Dodaj do ulubionych

NIPPEREK dotarł :)

17.10.12, 13:52
Hej kobitkismile
Tak jak w tytule widzicie dziś dotarł do nas nipper smile No i co................wcale nie żałuję że go kupiłam a pozbyłam się xa
Wózek zdecydowanie lżejszy,składa się do znacznie mniejszych rozmiarów,oparcie siedziska idealnie można ustawić na pionowo i dziecko prościutko sobie siedzi,po rozłożeniu siedziska na płasko też jest super w środku- bardzo przytulnie.Narazie po domu testowałam bo synek narazie śpi i mogę na chwilę obecną powiedzieć że super się prowadzi,koła rewelacja smile Aha i jednak granat też śliczny smile I jest dość ciemny więc prawie jak czerń smile
Resztę relacji po spacerku smile
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: NIPPEREK dotarł :) 17.10.12, 13:58
      To super!
      Granat też fajny, wiele dodatków będzie pasować, tylko nie karm małego chrupkami kukurydzianymi ani mlekiem, znacznie lepiej będzie wyglądać po zjedzeniu gorzkiej czekolady big_grin

A w Warszawie to ktoś ma tego nippera albo jest gdzieś w sklepie bo chętnie bym obejrzała? A gondolke to można dokupić, jest dostępna gdzieś?
    • aga7-77 Re: NIPPEREK dotarł :) 17.10.12, 15:16
      Super, że jesteś zadowolona. Myślę, że po spacerze Twój zachwyt jeszcze wzrośnie big_grin
    • kkitka Re: NIPPEREK dotarł :) 17.10.12, 21:33
      No tak, po na spacerze wózek sprawdza się o wiele lepiej niż w domu wink ale do takich celów pewnie go stworzono. Miłego spaceru.
      Też mam granatsmile
      • 25-judyta fotki NIPPER :) 18.10.12, 20:51
        No więc tak,byliśmy na długim spacerku i aż boję się przyznać jakie tereny testowaliśmy smile Ale z czystym sumieniem stwierdzam że nipper zdał egzamin na 6+ !!!Jestem bardzo zaskoczona,wózek prowadzi się poprostu rewelacyjnie.Synkowi bardzo było wygodnie a gdy miał już z niego wysiadac to rozległ się płacz co nigdy dotąd się nie zdarzało,więc nie trzeba duzo pisac smile
        Hmmm......także stwierdzam że wózek jest ogólnie super,jest tylko jeden minus,żałuję bardzo że wcześniej nie wiedziałam o jego istnieniu sad A to dlaczego???No więc dlatego że wydaje mi się że jest jeden mankament z budką,jest dość nisko obsadzona.Mój synek ma prawie 2 latka i powiedzmy ze jeszcze troche miejsca ma ale napewno nie na bardzo długo a szkoda bo chyba nigdy bym tego wózka juz nie wymieniła na żaden inny bo jest rewelacyjny,a pewnie bede musiała za jakiś czas,choc narazie o tym nie myślę smile
        No i oparcie też nie jest jakieś bardzo wysokie,tak jak próbowałam uchwycić to na zdjęciach,nie na długo starczy,choć główkę jeszcze swobodnie sobie opiera.
        Ogólnie bardzo bardzo go kocham smile Wózek rewelacja !!!

https://i45.tinypic.com/9gvpc1.jpg

https://i50.tinypic.com/zlvgaa.jpg

https://i48.tinypic.com/r0313c.jpg

https://i49.tinypic.com/262bqso.jpg

https://i49.tinypic.com/21ecara.jpg

Oczywiście jak sobie życzycie to mogę Wam jeszcze jutro cyknąć fotki wózeczka bez załadunku smile
        • 25-judyta Re: fotki NIPPER :) 20.10.12, 00:23
          Dziewczyny a powiedzcie mi w jakim wieku macie swoje dzieciaczki te które wozicie w nipperze,bo chodzi mi o Wasze zdanie na temat tego siedziska w nim,na jak długo Waszym zdaniem starczy???
          • afroddytta Re: fotki NIPPER :) 20.10.12, 00:41
            Chciałabym go na żywo zobaczyć !

Faktycznie na tych zdjeciach to oparcie słabo wygląda, a chyba dziewczyny pisały, ze jest spore.

Z tym wiekiem dziecka to bywa róznie. Ja ostatnio doznałam szoku, mój prawie 6latek jest normalnego wzrostu, jest dość szczupły, ma długie nogi, długo jeżdził (i sypiał) w moim kolcrafcie i wózek wydawał mi się ok, dostał też nowy fotelik samochodowy jak miał prawie 4 lata i był na styk miał chyba ze 104 cm wzrostu i ledwo się łapał (fotelik dla starszych dzieci). Mój drugi syn jakoś wzrostem nie odbiega od rówieśników, ale budowę ciała ma inną, też jest szczupły, ale np. z bluzek wyrasta, a spodnie nadal mimo 3 lat, nosi w rozmiarze chyba od 1,5 roku, w kolcrafice też jakoś oparcie miał zawsze krótkie, a ostatnio na chwilkę usiadł w foteliku starszaka i mając 3 lata okazało sie, ze dla niego jest ok. Po prostu ma króciutkie nóżki, ale długi tułów, więc z wózków i fotelików szybko wyrasta, a spodni nie muszę wymieniać smile
            • 25-judyta Re: fotki NIPPER :) 20.10.12, 01:18
              No ja niestety za co mogę nippera pochwalić to pochwalę bo jednak jest za co,ale jeśli chodzi o siedzisko to dla mnie ono jest małe.Oparcie wcale nie jest jakieś wysokie zresztą to widać ale także nie jest szerokie,ani siedzisko ani oparcie.Myślę że dla średniego dziecka góra posłuży do 2,5 lat uncertain Mój miał na sobie tylko cieplejszą bluzę i kamizelkę a co będzie jeśli w zimę będzie grubsza o wiele kurtka i spodnie??? Nie wspomnę oczywiście o żadnym spiworku bo to już napewno się nie zmieści.I jeszcze dodam że budka to pomyłka.Jak ją rozłożę całkowicie to dotyka głowy dziecka tak mniej więcej w srodkowej częsci.
              • pomilak1 Re: fotki NIPPER :) 20.10.12, 08:22
                Judyta to zależy od "gabarytów" dzieciaka. Mój 4 latek w wakacje SPOKOJNIE się mieścił w nipperze, ma ok 100cm wzrostu waży ok 14kg, budka absolutnie nie dotykała główki. Dla mnie siedzisko jest ok (na pewno nie jest jakieś ogromne ale też nie mikroskopijne jak np w moddzie wink ) W wakacje od czasu do czasu moje dzieci siedziały RAZEM na siedzisku zapięte pasami biodrowymi. U nas zostaje raczej do końca wózkowania (chyba że szał mnie weźmie na GT wink ) ale ja mam drobne dzieci.
                • aga7-77 Re: fotki NIPPER :) 20.10.12, 12:09
                  Moja ponad dwuletnia córa też bez problemu mieści się w nipperze i absolutnie główka nie dotyka daszka. Wózek dla nas na pewno wystarczy do końca wózkowania (czyli do ok. 3 lat) i jestem pewna, że główką młoda do daszka nie dostanie.
                  Owszem, oparcie mogłoby być ciut wyższe, ale siedzisko jest wg mnie naprawdę obszerne i córa będzie miała w nim sporo miejsca także zimą.
                  Aga ma ok. 90 cm wzrostu i waży ponad 11 kg. Może jutro uda mi się zrobić jej zdjęcia w nipperze to pokażę jak to wygląda.
                  • 25-judyta Re: fotki NIPPER :) 20.10.12, 13:58
                    No to kurcze ja już nie wiem ;/ Mój syn ma dokładnie 21 miesięcy a więc jeszcze nie ma 2 lat ,92cm i waży prawie 15 kilo i jak same widzicie na fotkach jest go pełny wózek.I ja mam wrażenie że wygląda w nim jak parówka,wózek taki na styk.
                    • 25-judyta Re: fotki NIPPER :) 20.10.12, 14:10
                      Główka jak widzicie wystaje juz nieco nad oparcie a i na siedzisku jak widac nie ma za bardzo juz miejsca po bokach ;/
                      • ma-mam Re: fotki NIPPER :) 21.10.12, 11:59
                        Kochane mam do Was prośbe-możecie zmierzyć wewnętrzne wymiary siedziska?Tzn.szerokość i głębokość siedziska oraz wysokość oparcia. Z góry dziękuje
                        • aga7-77 Re: fotki NIPPER :) 21.10.12, 15:45
                          Szerokość siedziska: 32,5 cm,
                          głębokość: 27 cm,
                          wysokość oparcia: 48 cm (oparcie jest zaokrąglone).
                          Mierzyłam bez tej dodatkowej oryginalnej wkładki, która trochę zmniejsza szerokość siedziska. Ja mam wkładkę od Pani Helenki, która jest cieńsza od tej oryginalnej.

Przepraszam, że z obiecanych zdjęć na razie nici, ale młoda ma jakiś bunt wózkowy i nie chce wejść do wózka choć na chwilę, żeby jej zrobić zdjęcia sad Jak tylko uda mi się strzelić jakieś fotki na pewno je zamieszczę.
                          • aga7-77 Re: fotki NIPPER :) 24.10.12, 18:36
                            Wreszcie udało mi się zrobić zdjęcia, ale niestety w domu, a chciałam pokazać jak młoda wygląda w wózku w grubszej kurtce. Ale nawet na tych zdjęciach myślę, że widać, że Aga (26 miesięcy) ma naprawdę w wózku sporo miejsca.
                            Tak jak pisałam oparcie mogłoby być trochę wyższe, ale obszerności siedziska ja osobiście nic zarzucić nie mogę. Na trzech pierwszych zdjęciach budka jest maksymalnie rozłożona i widać, że córa ma jeszcze sporo miejsca nad głową.
                            Niedługo pewnie będę w wózku instalować "magdowy" śpiworek, więc dorobię kilka zdjęć w wersji zimowej smile
                            fotoforum.gazeta.pl/u/aga7-77.html
                            • pomilak1 Re: fotki NIPPER :) 24.10.12, 20:21
                              Ale masz słodką córę!no i ten czerwony nipper wygląda fantastycznie!
                              • aga7-77 Re: fotki NIPPER :) 24.10.12, 20:38
                                Wielkie dzięki smile No, rośnie dziewczyna jak na drożdżach, nie mogę uwierzyć, że ma już dwa lata. Gorzej, że teraz niestety w pełnym rozkwicie mamy podręcznikowy przykład buntu dwulatka. Oj ciężko czasem bywa, ciężko wink
                                • 25-judyta Re: fotki NIPPER :) 25.10.12, 14:59
                                  Kurcze aga u ciebie super ten nipperek wygląda.Nie wiem czemu ale mam wrażenie że budka w moim wózku to coś zupełnie innego.A przeciez to jeden producent i ten sam model a u mnie jednak inaczej ona jest obsadzona ;/ I w sumie co do siedziska mogłabym nie mieć żadnych ale to do budki mam.Tylko tak jak ty sądzę że oparcie mogłoby być wyższe ale tragedii też nie ma.Natomiast budka to dla mnie porażka.Zobacz sama fotki mojego synka w nipperze praktycznie tak samo jak twojej córeczce kończy się główka tak samo i mojemu a jednak u ciebie córcia ma jeszcze sporo miejsca do daszku natomiast u mnie można powiedzieć że wręcz on jest na główce synka a w czapce to już wogóle dotyka uncertain Nie wiem co jest grane sad
                                  • aga7-77 Re: fotki NIPPER :) 25.10.12, 15:56
                                    Kurczę no faktycznie nie wiem co Ty masz grane z tą budką, bo na zdjęciach wydaje mi się, że nawet mojej córze główka więcej wystaje nad oparcie niż Twojemu synkowi, a jednak przy rozłożonym daszku jak widzisz ona ma naprawdę sporo miejsca nad głową i nie ma mowy, żeby dotknęła daszka.
                                    Już się nawet zastanawiałam, czy Ty może nie masz tego drutu, który jest w połowie daszka i tak trochę unosi go ku górze, ale na zdjęciach wydaje mi się, że jest OK i ten drut w daszku jest.
                                    Budka wygląda na osadzoną w tym samym miejscu co i w moim nipperze, więc co jest grane? sad
                                    Jedynym wyjściem byłoby porównać dwa nippery na żywo i wtedy ocenić, o co chodzi z tą budką.
                                    Jeśli jesteś ze Śląska to zapraszam - porównamy smile
                                    • 25-judyta Re: fotki NIPPER :) 25.10.12, 17:23
                                      No właśnie nawet słusznie zauważyłaś że twojej córci główka jeszcze więcej wystaje nad oparcie niż mojemu synkowi a mimo to jeszcze dużo miejsca ma nad główką a u nas tragedia sad
                                      Nawet nie rozkładam do końca daszku bo właśnie tak środkiem dotyka główki synka a jak spojrzeć na niego od przodu wózka przy rozłożonym daszku to synka nie widać wręcz.Nawet zdjęcia robiłam przy lekko złozonej budce bo tak lepiej wygląda i wyżej bo rozłożona ma maksa to jakieś nieporozumienie.
                                      A ten drut w połowie daszka jest i u nas,więc nie mam już pojęcia co jest nie tak ;/
                                      No i z miłą chęcią bym się z tobą spotkała i porównała nasze wózeczki ale ja z mazowsza więc odpada-za daleko.
                                      Zobacz znalazłam jeszcze takie zdjęcie ,którego wcześniej nawet nie wstawiałam .Tu widać dokładnie tą budkę jak wygląda i jak jest zamocowana no i jak tragicznie wyglada na głowie dziecka.Mały tu jeszcze pochylił lekko główkę na bok do zdjęcia a przy wyprostowanej to wręcz daszek dotyka głowy sad
                                      https://i46.tinypic.com/oumi6e.jpg
                                      • 25-judyta Re: fotki NIPPER :) 25.10.12, 17:32
                                        I dlatego coraz bardziej zastanawiam się nad kupnem BJ City Elite.Oparcie wyzsze i budka też mega wysoka i byłoby po problemie.
                                        Ale z drugiej strony szkoda mi sprzedawać nippera bo dopiero niedawno go kupiłam a po drugie super się prowadzi,na to narzekać absolutnie nie mogę a nie wiem jak elite sie prowadzi i dlatego jeszcze myślę co z tym fantem dalej zrobić;/ Wiem tylko że z tym daszkiem to długo nie pociągniemy bo ani to dla dziecka wygodne ani ładne.A ze złożonym daszkiem stale jeździć nie bedziemy bo bez sensu.
                                        • aga7-77 Re: fotki NIPPER :) 25.10.12, 20:02
                                          Szkoda, że mieszkasz za daleko, żeby to porównać na żywo, ale tak na oko umocowanie budki jest chyba w identycznym miejscu jak u mnie. Może ona jest jakoś bardziej pochylona do przodu? No sama nie wiem.

Powiem Ci szczerze, że na Twoim miejscu chyba jednak zdecydowałabym się wymienić nippera na BJ elite, bo z tego co wiem tam oparcie o wiele wyższe i szersze też, no i buda rewelacyjna, a zima przed nami i będzie dopiero nieciekawie jak w nipperze zamontujesz śpiwór, a synek będzie miał na sobie kombinezon.
                                          Chyba będziesz zmuszona poświęcić tą lekkość prowadzenia nippera dla większej wygody synka.
                                          Ale dziewczyny też zawsze polecają elite, więc zapewne też będzie Ci się nim fajnie jeździło.
                                          Najlepiej gdyby wypowiedziały się dziewczyny, które miały i nippera i elite jak porównanie między nimi wygląda, czy BJ jeździ się o wiele gorzej niż nipperem. Ja niestety nigdy żadnego BJ nie miałam, więc w tym względzie Ci niestety nie pomogę.
                                          • agusia041 Re: fotki NIPPER :) 26.10.12, 09:26
                                            Ja co prawda nie miałam elite, ale obecnie mam nippera i bjcm gt. Powiem tak, nipperem dużo fajniej się jeździ, jakoś tak leciutko i miękko. Ale gt mimo, że jest twardszy też wszędzie pojedzie i całkiem nieźle się prowadzi za to ma szersze siedzisko i oparcie dłuższe o 6 cm.
                                            Mój synek ma 10 m-cy więc w nipperze jeszcze spokojnie sie mieści, gdyby jednak budę miał na głowie pewnie zmieniłabym wózek smile
                                            Może zamiast elite rozważ gt, jest jednak lżejszy i bardziej kompaktowy smile
                                            • aga7-77 Re: fotki NIPPER :) 26.10.12, 11:19
                                              Tylko obawiam się, że w gt synek Judyty znowu przy złożonej budzie będzie ją miał pod głową, a to też nie będzie zbyt fajne. Ja bym chyba na jej miejscu skusiła się jednak na elite, chociaż to oczywiście gabarytowo większy wózek niż gt i nipper, ale przynajmniej będzie miała pewność, że pojeździ nim do końca wózkowania.
                                              No chyba, że dla przetestowania to wtedy jak najbardziej gt, a jak się okaże, że to jednak nie to to wtedy elite smile
                                              • agusia041 Re: fotki NIPPER :) 26.10.12, 11:57
                                                Myślę, że w gt nie miałby rozłożonej budy na głowie bo ona jest dość wysoko. Za to złożona zabiera część oparcia, ale wtedy dziecko po prostu się na niej opiera i jest ok. Ideałem było by przymierzyć malucha do obu tych wózków, wtedy nie będzie wątpliwości smile
                                                Elite ma jednak większe koła niż gt i wszystkie z amortyzacją więc na pewno dużo lepiej radzi sobie w terenie smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka