flower_v 20.03.13, 14:49 od którego miesiąca kubełek? w jakim wieku przesadziłyscie swoje dzieci do spacerówek kubełkowych? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blueaha Re: kubełek 20.03.13, 14:52 w piątym, nie chciala już leżeć na płasko więc leżała w pozycji spoczynkowej (tej pośredniej) w bugaboo Odpowiedz Link
justyna2262 Re: kubełek 20.03.13, 15:26 To chyba zależy jaki kubełek, od którego wóżka. Bo nap mój synek w kubełku Stokke to i dobrze się czuł jak miał 3 miesiące i miał wygodnie, w quinny buzz jeździł czasem w wieku 5 miesięcy, a 6 miesięcy miał jak w kubełku Bugaboo. Ale np już kubełek takiej Emmy Ozon jest spory i napewno za duży dla 5-6 miesięcznego szkraba. Takie moje zdanie. Acha jest jeszcze Joolz - myślę, że dla5 miesięcznego oki, nawet dla 4. Odpowiedz Link
agnes_nyc Re: kubełek 20.03.13, 15:37 u mnie corka jezdzila od 5 miesiaca w bugaboo synek pewnie od 6 bedzie jezdzil czyli za 2 miesiace Odpowiedz Link
afroddytta Re: kubełek 20.03.13, 15:40 Tak to zależy od samego kubełka, bo np. w Donkeyu kubełek jest sztywny tzn. kąt się nie zmienia po rozłożeniu, a w moim kolcrafcie jednak po rozłożeniu było bardziej płasko, podobnie w Joolz Bloom siedzisko jest fajnie wyprofilowane i zdecydowanie szybciej położyłabym w nim malucha niż w Dayu, gdzie jest obszerniej. Ogólnie myślę, ze najwcześniej ok. 4 mies., i zależy na jak długo, czy na pół godzinki czy na 3godz. spania, przeważnie od 6 mies. powinno być ok, choć zależy to od dziecka. W przypadku moich 3 synów było bardzo różnie, bo najstarszy był bardzo sztywny, pewnie już w 4 mies. by dał radę w kubełku, wtedy takiego jednak nie miałam (w 5mies. musiałam go z kołyski wyeksportować bo się podnosił), natomiast najmłodszy był bardzo wiotki i chyba dopiero po 6 mies. go do kubełka położyłam (w kołysce spał do 7mies. bo w ogóle się nie dzwigał). Odpowiedz Link
pomilak1 Re: kubełek 20.03.13, 17:46 5,5 m-ca w bugaboo cameleon.Wg mnie kubełki są rewelacyjne dla takich maluchów 5-12 m-cy potem oczywiście też są super ale mi córka jak była w ww wieku lepiej siedziała w kubełku niż w normalnym siedzisku Odpowiedz Link
sarna3 Re: kubełek 20.03.13, 20:52 od 6 w Bugaboo Cameleon. Sporadycznie w 5 miesiącu woziłam synka w Quinny Zapp Xtra. Odpowiedz Link
linkap_wawa Re: kubełek 21.03.13, 17:40 jest spore - moja cora - 10 mieisecy, spora - w kombinezonie i ze spiworkiem zimowych ma jeszcze wzgledny luz na szerokosc - bo na glugosc to jeszcze ho, ho, ho - no i versa ma oparcie plaskie (a sa tez kubelki tak jakby na polokraglo wyprofilowane) Odpowiedz Link
flower_v Re: kubełek 21.03.13, 17:53 a czy siedzenie w versie jest takie jak w city select? Odpowiedz Link