19.04.13, 18:12
planuję kupić cameleona, podoba mi się ten zestaw,

tnij.org/vdgs
ma fotelik i budkę letnią (rodzę w lipcu więc się przyda) musiałabym tylko dokupic dostawkę dla drugiego dziecka i miałabym wszystko co potrzebuję,
nie wiem tylko czy to jest dobra cena? domyślam się ze nie jest to jakaś super okazja, ale czy nie przepłacę jeśli się zdecyduję na ten zestaw?

Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: cameleon 19.04.13, 18:29
      zestaw:
      -stelaż pierwszej generacji (tak jak ten tutaj)
      -gondola i siedzisko z wkładkami zielonymi (czyli jak tutaj)
      -koła piankowe tylne (tutaj masz starsze pompowane)
      -folia i osłonka na pałąk (tutaj nie masz osłonki)
      - instrukcja dvd

kupiłam za 900zł

w tym co zalinkowałaś masz dodatkowo fotelik, adaptery, budkę letnią, moskitiery dwie i zestaw do konserwacji. I za to dopłacasz 1000zł w porównaniu z tym co ja kupiłam. wink

Tak więc niestety, dla mnie drogo.

Obserwujac cameleony chodzące na licytacjach taki zestaw można kupić kilka stów taniej.
      • iggi44 Re: cameleon 19.04.13, 18:37
        dzięki śliczne,
        ja nie umiem odróżnić cama 1 od 2
        wiem że o jakieś motylki chodzi tylko nie wiem o jakie smile
        • afroddytta Re: cameleon 19.04.13, 18:45
          Ja się ostatnio doszkalałam i chodzi o motylki takie przy rączce wózka tzn. jak się kończy pianka to są takie białe właśnie motylki a rączka (ta wysuwana część) ma podłużną dziurę-jest jakby szyną. W cam 2 nie ma tych motylków tylko są takie białe klipsy np. tu widać, rączka nie ma tego prześwitu.
          Ja jak długo szukałam to moim zdaniem gondola +spacerówka (to mnie interesowało) 1 gen- max 1200- 1300 zł, cam 2 -ok. 1600 zł.
          • iggi44 Re: cameleon 19.04.13, 18:48
            afrodyta a Ty już kupiłaś wózek?
            • agnes_nyc Re: cameleon 19.04.13, 19:53
              moja corka w lipcu rodzona jezdzila w camie z budka letnia kiepsko bo slonce jej wpadalo i świecilo w oczy wiec zaprzestalismy uzywac w gondoli natomiast w spacerowce super sie sprawdza
            • afroddytta Re: cameleon 20.04.13, 10:27
              Ja już kupiłam, w wolnej chwili (a najlepiej jak już dojedzie) napiszę co.

A jedna złota rada to jak pasuje Ci czerwony, ewent. coś z pomarańczem to one są zdecydowanie w niższych cenach, ja akurat definitywnie nie chciałam czerwonego np. ti chyba było niezłe allegro.pl/wozek-bugaboo-cameleon-i3183594323.html

Nie wiem skąd jesteś, ale tu są ogłosznia które moim zdaniem warto przejrzeć, ponegocjować itd.
              tablica.pl/oferta/wozek-bugaboo-cameleon-ID2glbd.html
              www.gumtree.pl/cp-wozki-dla-dzieci/bialoleka/sprzedam-wozek-bugaboo-cameleon-474904035 tutaj spora negocjacja raczej
              allegro.pl/bugaboo-cameleon-denin-007-mega-zestaw-poznan-i3175874827.html już wystawione drugi raz, bo poprzednio nie przekroczyło minimum, warto chyba obserwować
              • mama1dawidka Re: cameleon 20.04.13, 10:57
                Z tych trzech denim najmlodszy
                Z tym ze to jest starszy denim smile
                Z ok 2008-2009
                Ale najmlodszy smile
                Z stelazem z gen 2 smile
                • martuska1982 Re: cameleon 20.04.13, 16:12
                  i ten denium jest wystawiany już 4 czy 5 raz. wink
                  • martuska1982 Re: cameleon 20.04.13, 16:12
                    *denim
                    • mama1dawidka Re: cameleon 20.04.13, 17:09

-bo te wozki nieukrywajmy sobie dopuki nie sa to okazje to raczej ciezko sprzedac
                      A babka ma napewno duzo emaili w stylu za 1200 to ja laskawie go kupie smile-
                      https://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv7385hljm4u.png
                      https://www.suwaczki.com/tickers/zem320mmgsul9ah5.png
                      • iggi44 Re: cameleon 20.04.13, 21:55
                        afrodyta, jestem z wroclawia, u nas jakoś biednie z bb, rzadko są jakieś oferty (nie liczę ofert babybutiqe które są dość wysokie),
                        z tych zalinkowanych najbardziej mi denim pasuje, u mnie chlopak więc amaranty i róże odpadają

wolalabym tez gdyby gondolka nie byla czarna, w środku zwłaszcza smile

poprzeglądałam trochę ofert z UK i tak się zastanawiam czy się nie zdecydować na "import"
                        tam można kupić dużo taniej,
                        tak pierwsze z brzegu nawinęły mi się dwie identyczne oferty:
                        allegro.pl/bugaboo-cameleon-black-paul-frank-super-zestaw-i3190474128.html
                        www.gumtree.com/p/for-sale/preloved-limited-edition-paul-frank-scurvy-bugaboo-cameleon-2nd-generation-pram/1015847792
                        różnica wynosi dość sporo bo ok 1000zł (a w sumie obie są z anglii)

a ten na przykład wychodzi z ok 1500zł
                        www.ebay.co.uk/itm/BUGABOO-CAMELEON-2-SAND-SAND-CANVAS-RAINCOVER-CARRYCOT-/281094000255?pt=UK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL&hash=item4172820e7f
                        kolory dla mnie super, gdyby sprzedawca się zgodził na wysyłke to chyba byłaby niezła oferta?
                        • iggi44 Re: cameleon 20.04.13, 22:00
                          afrodyta -> a teraz na innym wątku doczytałam ze miwheels kupilas, czy to taki niebieski co byl przez chwile na allegro???
                          • mama1dawidka Re: cameleon 20.04.13, 22:26
                            ten Paul frank jest swietny smile
                            jak maz mozliwosc to bierz oczywiscie ten tanszy smile
                            frank ten ma super bude w srodki
      • mama1dawidka Re: cameleon 19.04.13, 19:54
        Za 2000 idzie kupic drugiej generacji
        Zestaw konserwacyjny to jest dwie szmatki silokon w spreju
        I wazelina wink
        Czyli zbedne kazdy bbo przewaznie to ma a jak nie to zadna strata smile
        Wg mnie baaardzo droogo to 500 euro serio za ta kase idzie kupic stelaz z klipsami
        Nowszy smile

https://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv7385hljm4u.png
        https://www.suwaczki.com/tickers/zem320mmgsul9ah5.png
      • tereferefretka Re: cameleon 19.04.13, 21:34
        martuska ale nie oszukujmy się,jak ktoś nie śledzi ogłoszeń na bieżąco jak ty,to ma marne szanse na trafienie takiej okazji w takiej cenie...

zajechane frogi stoją na allegro nieraz po 1000zl z czego smiac mi sie chce osobiście.
        • mama1dawidka Re: cameleon 19.04.13, 21:45
          Hehe nom frogi to przewaznie maja nascie lat big_grin
          • iggi44 Re: cameleon 19.04.13, 22:11
            dziewczyny, a ten? dzisiaj sie pojawiło ogloszenie, kolor taki sobie, ale cena super

tnij.org/vdlf
            • gosia_mrufka Re: cameleon 19.04.13, 22:28
              Patrząc na komentarze sprzedającego, to nawet bym się nie zastanawiała, ale od razu sobie odpuściła.
              • iggi44 Re: cameleon 19.04.13, 22:32
                smile jestem w gorącej wodzie kąpana i często zapominam sprawdzić tak oczywistej rzeczy - dzięki!
            • martuska1982 Re: cameleon 19.04.13, 22:34
              iggi44 napisała:

> dziewczyny, a ten? dzisiaj sie pojawiło ogloszenie, kolor taki sobie, ale cena
              > super
              >

zdjęcia cudowne, oczywiscie pisze z ironią. wink
              Staroć nieziemski, forg do tego z wkładką od cama.Ty chyba cama szukasz, nie? Nawet nie czytajac komentarzy bym sobie odpuściła.
            • pomilak1 Re: cameleon 20.04.13, 08:08
              wdech i wydech, przecież to stary, zajechany frog uncertain
            • mama1dawidka Re: cameleon 20.04.13, 08:42
              iggi44 napisała:

> dziewczyny, a ten? dzisiaj sie pojawiło ogloszenie, kolor taki sobie, ale cena
              > super
              >
              > tnij.org/vdlf

A ten to stary fro jeszcze niekompletny ja znowu oszustwo tu widze bo
              Na fotce jest polozona oslonka do gondoli z cama
              Ktora Nie PASUJe do froga smile czy ludzie sobie mysla ze kupujacy bedzie debilem?
              Noi specjalnie nigdzie nie pisze ze to frog tylko bugaboo
              Moze akurat ktos sie pomyli brrrr
        • martuska1982 Re: cameleon 19.04.13, 22:36
          tereferefretka napisała:

> martuska ale nie oszukujmy się,jak ktoś nie śledzi ogłoszeń na bieżąco jak ty,t
          > o ma marne szanse na trafienie takiej okazji w takiej cenie...
          >
          > zajechane frogi stoją na allegro nieraz po 1000zl z czego smiac mi sie chce oso
          > biście.

Jednakowoż wystarczy szukać, tylko szukać nie namietnie obserwować by się szybko zorientować, ze dwa koła za takiego cama to dużo, bo można kupić - i to bez mega okazji jak ja - za 1300-1400 to samo.
          Na szczęście jest to forum, można zapytać. smile
          Ja się ogromnie cieszę, ze dziewczyny są i doradzają, choć tego brio go nie mogę przeżyć. tongue_out
    • mama1dawidka Re: cameleon 20.04.13, 22:28
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ge/ji/grnd/lyDziTHyt32qMTB9WB.jpg
      Paul jest w srodku cudowny!
    • iggi44 Re: cameleon 22.04.13, 23:25
      gdy zdecydowalam sie juz na kupno wozka na ebayu, pojawil sie na tablicy cameleon po sąsiedzku, cena wysoka, ale lokalizacja kusi - podjechac i zabrac wink

powiedzcie tylko jaka cena bylaby za niego dobra - bo oczywiscie zamierzam się mocno targować,

tablica.pl/oferta/bugaboo-cameleon-ID2Jq1W.html
      • martuska1982 Re: cameleon 22.04.13, 23:49
        bogaty zestaw, druga generacja.Jeśli faktycznie z 2011 (możesz to sprawdzić na ramie) i faktycznie w tak swietnym stanie to ja i 2koła bym dała.Tylko na tym zjdęciu gdzie leży gondola, kosz i torba kolor grafitowy wyglada na spłowiały. A ten materiał wkładki i budki to canvas czy fleece?Jakoś trudno mi rozpoznać. Wygląda na pierwszym zdjęciu jak canvas, ale zdążyłam się zorientować ze w przypadku beżu często źle doświetlone zdjecie daje złudzenie.
        • iggi44 Re: cameleon 23.04.13, 00:10
          jutro zadzwonie i dopytam,
          a najlepiej podjade i zobacze smile zdjecie chyba z komorki bo te kolory takie dziwne,
          tez myslalam ze 2 tys zaproponuje
          • martuska1982 Re: cameleon 23.04.13, 01:14
            zaproponuj mniej niż na serio możesz zapłacić. wink
        • mama1dawidka Re: cameleon 23.04.13, 08:22
          Ale od 2009 roku nie ma juz przeciez dat produkcji na stelazu
          Tylko jest numer seryjny
          • martuska1982 Re: cameleon 23.04.13, 10:23
            a to tego nie wiedziałam. smile
            W kazdym razie jeśli kupili w 2011 to muszą mieć jakieś papiery. smile
            • iggi44 Re: cameleon 23.04.13, 22:26
              byłam zobaczyłam i jestem rozczarowana (albo się nie znam i cam jest nie dla mnie)

1. na ramie był rok 2005! ale stelaz nie miał motylków i koła miał niepompowane, nie wiem co to znaczy, ale zastanowilo mnie ze wozek byl jedynym wozkiem a dziecko z sierpnia 2010, wiec chyba nie mogli go kupic w 2011 roku, choć upierali się że na pewno z 2011 roku

2. rączka latała luźno nieco, podobno tak jest we wszystkich,

3. generalnie sprawiał wrażenie nieco zmęczonego choć nie była zniszczony, nie wiem może dlatego że te wszystkie budki i gondolka takie porozrzucane były i pozwijane i to tylko wrażenie

4. fotelika bym z pewnością nie używała, nawet jeśli faktycznie bezwypadkowy to z pewnością juz dobrze utleniony wink

ja wiem ze bugaboo to taki minimalistyczny wózek, ale jak spojrzałam na tą garstkę szmat i trzy rurki i pomyślałam o 2,5 tys zł to miałam mieszane uczucia
              teraz wracam na ebay, bo jednak lepiej to tam wygląda, np ten w wersji denim
              www.ebay.co.uk/itm/Bugaboo-Cameleon-Limited-Edition-007-Denim-fully-serviced-with-paperwork-/181121854632?autorefresh=true&ViewItem=&item=181121854632&nma=true&si=0au2%252BtxVxixHZhacixTWXwrzg7I%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557
              nikt go nie kupił za 250 funtów (czyli ok 1200zł!) - napisze do sprzedającego moze sie dogadamy smile
              • iggi44 Re: cameleon 23.04.13, 22:27
                a papierów kupna nie mieli bo kupiony w anglii...
                • martuska1982 Re: cameleon 24.04.13, 07:19
                  jak dla mnie ściema, skoro kupowali w 2011, na ramie znalazłaś naklejkę made in 2005 (czy jakoś tak, w każdym razie po przetłumaczeniu wychodzi wyprodukowano w...).Może kupili w tym 2011, ale używany z anglii. wink

To że raczka lata to akurat normalne i przywyknąć idzie. Materiały, zwłaszcza budka i zwłaszcza tam gdzie przechodzą pałąki, mogą byc zmęczone, wyblakłe i to też w sumie normalne, ale jeśli na tobie wózek zrobił wrażenie zmęczonego to możliwe, ze zajechany.

Pytanie jeszcze czy kupowałas już kiedyś wózek używany czy tylko nowe. Czy w ogóle kupowałaś wózek. Bo ja kupując do tej pory wyłącznie używane, niekiedy w różnym stanie, jak kupiłam cameleona byłam zaskoczona w jak dobrym jest stanie, no tylko, ze ja wiedziałam z którego jest roku i po jakiej gromadce dzieci. wink
                  • mama1dawidka Re: cameleon 24.04.13, 07:32
                    A nie byla to czasem naklejka z tuv? 2005?
                    • iggi44 Re: cameleon 24.04.13, 09:37
                      > A nie byla to czasem naklejka z tuv? 2005?
                      całkiem możliwe! bo zdziwił mnie ten rocznik, aż na 8 lat to on nie wyglądał smile tylko że ja się nie znam jak widać, wiedziałam tylko że rocznik na ramie wink

Martuska, mam za sobą już 4 wózki w tym jeden nowy, i nie tak dawno temu bo synek ma teraz 2,5 roku, więc niewielkie ale jakieś porównanie mam, choć bugaboo widziałam jedynie nowe
                      • martuska1982 Re: cameleon 24.04.13, 11:00
                        no to powinnaś mniej wiecej potrafić ogarnąć stan wózka, czyli jeśli uznałas go za zajechany to możliwe, że tak było.
                        • afroddytta Re: cameleon 24.04.13, 11:03
                          Sorry, że się wtrącę, ale mój wózek już do mnie podobno jedzie, ma dotrzeć przed weekendem smile No się nie mogę doczekać smile
                      • mama1dawidka Re: cameleon 24.04.13, 11:09
                        iggi44 napisała:

> > A nie byla to czasem naklejka z tuv? 2005?
                        > całkiem możliwe! bo zdziwił mnie ten rocznik, aż na 8 lat to on nie wyglądał smile
                        > tylko że ja się nie znam jak widać, wiedziałam tylko że rocznik na ramie wink
                        >
                        > Martuska, mam za sobą już 4 wózki w tym jeden nowy, i nie tak dawno temu bo syn
                        > ek ma teraz 2,5 roku, więc niewielkie ale jakieś porównanie mam, choć bugaboo w
                        > idziałam jedynie nowe
                        Iggi z tym ze wierz mi niekiedy nawet bbo nastoletnie wygladaja jak nowe smile
                        • iggi44 Re: cameleon 24.04.13, 12:23
                          zapomniałam jeszcze, że te przednie małe kółka były tak mocno podziurkowane,
                          nie mam żadnego porównania bo tylko pompowane miałam, może to normalne, ale wyglądało źle
    • iggi44 Re: cameleon 29.04.13, 21:43
      ja dalej poluję,
      co myślicie o tym?
      allegro.pl/bugaboo-cameleon-v2-sand-brown-canvas-gwarancja-i3209961291.html
      ten wygląda na naprawdę idealny, tylko trochę goły ten zestaw nie licząc parasolki...
      wybiorę się go obejrzeć, bo szczęśliwie też z wroclawia, tylko że to komis i nie wiem czy da się coś utargować
      • afroddytta Re: cameleon 29.04.13, 21:52
        Wygląda na prawdę dobrze, choć firma startuje, więc wysyłkowo bym się trochę obawiała, ale jak możesz załatwić to osobiście to chyba warto sprawdzić. Tutaj płacisz praktycznie za wózek, bo ani śpiworka ani fotelika nie ma.
        • iggi44 Re: cameleon 29.04.13, 21:56
          firma nie wiem dlaczego ma nowe konto na allegro, jak 3 lata temu szukałam wózka dla pierwszego syna to oni już byli i nie pamiętam by mieli negatywy, no ale nie śledziłam ich dalej wink

szkoda że to taki golec, bo potem jak się wszystko dokupuje osobno to koszty mocno rosną, a tych "dodatków" to ja bym trochę chciała big_grin
          • martuska1982 Re: cameleon 29.04.13, 22:52
            za 2 koła to fajny. smile
            Może uda ci się utargować bo raz - to handlarz, czyli zarabia, czyli kupił na pewno taniej, dwa - jeśli odbierzesz osobiscie to oszczedzisz im pakowania i wysyłania i za samo to może trochę zejdą.
    • afroddytta kolejny cam z wypustkami ?! nawet dwa!!! 30.04.13, 22:43
      allegro.pl/piekny-zielony-bugaboo-cameleon-dodatki-i3216056825.html
      allegro.pl/bugaboo-cameleon-maxi-cosi-dodatki-super-stan-i3215981381.html
      to co to niby w końcu jest?
      • martuska1982 Re: kolejny cam z wypustkami ?! nawet dwa!!! 30.04.13, 23:47
        oba pierwszej generacji - obstawiałabym, że wypustek nie ma w ramie od drugiej generacji.
      • tereferefretka Re: kolejny cam z wypustkami ?! nawet dwa!!! 01.05.13, 09:51
        ojej,mamadawidka wprowadzila was w bląd! to nie sa zadne podróbki stelaży bboo, wypustek NIE MA od 2 gen.

mialam froga i gen 1. oba MIAŁY wypustki
        • gie-oska82 iggi44 01.05.13, 11:16
          iggi44 nie wiem czy juz widzialas ale na tablicy jest cam z Wroclawia tylko ze czarny caly tablica.pl/oferta/bugaboo-cameleon-2-generacja-ID2MZJ7.html#705f9a992b;r:;s:
          • gie-oska82 Re: iggi44 01.05.13, 11:17
            pisze ze jest gen 2.. i moze moza cos sie stargowac..ja sie nie znam ale nie wyglada na zniszczonego..
            • iggi44 Re: iggi44 01.05.13, 20:15
              tak, widziałam już i od razu się napaliłam, nawet pisałam do sprzedającego żeby się upewnić ze ma piankowe koła, a potem doczytałam ze to tylko spacerowka sad
          • tereferefretka Re: iggi44 04.05.13, 10:10
            allegro.pl/bugaboo-cameleon-2-gen-seria-limitowana-107-i3222668284.html
            nie doczytałam się dla kogo potrzebujesz,ale ten róż mysle bez wiekszego problemu można odsprzedac, wydaje sie byc ok, no i jak na wersje jeansowa cena dosc niska.
    • iggi44 Re: cameleon 09.05.13, 10:20
      dziewczyny, ja dalej nie kupiłam wózka, ale intensywnie poszukuję,
      na allegro trwa licytacja cama który dla mnie wygląda na ok
      nie wiem z którego jest roku ale kobieta mi napisała ze ma go od 4 lat (używany przez ok 2lata)
      ale nie wiem czy byl u niej jako nowy czy uzywka
      no wiec wozek kilka lat ma, ma za to tez akcesoria które mi odpowiadają
      zalicytowałabym go z chęcią tylko nie wiem za jaką cenę max żeby sie nie sfrajerować?

a jeśli nie ten, to zastanawiam się już od dłuższego czasu nad tym
      allegro.pl/bugaboo-cameleon-v2-grey-black-canvas-maxi-cosi-i3218548912.html
      oczywiście liczę że uda mi się wynegocjować niższą cenę jak pojadę osobiście wink

sorry ze tak długo was tematem męczę, ale trudno mi się zdecydować wink
      • the_isabelle [...] 29.06.13, 13:57
        Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka