Dodaj do ulubionych

Quinny Freestyle 3xl czy Jane Slalom Pro???

27.11.12, 19:06
Jak w tytule...

Na który się zdecydować?
Potrzebuję wózek od kwietnia przyszłego roku, specyfikacja poniżej wink
- trójkołowiec
- pompowane koła
-przednie koło skrętne
- ma dawać sobie radę w terenie piaszczystym, trawiastym, błotnistym smile
- chcę zestaw 3 w 1

Przy córce (prawie 6 lat temu) miałam Quinny Freestyle 3 bez skrętnego koła i był rewelacyjny.
Teraz nie mam możliwości pojechać i pomacać w sklepie, u mnie takich modeli nie ma sad

Jak się prowadzi, obsługuję Jane w porównaniu do Quinny?
Podpowiecie coś?
Obserwuj wątek
    • dzika41 up 30.01.13, 20:04
      Nikt nic nie podpowie?
      sad
      • gomilu Re: up 30.01.13, 20:46
        Miałam okazje użytkować Jane - chyba z 2008 roku Jane Powertuck 360 czy jakoś tak - był super tzn jest bo ciągle stoi i od czasu do czasu jest na chodzie. Korzystałam tylko ze spacerowej wersji - na plus:
        siedzisko duże szerokie ,
        łatwy system składania i rozkładania oparcia ( na paskach ale ja nie miałam problemu)
        lekko się prowadzi, podbijanie dla mnie dobrze
        koła pompowane przednie koło obrotowe z blokadą
        łatwe składanie
        na minus:
        buda trochę według mnie płytka ale z okienkiem na podgląd
        nie jest lekki
        nie jest mały po złożeniu ale bez przesady
        brak podnóżka
        Ale to jest stara wersja wiem , że w nowej Jane Slalom Pro (tak się chyba dokładnie nazywa) jest dużo więcej poprawione i wiem ze Sylki miała takie wozidło wiec może jeszcze ci coś napisze.
        Ja oglądałam Slaloma w sklepie i na pewno są w nim lepsze materiały , jest podnóżek regulowany i buda jest większa ale nic więcej nie mogę powiedzieć
        A o quinny zupełnie nic nigdy nie miałam wózka tej firmy
        • djulliet Re: up 30.01.13, 21:01
          Jane na pewno jest dużo lżejszy, jednak mam wątpliwości czy da radę po piachu i chaszczach, to nie jest typowa terenówka tylko bardziej wózek miejski.
          Quinny za to wielki i ciężki - czy na pewno chcesz się mocować z 20kg wózkiem? Będziesz go gdzieś wnosić, często pakować do auta?
          Trójkołowców z przekładanym siedziskiem jest niewiele, może jednak zerknij na klasyczne konstrukcje typu Emmaljunga czy Teutonia Mistral P?
    • monika_kas Re: Quinny Freestyle 3xl czy Jane Slalom Pro??? 31.01.13, 09:46
      Dzisiaj będę miała swojego Jane Slalom Pro R to jak go wypróbuję w "trudnym" terenie to powiem jak się spisuje smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka