Dodaj do ulubionych

Nowoczesna szybko składająca się,wygodna spacerówk

23.04.13, 16:38
Poszukiwana. Dla 7 miesięcznego dziecka. Wygodna do samochodu, samolotu, na zakupy i z w miarę dobrą amortyzacją na krzywe polskie chodniki, a i często ich brak.
Doradzicie? Z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • zona.102 Re: Nowoczesna szybko składająca się,wygodna spac 23.04.13, 22:05
      Baby Joger GT wszystkie wymogi spełnia ale czy jest nowoczny? Nie wiem co masz na mysli bo jest taki wyglad jak Graco Evo to nie jest to nowoczesny wózek smile
    • gosia_mrufka Re: Nowoczesna szybko składająca się,wygodna spac 23.04.13, 23:06
      U mnie na tapecie jest obecnie Britax B-Agile, więc polecam, spełnia wymagania.
    • linkap_wawa Re: Nowoczesna szybko składająca się,wygodna spac 24.04.13, 09:18
      nuuuuda... maclaren xtsmile
      • nati_28 Mac kontra Zapp 24.04.13, 09:50
        Mam Maclarena XT po synku. W starszych modelach rączki były wadliwe. Ale oprócz tego do niczego nie mogę się doczepić jeśli chodzi o ten wózek.
        Jednakże szukając odmiany, zastanawiam się na Quinny Zapp Xtra, tym z rozkładanym siedzeniem. Jest chyba lżejszy aniżeli Mc, ale też nie wiem czy wystarczająco stabilny jeśli chodzi o kręgosłup 7 miesięcznego dziecka. I czy składa się równie wygodnie. Bo jeśli chodzi o amortyzację i dziurawe chodniki, to kółka te wózki mają chyba te same.
        • martuska1982 Re: Mac kontra Zapp 24.04.13, 10:59
          nie do końca.Zapp moim zdaniem ma głośniejsze koła. XT jedzie ciszej.No i za xt przemawia lepsza budka.
        • linkap_wawa Re: Mac kontra Zapp 24.04.13, 11:29
          jelsi chodzi o wage zappa extra to ze stelazem wychodzi 8,7 kg - mac xt bedzie lzejszy.. no i zastanawiam sie jak to jest z ta amortyzacja w zappie - nie wiem, nie mialam ale nigdzie nie pisza ze kola sa amortyzowane... a xt jednak ma wyczuwalna amortyzacje.
          • martuska1982 Re: Mac kontra Zapp 24.04.13, 11:42
            zapp nie ma amortyzacji.Nie wiem jak pisze producent, jakie są opoinie użytkowników.Jak dla mnie to sztywny wózek.
            Wole xt. tongue_out
            • martuska1982 Re: Mac kontra Zapp 24.04.13, 11:45
              tylko zaznaczam, ja miałam zwykłego zappa.Wagowo on podobnie jak xt wychodzi, mniejszy po złożeniu jest, ale za to xt moim zdaniem poreczniejszy w przenoszeniu.

tutaj porównanie złożonych obu wózków

https://i1040.photobucket.com/albums/b407/martuska1982/PICT0130.jpg

a tu porównanie kółek

https://i1040.photobucket.com/albums/b407/martuska1982/PICT0123.jpg

a tu takie ogólne porównanie wielkosci wózków

https://i1040.photobucket.com/albums/b407/martuska1982/PICT0125.jpg
              https://i1040.photobucket.com/albums/b407/martuska1982/PICT0124.jpg
              https://i1040.photobucket.com/albums/b407/martuska1982/PICT0128.jpg
              • nati_28 Re: Mac kontra Zapp 24.04.13, 14:54
                Martuska, dzięki za zdjęcia. Dobre porównanie. Dzięki. Dla mnie Zapp byłby dobry, gdyby miał usztywnione plecy i składał się w jednej części, a nie dwóch. To i na amortyzację przymknęłabym oko.
                • martuska1982 Re: Mac kontra Zapp 24.04.13, 16:24
                  zapp zwykły składa się w jednej częsci, zapp extra w dwóch, ale za to extra ma siedzisko kubełkowe, sztywne, nie jak w zwykłym zappie szmatka. wink
                  • nati_28 Re: Mac kontra Zapp 24.04.13, 16:39
                    Sprawdzałam w sklepie i Xtra też wydawał mi się zwykła szmatką
                  • tereferefretka Re: Mac kontra Zapp 24.04.13, 17:19
                    martuska wydaje mi sie ze szmatka siedziska niestety jest taka sama, rozni sie jedynie tym,ze xtra jest obracane na tej ramce srebrnej,nic poza tym. material to cienizna straszna
                    • martuska1982 Re: Mac kontra Zapp 24.04.13, 17:21
                      a to wydawało mi się, ze to jest taka pianka coś jak w buzzach.To lipa w takim razie do kwadratu.
        • zona.102 Re: Mac kontra Zapp 24.04.13, 11:42
          Zapp ma w ogole jakas amortyzacje? smile Ja nie zauwazylam smile Klekotaly na cale osiedle D
          • chubabubba Re: Mac kontra Zapp 24.04.13, 12:40
            Nati zapp xtra jest beznadziejny do samolotu.jest duzy, składa sie w dwóch częsciach i bardzo często przycisk do regulacji siedziska łamie sie w trakcie transportu.
            bierz bee+wink
            • nati_28 Ok, a PP Pliko Mini? 24.04.13, 14:52
              Dzięki. Właśnie po obejrzeniu stwierdziłam, że do samolotu to to się nie nada. Bee nie miałam okazji obejrzeć. Sprzedawca namawiał mnie na joggera city mini, ale dla mnie to on jest za duży. Na co dzień właściwie wózek mam. Potrzebuję czegoś na wypady, do sklepu, do centrum samochodem, czy do samolotu. Zachwalali jeszcze Pege Perego Pliko Mini. Waży 5 kg i w sumie nie ma się do czego przyczepić. Tylko siedziska nie odwrócę, ale w większości parasolek jest ten mankament.
              • nati_28 Re: Ok, a PP Pliko Mini? 24.04.13, 15:26
                Ooooo! To po obejrzeniu filmiku, stwierdzam, że Bee ma wszystko czego mi trzeba. Oprócz, szalonej ceny! I co jeszcze ma nie tak, bo na żywo nie miałam okazji zobaczyć? Amortyzacja jaka jest? I czy nie szkoda takiego wózka do samolotu?
                • chubabubba Re: Ok, a PP Pliko Mini? 24.04.13, 17:07
                  Nati ja kupilam bee specjalnie do samolotusmile na lotach miedzykontynentalnych miesci sie do schowka nad glowa a wiem, ze to Cie interesujewinkamortyzcja jak dla mnie jest ok. Czesto bawet Maxa do niego pakujewinkzapraszam do mnie to sobie wyprobujeszwink
                  Dobra, zart, wiem ze masz daleko ale moze przy okazjiwink
                  • nati_28 Re: Ok, a PP Pliko Mini? 26.04.13, 21:38
                    No tak, daleko mam. Ale widziałam wczoraj w sklepie Bee i powiem Ci, że wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że kiepsko się podbija jak na wózek za taką cenę. Maclaren o niebo lepiej.

Na razie zostaję więc przy Soli, a jako drugi wózek zakupię albo Maca albo Pliko Mini.
                    • djulliet Re: Ok, a PP Pliko Mini? 26.04.13, 21:50
                      a Babyzen Yoyo?
    • martulka_s znów jakiś SPAMer od rankingów atakuje n/t 28.04.13, 12:45

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka