Dodaj do ulubionych

Pomocy! Który wózek spacerowy największy?

30.08.12, 22:17
Pomocy poszukuję możliwie największej spacerówki dla synka, jeździmy w Bee Plus, ale zaczyna mu być ciasno w ramionkach jak śpi, więc nie wyobrażam sobie wozić go w nim w zimie.Będę ogromnie wdzięczna za propozycje.
ibs
Obserwuj wątek
    • gaga-sie Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 30.08.12, 22:29
      Baby Jogger City Elite.
    • lucyna_1980 Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 30.08.12, 22:59
      Myślę, ze troszkę wyolbrzymiasz wink
      Moja 2,7 letnia córka śpi w bee z rękami włożonymi za głowe z łokciami wystającymi na boki, albo nawet śpi na boku - ma bardzo wygodnie.
      Jak chcesz to Ci wstawię zdjęcia
      • saras-wati Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 30.08.12, 23:03
        Myślę podobnie do Lucy, bo nie znam bardziej komfortowego siedziska dla większych dzieci! Nie mniej, jeśli Ty uważasz, że coś nie pasuje Ci w tym wózku, to możesz wymienić - tylko z lekkich wózków nie znajdziesz nic bardziej komfortowego IMOsmile Moja ponad 2,5 letnia córka(50 centyl wagi i 75 wzrostu) wolała sypiać w bee niż w łóżeczku, ale każdy ma inne preferencjesmile
        • sylki Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 30.08.12, 23:06
          hehe, czekałam aż ktoś napiszę, bym nie wyszła znów na wredotę, która nie przyjmuje krytyki wink
          cóż też mam fotki tongue_out w związku z czym nie wierzę, że dziecko niespełna dwuletnie się nie mieści, no chyba, że zamiast do góry rośnie w szerz, a w to wątpię smile
          • ibs79 Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 30.08.12, 23:10
            W szerokość jest normalnej budowy, ale tak jak już pisałam jest bardzo wysoki - 92cm, jest dużym dzieckiem, ale nie problem w tym jak wygląda mój syn, tylko co jest większe niż Bee plus.
            Będę wdzięczna za informację na temat wózków, a nie postów, że powinien się mieścić lub jaki jest duży.
      • ibs79 Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 30.08.12, 23:06
        Mój syn ma 92cm wzrostu i skończone 18 miesięcy, więc nie wiem jaki może być za 3-4- miesiące. Na ta chwilę jest ok, choć już nie mieszczą mu się rączki, gdy chce spać z opuszczonymi sad Więc dlatego przed zimą muszę kupić coś większego!
        • sylki Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 30.08.12, 23:08
          moja córka ma ponad 10 cm więcej i się mieści, nie przesadzaj wink
          • ibs79 Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 30.08.12, 23:11
            No chyba, że ma głowę w budce smile
            • lucyna_1980 Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 30.08.12, 23:17
              No raczej nie ma wink
              Myślę, że nie podpasował Ci ten wózek i szukasz dziury w całym - ale pretekst kiepski wymyśliłaś tongue_out smile
              • olus22 Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 31.08.12, 13:02
                Moja córka 2,3 lata, 93 cm wzrostu mieści się spokojnie w bee i śpi też wygodnie.
            • saras-wati Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 30.08.12, 23:18
              ibs, a masz rozsunięte siedzisko i podnóżek? jeśli tak i nie mieści się, to są większe wózki, ale nie z tej kategorii, co bee, tylko cięższe. Napisz proszę, jakie gabarytowo wózki bierzesz pod uwagę? Jeśli do 8kg, to nie ma dłuższego siedziska - wszystkie parasolki mają oparcia maksymalnie 48cm wysokości.
              • ibs79 Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 30.08.12, 23:26
                saras-wati, wagowo nie jest już takie istotne, może ważyć i więcej niż 8kg, byle był szerszy i dłuższy na oparciu. Szukałam wymiarów tego Baby Jogger City Elite, ale znalazłam tylko wymiary odnośnie samego siedziska, nic o oparciu. Tylko, że ten wózek, przez to jedno koło wydaje mi się strasznie długi?!
                • saras-wati Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 30.08.12, 23:29
                  ten wózek jest olbrzymi - było o nim sporo wątków i ma najdłuższą powierzchnię spania, więc jeśli potrzebujesz czegoś obszernego i bardzo komfortowego, to jak najbardziej elite; mam obecnie niższy model bj, mini gt i oparcie jest naprawdę wysokie, ale tylko w pozycji do spania, bo podniesieniu z 10cm zajmuje złożona buda(strasznie mnie to irytuje), no i ma nieregulowany podnóżek, przez co wg mnie jest mniej komfortowy do spaniasad
                  • sylki Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 30.08.12, 23:31
                    w Elicie jedna z forumek wozi ponad pięcioletnie dziecko smile
                • dima1312 Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 31.08.12, 17:08
                  zamieszczałam zdjęcia mojego parolatka w Elicie zobacz sobie widać ile miejsca jest
                  • ibs79 Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 01.09.12, 02:59
                    dima1312, czy mogłabyś podesłać mi w wiadomości? Niestety nie potrafię odnaleźć zdjęć zamieszczonych przez Ciebie.
                  • ibs79 Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 01.09.12, 03:15
                    No znalazłam zdjęcia smile Fajny ten Elite, no nie tak fajny oczywiście jak syncio w środku, jaki zadowolony i dumny smile
                  • ibs79 Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 01.09.12, 12:51
                    Dima1312, na zdjęciach Twojego wózka Elit masz śliczny zielony śpiworek, czy mogłabyś napisać jak się sprawdził, czy jest odpowiedni na mrozy i gdzie można taki dostać. Będę wdzięczna
                    • dima1312 Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 04.09.12, 23:22
                      Hej kupiłam go na ebayu facet ma tez inne kolory ale zapomnialam firmę a jestem na wakacjach napisze ci jak wrócę super jest! Ja mam dwu- kolorowy jasny z ciemno zielonym
                      • ibs79 Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 05.09.12, 23:13
                        Ok, będę czekać smile
            • sylki Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 30.08.12, 23:20
              no raczej nie ma smile
              jest na styk, ale to nie jej wózek, tak więc wybacz, ale pisanie, że ten wózek jest wąski w ramionach może innych wprowadzać w błąd.
              Nie jest to wózek idealny, oczywiście i z innymi rzeczami jestem w stanie się zgodzić, ale nie z wielkością siedziska smile..bez urazy, po prostu moim zdaniem wyolbrzymiasz.

Jeżeli chcesz coś większego, to baby jogger city mini, lub city mini GT
              Nie wiem jak nipper dla większych dzieci, ale też składa się fajnie, a nawet jest po złożeniu w podobnej wielkości, co ten nieszczęsny bee + smile
              • saras-wati Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 30.08.12, 23:23
                sylki, ja mam gt i wg mnie do spania jest mniej komfortowy niż bee - w moim przypadku; młoda wolała zawsze sypiać w bee, bo w gt ma nogi zgięte, a bee aż do połozy łydek ma podparcie i akurat w ramionach, to bee jest szersze od gt; ale może komuś wygodniej będzie akurat w gt? mojej młodej nie
                • sylki Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 30.08.12, 23:29
                  No Saras, mało wózków jest szerszych wink, ale co ja się sprzeczać będę, moja Liwia też lubi w bee spać, zawsze nogi podkurcza na żabkę, bo tak lubi. Zresztą syn Isabelki przecież miał fotki w nim jak spał, a duży z niego już wtedy chłopak był smile
                  Wiem, że są różne dzieci, gusta upodobania smile
              • ibs79 Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 30.08.12, 23:31
                Sylki, mój syn ma 18 miesięcy i posturę 3,5 letniego dziecka, ma 92 cm wzrostu (odzież na 104) i waży 14 kg, nie chodzi mi o długość siedziska, bo na pupę ma dużo miejsca, chodzi mi o długość i szerokość oparcia, zaczyna być akurat a przed nami zima i kombinezony i śpoworki, nie wyobrażam sobie go w tym wózku, będzie mu ciasno w ramionach uncertain
                • sylki Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 30.08.12, 23:35
                  Jezu dziewczyno, czym ty go karmisz, zdradź tajemnicę, może u mnie coś ruszy smile

Wydaje mi się, że w większości wózków będziesz miała wrażenie, że ma ciasno.
                  Nie wiem, ale ten BJ CE lub MBUJ
                  • ibs79 Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 30.08.12, 23:40
                    Sylki, Jest wszystkojedzący i wciąż jeszcze cycusiowy smile Tylko, że ma po kim być wysoki, ja mam 178cm wzrostu a tatuś 190 smile
                    • lucyna_1980 Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 30.08.12, 23:46
                      No to zerknik sobie na fotkę
                      "Klientka" na zdjęciu wyższa od twojego synka o 6 cm wagowo ciut lżejsza
                      https://img338.imageshack.us/img338/6209/bee1d.jpg
                      • ibs79 Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 30.08.12, 23:55
                        Lucyna, "Klientka" wygląda całkiem przyzwoicie wink
                        Jednak ja w zimie w kombinezonie i śpiworze nie wyobrażam sobie synka w Bee+
                        • sylki Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 30.08.12, 23:58
                          a no właśnie o to chodzi smile
                          więc musisz mieć spacerówkę dużą, na pewno nie będzie to żadna mała parasolka itp smile
                        • lucyna_1980 Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 30.08.12, 23:59
                          To ci podpowiem, że jeśli lubisz ten wózek to daj mu szansę wink
                          Na zimę kup oryginalny śpiwór Bugaboo - on jest cienki ale bardzo ciepły (najlepszy śpiwór jaki miałam) nie zabierze dużo miejsca w wózku tak jak inne pompowane ociepliną śpiwory, a dziecku będzie ciepło i będzie w wózku dużo miejsca
                          • ibs79 Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 31.08.12, 10:06
                            Lucyna, syn bardzo lubi ten wózek, ale śpiworek mamy Magdowy, w tą zimę się spawdził i jakoś nie widzi mi się wydawać 500zł na nowy uncertain
                            • lucyna_1980 Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 31.08.12, 21:46
                              Rozumiem Cię, ale najlepiej jak po przymierzasz dziecko do innych siedzisk w sklepie i sama ocenisz czy zamiana jest na tyle konieczna, bo zyskując zaledwie parę centrymetrów siedziska decydujesz się na wózek który w porówaniu do bee będzie "krowiasty" i dużo cięższy. No chyba, że lubisz duże ciężkie wózki i Ci to nie przeszkadza. W klasie lekkich małych spacerówek bee jest największy, później to już wózki powyżej 10 kg i gabarytowo znacznie większe.
                              Jeżeli zależy Ci na szerokości w ramionach podczas spania to na pewno z tych co podają dziewczyny wykreśliłabym MB bo wg. mnie tam jest jeszcze mniej miejsca w ramionach niż w bee, Natomiast BJ CM, Elite, GT i Concord Fusion (ale ten nowy), Emmaljunga (wiem, że są wielkie,ale nie znam się na nich więc do konkretnego modelu nie podpowiem). Idź z dzieckiem do sklepu pooglądać

• magdashero Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 31.08.12, 00:14
                      skoro może być i cięzszy i większy ogólnie gabarytowo wózek, to kup sobie concorda fusiona, jest mega wielki, to chyba najdłuższe siedzisko na rynki, mój 3,8 latek spokojnie się w nim mieści (wzrost 101 cm)
                      IMO jak Ty dziecku o wzroście 92 cm kupujesz ciuchy na 104, ja takie kupuje dla swojego i są dobre nie za małe a te na 110 są dużo za duże
                  • dima1312 Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 30.08.12, 23:52
                    oj tam oj tam chyba tak żle nie będzie zimą mój 5 latek dał rade spać w bee na wyjeżdzie a ma 116 cm. i wygodnie mu było chyba że masz chęć zmienić i szukasz pretekstu to Elite chyba największy albo City mini ale ten starszy model
                    • pstrabiedronka Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 31.08.12, 07:52
                      tak samo szeroki jak Concord Fusion jest Jane Nomad
                      osobiscie bardzo polecam
                      • sylki Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 31.08.12, 08:52
                        Tylko czy oba te wozki maja długie oparcie,? Przyznam szczerze że nie pamiętam
                        • agnes_nyc Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 31.08.12, 09:07
                          BJ maja wysokosc oparcia 50-51 cm
                        • agusia041 Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 31.08.12, 09:07
                          Długość oparcia w fusionie to 57 cm, szerokość 34 cm. Całkowita długość powierzchni leżącej 104 cm. Myślę, że nawet w śpiworku maluchowi nie będzie ciasno. I ponoć w zimie fusion całkiem nieźle sobie radzi smile
                          • dima1312 Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 31.08.12, 09:32
                            Nomad ma 48 więc niewiele a Fussiona tez polecam mega szeroki i leżysko olbrzymie i jeszcze w nowej wersji jest bardzo obszerny ochraniacz ortalionowy w pałąku parolatek się zmieści
                            • pstrabiedronka Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 31.08.12, 09:34
                              ja Nomada dawno miałam ale pamiętam że siedzisko mega szerokie przez co dziecko nawet wysokie mogło leżeć że tak powiem "rozwalone" wink
                              ale z tego piszecie Fusion jeszcze lepszy do dłuższy
    • ollasja Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 31.08.12, 10:17
      dziewczyny, chyba nie mają sensu dywagacje, czy ibs79 przesadza czy nie. skoro zauważyła, że dziecku w bee ciasno, to pewnie ma rację, nawet jeśli Waszym dzieciom nie-ciasno. pyta o większy wózek, też ma prawo smile ja z swojej strony dorzucam jeszcze Urbana, też siedzisko spore, mój prawie trzylatek słusznej budowy nadal chętnie w nim sypia.
      • ibs79 Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 31.08.12, 10:42
        Dzieki Ollasia! smile
        Co do BJCE to on jest dla dzieci o wadze w przedziale 0-15kg, to nam juz nie duzo zostało, więc chyba odpada sad
        • sylki Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 31.08.12, 10:52
          Tą wagą tak za bardzo się nie przejmuj, to wózki z USA i założę się, że tam te wózki są do 20-25 kg smile
          Inny kraj, inne przepisy.
          • dima1312 Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 31.08.12, 11:23
            bez przesady ja w Elicie siedziałam udżwig ma ogromny
            • walker85 Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 31.08.12, 12:08
              Ja co prawda Bee na własność nie miałam więc się nie wypowiem co do spania, ale przymierzałam mojego syna - jakieś 90 cm, ale waga 15 kg w wieku 21 miesięcy i nie wydaje mi się, aby obawy autorki były przesadzone. Mój synek nie jest gruby, ale dobrze zbudowany i w kombinezonie sobie go w bee zupełnie nie wyobrażam. Także dzieci są różne i waga i wzrost nie może być porównywane jako jedyny miernik. My mamy ubrania na 98 cm.
              Ale mogę się wypowiedzieć co do Elite i GT. Jak dla nas do spania nie mają sobie równych. Obecnie syn sypia w GT, jest mu wygodnie, swobodnie się przekręca. Zdarzało mu się na wczasach sypiać w Maclarenie XT i też nie narzekał, jednak miejsca miał znaczenie mniej. W GT do spania wypycham podnóżek.
              Wagą maksymalną wózka w ogóle bym się nie przejmowała. Bo gdyby było inaczej to my byśmy musieli już powoli z wózka rezygnować albo kupić MB. W USA dla BJ z tego co wiem są inne normy.
              • sylki Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 31.08.12, 13:11
                tak tak, tylko nie ma co porównywać bee z BJ i innymi DUŻYMI wózkami, w swojej kategorii ma jedno z największych siedzisk. Więc są przesadzone
                • walker85 Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 31.08.12, 13:29
                  Tylko, że ona nie porównuje. Ona SZUKA większego wózka od Bee. I nie zależy jej na tej samej kategorii - co podkreśliła. Chce wózka z większym siedziskiem po prostu.
                  • ibs79 Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 31.08.12, 13:35
                    Walker85, najwidoczniej niektórzy maja problem z czytaniem ze zrozumieniem wink
                    Dziekuję za zrozumienie i porady i ciepło pozdrawiam razem z synkiem smile
                    • walker85 Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 31.08.12, 13:57
                      Nie ma za co smile My Was także pozdrawiamy smile
                      Bardzo dobrze Cię rozumiem. Też miałam zawsze duże dziecko i za duże zazwyczaj do siedzisk. Nippera miałam i jest w porządku, siedzisko nie jest jednak tak duże jak w BJ. W ogóle, kiedyś nie byłam fanką BJ, zmieniło się moje podejście ponieważ jedynie w nich (z tych wózków co miałam) mój syn ma wygodnie. Faktem jest, że jakość w porównaniu do BBO, MB gorsza, ale mają inną znaczącą przewagę. Może nawet nie jakość, bo nic mi się nigdy nie zepsuło, tylko ta ortalionowa tapicerka (nowy Elite już jej nie ma podobno). Na ich korzyść wpływa przede wszystkim duże siedzisko (nawet zwykłe Mini ma je spore - stare Mini nawet większe niż nowe z powodu budy niżej zawieszonej niż koniec oparcia), duża budka, spory kosz, fantastyczne składanie i zajmowanie małej ilości miejsca po złożeniu. GT ma do tego jeszcze pompowane koła i regulowaną rączkę - tak jak Elite. Elite ma podnóżek, który GT ma jedynie po wypchaniu.
                      Do spania podnóżka wypychać nie trzeba, choć ja mam wrażenie, że jest dziecku wygodniej z wypchanym.
                      No i jeszcze jedna przewaga - BJ (nawet Mini zwykłym) pojedziesz wszędzie.
                      Miałam zwykłe Mini, Mini 4 kołowe, Elita, mam GT. Polecam wszystkie, najbardziej GT, zaraz po nim Mini 4 kołowe.
                    • sylki Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 31.08.12, 14:14
                      Nie, to nie jest problem z czytaniem ze zrozumieniem, tylko to jest forum które czyta wiele osób, a taki post wprowadza w błąd i tyle.
                      Mam z dużą skalę porównawczą jeżeli chodzi o dzieci w tym wózku, dlatego twierdzę, że przesadzasz.
                      • ibs79 Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 31.08.12, 14:18
                        sylki, normalną rzeczą jest że ludzie zadają pytania, normalną rzeczą są fora, ale nie za bardzo normalne jest to że wiesz lepiej niż ja. Udzieliłaś się już wiele razy powtarzając wciąż to samo"przesadzasz, przeasadzasz" natomiast nie za bardzo potrafisz sie wypowiedzieć co do samego mojego pytania, może warto byłoby zastanowić się troszkę ;-P
                        • karolina370 Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 31.08.12, 20:28
                          A ja proponuję dla Ciebie jeszcze jeden model - za niedługo ma wejść do sprzedaży (na tosi.pl już chyba jest) Emmaljunga Monkey - wymiary siedzisko wewn. 105x28x19cm, więc jest dłuuuga, trudno mi wypowiedzieć się jak będzie Ci pasowała na szerokość, ale ogólnie Emmy to wygodne wózki... Sama się nad nią zastanawiałam, ale kupiłyśmy Bee smile moja córcia ma dopiero 15 miesięcy więc jak dla nas Bee jest super.
                          EMMALJUNGA MONKEY
                      • walker85 Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 31.08.12, 14:28
                        Ale dlaczego wprowadza w błąd? Czyżby była teraz Beemania na forum? Dawno nie zaglądałam to nie wiem.
                        Jestem przekonana, że wiele z nas chce czytać różne opinie, różne zdania. Jeżeli dla autorki Bee ma małe siedzisko to ma prawo do takiego zdania. I prawdopodobnie znajdzie się jeszcze wśród nas ktoś to będzie uważał podobnie.
                        Nie róbmy monopolu na wiedzę. Bo to, że dla 10 z nas jakiś wózek będzie idealny np. do spania, nie zaprzecza temu, że znajdą się 3 które temu absolutnie zaprzeczą.
                        I właśnie dobrze, że napisała ten post. Bo może ktoś właśnie chce kupić ten wózek i pojedzie raz jeszcze przymierzyć zanim się zdecyduje czy aby jemy pozycja do spania wystarczy. I tyle.

Powiem jeszcze jedno - kiedyś wszyscy zachwycali się Stokke. Ja nie miałam opinii, bo nie za bardzo mi się on podoba wizualnie i go nie miałam. I kiedyś zobaczyłam go na żywo, przejechałam się i nie zawładnął moim sercem. Ostatnio, miałam przyjemność dotykać go i próbować przez 10 dni - dla mnie to kupa plastiku, dziwi mnie, że po tylu wózkach ile niektóre z Was miały uważacie, że jest rewelacyjny. Mnie się kompletnie nie sprawdził.

Szkoda, że nie da się powiedzieć swojego zdania i nie być napadniętym od razu, że jak to? Przecież moje dziecko... zamiast po prostu doradzić, przyjąć za pewnik, że jej akurat nie pasuje siedzisko w Bee. Przecież ona go ma, kupiła, jeździ. Ma więc prawo do swojego zdania.
                        • ollasja Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 31.08.12, 14:56
                          Dokładnie. Jak dla mnie zawsze ilu użytkowników- tyle opinii. Każdy ma prawo do własnej. Dopiero ileś opinii daje jakiś obraz produktu, co nie znaczy że te nieco odbiegające od "większości" są od razu złe czy głupie. I, naprawdę, nie ma kogoś takiego jak "Wózkowe Guru", a jak tak czytam forum, to mam wrażenie, że niektóre dziewczyny za takie się uważają wink I szkoda, bo mniej doświadczeni, nowi użytkownicy mogą się niepotrzebnie zrazić lub przestraszyć...
                        • gniesia007 Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 31.08.12, 15:15
                          Dokładnie tak, każdy ma prawo do własnego zdania i tez nie uważam aby wprowadzała w błąd po przeczytaniu wielu postów na temat bee plus, wystarczy dowiedziec sie jakie ma wymiary i juz wiadomo. Moze sam ksztalt siedziska jego boki sa zbudowane w ksztalt fotelika i to sprawia, ze robi mu sie ciasno. Wiekszosc wózkow ma proste oparcie, nie profilowane i dlatego bee jest zupelnie innym wozkiem, ja w nim widze starsze dziecko blizej 2 latka, moje z tego co obserwuje dziwnie by sie czulo, poniewaz woli bardziej pozycje pół lezącą jak siedzaca.

Do autorki na priv wysyłam ci linka do mojej galerii GT w ktorej lezakuje moja 18 msc córa, ma 86cm i 12,5 kg, może rozjaśni ci obraz wielkości siedziska do elite, które jest znacznie większe, dla niej wlasnie zastanawialam sie nad elite ale dobrze, ze zrezygnowalam bo gt poki co jest wystarczajacy i ma mnostwo w nim miejsca.
                          • m.paku Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 31.08.12, 17:09
                            A najlepsze jest to, że autorka postu otrzymała zaledwie kilka propozycji wózka natomiast dwa razy tyle postów "temperujących" jej wypowiedź.
                            Dziewczyny może i macie pojęcie na temat wózków bo ileś ich tam testowałyście itd. ale zauważyłam to samo co większość dziewczyn tzn. "wózkowe guru" i "wózki idealne". Na tym forum są wózki typu Bee, Stokke, do niedawna Sola, Joolz o których nie można powiedzieć złego słowa a zapominamy, że wózek ma być dla dziecka i dla matki a każda z nich ma inne potrzeby i fundusze.
                            Coraz rzadziej tutaj zaglądam bo jak czytam posty które mówią w podtekście, że jak nie mam Bugaboo na czarnej ramie z mnóstwem dodatków albo limitowane Stokke to nie jestem tak "fajna" jak inne wózkomaniaczki to mi się odechciewa.

ps. miałam Bee i mam Stokke
                            • didis Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 31.08.12, 17:25
                              A właśnie jak Twoje Stokke? Bo z tego co pamiętam miałaś mieć brąz i miałam nadzieję, że zobaczę go na zdjęciach nż.
                              • magdashero Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 31.08.12, 20:54
                                didia jak ci zależy na zdjęciach real to zapytam jednej mamy z osiedla czy mogę jej wózek ofotografować i wrzucę na forum, jeździ właśnie brązowym + blue pixel sk
                                • didis Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 01.09.12, 17:28
                                  A poproszęsmile Zastanawiałam się nad tym kolorem...kiedyś...
                          • ibs79 Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 01.09.12, 02:56
                            Gniesia007, ten Wasz wózek rzeczywiście jest OGROMNY, dlatego chyba zdecyduję się na ten Elite, ale dam sobie jeszcze trochę czasu, może jeszcze coś mi się spodoba. Bardzo dziękuję za zdjęcia, dzięki nim mam pewien obraz, jak to może wyglądać.
                            Co do "Guruforumowiczek" osobiście nie wyobrażam sobie jak można zachowywać się jak osoba wszystko wiedząca, to brak szacunku dla innego człowieka. Zadałam pytanie, bo szukałam odpowiedzi dot. wózka, a nie informacji na swój temat. Nie jestem osobą na której wypowiedzi takie negatywne robią jakieś złe wrażenie, ale samoocena "boga wszechwiedzącego" w wykonaniu "guru" jest dla mnie czymś nienormalnym, co na pewno nie powinno mieć miejsca na forum. To moje zdanie. Reszcie forumowiczek bardzo dziękuję za zrozumienie i pomoc w odnalezieniu odpowiedniego wózka. Pozdrawiam ciepło wraz z synkiem.
                            • lucyna_1980 Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 01.09.12, 08:02
                              Skoro GT wydaje Ci się ogromny to wiedz, że Elite jest jeszcze większy
                            • gniesia007 Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 01.09.12, 09:16
                              Moj wydaje sie byc duzy jak siedzi w nim zuza, ale tak jak ci pisalam elite jest jeszcze wiekszy czyli twoj syn bedzie wygladal w Elite tak jak moja zuza w GTsmile czyli bedzie mial sporo miejsca do lezenia i siedzenia.
                          • ibs79 Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 01.09.12, 13:06
                            Gniesia007, na jednym z Twoich zdjęć, część szelek masz przypiętą do pałąka, czy nie orientujesz się czy tak samo da się zrobić w elite?
              • konwalia-82 Re: udzwig elita to 33kg 01.09.12, 21:02
                a dokładnie 75lbs wink

mi też nie odpowiadało siedzisko wąskie w trasnporterze(wg mnie, bo ma 36 albo 38cm-ale małej w kombinezonie ręce stercza ły do góry) i buda na głowie, miałam scoonera, teraz mam elita i on wygrywa!
                moja ma 14,5mca, 85cm i 12,4kg teraz, więc rozumiem rozterki

ps. dla mnie urban ma mniejsze sidzisko niz elite
        • srebrno-listka BJCE jest do 34 kg 02.09.12, 10:54
          To duży wózek, mój 2,5 latek w nim lubi jeździć i spać, ma dużo miejsca.
          • ibs79 Re: BJCE jest do 34 kg 02.09.12, 21:26
            Jak dla mnie super informacja - dziękuję. Czy ktoś może mi podesłać zdjęcia BJCE w kolorze sand? Będę ogromnie wdzięczna.
            • konwalia-82 Re: BJCE jest do 34 kg 02.09.12, 21:59
              ja mam czarny, więc nie pomogę
              czerwony widziałam i jest cuuudny
              • ibs79 Re: BJCE jest do 34 kg 02.09.12, 22:11
                Mnie chodzi po głowie ten w kolorze SAND, syn nie przepada za czymkolwiek w kolorze czerwonym więc odpada, a czarny to znowu kolor nie dla mnie smile
                • konwalia-82 Re: BJCE jest do 34 kg 02.09.12, 22:18
                  calineczka ma sand, pisz do niej
    • pomilak1 Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 31.08.12, 21:20
      Jeżeli waga nie ma znaczenia spójrz na BJCE, MBUJ, concord fusion, jane nomad, BJCM GT. Wg mnie to wózki z największymi siedziskami i wysokimi oparciami.

ps nie czytałam całego wątku, więc nie wiem co dziewczyny proponowały, jeżeli moje propozycje się powielają to sorki ale jakoś dziś czasu brak smile
      • duraczek Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 01.09.12, 19:16
        Któraś wyżej pisala że baby jogger city mini ma duże siedzisko - wg mnie jest średnie. Mam tez Elite i jest zauważalnie większe siedzisko. Po rozłożeniu nie jest ono całkowicie płaskie, jeśli syn twój śpi na brzuchu to może mu to przeszkadzać. Moja córka śpi w nim codziennie koło 2godzin.
        • didis Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 01.09.12, 19:58
          Co do BJ CM GT to budka jest nisko. Kiedyś były na forum zdjęcia porównawcze z CM i buda jest w GT niżej. Wkładałam do GT Wita i miałam wrażenie, że będzie leżał na budzie.
    • ironia-losu11 BJCE wymiary 01.09.12, 21:26
      Ibs79, BJCE to chyba najlepszy wybór. Ja Ci po prostu zmierzyłam mojego BJCE - wysokość oparcia to 53-54 cm, szerokość oparcia mierzona na wysokości mocowania pasów naramiennych (najwyższa opcja mocowania) to ok. 33 cm. Ale ten wózek jest tak zrobiony, że nawet "szersze" dziecko ma bardzo wygodnie, bo te wymiary, które podałam dotyczą tylko tego usztywnionego oparcia, a dziecko przecież ma jeszcze dopasowujace się idealnie miejsce "po bokach" - bo boki nie są sztywne. Jeśli potrzebujesz jakieś szczegółowsze wymiary, to daj znać smile Ja mam do BJCE megagruby i wygodny śpiwór pierwotnie z Bartatiny - okazał się strzałem w dziesiątkę, tylko trzeba było mu otwory na pasy w inych miejscach dorobić, dziecku było wygodnie i w tym roku na pewno też bez jakichkolwiek problemów wejdzie. Gabaryty dzieci mamy bardzo podobne, tylko wiek inny smile
      • didis Re: BJCE wymiary 01.09.12, 21:29
        Dla mnie BJCE się słabo podbija. Serio - dla mnie to była porażka. Może dlatego, że porównuję z Urbanem. Tylko on po złożeniu jest dłuższy.
        • ironia-losu11 Re: BJCE wymiary 01.09.12, 21:39
          Didis, z tym podbijaniem to chyba różnie bywa, pewnie każdy inaczej to odczuwa smile Moj bratowa wozi swoją młodzież Urbanem i czasami sobie "pożyczam" do poprowadzenia - ja nie widzę różnicy, oba fajnie i bez żadnego wysiłku podjeżdżają pod krawężniki itd. Ani tu, ani tu właściwie nic nie muszę robić - po prostu te wózki "same" podjeżdżają smile Ale wiem, że każdy człowiek prowadzi wózek "po swojemu" smile A autorce wątku chodziło chyba głównie o wygodne i szerokie siedzenie - więc tu pewnie oba wozy będą ok.
          • konwalia-82 Re: BJCE wymiary 01.09.12, 21:49
            tylko siedzisko urbana jest zdecydowanie płytsze i bardziej lezace wg mnie, ale faktycznie podbijal sie lepiej
            dla mnie wygrał elite
            • didis Re: BJCE wymiary 02.09.12, 08:09
              Na siedzisko nie zwracałam aż takiej uwagi, więc się nie wypowiem. Chociaż w tym czerwonym kolorku wyglądał fajnie.
    • imaci Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 16.04.14, 15:23
      Dzień dobry! Czy wówczas znalazła Pani odpowiedni wózek dla swojego dziecka?
      JAKI? Ja mam teraz ten sam problem i słabo mi idą poszukiwania...Pozdrawiam. I.M.
    • monika_kas Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 22.04.14, 09:50
      Sklepy mogą się reklamować w odpowiednim wątku, nie tutaj! Pozatym ten wózek może i ma szerokie siedzisko ale oparcie jest tak tragicznie niskie że to nieporozumienie jakieś...
    • kar-ula Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 22.04.14, 09:57
      oo, "cudowny" Sprint. Zapomnialas napisac, ze siedzisko owszem, szerokie, ale tak krotkie, ze moja spora 10 miesieczna corka miala glowke do polowy wystajaca poza siedzisko. Podnozek krociusienki, nogi bezladnie zwisaja, nie dosiegaja do tego plastiku ponizej. Daszek umowny, symboliczny, lezacemu dziecku slonce centralnie w oczy swieci. Amortyzacja zadna, kola plastikowe, terkoczace, na nierownosciach glupieja, bo sa tzw. samonastawne (do dzis nie wiem, co to znaczy), a na nierownosciach nie wiedza, co ze soba zrobic. Materialy kiepskie, cienkie, bardzo szybko lapiace plamy. Lekki? Wazy bodajze kolo 9 kg - duzo jak na taka kupe plastiku. To w moim miescie sztandarowy wozek z serii "full wypas".Brrrr...
    • liveveb Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 22.04.14, 09:59
      Jestem ciekawa jak Twoj wozek przezylby podroz z moja corka...
      I prosze- pochwal sie jakiej wielkosci to cudo ma siedzenie- bo zasadniczo wysokosc siedzenia jest kluczowa przy wysokich dzieciach.
    • ichi51e Re: Pomocy! Który wózek spacerowy największy? 23.04.14, 16:37
      A icoo pluto? Widzialam dzis w parku i bardzo duze siedzisko tak na oko...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka