Dodaj do ulubionych

Wymienić GT na Swifta???

06.04.13, 18:49
Wiem, że napiszecie WYMIENIAJ tongue_out big_grin
GT bardzo lubię, na razie nie widzę wad, ale korci mnie jakiś MB tongue_out Wszystko przez Agę i jej ślicznego Urbanatongue_out Gdyby nie ograniczenia finansowe, pewnie bym kupiła tego urbana i zostawiła GT, ale tak nie mogę zrobićtongue_out
Wymyśliłam więc, że sprzedam GT na rzecz MB ale swiftatongue_out Dobry pomysł?
Więc prośba do Saras i Pinik, bo wiem że miały te dwa wózkiwink Największe wady swifta w porównaniu do GT to.... smile
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: Wymienić GT na Swifta??? 06.04.13, 19:03
      wymieniać wymieniać, ja twojego gt chętnie przygarnę. tongue_out
    • kkitka Re: Wymienić GT na Swifta??? 06.04.13, 21:17
      Swift ma jednak mniejsze siedzisko niż GT (mam bjcm 4 więc jeżeli ten ma takie samo jak gt widzę trochę różnice) , a skąd jesteś, bo może gdzieś przymierzysz córkę do wózka wink
    • ollasja Re: Wymienić GT na Swifta??? 06.04.13, 21:37
      mb to super wózki, lepszej klasy od bj, ale... obawiam się że taka zamiana może być że szkodą dla Twojej Małej, bo siedzenie w swifcie jest naprawdę niewielkie, moim zdaniem dla max 1,5 roczniaka... Jak już wymieniać gt to na Urbana, tym bardziej ze Córeczka też rośnie.
      • pomilak1 Re: Wymienić GT na Swifta??? 06.04.13, 21:45
        Kurcze no nie pomagacie mi w podjęciu decyzji tongue_out big_grin
        Moja mała jest dość drobna - waży jakieś 10,5kg, mierzy ok 83cm, wózek zamierzam używać przez najbliższe 3-5m-cy potem wymienić na urbana. Tylko zastanawiam się czy potrzeba mi teraz takiej zamiany czy przeboleć tego swifta i kupić od razu urbana na jesieńuncertain
        W sumie za swiftem przemawia tylko design i to, że chcę go po prostu mieć tongue_out big_grin
        Jestem z Katowicsmile
        Musiałabym zadzwonić do Boćka czy mają mb smile chyba, że któraś wie, gdzie mogę na Górnym Śląsku zobaczyć mb big_grin
        • martuska1982 Re: Wymienić GT na Swifta??? 06.04.13, 21:48
          tak tak, kup swifta na lato, na jesieni kupisz urbana, a gt ja biorę. tongue_out
        • aga_1980_31 Re: Wymienić GT na Swifta??? 06.04.13, 21:50
          Pomilak będę miała na 99% Urbana w poniedziałek to jak chcesz to zrobię zdjęcia mojej młodej. Ona ma 88cm wzrostu i waży 12 kg o ile Ci to coś da oczywiście smile
        • kkitka Re: Wymienić GT na Swifta??? 06.04.13, 21:51
          Myślałam, że Twoja córa większa, ale to ona tak jak mój synek rozmiarowo wink jeżeli chcesz na parę miesięcy to powinien wystarczyć.
        • wanielka Re: Wymienić GT na Swifta??? 06.04.13, 21:55
          w boćku nie ma mb smile
    • pinik Re: Wymienić GT na Swifta??? 06.04.13, 21:51
      Pomilak, nosz udusze cie, kobieto! smile

To teraz masz GT sprzedawac, jak ja juz przeplacilam za swoje i jeszcze musialam szary kupic???

Ja mam obecnie swifta i GT (jakos wrocila moja milosc do trojkolowcow - najpierw chcialam sie nacieszyc odwracanymi siedzonkami, poki mala mala, ale widze, ze w mojej stajni znikaja czterokolowce i pojawiaja sie znow same joggerki smile

Oba wozki sa fajne, przy czym faktycznie swift na dlugo nie jest. Moja mala ma 15 mies (10 kg) i jaknarazie sie dobrze miesci w kurtce i spiworku. Aaa, i jeszcze wkladke pod spiworkiem mamy. Ale na przyszla zime juz tego wozka nie widze. W GT ma wiecej miejsca na szerokosc. Za to ponozek (lub jego brak) wole w swifcie.

W GT nie wiem za bardzo skad, ale ja czuje amortyzacje, w swifcie mniej (on jej nie ma, tylko ma pompowane kola, ale GT tez niby ma znikoma, a jednak ma).

Palak wole tez w GT.

Swift bardzo fajnie sie prowadzi, ale GT tez mi odpowiada.

Swift relatywnie dlugi po zlozeniu, choc wchodzi i do malych bagaznikow. Nie wiem, ktorego bym wybrala, jakbym miala miec jeden. Ja wybralam pierwszego swifta z obawy, ze pozniej moze byc na niego za pozno, a z GT specjalnie czekalam, bo wiedzialam, ze ten wozek i pozniej sobie jeszcze kupie.
      • djulliet Re: Wymienić GT na Swifta??? 06.04.13, 21:58
        Ja mam Swifta i zwykłe Mini, więc prowadzenia z GT nie porównam, ale Mini ma większe i szersze siedzisko, lepszą budkę- w Swifcie często słońce świeci dziecku prosto w oczy więc na lato dokupić musiałam daszek Kiddopotamus, Mini składa się lepiej i jest poręczniejsze. Za to Swiftem wjadę wszędzie i będzie bardzo trudno mi się z nim rozstać bo jest śliczny, uwielbiam design MB smile jestem z Krakowa więc jakbyś była przejazdem to możemy się umówić na przymiarkę smile
      • lamciad Re: Wymienić GT na Swifta??? 06.04.13, 22:00
        Szwagierka ma GT,ja nabyłam Swifta,bo:
        1.zgrabniej się prezentuje,jest taki proporcjonalny,GT moim zdaniem ma za małe kółka do swoich gabarytów
        2.moja córcia na razie drobinka i na kolosa się nie zapowiada
        3.chciałam mieć wózek na kolejną zimę,bo mój cameleon jednak w śniegu po pas nie daje rady
        4.ma fajną oryginalną folię i przy ostrej zimie można spokojnie boki wózka dodatkowo nią osłonić
        5.mb robi wrażenie naprawdę porządnego wózka,takiego nie do zajechania,z bj nie byłabym taka pewna tej trwałości

Na plus bj - składanie i zaciągana buda

Jeżeli chcesz wózek na 3-5 miesięcy to nie masz się nad czym zastanawiać!
      • pomilak1 Re: Wymienić GT na Swifta??? 06.04.13, 22:13
        Pinik to wszystko przez Agę!ona mnie nakręciła teraz na MBtongue_out W planie był urban na następną zimę.
        Aga jak najbardziej proszę o zdjęciasmile Fajnie by było jakbyś dała radę przy stokke zrobić, żebym miała "obraz" jaki in duży jest wink
        Swift na bank jak już będzie to tylko używany.
        Najbardziej przeraża mnie buda, moja Liwa uwielbia się chować pod budą w GT big_grin Składanie i wielkość jedynie przydałyby się w wakacje, a tak to wózka nie składam do bagażnika.
        Zastanawiam się, bo na serio GT mi przypadł do gustu smile
        Kurcze, a powiedziałam sobie po zakupie stokke, że na razie mam co chciałam i robimy remont u dzieciaków w pokoju tongue_out big_grin
        • kkitka Re: Wymienić GT na Swifta??? 06.04.13, 22:19
          Ehhh ja już przestałam się zarzekać, że każdy kolejny to mój ostatni wózek, chociaż jak teraz wyjdzie problem z zakupem tego MBUJ to pewnie dam sobie trochę na wstrzymanie sad
        • gorligorligor Re: Wymienić GT na Swifta??? 06.04.13, 22:19
          pomilak a ja bym chyba odpuściłasmile naciesz się GT, w sumie, to obie się nacieszcietongue_out, bo widać, że Wam obu przypadł on do gustu. W końcu żadnym dłużej nie pojeździsz, a czas leci...lepiej pokój odpicuj, bo furę mała ma już śliczną, piękną i CZARNĄtongue_out osobiście myślę, że GT jest taki w sam raz (sorki, że doradzam choć jam nie aga ani pinik, ale tak napisałaś o pokoju i o tym, że córcia uwielbia budę i że już się cieszyłaś, że masz swój dopasowany duecikwink)
          • pomilak1 Re: Wymienić GT na Swifta??? 07.04.13, 09:52
            Gorli ale nie przperaszajsmile Po to jest to forum, żeby czasami ostudzić emocje i popatrzeć na pomysł wymiany z boku tongue_out
            Duet wg mnie mam idealny czyli GT i stokke, wiem, że swift to tylko kolejny mój kaprys tongue_out
            A po stokke sobie obiecałam, że w końcu na coś innego spożytkuję "wolną" kasę i w planach był remont pokoju dzieci, a tu znowu mi się wózki śnią po nocach tongue_out big_grin
            • escapezone Re: Wymienić GT na Swifta??? 07.04.13, 10:38

gorligorligor to mój ponad 2latek ma 98cm wzrostu smile ale w gt spokojnie się mieści smile
              • gorligorligor Re: Wymienić GT na Swifta??? 07.04.13, 18:39
                kurczaki, Wasze pociechy takie wysokie...zaczynam myśleć, że może źle karmię, czy cuśsadbo jako niemowlak, to starszy był spory a teraz jakby się zatrzymał...młodszy też coś chyba za mało przyrasta....czarne myśli sio a siotongue_out
                • pomilak1 Re: Wymienić GT na Swifta??? 07.04.13, 20:47
                  Gorli wdech, wydech big_grin
                  Dla pocieszenia mój 4,8 latek mierzy ok 101cm i waży 15,5kg, a córeczka 20 m-cy waży 10,5kg i mierzy ok 83cm smile
                  • aga_1980_31 Re: Wymienić GT na Swifta??? 07.04.13, 21:00
                    Moja ponad 6 latka waży 16kg i ma 117cm wzrostu a młodsza prawie 2,5 letnia 87cm i 13kg
                    • martuska1982 Re: Wymienić GT na Swifta??? 07.04.13, 21:05
                      no to was zabiję szokiem prosto w głowę - moja chrześniaczka Maja, lat 5 plus miesięcy 9 - waga 30kilo, wzrost coś koło 127, może nawet ciut więcej. wink
                      Ostatnio nabrała apetytu i normalnie je, bo do tej pory sama skóra i kości, teraz się zaokrągliła.
                      Jej siostra - 93cm, 2lata i 2 miesiace, waga 15,5.
                      Przy nich moje dziecię to mikrusek (2lata 3miesiące, waga 13, wzrost 89cm), a kuzynka mojego Adka - 2lata i 1,5miesiaca - wzrostu nie znam (pchełka), waga 9 kilo. wink

Dobry pomysł z tym przyrównywaniem wózków do wymiarów dziecka, a nie wieku, bo dzieci są naprawdę mocno różne.
                      • escapezone Re: Wymienić GT na Swifta??? 07.04.13, 21:20
                        mój 98cm, waga 15kg ponad, ale to po tatusiu 2m, jak ktos sie pyta mnie o jego wiek i powiem...to myślal ze to 3 latek jest ponadbo ma 2..nie wyglada..dobrze ze w gt sie miesci ;]
                        • gorligorligor Re: Wymienić GT na Swifta??? 08.04.13, 00:07
                          to u mnie bywało tak, że najpierw każdy myślał, że synek, to dziewczynka (miał długo nie obcinane włoski), potem ktosie pytały, ile ma lat, 4? a jak się dowiadywały te ktosie, że dopiero 2,5 lata (teraz prawie 3), to nie chciały wierzyć, bo "tak ładnie mówi i to niemożliwe"...wzrostowo jak miał 2 lata, to też wydawał się starszy, a na zdjęciach to już w ogóle dzieci potrafią wyjść o kilka lat do przoduwink
                      • sylki Re: Wymienić GT na Swifta??? 08.04.13, 11:08
                        127 cm i 30kg to nie jest mało, zwłaszcza na niespełna 6 latka

Moja, ma 6 lat w maju, 110 cm i 16 kg, wszystko jej z tyłka leci
                        Druga 3 lata i 90 cm i 13 kg
                        • martuska1982 Re: Wymienić GT na Swifta??? 08.04.13, 12:44
                          nooo, to raczej dużo jest. wink
                          Ale dziołcha chudzielcem jest, dopiero teraz zaczęła się zaokrąglać do zdrowego wyglądu. Jednak rodzina tatusia to prawie sami dwumetrowcy, z tatusiem na czele, a mamusia też około 175cm. wink
                          Ma po kim być duża.
                        • pomilak1 Re: Wymienić GT na Swifta??? 08.04.13, 18:01
                          Matko 30kg to moje dzieci chyba będą w 6 klasie ważyły tongue_out big_grinbig_grin wink
                  • gorligorligor Re: Wymienić GT na Swifta??? 08.04.13, 00:00
                    uffffsmile
            • agusia041 Re: Wymienić GT na Swifta??? 07.04.13, 11:55
              Remont może poczekać a na wózki wkrótce będzie za późno, więc jak możesz wymieniaj smile
              Miałam okazję przymierzyć mojego 15 miesięczniaka do swifta i niestety wózek był taki akurat, mały dotykał już swobodnie do podnóżka, w kurtce wyglądał trochę taki wciśnięty, chociaż nad głową miał jeszcze dużo miejsca. Po tej przymiarce etap swifta odpuściłam ostatecznie i czekam właśnie na urbana smile
        • aga_1980_31 Re: Wymienić GT na Swifta??? 06.04.13, 22:27
          No ba już ja zrobię fotorelację porównawczą jak trza big_grin Także jeszcze chwilkę cierpliwości smile
    • koala0405 Re: Wymienić GT na Swifta??? 06.04.13, 22:59
      A ja w lutym kupiłam używanego MB swifta od forumki dla mojego prawie 3-letniego synka. W sumie...to jeździł w nim tylko tydzień w górach. Obecnie za krótki podnóżek i synek ma zgięte nóżki i za bardzo nie chce w nim jeździć. Za to jeździ w mutsym transporterze bo jest obszerniejszy ale.... swifta nie chcę się pozbywać bo niedługo urodzi się dzidziuś /koniec lipca/. Nigdy wcześniej nie miałam trzykołowca ale naprawdę swift jest super. Tak lekko się prowadzi nawet z ciężkim dzieckiem, akcesoria ma przemyślane /mam oryginalną folię, moskitierę i śpiworek od Magdy/ że patrzę na niego codziennie i szkoda go odsprzedać tym bardziej , że był bardzo mało używany /jedynie ślady na stelażu od wpinania pałąka/ i chociaż nie lubię czerwonych wózków to ten ma bardzo fajny odcień wpadający w bordo.
      Kupuj Swifta dopóki jeszcze dziecko masz małe. Urban też fajny ale wieeeelki.
      Jak chcesz przymierzyć to jestem z Opola. Kurcze a dzisiaj byłam w Katowicach w Ikea.
    • froobek Re: Wymienić GT na Swifta??? 07.04.13, 00:27
      Nie mam GT, ale mam Swifta smile

Największe wady Swifta to mały i słabo zaprojektowany kosz oraz tragicznie mała nic nie robiąca budka.

Plusy? Duże, wygodne siedzisko, prowadzenie, koła, waga, trwałość.
    • froobek Re: Wymienić GT na Swifta??? 07.04.13, 00:37
      Bardzo się dziwię, że tyle osób uważa siedzisko w Swifcie za małe... W Swifcie to się mieści nawet mój metrowy czterolatek. Młodszy ma 16 m-cy i uważam, że będę tego wózka używać jeszcze przez co najmniej półtora roku.

Do plusów jeszcze podbijanie, łatwość składania, nośność.

Niewielki minus za wygląd.
      • wanielka Re: Wymienić GT na Swifta??? 07.04.13, 01:00
        to chyba zależy od wzrostu dziecka - dla starszaka Swift od dawna jest za mały, ale ma 105 cm i 3 lata, dla młodszaka do rozważenia, chociaż ma już 90 cm smile jeżeli dziecko jest drobne, to wtedy siedzisko wydaje się być wystarczające, dla wysokiego malucha już trzeba kombinować.
        • gorligorligor Re: Wymienić GT na Swifta??? 07.04.13, 08:52
          wanielka, ależ wysocy Ci Twoi chłopcy wow! Mój 3 latek ma 96cm a młodszy (rok i 3 m-ce) nie dobił jeszcze do 80cm...ale jakoś na małego nie wyglądawink
          • wanielka Re: Wymienić GT na Swifta??? 07.04.13, 14:21
            wysocy i dlatego zawsze mnie śmieszy argument, że mieści się spokojnie 4-5 latek, a potem się okazuje, że on drobny i często niższy niż mój 3-latek. stąd moje odniesienie - nie wiek, a wzrost się liczy smile
            moi chłopcy są też szczupli, a niejedna mama ma i wysokie i pulchne dziecko, wtedy dopiero jest problem dobrać komfortowy wózek smile
            • martuska1982 Re: Wymienić GT na Swifta??? 07.04.13, 15:02
              moja nzajoma ma synka wysokiego i pulchnego właśnie.Jest niby w wieku mojego syna, ale jednak sporo większy i szerszy, no i z wózkami ona ma jednak trochę problemu.Bardzo jej się buzz podoba, podoba jej się też abc design 3tec, ale na zaden nie pozwoliła sobie głównie właśnie ze względu na rozmiary siedzisk.
              Po prostu jej syn się nie mieści.
              Teraz dziewczyna rozważa własnie zakup GT z tym, ze nie wiem czy go tylko na zdjęciach widziała czy w sklepie przymierzyła.
              • martuska1982 Re: Wymienić GT na Swifta??? 07.04.13, 16:40
                a co do wymiany Pomilak to pwoeim tyle - decyduj kochana, decyduj. wink
                Ja czekam. tongue_out

Kasę na twojego gt już mam, dziś cama sprzedałam. tongue_out
                Smutno mi, choć wizja gt (w ostatecznosci nowego jak uzywanego nie znajde) ogrzewa me serce, ale żebyscie widziały jaki wrzask mój syn zrobił jak się zorientował, że oni zabierają jego wózek. wink
                • pomilak1 Re: Wymienić GT na Swifta??? 07.04.13, 17:19
                  martuśka no, forumka od której miałam kupić swifta się rozmyśliła, więc chyba odpuszczę tego swifta i zacznę zbierać kasę na urbana smile
                  szkoda, że Aga już teraz tego urbana sprzedaje sad
                  • martuska1982 Re: Wymienić GT na Swifta??? 07.04.13, 17:30
                    no to dupa. uncertain
                    Pozostaje mi tylko czekać na pojawienie się jakiejs używki.Daję sobie czas do końca kwietnia.Potem uderzam do sklepu po nóweczkę. Raz w życiu każdej wózkopiedrykniętej nowy pachnący nie macany wózek sie należy. wink
                  • kkitka Re: Wymienić GT na Swifta??? 07.04.13, 17:33
                    To ja się rozmyśliłam wink sory że też taka niezdecydowana jestem, ale dziś wymontowałam śpiworek, kurtka lżejsza i jest o niebo lepiej. Tym bardziej, że mój urban po taniości okazał się bańką mydlaną to muszę coś mieć z pompowanymi.
                    A jeszcze chyba jakaś forumka z trójmiasta chciała sprzedać.
                  • aga_1980_31 Re: Wymienić GT na Swifta??? 07.04.13, 17:34
                    Pomilak no niestety kasa potrzebna więc muszę się pozbyć choć wiem że będzie mi żal mimo, iż to był wózek od początku z przeznaczeniem na sprzedaż. Gdyby nie to że płynie do mnie Terrain być może bym go sobie zostawiła smile
                    • martuska1982 Re: Wymienić GT na Swifta??? 07.04.13, 17:37
                      w każdym razie forumki kochane póki nie rzucę na forum, ze kupiłam gt to pamiętajcie o mnie.Gdyby któraś sprzedawała to proszę o kontakt, bo kaska leży i czeka. wink
                      • madziaczek83 Re: Wymienić GT na Swifta??? 07.04.13, 18:10
                        Martuśka ja jestem blisko sprzedaży mojego GT.Tylko nie wiem czy kolor będzie Ci pasował.Mam pomarańcz.
                        • martuska1982 Re: Wymienić GT na Swifta??? 07.04.13, 18:12
                          nie wybrzydzam smile
                          używek jak na lekarstwo, wiec kolor mi obojętny.
                          Jakbym miała kupować nowy to czarno-czarny lub czarno-szary, ale używany jakikolwiek. smile

Jak się zdecydujesz to daj znać - chętnie obejrzę zdjecia, poznam cenę. wink

Jakby co najchetniej na em_te@onet.pl
                        • martuska1982 Re: Wymienić GT na Swifta??? 08.04.13, 12:46
                          madziaczek83 napisała:

> Martuśka ja jestem blisko sprzedaży mojego GT.Tylko nie wiem czy kolor będzie C
                          > i pasował.Mam pomarańcz.

Hej, podbiję trochę temat. Jestem ciekawa czy się zdecydujesz na odsprzedaż gt czy nie? Pisałaś, ze blisko jesteś, jakbyś chciała się pozbyć to ci w tym "pomogę" wink
                          Kwestia ceny.
                          Jeśli jednak od sprzedaży jesteś dalej niż bliżej, z jakiegoś powodu jednak nie chcesz to spoko. Po prostu chciałam dopytać jeszcze zanim zamówę nowy.
                  • kkitka Re: Wymienić GT na Swifta??? 07.04.13, 18:02
                    Pomilak to będziemy razem zbierać, ja na jesień też będę potrzebować urbana wink
            • froobek Re: Wymienić GT na Swifta??? 07.04.13, 19:53
              > wysocy i dlatego zawsze mnie śmieszy argument, że mieści się spokojnie 4-5 late
              > k, a potem się okazuje, że on drobny i często niższy niż mój 3-latek. stąd moje
              > odniesienie - nie wiek, a wzrost się liczy smile

Hmmm, może właśnie dlatego podałam wzrost dziecka??
              Jest akurat niższe niż twoje, ale chyba i tak ciężko nazwać małym siedzisko komfortowe dla metrowego dziecka.
    • justka_live Re: Wymienić GT na Swifta??? 07.04.13, 11:05
      Moim zdaniem budka nie jest taka tragiczna, wystarczająco chroni od wiatru.
      Na zdjęciu mój 1,5 roczny synek

http://images49.fotosik.pl/1860/f6f3804037f9abb1med.jpg
      • froobek Re: Wymienić GT na Swifta??? 07.04.13, 19:56
        Moim zdaniem od wiatru nie chroni, a tym mniej od słońca.
        Od deszczu przynajmniej chroniła dopóki mi się nie zrobiły dziury o w okienku big_grin
        Mam taki pomysł, żeby kiedyś dać tę budę do kaletnika, żeby wszył nowe okienko - co o tym myślicie??
        • kkitka Re: Wymienić GT na Swifta??? 07.04.13, 20:20
          Pewnie, że oddaj do kaletnika. Mojej siostrze kaletnik (z rodziny) zrobił okienko w budce Chicco, więc pewnie nie będzie problemu z wymianą.
          • martuska1982 Re: Wymienić GT na Swifta??? 07.04.13, 20:22
            w xlanderze xa kiedys sama wymieniałam i tylko szew od spodu (szyłam ręczkie) zdradzał, ze to nie maszynka. wink
    • martuska1982 Re: Wymienić GT na Swifta??? 07.04.13, 19:25
      eejjj, znalazłam w jakimś sklepie internetowym cm gt za 1149,99 plus kurier jakieś grosze. Możliwość zakupu za pobraniem jest. Niestety wyłącznie jeden kolor.
      Czy to może byc jakas ściema? Czy za sam fakt sprzedaży wyłącznie w jednym kolorze mogą aż tak cenę obniżyć? Za tyle to bez zastanowienia nowy bym brała. o.O
      • linkap_wawa Re: Wymienić GT na Swifta??? 07.04.13, 20:05
        pytanie czy rzeczywiscie jest dostepny, bo wiele sklepow wystawia wozki, ktorych fizycznie nie ma.. ale w takiej cenie rzeczywiscie warto..
        • martuska1982 Re: Wymienić GT na Swifta??? 07.04.13, 20:11
          ale w sumie mi:
          a) na czasie nie zależy aż tak - jeśli się po tygodniu okaże że nie ma i nie będzie w ogóle to zrezygnuje
          b)zamówiłabym za pobraniem, czyli utratą kasy nie ryzykuję.
          Poczytałam opinie o tym sklepie w sieci i większośc bardzo dobra, narzekają kupujacy głównie nba czas, a ja ognia w gaciach nie mam, poczekam.Różnica w cenie w porównaniu z innymi sklepami jest znaczna jak dla mnie.
          Nie wiem czy mogę podać nazwę sklepu czy coś...
          Co do dostępnosci to poszperam, bo nigdzie nie widzę na pierwszy rzut oka meila do tego sklepu i dopytam o dostępność.
          • martuska1982 Re: Wymienić GT na Swifta??? 07.04.13, 20:23
            co ja noga jestem!!Dopatrzyłam się, ze jednak mają też inne kolory, ale każdy wystawiony osobno, niestety black-black w normalnej cenie prawei 1400 wink

no nic, w takim razie pewnie jakiś shadow wezmę, skoro w tak atrakcyjnej cenie.
            • gosia_gd Re: Wymienić GT na Swifta??? 07.04.13, 21:32
              Pewnie o 3... piszesz. Zamawialam od nich w czwartek rano gt szary z czarnym. W piatek o 13.30 wozek zostal dostarczony. Wiec sklep moge polecic smile
              • martuska1982 Re: Wymienić GT na Swifta??? 07.04.13, 21:36
                dokładnie.A za ile kupiłaś?Bo ja ten kolor szaro-cZarny bym wolała już, te shadow brałabym tylko ze względu na cenę, ale na ich stornie widzę cały czarny w cenie normalnej, więc nie kupię, wolę w 4kids, bo taniej mają czarny.
                • lamciad Re: Pomilak - a może... 07.04.13, 22:25
                  chciałabyś potestować Swifta przez kilka dni?Ja bym z chęcią zobaczyła i oceniła w terenie Stokkesmile Więc jeżeli jesteś chętna to możemy dokonać wymiany na kilka dni,czy tydzień,dwa,dostosuję się.Moje córcia kończy pół roku to myślę,że w spacerówce stokke już będzie ok (w sumie planuję ją przesadzić z gondolki cama,niech podziwia świat).

Jakby co to pisz na gazetowego.

A jeszcze co do cen GT...moja szwagierka kupiła na Puławskiej w Wawie za 950zł!!!I sama się dziwiła i doszukiwała wad,że może jakiś lewy czy cowink
                  • martuska1982 Re: Pomilak - a może... 07.04.13, 22:30
                    no to nieźle, zazdraszczam wink
                    ale okazał się "prawy" ? wink
                    • lamciad Re: Pomilak - a może... 08.04.13, 08:39
                      Ano "prawy",więc jest czego zazdraszczać.Ten sklep to chyba Eurobaby,jak mają na stanie to moze i cena wtedy lepsiejsza...?Kiedyś,jak patrzyłam to i Swifty mieli w najlepszej cenie,a i rabacik zawsze jakiś mozna było wynegocjować.
                      • pomilak1 Re: Pomilak - a może... 08.04.13, 09:27
                        lamciad a skąd jesteś? Nie mam kartonu do stokke, więc trudno mi go będzie wysłaćuncertain
                        • pomilak1 Dziewczyny! 08.04.13, 09:30
                          Dziś w żłobku u mojej Liwki stał UJ big_grin nie oceniam stanu wózka bo był okropnytongue_out ale czy te nowe UJ są takich samych gabarytów co stare? Ten nie miał regulowanej rączki, ale na podnóżku miał napis Urban Junglesmile Ale wcale nie był jakiś mega krowiasty big_grin fakt rozstaw tylnych kół dość szeroki ale mi to nie przeszkadza smile
                          Jak tak to zbieram na Urabana!chociaż moja Liwka już miała ten materiał z budy na głowie uncertain ale na szerokość super! big_grin
                          • kkitka Re: Dziewczyny! 08.04.13, 09:37
                            Jak oglądałam zdjęcia porównawcze mbuj i elitem to całkiem zgrabny się wydaje.
                        • lamciad Re: Pomilak - a może... 08.04.13, 10:07
                          Chyba jesteśmy z innej częsci Polski,ja z Warszawy.Kartonu do MB też nie mam,ale spokojnie można obkręcić wózek folią bąbelkową plus zwykłą folią i nadać kurierem.Mogę to załatwić w te i na zad,bo jako firma korzystamm z usług DPD,więc i cena będzie korzystniejszasmileNaklejka "ostrożnie" powinna zabezpieczyć przesylkę,co by wózkami nie rzucali.O MB się nie martwię,bo mam wrażenie,że nawet jakby czołg po nim przejechał to dalej nadawałby się do użytkubig_grin
                          • aga_1980_31 Re: Pomilak - a może... 08.04.13, 10:13
                            Ze Stokke już nie będzie tak łatwo to bardzo delikatny wózek w sensie że bardzo łatwo można mu zafundować rysy niestety sad
                            • martuska1982 Re: Pomilak - a może... 08.04.13, 10:16
                              ja bym bugaboo nie wysłała tylko w folii bąbelkowej, a co dopiero stokke. wink
                              • lamciad Re: Pomilak - a może... 08.04.13, 11:00
                                Ja tam zawsze wózki i foteliki wysyłałam w folii bąbelkowej i nigdy nic się nie stało.
                                Jak Pomilak będzie chętna na wypróbowanie MB Swifta w zamian za kilka dni Stokke w stolicy to i pomysł na godne zabezpieczenie karocy wymyśliwinkA i karton pewnie w pierwszym lepszym sklepie wózkowym podobnych gabarytów się znajdzie,zwłaszcza,że ludzie odbierając wózek osobiście najczęściej zabierają bez opakowania.
                                • aga_1980_31 Re: Pomilak - a może... 08.04.13, 11:10
                                  Nie porównywałabym zabrania wózka po zakupie do auta do wysłania go kurierem tongue_out Ja niestety nie znalazłam tak dużego kartonu do Stokke musiałam prosić w Mama i Ja o oryginalny. Oczywiście, że jak się będzie chciało to można znaleźć ale szczerze mówiąc to ja bym nie poszła na taki układ bałabym się że się coś stanie z wózkiem po drodze.
                                  Lamciad a co jak byś odpukać podrapała Pomilak wózek ? Pytam czystko hipotetycznie bo wiesz wartość wózka jest dużo inna.
                                  • sylki Re: Pomilak - a może... 08.04.13, 11:17
                                    W życiu nie wysłałabym xplory na zamianę big_grin
                                    • pomilak1 Re: Pomilak - a może... 08.04.13, 13:24
                                      Gdybym miała karton to bym bardziej brała taka możliwość pod rozwagęsmile po obejrzeniu dziś urbana raczej odpuszczam swifta tongue_out jeżeli te nowsze modele są podobnych gabarytow to urban mi odpowiada big_grin
                                      • aga_1980_31 Re: Pomilak - a może... 08.04.13, 14:30
                                        Pomilak mam już Urbana wieczorem wstawię fotki w ogłoszeniowym smile Co prawda starego Urbana nie miałam okazji widzieć na żywo ale moim zdaniem raczej wymiary się nie zmieniły
                                        • pomilak1 Re: Pomilak - a może... 08.04.13, 18:03
                                          Aga czekam na fotki, chociaż pewnie będę musiała przeboleć Twojego Urbana, bo nie mam teraz kasy sad
                                          • aga_1980_31 Re: Pomilak - a może... 08.04.13, 18:23
                                            Nie ma sprawy nic zobowiązujące te zdjęcia smile I tak będę go wystawiała na allegro więc i tak zdjęcia musze zrobić smile A i do swojej galerii przyda sie trochę na wspominki potem smile
                                            • pomilak1 Re: Pomilak - a może... 08.04.13, 20:54
                                              Na tablicy widzę fajnego urbana za 1200zł ale oczywiście nikt się nie odzywa uncertain
                                              Ten Twój ma o wiele lepsze kolory! nawet M nie mówiłam ile kasy bym musiała dołożyć, bo jeszcze stokke nie odżałował tongue_out wink
                                              Jak nie kupię teraz to liczę na pomoc w sprowadzeniu z USA jak już "uciułam" na MB tongue_out big_grin wink
                                              • aga_1980_31 Re: Pomilak - a może... 08.04.13, 21:41
                                                Pomilak zdjęcia wstawiłam na sprzedażowy poniżej specjalnie dla Ciebie:

Moja córka 2lata i 5 miesięcy 87cm wzrostu i 13kg wagi
                                                plus.google.com/u/0/photos/116425337035150506427/albums/5864559011775583585
                                                Poniżej porównanie Urbana z Xplory wink
                                                plus.google.com/u/0/photos/116425337035150506427/albums/5864560671175130465
                                                • aga_1980_31 Fotki Urbana :) 08.04.13, 23:25
                                                  Nie wiem czy w tamtym gąszczu nie zginą więc wrzucam też tutaj smile Wyżej porównanie ze Stokke i moja córa 2 lata i 4 miesiące w Urbanie
                                                  plus.google.com/u/0/photos/116425337035150506427/albums/5864552257092237377
                                                  • pomilak1 Re: Fotki Urbana :) 09.04.13, 15:25
                                                    Ech no cudo!!!!trochę mnie przeraża ten materiał z budy, ale mam taką ochotę na tego urbana, że achhhhhhh tongue_out big_grin
                                  • lamciad Re: Pomilak - a może... 08.04.13, 14:06
                                    Zabranie wózka ze sklepu było w kontekscie pustych kartonów a nie porównywanie do przesyłki kurierskiej.Podrapać to się piękne xplory może przy normalnym uzytkowaniu,wiec tym bardziej chyba godząc się na wymianę ktoś taką opcję bierze pod uwagę.Zresztą,czy wozek za 4 tysie ma prawo sie rysowac?winkPowinien byc doskonały w tym względziebig_grinbig_grin
                                    Mój cam na czarnej ramie jest od pół roku eksploatowany kazdego dnia,w tym często podrózuje w bagażniku i zero rysek,więc chyba taka ciapa nie jestem,zeby pozyczony wozek.

No i jak wartością wózki wymieniamy a nie w celu przetestowania to troszkę przy xplory teren się zawęża...no chyba,ze ktos chce mojego cama w wersji 3?uncertain
                                    • aga_1980_31 Re: Pomilak - a może... 08.04.13, 14:28
                                      Oj rysuje się niestety szczególnie rączka sad To minus tego wózka dlatego ja obszyłam rączkę skórą bo w moich poprzednich rączka mi się porysowała czego nie mogłam znieść ale ja z tych z chorobą więc może inny by nie zwrócił na to uwagi tongue_out
                • gosia_gd Re: Wymienić GT na Swifta??? 09.04.13, 01:38
                  Kupilam szaro - czerwony za 1149. Kurier byl gratis.
    • pinik Re: Wymienić GT na Swifta??? 09.04.13, 23:31
      Wiesz co, chyba troche ostudze twoj zapal do wymiany.

Ja ostatnio przez dwa tygodnie na urlopie pomykalam Indie. Po powrocie pierwsze dni zawsze GT. A dzis postanowilam sie Swiftem przejechac. Wsadzilam mala i stwierdzilam, ze strasznie plytkie tam siedzonko (fakt, ze mam w nim wkladke i spiworek, ale tak mam w kazdym wozku aktualnie!). Jakos mialam poczucie, ze w tym wozku wyglada, jakby miala za ciasno, choc w sumie nie ma i grzecznie bardzo w nim siedziala.

Jedzie ciszej niz moj GT. Czekam na lato, jak wyjme spiwor, mala bedzie bez kurtki (choc miala polar i wiatrowke tylko). Ale dla starszego dziecka niz moje (15 mies) juz bym swifta raczej nie kupowala, tym bardziej, jesli na jego miejsce musisz sie pozbyc GT, ktore na dluzej ci starczy i ktore lubisz.
      • pomilak1 Re: Wymienić GT na Swifta??? 10.04.13, 17:24
        Pinik jakoś zapał mi przeszedł, zarezerwowałam wakacje dla naszej 4 i się trochę opamiętałam tongue_out mój M jak się dowiedział że chcę sprzedać "jego" GT zrobił prawie awanturę tongue_out Bardzo polubił ten wózek, a jakby nie było pomyka codziennie z małą rano do żłobka, więc minimalny głos w wymianie zawsze ma tongue_out big_grin
        Dziś rano zostawiłam na przedpokoju stokke i GT, nie mówiłam którym ma jechać i oczywiście wziął GT tongue_out ja bym wzięła xplory, bo śniegu już nie mawink

Zdecydowałam, że pomału zbieram na urbana i sprowadzę sobie z USA, albo kupię używkę smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka