Dodaj do ulubionych

Mam teutonię...:)

15.10.12, 10:39
Zasadniczo, mam zaległości wózkowe do opisania wink, ale zacznę od nowszego nabytku. Trochę mi było głupio się cieszyć, jak Magda miała ze swoją teutonią problemy...
No ale mam. Beyou. Miałam nadzieję, że jak ją obejrzę na żywo to się z niej wyleczę, a głos rozsądku w osobie męża się tez wypowie. No, ale głos rozsądku to dopiero przepadł suspicious
Mam więc czarno-turkusową na czarnym stelażu i jestem zachwyconasmile Prezentuje się pięknie smile
Prowadzi się bajecznie, amortyzacja bardzo mnie zaskoczyła na plus. Młodszy w niej słodko spi. No, składanie nie jest rewelacyjne, ale po wszystkich bjce, bjcm to żaden wózek się łatwo nie składa wink
Obserwuj wątek
    • srebrno-listka Re: Mam teutonię...:) 15.10.12, 10:39
      a smile mam niejasne wrażenie, że przy trzecim dziecku dokupię do niej gondolęsuspicious
      • sylki Re: Mam teutonię...:) 15.10.12, 10:43
        big_grin, teutonia to super wózek i mocno niedoceniany w PL
        Szkoda, ale jak widać, to zaczyna się zmieniać...gdyby nie to, że na zabój zakochana jestem w stokke xplory, to przy kolejnym (choć nie planuję, warsztat zamknięty) zakupiłabym teutonie smile
        • gorligorligor Re: Mam teutonię...:) 17.10.12, 16:08
          Sylki na seri Ci się te stokki xplory'ery podobają? serio? U mnie na podwórku już dwie mamusie nimi śmigają i mi się średnio to coś podoba. Jakieś takie plastikowe, nie za duże, a jednocześnie wysokie, a kółeczka, to chyba kiepsko amortyzują i ciekawi mnie pokonywanie większych przeszkód z takim stelażem i tym czymś na dole wózka.
      • mama1dawidka Re: Mam teutonię...:) 15.10.12, 10:43

• djulliet Re: Mam teutonię...:) 15.10.12, 10:55
          Gratuluję nowego nabytku smile BeYou to naprawdę fajny wózek, na czarnym stelażu musi się prezentować świetnie. Ja też byłam zadowolona z amortyzacji, która się po kilku spacerach zdecydowanie wyrobiła i wózek stał się zdecydowanie bardziej miękki. Teutonia robi się coraz bardziej popularna, zwłaszcza nowe modele,ja nie miałam problemu ze sprzedażą rocznej w satysfakcjonującej mnie cenie. Fotki poprosimy smile
      • ewold Re: Mam teutonię...:) 15.10.12, 12:10
        kupiłaś nową ?
        Ja od wielu tygodni nie mogę zdecydować się na wózek , i właśnie 2 dni temu mówiłam do męża że tak najbardziej najbardziej to marze o Teutonie Be you wink
        Tak że zazdraszczam bardzo smile)
    • ju_mi Re: Mam teutonię...:) 15.10.12, 11:57
      Czarno-turkusowa na czarnym stelażu musi wyglądać pięknie!!! Gratuluję zakupu smile
    • pomilak1 Re: Mam teutonię...:) 15.10.12, 20:42
      a fotki gdzie?smile fajniesmile mnie się teutonie też podobają, ale mają dość niskie oparcie co obecnie już dyskwalifikuje wózek sad
      • martuska1982 Re: Mam teutonię...:) 15.10.12, 20:47
        ja właśnie dlatego swoją sprzedałam.Młody rośnie...
        Ale przy drugim na pewno na jakiś czas którąś teutońkę nabędę. smile
        • magda79pn Re: Mam teutonię...:) 16.10.12, 00:45
          oj, musi być piękna smile
          • hortensja_1 Re: Mam teutonię...:) 16.10.12, 08:49
            a na ile tak mniej wiecej starcza spacerówka? wiem, ze to zalezy od wielkosci malucha itp, ale tak pi razy oko smile
            Cały czas sie bije z myslami czy mura czy teutonia ;/ wyglad na plus dla mury, pompowane koła dla mury i super gondolka smile tylko ta spacerówka sad to chyba jakas porazka sad

a teutoni plusy to jakość, duzy wybor kolorów smile a minusy jak dla mnie - mała gondola, piankowe koła, stelaż- nie podoba mi sie jak te grube rurki przechodza w ta cienka do trzymania smile no i przede wszystkim cena smile
            Dobrze, ze mam jeszcze troche czasu na rozmyslania smile tylko wkurzam sie, ze chciałabym oba wózki obejrzec rownoczesnie w sklepie... a w kazdym w ktorym byłam, to jest albo jeden albo drugi sad nadmienie ze jestem z Warszawy smile
    • srebrno-listka Re: Mam teutonię...:) 17.10.12, 18:27
      Szczerze mówiąc, nie mam pojecia, na ile starczy spacerówka. Synek ma 4,5 miesiąca, ale jest duży. Jednak mam nadzieję, że starczy. A potem będzie jeździł w MBUJ lub w mini GT. Lub innym wózku, na jaki mnie najdzie big_grin
      Zdjęcia na razie mam tylko takie - z telefonu na spacerach
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/ad/rd/crgv/mshoHEat4YrCYjxQIB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/ad/rd/crgv/provWvCt17a6eRhF6B.jpg
      Kwiatki to stała działanośc starszego wink
      • afroddytta Re: Mam teutonię...:) 17.10.12, 18:32
        Fajny ten czarny stelaż , ja jakoś się do tych teutoni nie mogę przekonać, ale chętnie bym popchała i może zmieniła zdanie smile, lub chociaż koleżance poleciła, bo niedługo będziemy razem wózek wybierać !
        Srebrna znajdziesz czas aby mi odpisać, albo zadzwonię do Ciebie wieczorem jak nie zapomnę.
        • srebrno-listka Re: Mam teutonię...:) 18.10.12, 11:42
          Odpisałam wczoraj smile
      • sylki Re: Mam teutonię...:) 17.10.12, 18:38
        Piękna jest smile
        wystarczy na dłużej , najwyżej w budce wytniesz szyberdach tongue_out
        • gorligorligor Re: Mam teutonię...:) 18.10.12, 10:43
          drogie mamy, a ja mam pytanko odnośnie tych materacyków szytych przez p. Helenkę: czy one są troszkę grubsze? z jakąś gąbeczką w środku? myślę, czy nie zamówić na moją teutonię, ale nie wiem, czy zamiast wkładu, który mam na Teu, czy dodatkowo na niego? (bo nie wiem, czy się będzie dobrze trzymał). Widziałam zdjęcia Waszych BJ z materacykami od p.H, tylko, że BJ są inaczej zrobione-chodzi mi o poszyciesmilei Wy kładziecie materacyk na spacerówkę (rzecz jasna bez ściągania poszyciatongue_out), no i nie wiem, czy tak się sprawdzi w Teu, czy lepiej zamiast? (tylko, czy wtedy nie będzie za twardo małemu?). Troszkę może pogmatwałam, ale Wy wiecie o co mi chodzi winkpozdrawiam!
          • srebrno-listka Re: Mam teutonię...:) 18.10.12, 11:39
            Do Teu nie mam materacyka, mam do innych wózków. Materacyk ma max 0.5 cm grubości, w środku ma gąbeczkę. Ale nie kładłabym go zamiast tapicerki teutonii, będzie jednak twardo. Raczej na tapicerkę.
            btw, Ty masz elite double big_grin? mam prośbę: jak będziesz go sprzedawać, daj mi znać wink
            • gorligorligor Re: Mam teutonię...:) 18.10.12, 16:27
              srebrna ja mam BJCE Double, patrz all smile znaczy daję znać wink
      • tereferefretka Re: Mam teutonię...:) 18.10.12, 11:19
        rany,jak starszak umila młodziakowi spacery kwiatkami, pięknie smile)))
      • petit_tresor Re: Mam teutonię...:) 18.10.12, 13:02
        piękna smile też choruję na beyou i chyba w przyszłym roku się skuszę jak się przeprowadzimy za miasto.
        a jak się sprawdza w terenie??
        • gorligorligor Re: Mam teutonię...:) 18.10.12, 17:45
          srebrno-listka najlepiej skrobnij do mnie na gorligorligor@gazeta.pl, postaram się odpisać na maila jeszcze dziś (tylko od jutrzejszego popołudnia i przez weekend będę trudno osiągalna internetowo, więc jakbym nie odpisywała za długo, to się nie denerwuj, na pewno odpiszę po weekendziesmile pozdrawiam!
          • zielona.kukurydza Re: Mam teutonię...:) 08.11.12, 21:07
            Hej dziewczyny cuda tu wypisujecie i pokazujeciesmile Od kilku dni szukam wózka w internecie a ostatnio zaczepilam dziewczyne z wózkiem bo był cudny i właśnie była to Teutonia. Mam pytanie czy do tego wózka można dobrać koła pompowane?
            • aleksandra1357 Re: Mam teutonię...:) 08.11.12, 21:41
              Pompowane koła ma tylko teutonia Mistral P.
              Ale te piankowe są naprawdę bardzo dobre. Zaryzykuję twierdzenie, że teutonia na piankach ma lepszą amortyzację niż X-lander czy Mura na pompowanych.
              • djulliet Re: Mam teutonię...:) 08.11.12, 21:52
                Dodatkowo do Mistrala S można kupić pompowane na tył. Inne modele mają piankowe koła.
                • gorligorligor Re: Mam teutonię...:) 08.11.12, 22:03
                  Ale coś w 2013 ma się zmienić, np. do Teutoni Spirit będzie można sobie wybrać tylne koła albo pompowane albo z pianki (gdzieś znalazłam takie info).
                  • hortensja_1 Re: Mam teutonię...:) 08.11.12, 22:29
                    to jak o kołach to i ja zapytam wink
                    Chcialam 50, bo ponoć lepiej sprawdzają się w terenie - na wertepach i na piasku. Zresztą bardziej mi się nawet podobajna niz te 60. Poza tym np przy czarnym stelażu są możliwe tylko 60 sad, ale to jeszcze nie potwierdzona informacja smile
                    Jak się sprawdzają 60 w terenie? śnieg, piach, wertepy?smile
                    • darusia2012 Re: Mam teutonię...:) 08.11.12, 22:46
                      Wtrącę swoje trzy grosze wink

Dzisiaj właśnie widziałam na drugim wątku teutoniowym te 60 na zdjęciu i od razu pomyslałam sobie, że jakieś bardziej "chude" są od 50. Ja osobiście mam 50 i sobie chwalę, bo koła są szerokie i płaskie- mają dużą przyczepność do podłoża i dobrze pokonują przeszkody na drodze.
                      • djulliet Re: Mam teutonię...:) 08.11.12, 23:02
                        A ja miałam 60-tki i byłam zadowolona, jeździły bardzo dobrze na każdej nawierzchni i nie oblepiały się śniegiem, no i średnica koła jest większa. Także mogę polecić wink
                        • ewold Re: Mam teutonię...:) 09.11.12, 08:33
                          Ja mam 60 - testowalam na chodnikach i na sciezkach lesnych i jest fajnie smile Przez łąkę jeszcze nie jechałam ( podobnie ze śniegiem)

Wczoraj nawet musialam wciagnac wozek po kilku schodach i bylam zszokowana ze ta czynnosc byla latwiejsza niz w pegperego z wahaczach ( takiej zwyklej super amortyzowanej gondoli na duzych pompowanych kolach).
                          • hortensja_1 Re: Mam teutonię...:) 09.11.12, 09:35
                            Z tego co mi powiedzieli w sklepie to 50 i 60 maja taka sama srednicę, z tym, ze 50 są ciensze (oponka), ale szersze i są bardziej płaskie, przez co duzo lepsze w teren. 60 natomiast są węższe i są jakby połokrągle. Nie widziałam 50 na beYou, w skelpie były tylko 60. 50 i 60 od beYou są większe niz te same oponki niż np w cosmo. Ale to tylko teoria, na zywo nie widzialam 50 sad od beyou
                            Wpiszcie proszę srednice kól przod i tyl 50 i 60 od be you smile
                  • mirtillo1983 Re: Mam teutonię...:) 09.11.12, 10:19
                    od 2012 jak nie od 2011 juz są tyle 60A pompowane a przednie 60 piankowe
                    • hortensja_1 Re: Mam teutonię...:) 09.11.12, 10:41
                      znalazłam cos takiego :
                      www.teutonia.de/de/produkte/raeder.html
                      czyli koła 50 sa tylko srebrne sad a 60 srebrne i czarne, buuuuu sad no i teraz nie wiem, czy brac jasny stelaż, czy ciemny z jasnym kołem, a moze jednak przekonam sie do 60 i wezme ciemny stelaz i ciemne koła smile
                      • zielona.kukurydza Re: Mam teutonię...:) 14.11.12, 11:29
                        Hej dziewczyny, ja jeszcze mam pytanie w sprawie tego wózka dot. gondolismile jakie modele gondoli do teutoni się składają najlepiej na płasko? Na allegro znalazłam składaną na płasko Teutonia Fashion (taka najbardziejby mi odpowiadałasmile ale to jesty chyba starszy model
                        • mirtillo1983 Re: Mam teutonię...:) 14.11.12, 12:44
                          comfort plus tez sie składa to ta najnowsza smile
                          • hortensja_1 Re: Mam teutonię...:) 14.11.12, 14:15
                            a ta nowsza od fashion to made for you (prawie identyczne), jest o 4 cm dłuzsza od fashion
                            • zielona.kukurydza Re: Mam teutonię...:) 15.11.12, 14:30
                              Dziekuje za odp. Dziewczyny a na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie używanego wózka?
                              • moniquenb [...] 12.09.13, 20:24
                                Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
                                • majkusia08 Jest odpowiedni 12.09.13, 20:30
                                  wątek "Kupię wózek" i tam zamieść swoje ogłoszenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka