Dodaj do ulubionych

Maxo Cosi a Bebe Confort

25.05.13, 17:46
Ja wiem że te firmy mają jakieś tam powiązania i w ogóle, ale moje pytanie dotyczy cen. Widzę, ze są wózki maxi cosi mila i bebe confort mila, maxi cosi noa i bebe confort noa etc.
Wyglądają identycznie, różnią się logiem no i CENĄ!Czy to znaczy, ze w niższej cenie można mieć praktycznie ten sam wózek?
Warto dopłacić za logo maxi cosi? Będzie popularniejsze przy odsprzedaży, czy moze jakośc jednak lepsza z jakichś przyczyn?
Obserwuj wątek
    • tereferefretka Re: Maxo Cosi a Bebe Confort 25.05.13, 17:57
      a co to za różnica,kupisz bb confort, potem przy odsprzedazy mozesz zaznaczyc ze to to SAMO co maxi-cosi(o ile rzeczywiście tak jest)

co do sprzedaży to chyba mura m-c ma wieksze wziecie,tak mi sie wydaje i sama wiecej takich widuje..a co do mila i noa,nie wiem,nie patrzylam na nie.

z tego co wiem, moga sie roznic wejsciem pod fotelik-bo creatis ma inne wejscie niz cabrio city i pebble i są inne adaptery-tak przynajmniej bylo kiedyś
      • martuska1982 Re: Maxo Cosi a Bebe Confort 25.05.13, 18:06
        czyli informacje o wejsciach na fotelik sobie bym sprawdziła sprzedając najwyżej, zeby doinformować ewentualnych kupujacych, bo ja sama potrzebuje (słowo na wyrosc,ale powioedzmy wink ) tylko spacerówki, na wakacje góra. No i jak widze cenę noa czy mila o 200zł niższa niż na ten sam wózek z logiem maxi cosi to jest to zachecające.Mila mi siębardzo podoba, a noa w sklepie macałam i jedynie turkot kół by mi przeszkadzać mógł.

Bo tak w ogóle to znalazłam quinny senzz w jakimś sklepie internetowym orlenowskim big_grin za 999zł, gdzie normalnie to jest 200-400 wiecej w innych sklepach, no ale po wstępnym zajaraniu ostygłam po przeczytaniu na temat jego niepodbijalności. uncertain
        • tereferefretka Re: Maxo Cosi a Bebe Confort 25.05.13, 18:26
          no sennzz niedosc ze niepodbijalność to i plastikowość...sylki go miała i gromy na niego cisnęławink

a ja co do bbconfort mam jak najlepsze opinie wink serio, spoko wozki,ja co prawda mialam starocia,bo trophy z siedziskiem opera,ale na prawde nie byl zly...
          w porownaniu do teraźniejszych to śmiem twierdzic ze był mega fajny.

co do m-c nie miałam...tylko foteliki a to raczej słaby punkt odniesienia.
        • mama1dawidka Re: Maxo Cosi a Bebe Confort 25.05.13, 19:15
          maxi cosi i bebeconfort to jeden koncern Dorel sie ten koncern nazywa big_grin
          jeszcze tansza wersja obytwuch safety smile
          wiec mysle nie warto doplacac
          • pomilak1 Re: Maxo Cosi a Bebe Confort 25.05.13, 19:30
            Senzza razem z Sylki miałyśmy możliwość testować dzięki uprzejmości MamyDawidka smile Tak, ten wózek się mega ciężko podbijauncertain Woziłam nim po domu moją ok 7-8kg córkę i już było ciężkouncertain

Co do noa i mila też mi się podoba,ale myślę, że ten wózek jest mało popularny i trudno go będzie odprzedać:/brałabym tańszy smile
            • martuska1982 Re: Maxo Cosi a Bebe Confort 25.05.13, 19:33
              Czyli wychodzi na to, ze róznica w kwestii logo? No jak dla mnie wyglądają identycznie, ale tylko noa mc na zywo macałam. Musże przemysleć jeszcze tą kwestię, bo w sumie to ja tylko mam ochotę na jakiś lekki wózek, niekoniecznie parasolkę i tylko na lato raczej. Za si uzywane musiałabym dac więcej niż za nowego noa bebe confort. Gwarancja 12 miesiecy, niestety tylko jeden kolor.
    • blueaha Re: Maxo Cosi a Bebe Confort 25.05.13, 20:23
      bo maxi cosi i bebe confort to jeden koncern- Dorel. I to jest tak, ze bebe confort maja wyjßcie na adaptery pod foteliki tej marki a maxi cosi do maxi cosi- chociaz sa przejsciwki i da si´ fotelik MC zamontowac na bebe confort.. Jakoßcia to one sie nie roznia ale sa kraje gdzie marka bebe confort jest popularna i ludzie sa do niej przywizani- np Francja.
      Co do mili- ona ma bardzo pytkie siedzisko i jak juz ja widze na ulicy, to zawsze ma rozoony podnozek bo inaczej jest za plytka. Miedzy innymi moja sasiadka ma mile i po 2,5 roku i kolka juz jej lataja na boki. Ja duzo wozkow tej firmy widze , bo tta marka jest w Belgii bardzo popularna , ale ich nie lubie i juz. Sa dla mnie za mao funkcjonalne i za ciezkie.
      • martuska1982 Re: Maxo Cosi a Bebe Confort 25.05.13, 20:46
        to ile mila ma głebokosci siedziska? o.O
        Maclaren xt ma 20 i też nie powala, ale mojemu synowi wystarcza. Piszesz, ze po 2,5 roku kółka latają. Sądże, ze po 2,5 roku ro w większosci parasolek kółka by latały. wink
        Nie każdy użuywa wózka jako jednego z 3 czy 4, nie kazdy czysci i dba jak należy.Poza tym ja rozważam zakup nowego na miesiące wakacyjne tylko, więc mi nie straszne, ze po dwóch latach kółka mogą latać. wink
        A noę oglądałam w sklepie i wielkością by mi pasował.
        • my_way Re: Maxo Cosi a Bebe Confort 25.05.13, 21:17
          Ostatnio natrafilam na ich stronie na nowy model Lana:
          www.bebeconfort.com/products/pushchairs/buggies/lana.aspx
        • thea19 Re: Maxo Cosi a Bebe Confort 26.05.13, 10:36
          siedzisko w mili jest rozkladane wiec nie ma tragedii, buda jest bardzo wysoko ale oparcie jest przecietnej dlugosci. gizmo baby ma fajny filmik z mila. ja swoja sprzedalam nieuzywana bo zostawilam noe. noa sto razy lepiej mi sie podbija niz bee z ciezkim dziecieciem, do tego jest lzejsza i mala po zlozeniu. turkotanie nie jest dramatyczne - zwyczajne wlasciwie.
      • tereferefretka Re: Maxo Cosi a Bebe Confort 25.05.13, 21:28
        ale jak już wyżej zostało napisane...to bebeconfort to samo co maxi-cosi więc można lubić,albo nie,ale popularności im sie odmówić nie da wink swoja droga, zalali Pl taką ilością reklam chociażby w prasie dziecięcej,że nic dziwnego.

blueaha napisała:
        ale ich nie lubie i juz. S
        > a dla mnie za mao funkcjonalne i za ciezkie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka