Dodaj do ulubionych

Navington Cadet

10.11.12, 19:10
Witam,

szukam i szukam i nie znajduję zbyt wielu opinii nt. wózka Navington Cadet. Wiem, że to w miare nowy model. Nawet na forach gazety nie udało mi się znaleźć zbyt wiele (albo nieumiejetnie szukam wink Czy ktos uzywał ten wózek i moze cos o nim napisac? A moze moglybyscie polecic mi inny wozek o lekkiej konstrukcji, z dużą gondolą (dziecko urodzi się w styczniu)? Patrzyłam również na Murę 4, ale czytam o nim, że jest ciężki..
Obserwuj wątek
    • next_exit Re: Navington Cadet 11.11.12, 15:55
      podbijamsmile Wiem, że to wozek Deltimu, wiec sa tu moze uzytkowniczki innych wozkow tej firmy? Naprawde nie ma nikogo?
      • annulka79 Re: Navington Cadet 11.11.12, 16:11
        To generalnie to samo co Delti Emu. Navington Cadet ma tylne koła pompowane, przednie z pianki, Emu wszystkie piankowe. Wklejam kiedyś napisaną przeze mnie opinię :

"Wózka nie używałam ale jakiś czas temu oglądałam dokładnie z koleżanka, która chciała go kupić. Był to pierwszy model chyba 2009 (oglądałyśmy na początku ubiegłego roku). Nie wiem jakie dokładnie zmiany wprowadzono w kolejnych. Na zdjęciach wyglądała super, a w rzeczywistości:

- podbijał się baaardzo źle a był pusty! gdyby tak do spacerówki wsadzić dziecko byłoby jeszcze gorzej
        - rączka reguluje się dobrze ale jest strasznie niska (ja też jestem niska a
        musiałam ją wyciągać prawie na maxa)
        - amortyzacja w zasadzie niewyczuwalna
        - spacerówka bardzo mało osłonięta
        - budka w zasadzie nie chroni, przy rozłożonym siedzisku spacerówki nad
        dzieckiem nie ma już budki bo odsuwa się do tyłu wraz z oparciem
        - wykonanie średnie

plus z łatwe rozkładanie oparcia

W nowych modelach widzę, że budka jest nieco większa, ale szału nie ma. "

• annulka79 Re: Navington Cadet 11.11.12, 16:17
          Druga sprawa to jeśli dziecko rodzi się w styczniu to wielka gondola nie musi być dla was priorytetem. Na początku maluszek będzie malutki i w śpiworkach, kocykach będzie się mieścił. Im będzie większy tym będzie cieplej i mniej warstw będzie go otulało. Większość dzieci spokojnie mieści się w standardowych gondolach. latem przesiądziecie się do spacerówki.
    • kasiekonik Re: Navington Cadet 12.11.12, 10:20
      Hej! ja Cadeta nie miałam, ale przez 3 mc byłam nieszczęśliwą posiadaczką Navingtona na ramie Corvet (z gondolą Genua). Wózek poza ładną stylizacją więcej plusów nie posiadał (no, miał dużą gondolę) ale i tak od czerwca (a rodziłam w marcu), jeździłam w spacerówce rozłożonej na płasko. Cadet mi się podobał i zastanawiałam się nad kupnem tylko spacerówki, ale dla mnie osobiście, po wnikliwej obserwacji tego forum pojawiło się wiele innych wózków godniejszych uwagi big_grin (no np. Baby Jogger Versa). Poza tym gondola w Cadecie jest strasznie blisko ziemi. A im bliżej ziemi tym więcej spalin i dalej od mamy. uncertain
    • ladnyusmiech Re: Navington Cadet 12.12.12, 14:16
      Jestem posiadaczką tego wózka w wersji spacerowej. Używałam długo stelażu z tego wózka i montowałam fotelik samochodowy. Nie pomogę więc jeśli chodzi o gondolę uncertain Konstrukcja rzeczywiście lekka, świetnie mieści się w moim niedużym bagażniku. Nie wiem co jeszcze chciałabyś wiedzieć - pytaj, bo nie chce mi się roztrząsać każdego szczegółu.

• igalo Re: Navington Cadet 12.12.12, 16:47
        to ja zapytam - czy w spacerówce swobodnie mieści się 2,5 latek? I czy daje radę po śniegu, gdy nie są super odśnieżone chodniki?
      • aleksbier Re: Navington Cadet 18.11.13, 15:38
        Witam,
        Mam Nawingtona cadeta i fotelik maxi cosi, jednak mam wrażenie, ze dziecko w foteliku włożonym na stelaż navingtona bardziej siedzi niż leży.
        Czy to tylko mój problem, czy fotelik nie taki? coś nie tak mam wrażenie..

Jakie foteliki montowaliście na stelażu? czy pozycja dziecka była w porządku?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka