Dodaj do ulubionych

Test 4Kids - Nuna

07.02.13, 11:14
Nie mogę znależć odpowiedniego wątku, więc zakładam nowy.
Bardzo miło byłam zaskoczona, że jednak wózek do testów dostałam. Nuna akurat taka jakiej kolor mi się podobał, żółta. Kolorek nie-jajeczny, taki jakby lekko musztardowy. Fajny bardzo.
Mnie ogólnie wózek podobał sie bardzo, mam tylko parę zastrzeżeń. Mojemu mężowi nie podobał sie wcale, i nie chodzi mu o wygląd. Uważa, że jest za mały, niewygodnie mu się prowadziło. Może dlatego że wąski, i rączka do prowadzenia wąska...?
Wg mnie:
wózek prowadzi się baaardzo wygodnie, testowałam z 11 kg córeczką, bez problemu manewrowałam i podbijałam. Wózek jest dość płytki, więc niunia w zimowych ciuchach ledwo sie mieściła, wyglądało to jakby miała za chwilę zjechać w dół. Ale jej się podobało, kto wie, może woli takie ciaśniejsze wózki? smile Oparcie ma dość niskie, córka praktycznie już wystaje głową. Niezbyt duży kosz - jak ktoś chce robić zakupy w markecie, to za mały smile a większe obciążenie rączki stwarza ryzyko przeważenia.
Zaskoczona byłam że amortyzacja tylnych kół jest wyczuwalna. Nie oczekwałam tego od wóżka "shoppingowego". Wysuwana rączka ok, ale ja wolę łamane, za to moja córka zachwycona, bo jak opuściłam max w dół, to mogła wozić misia smile
Jak na taki mały wózek - nuna jest ciężkawa. Cięższa od nippera. Aczkolwiek składanie ok, i jest płaska po złożeniu.
Nie zakładałam budy, bo do marketu mi tylko przeszkadzała, więc co do budy nie mam zdania, gdyby ktoś był zianteresowany to przy przygotowywaniu wózka do odesłania mogę założyć i obejrzeć.
Ogólnie wózek dla dzieci mniejszych fajny, i gdyby nie to, że dla małej jest taki "na styk" to pewnie bym go kupiła.
Obserwuj wątek
    • agnes_nyc Re: Test 4Kids - Nuna 07.02.13, 11:33
      czy wsadzilabys do tego wozka 7-miesieczne dziecko bo ja planuje nune zakupic na wakacje dla mojej najmlodszej latorosli smile
      • tro_tot Re: Test 4Kids - Nuna 07.02.13, 11:40
        Jeśli chodzi o mniejsze, znaczy młodsze dzieci to jak najbardziej do nuny się nadają. Ja nie dawno woziłam w Nunie moją córkę która ma 2 lata i 7 miesięcy, ale ledwo się mieściła. Pasy miała też za krótkie. Myślę że to dobry wózek na lato, do marketu, dla dziecka tak do 12miesięcy.
      • magdal-enas Re: Test 4Kids - Nuna 07.02.13, 12:07
        Jeśli nie musisz mieć pałąka (a raczej - jeśli maluch nie musi mieć wink) to można rozważyć. Ale ja jestem zwolenniczką pałąków a nuna nie ma i nie można chyba dokupić. Dla mnie nuna jest raczej przewozówką, niz wózkiem docelowym, w którym dziecko ma jeździć, spać itd.
      • aasia_g Re: Test 4Kids - Nuna 08.02.13, 21:06
        agnes_nyc napisała:

> czy wsadzilabys do tego wozka 7-miesieczne dziecko bo ja planuje nune zakupic n
        > a wakacje dla mojej najmlodszej latorosli smile

Ja kupiłam jak moja córka miała 7 miesięcy i nie woziłam, bo po przymiarce stwierdziłam, że jeszcze chyba zbyt wcześnie. Na początku wydawało się, że jest ok, ale po chwili przekrzywiała się, zjeżdżała i nie wyglądała jakby jej było wygodnie (w tej środkowej pozycji - półsiedzącej). Teraz jak ma 11 miesięcy jest już ok.
    • blueaha Re: Test 4Kids - Nuna 07.02.13, 16:31
      ja właśnie wożę nuną takiego półrocznego brzdąca, oczywiście nuny używamy jako wózka na szybkie wypady i do auta, bo na dłuższe spacery to mam froga i UJ. Ale oprócz wózka do auta używam go czasami w domu do usypiania małej, bo fajnie nim buja i oparcie jest prawie na płasko. Wcześniej uzywałam go jako stelaza pod fotelik- jako spacerówka duzo lepiej sie podbija, środek cieżkości jest w innym miejscu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka