Dodaj do ulubionych

Si a Pliko mini podnóżek

06.04.13, 11:33
Dziewczyny mogłybyście napisać czy podnóżek w si dla większego dziecka, tzn 2,5-3 lata będzie na dobrej wysokości? Wydaje się ze jest od dość wysoko i nie sprawdzi się przy starszym dziecku ale nie jestem pewna. Chcę kupić któryś z tych dwóch wózków dla 1,5 rocznego syna i ma to być wózek do końca wózkowania. Teraz będzie dodatkowy do BJCE a później już jako jedyny dla starszego dziecka. Proszę o pomoc
Oglądałam obydwa wózki w sklepie a i tak nie potrafię podjąć decyzji. PLIKO przemawia do mnie bardziej bo na koniec wózkowania chcę mieć lekki ale w miarę wygodny dl dziecka wózek. Pani w sklepie natomiast przekonywała mnie od maclarena questa jednak on jest sporo węższy i ma gorszą budkę niż pliko. No i to chyba dziwne ale gorzej mi się też podbijak niż si i pliko.
Obserwuj wątek
    • pomilak1 Re: Si a Pliko mini podnóżek 06.04.13, 11:43
      No to bardzo dziwne, że quest Ci się gorzej podbija wink big_grin mi na odwrót i to z wyczuwalną różnicą na + dla Maca smile
      Miałam pliko chwilkę, byłam nim raz na spacerze i nie mogłam znieść tego rozchwiania i klekotu uncertain Fajne ma siedzisko, budę, fajnie się składa, ale odgłsy jakie wydaje doprowadzały mnie do szału uncertain
      Questa miałam denim i był cudnybig_grin tapicerka o wiele lepsza niż w pliko, buda płytsza, mi się lepiej podbijał i prowadził, rączki milsze (ale ja lubię piankowe). Miałam tą starszą wersję i dobijało mnie to rozkładanie oparcia i wysuwanie podnóżkauncertain
    • sztucznamrowka Re: Si a Pliko mini podnóżek 06.04.13, 11:51
      Ja mam Si kupione dla 2,2 latka. Uważam, że Quest lepiej się podbija niż Si.
      Si ma jednak sporo zalet - super buda, głębsze siedzisko, pałąk w komplecie no i przede wszystkim lepsza amortyzacja.
      Pliko Mini nie miało na Forum specjalnie dobrych opinii.
      Ja jako super lekki wózek zakupiłam Maclarena Volo smile
      A to mój synek w PP Si:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/zf/ca/s7a9/1ruhBInUb92PTWBLeB.jpg
    • remip Re:a może zamiast pliko mini britax beep 07.04.13, 21:24
      Dziewczyny a co powiecie na wózek britax beep? Jak jeździ i podbija się z większym dzieckiem? oparcie wydaje się krótkie.. ale na pewno podnóżek jest wygodniejszy niż w mini? Czy ktoś wie ile waży, czy faktycznie 6,4 kg?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka