Dodaj do ulubionych

gondola mutsy - do jakiego wieku?

06.08.12, 16:56
mój mały ma 2 miesiące, mierzony miarą ma około 62cm
kupiłam urban ridera spacerówkę, ale on się nie rozkłada na płasko sad

i teraz myślę nad zakupem gondoli, czy myślicie że zimę w niej przejeździmy? albo chociaż do grudnia/stycznia?
mały będzie miał w miesiącach październik-styczeń, 4-7 miesięcy

w sumie drogie nie są, ale to kolejny grat w domu wink ja to bym go od września w tej spacerówce woziła, ale M się czepia wink mówi, że mu kręgosłup zniszczę, bo bez powodu ktoś gondoli nie wymyślił wink

rozmyślałam też nad fotelikiem mutsy tym rozkładanym, ale miałam do jane ta gondolę matrix i nie byłam zadowolona, jako fotelik wielkie i ciężkie, a jako gondola niewygodne i ciasne

co radzicie, kupić gondolę???

wkurza mnie to, że wózio stoi i jeździć nim nie mogę tongue_out a po domu jeździ mi się nim bardzo dobrze, podbija się też ok, ale ja jestem wysoka więc mam rączkę wysuniętą na maxa.
Obserwuj wątek
    • agniecha855 Re: gondola mutsy - do jakiego wieku? 06.08.12, 17:14
      Dom 7 mies pojeździ spokojnie!
    • chubabubba Re: gondola mutsy - do jakiego wieku? 06.08.12, 19:08
      Ja zakupilam jak moj sierpniak mial 5 mcy- w styczniu ( zwalilam bebecara z mega wysokich schodow w hotelu i nie przezyl) i jezdzilam spokojnie do kwietnia. Moj mlody urodzil sie z waga 4400 wiec do cieniasow nie nalezalwink
      • e-kasia1 Re: gondola mutsy - do jakiego wieku? 06.08.12, 22:02
        a mój ma niecałe 4 miesiące pojeździ jeszcze góra miesiąc, no może półtora; prawie wypełnia juz gondolę Mutsy (mam 4ridera) a waży 7kg. Tylko mi sie wydaje ze om długi jest dosyć
        • romka78 Re: gondola mutsy - do jakiego wieku? 06.08.12, 22:38
          mój młody jeździł pół roku i miał miejsce jak go przesadziłam tylko że on jeździł od czerwca do listopada, więc nie wiem jak by było w śpiworze i grubszym ubraniu. Miałam fotelik ten rozkładany na płasko on jest superowy bo nie jest maluszek taki skrzywiony, tylko znów nie wiem jak by to zimą było w foteliku.
          • tygisek Re: gondola mutsy - do jakiego wieku? 07.08.12, 00:10
            moim zdaniem wiekowo przejezdzi w sensie ze sie zmiesci w niej, nie jest znowu jakas okrutnie mala, ale siedzacych dzieci ja w gondoli nie widze, wiec pewnie i tak zmienisz ja wczesniej na spacerowke
            a czemu Ci sie nie rozklada na plasko? ja zaczelam moja corke wozic w wieku 4-5 msc w spacerowce, bo jako jedyna z niewielu wowczas wlasnie rozkladala sie do pozycji lezacej...
            nie pamietam juz dokladnie, no moze dwumiesieczniaka bym nie wozila tak, maz troche racji ma - zreszta warto upiac dziecko w pasy w tej spacerowce, bo jak zacznie byc troche mobilne to Ci sie moze wysunac z wozka, a dwumiesieczniaka to jednak ciezko zapiac w te pasy..
            • magda79pn Re: gondola mutsy - do jakiego wieku? 07.08.12, 07:05
              ta spacerówka się rozkłada, jednak do zupełnie płaskiego troszkę brakuje, no i trochę mocniej rozkłada się w opcji "przodem do świata", a "przodem do mamy" jest trochę bardziej półleżąco

ja chyba kupię tą gondolę, na all można już za 120zł kupić, nawet jak młody pojeździ do 5 mca.ż to wtedy będzie to odpowiedni czas aby go przesadzić do spacerówki, nawet w środku zimy

fotelik, ten rozkładany to większy wydatek wink około 250zł trzeba liczyć, a biorąc pod uwagę, że mam w domu już dwa foteliki big_grin (do każdego stelaża) to chyba mąż mnie z chaty z trzecim wyrzuci big_grin
              • vickimama Re: gondola mutsy - do jakiego wieku? 07.08.12, 08:17
                Mój synek jest z tych dużych, zawsze w 90 centylu i w gondoli mutsy jeździł lipiec-styczeń, kiedy skończył 6 miesięcy. Mieścił się bez problemu, także ja polecam!
                • e-kasia1 magda79pn 07.08.12, 09:13
                  jeśli już to kup gondolę
                  fotelik (mam porównanie tylko z Maxi Cosi) Mutsy ten traveler czyli rozkładany prawie na płasko i winany do gondoli wpina sie masakrycznie moim zdaniem do samochodu. To tyle zamieszania i czasu ze my zawsze bierzemy gondolę a plan był taki ze fotelik bedzi ena wyjazdach "robił za gondolę"
                  • e-kasia1 Re: magda79pn 07.08.12, 09:13
                    miało być fotelik rozkładany i wpinany do stelaża a nie gondoli
                    • magda79pn Re: magda79pn 07.08.12, 10:08
                      czyli tak samo jak jane matrix
                      raz pojechaliśmy na działkę, i potem do CH, młody leżąc w tej "gondoli" był cały mokry, ale nie ma się co dziwić, bo wypełnienie jej jako fotelika to koszmar, zupełnie jakby leżał owinięty kołdrą, a przypinanie w samochodzie też wkurzające.
                      • magda79pn Re: magda79pn 07.08.12, 13:13
                        znalazłam info, że gondola mutsy ma długość wewnętrzną 74cm

nasza jane capazo też ma wewnątrz 73-74cm, więc to samo, a mój synek wygląda w niej tak:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/kQCsConKbNbpDW8b6B.jpg
    • j.u.s.t.i555 Re: gondola mutsy - do jakiego wieku? 07.08.12, 13:38
      Z doswiadczenia powiem ze moze byc roznie.
      Moj synek po skonczonym 3 mies musial przesiasc sie do spacerowki Mutsy, bo gondola byla juz za mala i ostatnie spacery byly dla mnie stresem ze wypadnie przy najmniejszym hopku.
      Fakt, ze trafil mi sie olbrzym (mowie o synku) ale podejrzewam ze dla przecietnych rozmiarow dziecka w wieku 6 mies tez juz bedzie w gondoli mutsy za ciasno i za krotko.
      Dla porownania - moj synek na 3 mies osiagnal wage 8200 i szczelnie wupelnial gondole rowniez w dlugosci (mielismy model joey).
      Aha, nie nastawialabym sie tez na gondole na all za 120 zl. Moga to byc starsze modele po wielu dzieciach. Moga tez miec wyrobione mocowania i pewna nie jestem czy kazdy model gondoli (z tych starszych) da sie wpiac w nowszego typu stelaz.
      • magda79pn Re: gondola mutsy - do jakiego wieku? 07.08.12, 14:13
        już powoli troszkę kumam kolekcje mutsy wink z "m" bym nie kupiła, ale ta ze srebrną tabliczką, imitującą blachę to chyba bardzo stara nie jest?

www.google.pl/imgres?hl=pl&client=firefox-a&hs=hY4&sa=X&rls=org.mozilla:pl:official&biw=1280&bih=673&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=cPUOfUF77bvTSM:&imgrefurl=http://bejbi.eu/sklep/mutsy-gondola-mutsy-2012-active-black-p-2567.html&docid=pIrtuPotC_-54M&imgurl=http://bejbi.eu/sklep/images/gon%252520-%252520Active%252520Black%252520-%252520700.jpg&w=942&h=700&ei=TgYhUMC-GcXasgam4IDABw&zoom=1&iact=hc&vpx=592&vpy=367&dur=1009&hovh=193&hovw=261&tx=125&ty=139&sig=108886989215911530974&page=1&tbnh=148&tbnw=197&start=0&ndsp=18&ved=1t:429,r:15,s:0,i:119

• e-kasia1 Re: gondola mutsy - do jakiego wieku? 07.08.12, 19:43
          Magda mam dokladnie taki jak zalinkowałaś (nawet kolorwink mój to rocznik 2008
          gondola wpina sie bezpośrednio do stelaża
          a mój syn nie wygląda w tej gondoli jak Twój (jeszcze 5-7 cm luzu ma, no ale nie wyobrazam sobie zeby głowa dotykała budki a nogi przeciwległej strony gondoli - jak ją bedzie szczelnie wypełnial to mu raczej niewygodnie będziewink a 17.08 skonczy 4 m-ce
          • magda79pn Re: gondola mutsy - do jakiego wieku? 07.08.12, 20:38
            mój jest młodszy, ma dopiero 2 miesiące, więc chyba się zdecyduję na ta gondolę, nawet jakby miał ze 2 miesiące tylko pojeździć, albo aż wink
            • magda79pn e-kasia1 08.08.12, 13:33
              mam prośbę, zmierz mi długość wewnętrzną tej gondoli

dzisiaj na spacerze mijałam się kilka razy z mutsy i wydawało mi się, że moja gondola jane jest większa...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka