Dodaj do ulubionych

chyba nie ma dla nas wózka:((

05.06.13, 21:14
nie mogę znaleźć żadnego wózka, który spełni moje oczekiwania. Już nie mam siły szukać. Prawie zdecydowałam się na b-agile ale przeczytałam kilka opinii że on się blokuje nawet na niedużych nierównościach. Chcę już sprzedać ten co mamy obecnie i coś czuję, że zostaniemy w ogóle bez, bo nie mogę się na nic zdecydować. A przy niechodzącym roczniaku to trochę masakra. Poradzicie coś?
Chcę wózek lekki, najlepiej żeby ważył ok. 8 kg, max 10. Siedzisko wygodne dla dziecka, nie parasolka no i żeby w miarę płynnie jeździł po nierównościach. Trójkołowce odpadają bo ich nie lubię. Jestem niska więc rączka nie może być wysoko, ewentualnie regulowana. Budżet 1000 zł.
Obserwuj wątek
    • koala0405 Re: chyba nie ma dla nas wózka:(( 05.06.13, 21:21
      Ja też odrzucałam trzykołowce...do czasu aż wyjechałam w góry i w połowie drogi byłam umówiona z forumką z wózkomanii na oglądanie mountain buggy swift. Trzy lata dojrzewałam do podjęcia decyzji o zakupie trzykołowca a teraz żałuję że tak późno. Synek jeszcze w nim jeździ ale ledwo się mieści. Obecnie spodziewam się dziecka i cieszę się , że mam tak świetny wózek. Teraz tylko trzykołowce się liczą dla mnie a ten który mam sam "płynie". Nie muszę wkładać dużo wysiłku w prowadzenie wózka /9,5 kg/ z moim 14 kilowym synkiem. A wiadomo, że będąc w końcówce ciąży szybciej się męczę.
      • afroddytta Re: chyba nie ma dla nas wózka:(( 05.06.13, 21:28
        Jak nie 3koła to może Easywalker Qtro, ale używkę niestety trudno znaleźć uncertain
        Maja a skąd jesteś? Ja mam praktycznie same 3kołówki i zapraszam na spacer po Warszawie, na prawdę nie ma sie czego bać, a przy okazji 3 kołka zawsze ważą mniej niż 4 wink
    • gniesia007 Re: chyba nie ma dla nas wózka:(( 05.06.13, 21:33
      A co według ciebie znaczy, ze sie blokuje na nieduzych nierównosciach?
      Moj gt stawal deba dokladnie przed klatka schodowa, jest tam taki około 4 cm schodek a przed nim taka kratka, jak dobrze rozpędu nie wziełam to nijak nie mgłam sie przedostać przez tą niewielka przeszkodesmile a pomimo wszystko z wózka byłam bardzo zadowolona, wiec nie skreslaj od razu wózków, ktore wedlug mnie i nie tylko sa jednymi z lepszych opcji w cenie 1000,- za nojke, chyba ze wlasnie jakas uzywka bj lub mbsmile
      • martuska1982 Re: chyba nie ma dla nas wózka:(( 05.06.13, 21:44
        mnie ostatnio rozbawił tekst koleżanki. Podoba się jej mój speedi, ale jej mąz go skreślił po obejrzeniu zdjęć.Pytanie czmu? "Bo trójkołowce są niestabilne". To pytam czy jakimś kiedys choć przez chwilę jeździł.odpowiedź? "nie"
        big_grin
        W sumie mnie to nie dziwi, bo jakby jeździł to by w życiu tak nie powiedział .wink
        • djulliet Re: chyba nie ma dla nas wózka:(( 05.06.13, 21:50
          Ja dzisiaj mojego Swifta prowadziłam przez 3km w deszczu jedną ręką w drugiej trzymając parasolkę, nawet się nie zmęczyłam specjalnie smile Trójkołowce są świetne, tylko trzeba wybrać sprawdzoną markę.
        • afroddytta Re: chyba nie ma dla nas wózka:(( 05.06.13, 21:52
          No wiesz niektórzy jeżdzili ale np. mutsy czy implastem 3kołowym i potem te opinie się gdzie w necie wleką, znajoma namówiona przez moja mamę na 3kołówkę kupiła ale 3kołowego Bebecara i też nie była zadowolona, 3kołowego Haucka też nikomu nie polecę uncertain Trzeba niestety wiedzieć co wybrać, ale tak jest ze wszystkim, niby większość wózków wygląda podobnie a różnice w użytkowaniu ogromne.
    • ironia-losu11 Re: chyba nie ma dla nas wózka:(( 05.06.13, 21:50
      A Mamas&Papas Sola? Nie do końca wiem, jaki chcesz wózek (jakie ma miec cechy), ale ja Solę bardzo dobrze wspominam jako taką zwykłą spacerówkę.
      • kkitka Re: chyba nie ma dla nas wózka:(( 05.06.13, 22:01
        Tylko Sola kiepska na nierówności. Potwierdzam, opinie o trójkołowcach są niestety krzywdzące wink A ze Swiftem ciężko się rozstać, moja mama go kocha, nawet tata stwierdził, że ekstra się prowadzi wink a siostrze pożyczam na wyjazd w Alpy.. Do trójkołowców trzeba dojrzeć po prostu, też tak miałam na początku, że tylko 4 koła smile
        • maja1406 Re: chyba nie ma dla nas wózka:(( 05.06.13, 22:02
          miałam trójkołowca teutonie spirit i nie był dla nie zbyt stabilny może mb inaczej się prowadzi
          • maja1406 Re: chyba nie ma dla nas wózka:(( 05.06.13, 22:05
            jeśli chodzi o blokowanie kółek to chodzi mi to żeby nie zatrzymywał się nagle gdy chce wjechać na centymetrowej wysokości krawężnik. Przy peg perego ciągle to miałam i nigdy więcej nie chcę takiego wózka
            • mahogany6 Re: chyba nie ma dla nas wózka:(( 05.06.13, 22:11
              no w b agile ja tak mam. dzis nawet specjalnie na to zwracałam uwagę. na małe nowe krawężniki jak się rozpędzę to wjadę,ale kurcze byle korzeń, wystająca płyta chodnikowa albo niziutki metalowy próg w drzwiach do bloku i jak nie jestem idealnie na wprost to się odbijam od przeszkody i tyle. Nie wiem czy to kwestia wielkości kół czy to, że są piankowe? czy że nie ma amortyzacji ?
              • martuska1982 Re: chyba nie ma dla nas wózka:(( 05.06.13, 22:21
                amortyzajca przedniego/przednich kół na pewno sporo daje przy pokonywaniu takich nierówności.
              • maja1406 Re: chyba nie ma dla nas wózka:(( 05.06.13, 22:31
                mahogany6 napisała:

> no w b agile ja tak mam. dzis nawet specjalnie na to zwracałam uwagę. na małe n
                > owe krawężniki jak się rozpędzę to wjadę,ale kurcze byle korzeń, wystająca płyt
                > a chodnikowa albo niziutki metalowy próg w drzwiach do bloku i jak nie jestem i
                > dealnie na wprost to się odbijam od przeszkody i tyle.

No właśnie to samo miałam w pp i dlatego szybko się go pozbyłam i teraz jestem na to uczulona
          • jasiek4 Re: chyba nie ma dla nas wózka:(( 05.06.13, 22:32
            Hi, hi, ta teutonia była ode mnie i ten pierwszy zachwalany MB Swift też wink ale to wózki w ogóle nieporównywalne. MB prowadzi się dużo, dużo lepiej. Żaden wózek nie prowadził mi się lepiej i w ogóle jest super ale do Swifta młody się nie mieści a Urban nie mieści mi się w bagażniku więc stanęło na Britaxie B-motion. Tylko że jak musisz nosić wózek to nie wiem, chyba żeby MB zjeżdżać po schodku ? Urbana mieli kiedyś na Zakrzowskiej można "pomacać".
            • maja1406 Re: chyba nie ma dla nas wózka:(( 05.06.13, 22:44
              jasiek4 napisała:

> Hi, hi, ta teutonia była ode mnie i ten pierwszy zachwalany MB Swift też wink al
              > e to wózki w ogóle nieporównywalne. MB prowadzi się dużo, dużo lepiej. Żaden wó
              > zek nie prowadził mi się lepiej i w ogóle jest super ale do Swifta młody się ni
              > e mieści a Urban nie mieści mi się w bagażniku więc stanęło na Britaxie B-motio
              > n. Tylko że jak musisz nosić wózek to nie wiem, chyba żeby MB zjeżdżać po schod
              > ku ? Urbana mieli kiedyś na Zakrzowskiej można "pomacać".

Samochodu nie mam więc nie zależy mi na jakiejś określonej wielkości po złożeniu. A po schodach każdym wózkiem zjeżdżam schodek po schodku, nie dałabym ciągle wózka nosić. A MB nie mają płytkich siedzisk? bo jak oglądam zdjęcia to trochę wygląda na płytkie siedzisko
              • koala0405 Re: chyba nie ma dla nas wózka:(( 05.06.13, 22:52
                Też się tego bałam, że jest płytkie ale bardzo wygodne. Przynajmniej mój 3-latek nie narzeka i nie zjeżdża z siedziska.
              • afroddytta Re: chyba nie ma dla nas wózka:(( 05.06.13, 22:52
                Ja mam Urbana i mój 2latek go uwielbia, śpi w nim w ciągu dnia codziennie i rozkłada się jak król. Siedzisko jest świetnie wyprofilowane. Mój prawie 4latek też w nim siada czasami, a ostatnio na wyjeżdzie usypiałam go w nim i spał po 2 godz i jakoś za mały wózek nie był wink
                MB to klasa sama w sobie jak dla mnie zdecydowanie nr 1!
                • maja1406 Re: chyba nie ma dla nas wózka:(( 05.06.13, 23:04
                  a swift dużo mniejszy? Chodzi mi o miejsce dla dziecka? Jak przeglądałam ogłoszenia to więcej jest swiftów niż urbanów
                  • koala0405 Re: chyba nie ma dla nas wózka:(( 05.06.13, 23:15
                    Nie mam porównania bo mam tylko swifta ale super się nim jeździ i w sklepach manewruje. Jak dla roczniaka to dla mnie ideał. Jakoś ja widzę więcej ogłoszeń dot. MB Urban.
                    • afroddytta Re: chyba nie ma dla nas wózka:(( 05.06.13, 23:29
                      Ja Swifta widziałam tylko w sklepie, wtedy jeżdziłam Quinny Speedi i własnie w sklepie stały razem Speedi i Swift, dla mnie Swift wyglądał jak miniaturka. Do tej pory miałam dość pulchne dzieci, więc zakupu swifta w ogóle bym nie brała pod uwagę. Poza tym ja z tych lubiących duże wózki, obawiam się, że CM GT też byłby dla mnie za drobny, także wielkość UJ to dla mnie nie problem (no może z wyjątkiem złożonego wózka, tego jednego nie mogę znieść-jak tak fajny wózek może się tak tragicznie składać).
        • ironia-losu11 Re: chyba nie ma dla nas wózka:(( 05.06.13, 22:10
          Eee, tak źle na tych nierównościach nie było smile Fakt, że BJCE leży mi sto razy bardziej, ale Sola była całkiem ok.
    • pinik Re: chyba nie ma dla nas wózka:(( 05.06.13, 22:45
      Ja tez kocham trojkolowce i wcale nie uwazam, zeby byly mniej stabilne, jak tylko wyczujesz akcje podjazdu pod kraweznik.

Ale co do Teutonii spirit to mnie ona zupelnie rozczarowala. Mialam juz wtedy dluzszy czas Urbana i wiele innych trojkolowcow przerobilam. Spiritem bylam na jednym (ale bardzo dlugim spacerze). Dla mnie on byl beznadziejny. Po jednym spacerze sprzedalam. Za miekki byl jak na trojkolowca. Wszystkie kola mial resorowane i bujalo nim na boki wg. mnie. Zle mi sie go pchalo (o wiele gorzej niz inne trojkolowce i inne czterokolowe teutonie). To byl wg. mnie najgorszy model teutonii.

Sole mialam. Ja troche wchodzilam w niej na stelaz, choc mam tylko 165 cm wzrostu. I twarda byla za bardzo z koleji. I cos w mojej w kolkach stukalo (nowa kupilam).

A moze inglesina espresso? Ostatnio mi sie bardzo spodobala w sklepie. Zamowilam juz! Jedzie do mnie smile

W sklepie mi sie podobala amortyzacja w tym wozku.
      • maja1406 Re: pinik 06.06.13, 16:17
        espresso nie mam gdzie zobaczyć na żywo. A jak jej wielkość w porównaniu np. z inglesiną zippy? Chodzi mi o gabaryty wózka rozłożonego i ilość miejsca dla dziecka?
    • sztucznamrowka Re: chyba nie ma dla nas wózka:(( 06.06.13, 17:11
      Wiesz, ja tak miałam dokładnie rok temu. Mój synek miał wtedy rok i 4m-ce i byłam dwa tygodnie bez żadnego wózka bo na żaden nie mogłam się zdecydować....to było koszmarne, nigdzie dalej nie mogłam się wybrać z dzieckiem a i na plac zabaw trzeba go było nosić i przynosić...
      Teraz z perspektywy czasu myślę, że po prostu chciałam mieć wszystko na raz - i odwracane siedzisko i żeby było obszerne i buda duża i waga niska itp. itd.
      Ideału nie ma niestety i z pewnych rzeczy trzeba zrezygnować na rzecz innych.
      Po co chciałam wtedy odwracane siedzisko? Synek i tak jeździł tylko przodem do świata...ech....
      gdybym tyle wiedziała o wózkach co teraz....no ale to przychodzi z czasem i z doświadczeniem...
      • maja1406 Re: chyba nie ma dla nas wózka:(( 06.06.13, 17:17
        ja wiem to, dlatego np. odwracane siedzisko już sobie odpuściłam a i tak nie jest łatwo z wyborem. Chciałabym wózek idealny a takiego nie ma...
      • sztucznamrowka Re: chyba nie ma dla nas wózka:(( 06.06.13, 17:17
        A co do trójkołowców...to kiedyś też się bałam i teraz uważam, że zupełnie niepotrzebnie...trzeba tylko kupić porządnej firmy no i na początku trzeba się nauczyć prowadzić taki wózek wink
        Ja ze swojego GT jestem mega zadowolona i bardzo żaluję, że nie kupiłam go już rok temu...
        • maja1406 Re: chyba nie ma dla nas wózka:(( 06.06.13, 17:24
          oglądałam dwa razy gt w sklepie. Podobała mi się lekkość prowadzenia ale nic poza tym, stylistyka nie dla mnie jednak.
          A jeśli chodzi o trójkołowce, to na pewno są gorsze i lepsze. Ja nie mogę się przekonać do nich przez to, że w okolicy mam dużo wysokich krawężników i często poruszam się komunikacją miejską (fakt, że tramwaje niskopodłogowe, ale trzeba wózek podnieść) a jak się wjeżdża jednym kołem na taką przeszkodę to wózek staje się wtedy niestabilny.
          • martuska1982 Re: chyba nie ma dla nas wózka:(( 06.06.13, 17:29
            ale do autobusu czy tramwaju nie wjeżdża się z biegu, zazwyczaj się czeka przynajmniej kilka chwil.To czas na zablokowanie przedniego koła. wink
            • maja1406 Re: chyba nie ma dla nas wózka:(( 06.06.13, 17:31
              koło blokowałam
              • sztucznamrowka Re: chyba nie ma dla nas wózka:(( 06.06.13, 17:42
                Mnie się do autobusu czy tramwaju wjeżdża czy z jednym przednim kołem czy z dwoma prawie bez różnicy...no może nawet GT lepiej niż innymi, bo tak mi się koła rozjeżdżały a tak jest jedno...wink Ale co komu pasuje...
                A B-motion Ci się nie podoba?
                • sztucznamrowka Re: chyba nie ma dla nas wózka:(( 06.06.13, 17:45
                  Albo tak jak radzi pinik - inglesina esspresso - jak nie masz możliwości zobaczenia to zawsze można zamówić i jak się nie spodoba zwrócić wink
                  • sztucznamrowka Re: chyba nie ma dla nas wózka:(( 06.06.13, 17:51
                    Ja teraz mam na stanie 4 różne wózki - każdy służy do czego innego:
                    Jane Unlimit - przydał się ubiegłej zimy i może jak nie sprzedam będzie dla drugiego dziecka
                    BJCM GT - na dłuższe spacery, całodniowe, do parku, na plażę (ale najpierw muszę tam dojechać autobusem lub tramwajem)
                    PP SI - do centrum miasta, do galerii handlowych
                    M&P Tour - przyszłościowa podwieźdupka dla synka
                    Niestety prawda jest taka, że wózków używam coraz rzadziej....sad Góra dwa-trzy razy w tygodniu zabieram wózek....sad Tak więc większość floty to prawie nówki wink
                    • martuska1982 Re: chyba nie ma dla nas wózka:(( 06.06.13, 17:59
                      u mnie gt jest w sumie na dłuższe wyjścia "wielofunkcyjne", jak na przykład idę połazić po sklepach i na plac zabaw (z bambetlami) i do mamy (tez z bambetlami).W gt kosz się przydaje, a i do spania jest rewelacyjny.
                      maclaren służy mi w sumie na krótsze wyjscia,albo jak idziemy z tatusiem.Wtedy synek więcej idzie niż jedzie.

Niestety też już więcej pcham pusty wózek niż jadę.Pewnie jeszcze w okresie jesienno-zimowym wózek wróci do łask, ale już coraz blizej odwózkowania. sad
                • maja1406 Re: chyba nie ma dla nas wózka:(( 06.06.13, 18:53
                  b-motion biorę pod uwagę, a ten bj gt naprawdę taki super? Ta tapicerka jest dla mnie nie bardzo...
                  • pinik Re: chyba nie ma dla nas wózka:(( 06.06.13, 21:58
                    Ja GT baaaaardzo lubie. Tapicerka moze nie jakos super przyjemna, ale wlozylam przyjemna wkladke i jest calkiem dobrze.

Jutro powinna dojsc do mnie moja fioletowa inglesina espresso. Zdam relacje, czy fajna (choc pierwszego dnia, to zwykle wszystkie wozki sa fajne smile No i w sklepie tez mi sie podobala, jak ja tydzien temu ogladalam (tylko kolor inny byl).
                    • sztucznamrowka Re: chyba nie ma dla nas wózka:(( 07.06.13, 09:19
                      Czekamy na fotki smile
                      • maja1406 jednak b-agile 08.06.13, 14:47
                        Stwierdziłam, że nie będę dokładać do nowego wózka więc wybrałam taki, którego cena nie przekroczy kwoty sprzedanego, a że musiałam kupić nowy to jednak padło na b-agile. Ogólnie jestem zadowolona. Jesteśmy już po pierwszym spacerku, ideałem nie jest ale na razie pojeździmy nim

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka