Dodaj do ulubionych

navington scooner czy cybex calisto przepraszam

27.09.12, 22:44
mam do wydania ok 700zł muszę kupić spacerówkę ponieważ stary sprzedałam. Synek ma 7 miesięcy wazy ponad 10 kg, nie wiem ile ma wzrostu ubrania nosi na 86 lub 92 cm urodził się 62 cm. chcę spacerówkę lekką aby łatwo do bagażnika wsadzić i łatwo z klockiem się jeździło i buda aby jak najbardziej dała się naciągnąć. poczytałam o scoonerze i w sumie się na niego Przepraszam, ze męczę Was zdecydowałam, pojechałam dzisiaj do fido i tam zobaczyłam takiego cybexa

www.lunch.com/reviews/stroller/UserReview-Cybex_Callisto_Stroller-1436506-17633-Cybex_Callisto_Stroller_Review.html
pooglądałam fajnie lekko się jeździ, łatwo składa, duża buda. ale wydaje mi się wąski i krótki. nie miałam synka aby przymierzyć. czy mozecie pomóc coś wybrać sad

a nie chce kupować używanego wózka. bo pare miałam i się przejechałam.
Obserwuj wątek
    • kropkowo_11 Re: navington scooner czy cybex calisto przeprasz 28.09.12, 10:12
      Tez miała taki dylemat i wybrałam w końcu Maclarena Techno XT, ale on droższy niż 700zł. Navingtona Sconnera teraz może być ci teraz ciężko kupić, bo sklepy czekają na nowa kolekcję, która ma się pojawić za miesiąc i na pewno będzie droższy niż 700zł. Ale może jeszcze gdzieś są ze starej kolekcji. Cybex Calisto kosztuje nówka koło 1tys złoty jak nie więcej. No i oba najlżejsze nie są 8-9 kg. Ostatnio widziałam używkę w super stanie na allegro chyba za 500zł - Sconnera czarnego wygląda na prawie nówkę i jest na gwarancji ale jak jest naprawdę to nie wiem. Aha kilku sprzedawców w sklepach mówiło mi, że często były jakieś problemy z ramą w Scoonerach chyba się wyginała pod ciężarem w wózkach i w tej nowej kolekcji maja to jakoś ulepszyć (to mnie zniechęciło do jego zakupu, a byłam napalona bo jest wg mnie śliczny).
    • marimag85 Re: navington scooner czy cybex calisto przeprasz 28.09.12, 10:21
      To są dwa KOMPLETNIE różne wózki. Ja miałam Sconnera, ale felerne koło mi się trafiło, więc oddałam. Pisałam o nim posta, poszukaj.
      Calisto to wózek "delikatny" - nie miałam Calisto, ale miałam Cybexa Topaza. Rama w nich nie lata jak w Maclarenach (Jest sztywna, sprawia wrażenie bardzo solidnej), ale jednocześnie Maclareny (XT i XLR) chyba jednak sobie lepiej radzą na dziurawych chodnikach. Topaz miał genialną budę. I gdyby koła nie stukały, to bym go pewnie zostawiła.
      Ale tak jak już napisałam - to są kompletnie różne wózki i dobrze by było, żebyś mogła oba zobaczyć na żywo, albo - jeszcze lepiej - móc się nimi z dzieckiem przejechać.
    • wanielka Re: navington scooner czy cybex calisto przeprasz 28.09.12, 11:16
      ja mam scoonera od 10 miesięcy i jestem bardzo zadowolona - jeździ nim bez problemu i duży 2,5 latek (100 cm, 14 kg) i roczniak. siedzisko w scoonerze jest większe niż w cybexie (szersze i dłuższe), jest większy koszyk na zakupy i lepsza buda. jeżdżę nim codziennie i nie mam problemów z wózkiem, a nieraz wożę też spore zakupy w koszyku i na ramie smile
      • kedro-dasos Re: navington scooner czy cybex calisto przeprasz 28.09.12, 12:40
        navington nie ma oparcia w pionie, nie wszystkie dzieci chcą tak siedzieć
        • kropkowo_11 Re: navington scooner czy cybex calisto przeprasz 28.09.12, 12:53
          aha i scooner ma regulację oparcia na pasek, nie każdy to lubi, ja się nie mogłam do takiego rozwiązania przekonać.
        • wanielka Re: navington scooner czy cybex calisto przeprasz 28.09.12, 14:06
          ma, tylko trzeba mocno zaciągnąć pasek smile
          • edycia274 Re: navington scooner czy cybex calisto przeprasz 28.09.12, 15:07
            dziękuję. jadę jutro do Zabrza maja tam scoonera czarnego i czerwonego za 720zł a w fido cybex za 710 zł wezmę synka i go po przymierzam wink
            • wanielka Re: navington scooner czy cybex calisto przeprasz 28.09.12, 15:28
              jak jedziesz do Bociana to zapytaj o rabat - ja tam mojego scoonerka kupowałam i dostałam 70 zł rabatu wink
              mierząc synka weź też pod uwagę, że jest jeszcze mały, no i że zima przed nami big_grin
            • marimag85 Re: navington scooner czy cybex calisto przeprasz 28.09.12, 21:52
              Cybex Callisto za 710 zł? Tak tanio? Aż mi się wierzyć nie chce. O_o
    • sztucznamrowka Re: navington scooner czy cybex calisto przeprasz 29.09.12, 05:47
      Moim zdaniem masz dużego synka i lepiej jak byś kupiła wózek z dużym siedziskiem - a taki jest Scooner.
      • edycia274 Re: navington scooner czy cybex calisto przeprasz 29.09.12, 14:13
        byłam dzisiaj z małym i przymierzyłam go pojeździłam. cybex odpada za wąski. scooner idealny szerokie długie siedzisko, leciutki wink) a ten cybex kosztuje 710zł przeceniony z 789zł więc nie wiem czemu taka cena wink
        • tereferefretka Re: navington scooner czy cybex calisto przeprasz 29.09.12, 14:23
          na moje oko to nie byl callisto, bo tego cena poniżej tysiąca raczej nie schodzi. może onyx albo topaz, to bardziej prawdopodobne, albo starszy model może.
          • pomilak1 Re: navington scooner czy cybex calisto przeprasz 29.09.12, 15:20
            A Peg Perego Si?? jak jedziesz do Boćka to mają też na stanie Si, zobacz bo dla mnie to fajna alternatywasmile
            Ja widziałam własnie w Boćku scoonera i mnie nie zachwycił, w czarnym wystawionym modelu, prawe, tylne koło było wygięte. Wózek mnie nie oczarował, wręcz przeciwnieuncertain
            • konwalia-82 Re: navington scooner czy cybex calisto przeprasz 29.09.12, 21:46
              ja miałam scoonera, przestałam lubić, jak zaczęłam reklamować(koło, rama, reg.oparcia,urwane siedzisko)
              • edycia274 Cybex Callisto 29.09.12, 22:20
                był taki ale całkowicie za wąski dla mojego małego ledwo w nim się zmieścił

https://images43.fotosik.pl/1562/39e7ebc6253f4c37med.jpg

jestem zdecydowana na scootera. mam nadzieję, że mój nie będzie wadliwy i nic się psuć nie będzie.
                mam ograniczony budżet, 700zł tyle mogę wydać.
                • marimag85 Re: Cybex Callisto 29.09.12, 23:51
                  No to to jest Callisto z 2009 roku... stąd taka niska cena...
                  Nowy wygląda tak:
                  cybex-online.com/us/pushchairs/callisto0.html
                  Jeśli trafi Ci się niefelerny egzemplarz Scootera to myślę, że będziesz z niego zadowolona.
    • konwalia-82 Re: navington scooner czy cybex calisto przeprasz 30.09.12, 08:33
      a i ten praktycznie nowy scooner na all to był mój-mialam nowe siedzisko i stelaz, nie bylo kupujących, wzięłam na spacer i na drugim wyjsciu sie popsuł znowu-ja bym juz scoonera nie chciała, choc funkcjonalnie jest bardzo fajny-tu nie miałam "ale"
      • kropkowo_11 Re: navington scooner czy cybex calisto przeprasz 30.09.12, 19:53
        O kurcze a zastanawiałam się, czy by jednak go nie kupić jako alternatywy dla XT...dobrze , że nie kupiłam wink
        • konwalia-82 Re: navington scooner czy cybex calisto przeprasz 30.09.12, 20:03
          a ja po wyjsciu na spacer cieszyłam sie, ze Ci go jeszcze nie sprzedalam
          • kropkowo_11 Re: navington scooner czy cybex calisto przeprasz 01.10.12, 13:49
            konwalia widzę, że znów twój scooner jest na all, ale nie piszesz, że ma jakieś wady??
            allegro.pl/wozek-spacerowy-navington-scooner-stan-idealny-i2682985079.html
            • konwalia-82 Re: navington scooner czy cybex calisto przeprasz 01.10.12, 20:01
              to nie mój, ja swojego już nie mam, udało mi się go zwrócić w ramach gwarancji
              to był mój: tablica.pl/oferta/navington-scooner-idealny-jak-nowy-siedzisko-rama-okrycie-na-nozki-ideal-na-wakacje-ekstra-buda-ID1ipqf.html
        • wanielka Re: navington scooner czy cybex calisto przeprasz 01.10.12, 17:51
          to, że jednej osobie wszystko się nagle psuło daje sporo do myślenia o sposobie użytkowania uncertain zauważ, że sprzedaje się ich sporo, a jednak na all próżno szukać używki, więc jest to dobry wózek.
          • konwalia-82 Re: navington scooner czy cybex calisto przeprasz 01.10.12, 20:07
            wanielka litości, raczej daje do myślenia na jaki egzemplarz trafiłam
            mam jeszcze transportera, m&p, elita i jakoś się nie psują(transportera przez ponad rok dałam na serwis raz,resztę ani razu)
    • annulka79 A może 30.09.12, 20:01
      Peg Perego Si?
    • edycia274 Re: navington scooner czy cybex calisto przeprasz 02.10.12, 22:35
      dziękuję za wszystkie rady. scooner kupiony. na razie wrażenia bardzo dobre. lekko się prowadzi, syn ma w nim bardzo dużo miejsca widzę , ze starczy na długo oby dobrze się dalej spisywał wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka