77 Re: Nipper vs MB Swift - moje subiektywne porówna 19.07.12, 08:31
        Bardzo jestem ciekawa Twojej opinii. Mam nadzieję, że będziesz zadowolona smile
    • pinik okienko z siatki w nipperze 21.07.12, 00:58
      Jeszcze jedno pytanie zanim przyjdzie moj nipper (w poniedzialek ma byc!):

jaka jest ta siateczka z tylu budki? Czy przejdzie przez nia komar?

Chcialam kupic oryginalna moskitiere, ale dostac jej w PL nie moge i pomyslalam, ze kupie uniwersalna (znacznie tansza). Tylko uniwersalne nie oslaniaja tylu budki, a boje sie, ze to moze byc problem...
      • magdal-enas Re: okienko z siatki w nipperze 21.07.12, 11:13
        Cudne pytanie! koniecznie dziś złapię komara i spróbuję go namówić, żeby się przecinął przez oczko siatki smile no poprawiłas mi humor na cały dzień smile
        dzięki!!!!!!!!!!!!!!!!!
        A, brudząca budka, nie wiem, może gdzieś położyliśmy wózek i się tak zapaskudziła? uprałam, ona się nie ściaga ale jakoś dałam radę. Uprało się ładnie bez żadnych zacieków czy plam. Wkładka też już jest, w kropeczki i sówki (ale te większe), mam nadzieję, że wakacje przeżyje smile
      • pomilak1 Re: okienko z siatki w nipperze 21.07.12, 11:26
        Wg mnie przejdzie, aczkolwiek nie napiszę na 100% bo moja córka już nie śpi na spacerach więc nie rozkładam oparcia smile
      • aga7-77 Re: okienko z siatki w nipperze 21.07.12, 16:14
        Ja też nie rozkładam oparcia, ale ta siateczka nie jest zbyt gęsta. Wg mnie komar niestety przeciśnie się przez nią bez problemu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka