Witajcie,
Wiem, że był taki wątek, ale chciałabym dopytać o pewne szczegóły, które mogą podać wyłącznie użytkowniczki, gdyż nawet po szybkim obejrzeniu w sklepie nie na wszystko zwraca się uwagę.
Mam kilka pytań doświadczone użytkowniczki o:
- różnice w siedzisku. Buggster ma szersze, ale interesuje mnie twardość/miękkość/usztywnienie. Jak różnią się pod tym względem siedziska w obydwu wózkach,
- buda. Czy dobrze zasłania przed słońcem/wiatrem. Czy ma schowki i okienko podglądu dziecka, a jeśli je ma czy widać dobrze przez nie dziecko (BJCM ma świetne),
- składanie. Jedną ręką, czy dwiema. Łatwo/trochę trudniej. Czy jest uchwyt do przenoszenia i czy wydaje się lekki po podniesieniu. Czasem wózek nie waży za dużo, a wcale nie jest poręczny do przenoszenia, zwłaszcza gdy trzeba jeszcze podnieść dziecko,
- materiał. Nie cierpię ortalionu i tutaj dla mnie odpada BJCM już na starcie. Czy materiał jest przyjemny w dotyku, a jednocześnie trwały i łatwy do czyszczenia. Wydaje mi się, że w SI jedynie denim wydaje się w dotyku bardziej naturalny, ale może to złudzenie. Nie wiem jak jest w Buggsterze,
- rozkładanie oparcia. Czy łatwo się rozkłada. Ostatnio próbując rozłożyć w sklepie Maclarena z dzieckiem przycięłam sobie palce

. Ile jest stopni rozkładania i w którym wózku dziecko przyjmuje pozycję bardziej rozłożoną i wygodną do spania
- amortyzacja. Wiem, że od wózków tego typu nie można zbyt wiele wymagać, ale jakąś amortyzację pewnie te wózki mają. Czy w Bugsterze koła pompowane rzeczywiście różnią się pod względem amortyzacji, pomimo ich wielkości od innych kółek w parasolkach? I czy amortyzacja występuje na wszystkich kołach. Tu pytanie o te dwa wózki, który będzie "miększy" dla dziecka
- podbijanie. Wiele wózków pod tym względem nie spełnia moich oczekiwań. Nie lubię się męczyć podbijając wózek. Jak te wózki się podbijają z dzieckiem?
- kosz na zakupy - czy jest łatwy dostęp do kosza. Czy kosz jest pakowny,
- ściąganie tapicerki do prania. Czy można ściągnąc wszystkie elementy, łatwo, szybko sprawnie?
- gdybyście miały te dwa wózki w samochodzie, który wolałybyście na szybko rozłożyć, gdyby trzeba było wyskoczyć z dzieckiem na zakupy?
- który z nich zabrałybyście ze sobą na wyjazd wakacyjny?
- czy te wózki, a jeśli tak to który bardziej nadają się dla 7/8 miesięcznego dziecka?
Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi