Dodaj do ulubionych

wózek na camping

11.06.13, 12:15
Chciałabym kupić dodatkowy wózek na wyjazdy i tu pojawia się dylemat,
bo z jednej strony chciałabym, żeby był w miarę lekki i zajmował mało miejsca (parasolka?),
a z drugiej strony jeździmy z przyczepą campingową, a warunki na campingu różne: trawa, piasek, pagórki, więc chciałabym, żeby dawał radę w takim terenie.
Myślałam Quinny Speedi lub Britax Vigour, a może Maclaren XT( czy da radę po trawie?).
Co myślicie o tych wózkach do takiego celu, a może macie jakieś inne propozycje?
Dodam, że moje dziecko ma teraz rok i chciałabym, żeby wózek wystarczył też na przyszły, a może i następny rok.
Obserwuj wątek
    • ironia-losu11 Re: wózek na camping 11.06.13, 21:56
      Na warunki campingowe to żadna parasolka nie będzie fajna sad
      • sylki Re: wózek na camping 12.06.13, 10:59
        e tam, u mnie dają radę, kwestia campingu, ale jak jedziecie i nie wiecie jak tam jest z terenem, to nie ryzykowałabym parasolki wink
        zdecydowanie jakiś quinny albo inna 3 kołówka
        • ironia-losu11 Re: wózek na camping 12.06.13, 20:53
          He he, Sylki, bo Ty masz te dyliżanse po tuningu tongue_out
          • sylki Re: wózek na camping 12.06.13, 21:08
            haha, nie już nie mam, wcale nie mam, ani jednego (te dla lalek się nie liczą tongue_out), ale u mnie na campingu jeżdżą różne, od 4 kołowców z pompowanymi kołami po parasolki big_grin i dają radę jak najbardziej, no ale tam teren na to pozwala wink
            • polinka7 Re: wózek na camping 13.06.13, 09:30
              Ale czy taki XT pojedzie po piasku? Bo ze względu na gabaryty byłby fajniejszy i chyba na dłużej by wystarczył. A speedi do jakiego wieku dziecko w nim się zmieści?
              Jeździmy w różne miejsca i nie zawsze wiemy czego się spodziewać, wiec trzeba się przygotować na wszystko.
              • sylki Re: wózek na camping 13.06.13, 09:32
                niestety ale xt nie pojedzie po piasku, speediego nie miałam, więc nie wiem jak z wielkością siedziska, ale chyba całkiem spore dzieci się mieszczą, a i w przyczepie się zmieści w trakcie transportu, przynajmniej w mojej by się zmieścił wink
                • martuska1982 Re: wózek na camping 13.06.13, 09:42
                  xt bałabym się na piach brać, bo w te ośki w kołach piach nawłazi i cieżko będzie wyczyścić.
                  Speedi ma szerokie siedzisko, ale dość krótkie oparcie. 47cm.
                  Moja siostra woziła dużą córkę do końca tej zimy, czyli jak mała miała nieco ponad dwa lata.Niestety Michalina jeszcze śpi na spacerach, a w speedi jej głowa bardzo wystawała.Z tym, ze Misia wzrostem i wagą bliżej przecietnej trzylatki jest niż dwulatki. wink
                  • polinka7 Re: wózek na camping 13.06.13, 10:43
                    a może coś jeszcze innego znacie w miarę małego, ale żeby dało radę w trudniejszych warunkach?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka