01.10.12, 10:11
Przywiozłam sobie z wycieczki do Wiednia Dota. Strasznie długo nie mogłam się zdecydować, co kupić, aż stanęło na mniejszym bracie Buggstera. Potrzebowałam przede wszystkim wózka małego po złożeniu, z rozkładanym oparciem, nie kubełka (jakoś uprzedzona do nich jestem, nie przekonałam się do tej pory, wiec już nie będę próbować), z dużą ilością miejsca dla dziecka. Na co dzień korzystamy z BJ CE, więc Dota kupiłam jako typową "marketówkę". Niestety, właśnie siedzimy w domu z rotawirusem, więc nie miałam zbyt wielu okazji do testowania nowego nabytku, tyle, co przejechałam się z nim po Wiedniu zaraz po zakupie. Prowadzi się przyjemnie, rączki ma chyba wyżej niż Buggster. Składanie nie jest super szybkie (no cóż, porównuję do BJ...), za to rozmiary po złożeniu zdecydowanie zadowalającesmile Ma wypychany podnóżek, a siedzisko wygląda jak w Buggsterze, takie okrągłe i ogromnewink Oparcie na zamki, więc 2 pozycje - siedząca i wygodna spoczynkowa (nie na płasko, ale spokojnie wystarczy). Pałąk odpinany. Waga 7,4 kg.
Obserwuj wątek
    • pinik Re: TFK Dot 01.10.12, 10:19
      Dot to bardzo fajna spacerowka!

Jedyny problem w niej chyba to hamulec (moje dwie kolezanki maja ten wozek i obie narzekaja na to wlasnie: zacina sie, blokuje itd. Jedna reklamowala niedawno).
      • aribeth1 Re: TFK Dot 01.10.12, 10:51
        Też na ten temat czytałam, podobno w związku z licznymi awariami w modelu 2012 przerobili zupełnie system hamulcowy - no cóż, pożyjemy, zobaczymysmile
        • pinik Re: TFK Dot 01.10.12, 10:54
          Mozliwe, ze przerobili. Oby smile

Pisze tylko, zebys wiedziala o tym i moze ostrozniej sie z nim obchodzila niz to sie zwykle robi smile

Ja niedawno zakupilam tez TFK parasolke, ale wlasnie buggstera, bo mi na pompowanych wiekszych kolkach zalezalo. Ale Dota tez jeszcze nabede, jak mala podrosnie.
          • evitek83 pinik 01.10.12, 10:59
            a ile ma tw dzieciatka? tez rozwazam zakup buggstera nie wiem tylko dla jak malego dziecka bedzie on dobry?i jeszcze jedno pytanie gdzie go kupiłas??smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka