afroddytta 15.04.13, 11:50 tablica.pl/oferta/wozki-bugaboo-cameleon-nowe-okazja-ID2GtzP.html#99703e712f;r:;s: No tysiaka to gościowi nie wpłacę, a do Rzeszowa nie bardzo po drodze... Co ogólnie myślicie, są jakieś sensowne rozwiązania? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama1dawidka Re: A co myślicie o tej ofercie??? 15.04.13, 12:16 zaraz to ja chyba pierd.... to jest fotka kradziona z kleinanziege kurcze ale duzo zlodziej zdjec no ciekawe czy ten ktos w ogole ma wozek zaraz poszukam sprzedawce wlasnie z tym tlem Odpowiedz Link
mama1dawidka fotka ukradziona z tego ogloszenia! 15.04.13, 12:17 kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/8-x-bugaboo-cameleon-*-viele-farben-*-ab-499,-*-lilli-paul/110528733-25-3536?ref=search-- Odpowiedz Link
afroddytta Re: A co myślicie o tej ofercie??? 15.04.13, 12:23 Czyli co on właściwie sprzedaje? A skąd ma gwarancje? Odpowiedz Link
kkitka Re: A co myślicie o tej ofercie??? 15.04.13, 12:29 Najlepiej spróbować telefonicznie umówić się z nimi na niby obejrzenie wózka i wtedy przez telefon jak zacznie ściemniać to wiadomo, że liczy tylko na wysyłkę , a kto wie co on tam wysyła w kartonach Odpowiedz Link
tereferefretka Re: A co myślicie o tej ofercie??? 15.04.13, 12:29 może któraś forumka jest z okolic rzeszowa i chciałaby się wybrać na przespiegi Odpowiedz Link
mama1dawidka Re: A co myślicie o tej ofercie??? 15.04.13, 12:40 A ja dzwonila Do komkurencji To pani ktora sprzedaje od dawna bbo I jakbyscie mialy dane tego Pana to poprosze Jak beda napewno zalozy mu sprawe za kradziesz zdjec Odpowiedz Link
aga_1980_31 Re: A co myślicie o tej ofercie??? 15.04.13, 14:19 Co raz większy proceder z wózkami widmo Ja nigdy nie kupię nic na piękne oczy no chyba, że obejrzę osobiście ale wiem,że są ludzie którzy wpłacają kasę potem płacz i lament Odpowiedz Link
mama1dawidka Re: A co myślicie o tej ofercie??? 15.04.13, 14:50 heheh ja mam kontakt z ta babka co jest autorem fotek i serio dziewczyny jak bedziecie mialy adres dajcie prosze znac to sprawa od razu pojdzie do adwokata mi tez kiedys jeden zapieprzyl fotki co Prawda nie wyciagnelam adresu ale skasowali mu po paru minutach ogloszenie nie cierpie kradzionych fotek brrrr ktos sie stara spuszcza a ktos beszczelnie kradnie Odpowiedz Link
aga_1980_31 To jakaś plaga :O 03.06.13, 11:13 To chyba jeden z tych wózków z Holandii allegro.pl/stokke-xplory-uwaga-oszusci-i3297294756.html allegro.pl/stokke-xplory-uwaga-przeczytaj-zanim-kupisz-i3284350231.html Odpowiedz Link
escapezone Re: To jakaś plaga :O 03.06.13, 14:29 ja fotelik kiedys wystawilam i'coo na tablicy, i pani napisala do mnie zeby podac nr konta ona placi i zeby wyslac do Torunia. i faktycznie przelew przyszedł , itd. choć tablica ostrzega zeby nie placic na konto tylko osobiscie umawiac sie ze sprzedajacym, dlatego bylam w szoku, a maz powiedzial ze kobieta samobójca.bo gdybym okazala się oszustem to co? ale mam sumienie, i w zyciu bym tak nie zrobila, zreszta zawsze informowalam ze w razie co moge na allegro wystawic zeby kupujacy mial bezpieczenstwo, choc mnie nigdy nie oszukano to juz dmycham na zimne... Odpowiedz Link
aga_1980_31 Re: To jakaś plaga :O 03.06.13, 15:15 No ale te oferty były z Allegro i jak widać nawet to nikogo nie chroni A jak się im zgłasza że aukcja przekopiowana z innej to mają to gdzieś Odpowiedz Link
martuska1982 Re: To jakaś plaga :O 03.06.13, 16:13 escapezone napisała: > i faktycznie przelew przyszedł , itd. Ja też tak miałam i to dotyczyło kwoty 700zł, czyli nie małej wcale. Wpłaciła, paczki poszły, napisała meila że zadowolona i tyle. Serio, to trochę jak sepuku. Inny wózek też sprzedawałam z tablicy z przedpłatą, ale babeczka dzwoniła kilka razy, wypytywała, więc moze zaufała, zwłaszcza jakj jej powiedziałam, że na pobranie się nie zgadzam (bo jak wróci to znów w plecy będę), ale mogę na allegro jej wystawić. Nie chciała, zaufała. Niektórzy ludzie mają farta, ze trafiają na nas.Szkoda tylko tych - a tych jest więcej - co trafiają na oszustów. Odpowiedz Link
pomilak1 Re: To jakaś plaga :O 03.06.13, 17:16 Ja tak miałam z camem, wystawiłam na tablicy za 1200zł i po 15 minutach dzwoni babka, że mam podać nr konta bo jej zależy, podałam, kasa wpłynęła, ja oczywiście paczkę wysłałam, ale byłam w szoku Teraz jak sprzedawałam stokke to sama zaproponowałam paczkę za pobraniem, żeby było bezpieczniej. Poprosiłam tylko o wpłatę kosztów transportu Odpowiedz Link
linkap_wawa Re: A co myślicie o tej ofercie??? 15.04.13, 14:57 ja pitole ale sciema - dajcie znac dziewczyny jak sie ta sprawa rozwinie... normalnie wierzyc sie nie chce ze ludzie takie przekrety robia... Odpowiedz Link
aga_1980_31 Re: No i zniknęło... 15.04.13, 22:49 Szkoda, że allegro nic nie robi z tymi pseudo aukcjami z kradzionymi fotkami Odpowiedz Link
justka_live Tutaj Stokke 15.04.13, 22:38 Tutaj Stokke chyba tego samego "sprzedawcy" tylko pod innym imieniem tablica.pl/oferta/wozek-stokke-v-3-prawie-nowy-ID2GGAd.html#3a471932a3;r:;s: Odpowiedz Link
afroddytta Re: Tutaj Stokke 15.04.13, 22:45 A to z Warszawy, może powinnam obejrzeć i kupić A z tym ogłoszeniem też coś nie tak? Bo już się gubię... Odpowiedz Link
justka_live Re: Tutaj Stokke 15.04.13, 22:59 Ten sprzedający ma cały czas ten sam styl pisania, czyli nie wysyła za pobraniem, Odbiór osobisty lub tez wysyłka. Jak do niego pisałam, że moja kuzynka odbierze wózek to nic się nie odezwał ale jak napisałam, że kuzynka jednak nie może odebrać to od razu przysłał nr konta do wpłaty. Oszust jak nic, cena baaardzo niska. Odpowiedz Link
mama1dawidka Re: Tutaj Stokke 16.04.13, 09:31 --co dot ego stoka to fotka chyba orginalna bo ja sie z nia jeszcze nie spotkalam Co do bbo To tez go na kuzyke bralam I mi podal tylko nazwe ulicy Na tej ulicy jest kancelaria A z tego ze mial adres email kancelaria cos tam to zadzwonilam do tej kancelari I co? I na rzekomej ulicy jest sad ta kancelaria i keden blok Odpowiedz Link
justka_live Re: Tutaj Stokke 16.04.13, 10:53 Tak mail miał kancelaria komornicza. Wczesniej w czwartek wystawił stokke V3 samą spacerówkę za 1200 pod imieniem Adam z Kraśnika i mail kancelaria adwokacka. Niestety muszę się przyznać, że dałam się nabrać (jakiś diabeł mnie skusił) i przelałam mu kasę za tego stokka i do dzisiaj wózka nie mam, żadnego odzewu z jego strony. Niestety nie miałam czasu pojechać na policję i to zgłosić, jutro na pewno pojadę. Naiwna jestem strasznie, dlatego przestrzegam was dziewczyny bierzcie przesyłki za pobraniem. Odpowiedz Link
mama1dawidka Re: Tutaj Stokke 16.04.13, 11:34 O serio Przeciez sie tyle trabi Amasz moze namiary na tego pana pania? Lub bynajmniej numer? Jezu chyba bym jajko zniosla A swoja droga trzeba bys naprawde hamem zeby oklamywac na wozkach dzieciecych W ogole na dzieciach To serio przykre Odpowiedz Link
antek_2011 Re: Tutaj Stokke 16.04.13, 11:44 Ach już dzisiaj się trochę uspokoiłam ale przez kilka dni nie mogłam spać. No niestety, jak napisałam jakiś diabeł mnie podkusił nie wiedziałam, że na tablicy.pl też są oszuści. Mam nr konta jego i dane ale wątpię, żeby były prawdziwe, nr tel nie podał. Najbardziej wkurza mnie to, że dalej wystawia te swoje oferty i naciąga ludzi. Odpowiedz Link
justka_live Re: Tutaj Stokke 16.04.13, 11:46 przepraszam poszło z mojej drugiej poczty Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Tutaj Stokke 16.04.13, 12:45 antek_2011 napisała: > Ach już dzisiaj się trochę uspokoiłam ale przez kilka dni nie mogłam spać. No n > iestety, jak napisałam jakiś diabeł mnie podkusił nie wiedziałam, że na tablicy > .pl też są oszuści. Mam nr konta jego i dane ale wątpię, żeby były prawdziwe, n > r tel nie podał. Najbardziej wkurza mnie to, że dalej wystawia te swoje oferty > i naciąga ludzi. Na tablicy ZWŁASZCZA są oszusci. Allegro bardziej się boją (bo rzekomo jest jakiś program ochrony). Dane pewnie są fałszywe, ale numer konta musi być prawdziwy. Praktyki banków są takie, ze jeśli na mój numer konta przyjdzie przelew z innym niż mój adresem, na inne nazwisko, ale numer istnieje i się zgadza to kasa pójdzie. Jednak do złozenia konta potrzeba dowodu tożsamosci i prawdziwych danych, dlatego numer konta jest w tym momencie dla policji najwazniejsza informacją.Policja w banku sprawdzi na kogo jest konto i ma już jakiś punkt zaczepienia. Odpowiedz Link
mama1dawidka Re: Tutaj Stokke 16.04.13, 12:55 serio zajeb....labym Prosze poslij mi te dane Jak sie okaza prawdziwe Ta pani zrobi mu sprawe w sadzie dodatkowo za kradziez zdjec Odpowiedz Link
mad_milk_13 Re: A co myślicie o tej ofercie??? 16.04.13, 14:44 A zgłaszacie to tablicy, że ktoś Was oszukał? Oni jakoś reagują? Blokują konto na przykład? Odpowiedz Link
martuska1982 Re: A co myślicie o tej ofercie??? 16.04.13, 17:50 mnie nigdy nikt nie oszukał, ale już nawet podejrzenie próby oszustwa zgłaszam.NP.widzę podejrzaną ofertę ?(np.zdjecia kradzione, albo baaardzo atrakcyjna cena) i pytam sprzedajaćego o wysyłkę. Z innego meila pytam o pobranie i z jeszcze innego o odbiór osobisty. W przypadku klasycznych oszustów na zapytanie o wysyłkę odpisują od razu,niektórzy na tyle bezczelnie ze numer konta wysyłają na zapytanie o pobranie odmawiają, czasem tłumaczą, że coś komuś wysyłali i dostali zwrot i są z kasą w plecy, a czasem się zgadzają,ale chcą na pobranie z góry, a przyt zapytaniu o osobisty milczą.Jeszcze te dwie pierwsze opcje nie są sowodem na oszustwo jeśli na pytanie o osobisty dostaję odpowiedź że jak najbradziej. Niestety czasem i oszust zgodzi się na odbiór osobisty, ale adresu podać nie chce, numeru telefonu czasem nawet nie chce podać, albo podaje tylko nazwę ulicy w danym mieście. Wystarszy mi coś na kształt powyższych i zgłaszam do tablicy podejrzenie oszustwa, wyjasniając na czym to opieram. W 99% przypadków które zgłaszałąm tablica usuwa ogłoszenie, często widzę też ze uzytkownik usunąl swoje konto. Szkoda, ze ciągle jednak są osoby, które wysyłają kasę na konto. Wkurza mnie też, ze każde ogłoszenie mające na celu ostrzec przed oszustami tablica usuwa niemal błyskawicznie, często nawet nie dopuszcza do publikacji. Odpowiedz Link
tereferefretka Re: A co myślicie o tej ofercie??? 17.04.13, 08:02 no tak,tu się zgadzam niezle sledztwa przeprowadzasz )) a nie dało wam nigdy do myślenia,że tablica jest portalem LOKALNYCH zakupów? tj.z możliwością odbioru osobistego? właśnie m.in dlatego,że nie biorą odpowiedzialności za przesyłki jak to robi portal 'matka' allegro... na all tez program ochrony to jakaś fikcja, ale niby jest, i tych mniej zdolnych odstrasza wspolczuje każdej oszukanej mamie,no ale kupować trzeba z rozsądkiem,nie ma co dawac sie 'podkusić' bo kończy się właśnie tak a szczerze powiem justka,ze nie wiem czy cokolwiek odzyskasz, wozka na 100% sądzę,że nie, bo pewnie ta osoba nawet go nie posiada i nigdy nie posiadała... kasę wpłaciłas dobrowolnie, masz potwierdzenie ale nie wiem czy ogloszenie na tablicy jest oferta w swietle prawa jak zawiązanie umowy cyw.prawnej na allegro w momencie wygrania aukcji czy KT... Odpowiedz Link
martuska1982 Re: A co myślicie o tej ofercie??? 17.04.13, 10:54 tereferefretka napisała: > > a nie dało wam nigdy do myślenia,że tablica jest portalem LOKALNYCH zakupów? tj > .z możliwością odbioru osobistego? Nie tyle z moliwością co w założeniu jest WYŁĄCZNIE do zakuopów lokalnych, tudzież nie lokalnych jeśli się jedzie pół Polski po odbiór. Zresztą ja mojego cama kupowałam przez tablicę z Redy jak być moze pamiętacie. Mam w Gdańsku koleżankę, właścicielka cama miała jej wózek podwieźc, ale wynikły drobne kłopoty, więc jednak zaufałam i wysłałam kasę na konto.Wcześmniej jednak włascicielkę cama sprawdziłąm na fejsie, na nk, w google. Jednakowoż podczas korespondencji na tablicy z nią, w momencie gdy w meilu padł numer konta NA CZERWONO wyswietliło się ostrzeżenie od tablicy i widniało pod każdą wiadomoscią. > kasę wpłaciłas dobrowolnie, masz potwierdzenie ale nie wiem czy ogloszenie na t > ablicy jest oferta w swietle prawa jak zawiązanie umowy cyw.prawnej na allegro > w momencie wygrania aukcji czy KT... Nie, to tylko ogłoszenie, nie oferta handlowa, odpisanie i ugadanie się meilowo czy telefonicznie nie ma wiażącej mocy prawnej. Odpowiedz Link
martuska1982 Re: A co myślicie o tej ofercie??? 17.04.13, 11:21 Jeśłi chodzi o tego bugaboo - koleżance moja facet pisze, ze cena niska,bo wózek z likwidacji sklepu Zgadza sie na odbiór osobisty mówi, ze na wózek jest gwarancja producenta i wystawia fakturę. Hehehe i w trakcie korespondencji ogłoszenie usunieto. Odpowiedz Link
tereferefretka Re: A co myślicie o tej ofercie??? 17.04.13, 12:14 mi co do stokke tez pani nie odpisała a poprosilam o nr telefonu i adres oraz date,bo chce się umówić na odbiór,milczy jak zaklęta,moze to taki eksperyment socjologiczny,sprawdza odzew to na prawdę barany są ci ludzie,nie wiem jaką ciemnotą trzeba być,żeby wierzyc w sprzedaż takiego wozka za te pieniadze bo sklep się likwidowal... żal,że ktoś się na to nabiera,pomimo wątków tu,na innych forach i mam wrażenie ogólnej świadomości,że Polacy to niestety krętacze są... Odpowiedz Link
martuska1982 Re: A co myślicie o tej ofercie??? 17.04.13, 12:30 to pewnie działa tak, ze widzi sie fajną rzecz w super cenie to się wyłącza lampka ostrzegawcza i załącza "może akurat". A prawda jest taka, ze takie super okazje to jedna na milion.Reszta to zazwyczaj sciema. Odpowiedz Link
justka_live Re: A co myślicie o tej ofercie??? 16.04.13, 23:20 No więc dziś byłam na policji, zgłosiłam moją sprawę, opisałam im wszystko, wydrukowałam maile, potwierdzenie przelewu. Czy go odnajdą w to wątpię, ponieważ po nr konta raczej nie dochodzą tylko po ip komputera ale teraz jak wiadomo mozna takie oferty wystawiać z kafejki internetowej. Jak bym była oszukana na Allegro to może bym dostała połowę tych pieniędzy (z ubezpieczenia all) ale tablica raczej żadnego ubezpieczenia nie ma Policjant mówił, że juz dzisiaj ma drugą taką sprawę o oszustwo przez internet, podobno komentarze na all można sobie kupić (oczywiście pozytywne, szok!) Teraz jestem bez wózka, w sobotę sprzedałam Swifta Teraz każdy sprzedający jest dla mnie oszustem, taka jestem teraz podejrzliwa... Odpowiedz Link
afroddytta Re: A co myślicie o tej ofercie??? 17.04.13, 09:30 justka_live napisała: > Teraz każdy sprzedający jest dla mnie oszustem, taka jestem teraz podejrzliwa.. > . Też tak zaczynam myśleć, a muszę szybko kupić tego BBO Odpowiedz Link
afroddytta Jest i came back :) 17.04.13, 09:56 tablica.pl/oferta/bugaboo-wozki-mix-kolorow-ID2Hrpz.html#99703e712f;r:;s: I tak podziwiam, ze Ustrzyki Dolne, napisałby Ustrzyki Górne i już wtedy nikt by się po odbiór osobisty na pewno nie pofatygował (choć tym razem już nawet nie ma opcji odbioru osobistego) Chyba możemy sobie to zgłaszać że oszust itd., ale tablica nic z tym nie zrobi, będzie sobie wystawiał z nowych danych itd. Odpowiedz Link
justka_live Re: Jest i came back :) 17.04.13, 10:24 smutne to jest, takie osoby jak widać są bezkarne. Chyba ja założe takie konto i będę oszukiwać ludzi. Odpowiedz Link
kkitka Re: Jest i came back :) 17.04.13, 13:32 Ogłoszenie już usunięte, szybko sprzedali Odpowiedz Link
zoja1977 Re: Jest i came back :) 03.06.13, 15:09 dziewczyny, przesyłka za pobraniem w takim przypadku jest jeszcze gorsza niż wpłata na konto. Ja tak kiedyś "kupiłam" za pobraniem gondolę do x-landera, miała być jak nowa z zeszłego roku, zdjęcia były. Kontaktowałam się tylko przez email. Pan pięć razy się upewniał czy jestem nadal zainteresowana zanim wysłał za pobraniem. Kurier przesyłkę przyniósł, duże pudło z napisem x-lander, zapłaciłam, kurier poszedł ja dopiero za godzinę otworzyłam a tam gondola x-lander ale chyba 10-letnia, brudna, zapleśniała jak ze śmietnika. Dzwoniłam do firmy kurierskiej ale nie chcieli mi podać danych bo to było przez pośrednika (firmę kurierską) załatwiane. Więc tak naprawdę wpłaciłam za pobraniem i nawet żadnych danych nie miałam. Telefon był kogoś innego podany. Adres chyba też jakiś lipny. Dobrze, że kurier okazał się Człowiekiem i po telefonie ode mnie i opisaniu całej sprawy przyjechał, paczkę odebrał, napisał, że odmówiłam przyjęcia. I wtedy to najbardziej byłam dumna z tego, że to ja tego gościa na końcu "zrobiłam". Chciałam zobaczyć jego minę. Ale na tablicy nigdy już nic z przesyłką nie kupię. Odpowiedz Link
justka_live Kolejna ściema Stokke? 04.06.13, 11:19 tablica.pl/oferta/piekny-wozek-ID30dG9.html#e9e7fa63ae poznaję fotki z forum Odpowiedz Link
justyna2262 Re: Kolejna ściema Stokke? 04.06.13, 11:36 Zdjęcia zdaje się, że Sylki i chyba Lucyny. Oczywiście, że ściema, już po opisie widać, że się nie znają: futerko na daszek i rączkę , jakby się znali to napisaliby winterkit. Że też policja nic nie robi z takimi. Mnie to nerwy szarpią jak widzę takie fikcyjne ogłoszenia. Odpowiedz Link
aga_1980_31 Re: Kolejna ściema Stokke? 04.06.13, 12:18 Zabijcie mnie ale moim zdaniem zdjęcia w tym ogłoszeniu to zdjęcia Sylki Przynajmniej te z WK Odpowiedz Link
lucyna_1980 Re: Kolejna ściema Stokke? 04.06.13, 12:48 tak, to są moje zdjęcia na których jest moja córka - już napisałam "prośbę" o usunięcie Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Kolejna ściema Stokke? 04.06.13, 16:27 to ogłoszenie pojawia się już któyś raz.kiedys nawet tu na forum wrzucałam z zapytaniem czy to jest ogłoszenie forumki,czy tylko zdjęcia "pożyczone" z bloga przyszpilonego. Nie odpowiedział mi nik - ani włascicielka wózka ze zdjęć, ani adminka bloga. Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Kolejna ściema Stokke? 04.06.13, 16:28 a nie,sorki, to inne zdjęcia. Zakręciłam się. Ale zdjęcia z bloga wózkomania też są,może jednak to ogłoszenie właścicielki. A ten ze zdjęć też mi się znajomy wydał,ale pewnści nie miałam. Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Kolejna ściema Stokke? 07.06.13, 11:29 cytat z tresci ogłoszenia: "daszek z woterkiem ocieplacz na ranczkie" - pachnie mi to tym samym oszustem co zdjęcia Sylki ukradł. tablica.pl/oferta/stokke-sprzedam-ID31t9T.html#e9e7fa63ae Odpowiedz Link
justka_live Re: A co myślicie o tej ofercie??? 04.06.13, 11:32 tablica.pl/oferta/wozek-quinny-prawie-nowy-ID30b8D.html#f07451d235 ???????????? Odpowiedz Link
aga_1980_31 Re: A co myślicie o tej ofercie??? 04.06.13, 16:32 Najlepiej zapytać o odbiór osobisty wtedy najczęściej wychodzi czy to ściema czy oszustwo Odpowiedz Link