Dodaj do ulubionych

Micralite Fastfold czy bee+ all black???

24.06.13, 19:58
Ech no coś lekkiego muszę kupić - zostałam tylko z MBUJ (szczerze ten wózek nam w 100% wystarcza, ale mam argument dla M że jest za dużytongue_out wink )
No i nie wiem czekać na jakąś używkę Micry czy kupić nówkę??? czy olać Micrę i kupić bee+ tym razem all blacka (tu oczywiście w grę wchodzi tylko używka), troszkę się obawiam że bee+ znowu mnie troszkę rozczaruje i i tak będę spoglądała na Micarlite tongue_out

Micry nie widziałam "na żywo" fajnie się prowadzi?lekko podbija? dziecku wygodnie na tym siedzisku czy leży takie zgarbione nawet w pozycji siedzącej? Moja córka lada chwila skończy 2 latka i jest przeciętnych rozmiarów- mierzy jakieś 86cm i waży 12kg
Obserwuj wątek
    • flower_v Re: Micralite Fastfold czy bee+ all black??? 24.06.13, 20:06
      ja tez je brałam pod uwagę, ale dla młodszego dziecka nie bardzo. Jeszcze wink wiec kupiłam Nune.
      no ale w Twoim przypadku Nuna juz za mała będzie.
      kup Micralita, bo tak jak piszesz bedziesz za nim sie rozgladać.
      ostatnio były 2 uzywki na All, jeden żólty i jeden niebieski Micralite (ten niebieski to od forumki był zdaje sie), niesprzedały sie na All.
      • koala0405 Re: Micralite Fastfold czy bee+ all black??? 24.06.13, 20:16
        jest jeszcze jeden na allegro używany ale cały czerwony hmmmm nie wszystkim się podoba cały czerwony
    • mama1dawidka Re: Micralite Fastfold czy bee+ all black??? 24.06.13, 20:27

ja mialam Micralite co Prawda chwile do testowania
      i ze tak powiem dupy nie urywal ten wozek
      wygodny dla mnie prowadzacego to on nie byl
      chyba jednak bym bee plusa wolala
    • gosia_mrufka Re: Micralite Fastfold czy bee+ all black??? 24.06.13, 20:44
      Mam co prawda Toro, ale konstrukcja jest podobna i uważam, że jest to najlepiej podbijający się wózek jaki miałam. Bee+ w tej kategorii jest daleko za nim. Nie wiem jak będzie za jakiś czas, bo mój pasażer na razie waży 10 kg. W Micralite dziwne są te rączki, bo żeby nie kopać w stelaż, to trzeba je "wywinąć" na zewnątrz i wtedy trzyma się wózek jak taczkę. Pewnie lepiej jest z rogami, ale ja ich nie posiadam.
      • masumi07 Re: Micralite Fastfold czy bee+ all black??? 24.06.13, 21:03
        Ja Micrę uwielbiam, prowadzi się i podbija super lekko. Dziecku ( 12, 5 kg, 83cm, 16miesięcy) jest raczej wygodnie, siedzi tak troszkę odchylony do tyłu jak w hamaku. Jedynie budka jest taka sobie, my jeździmy teraz z dodatkowym daszkiem i jest ok. Co do kopania w stelaż to mi się nie zdarzyło kopać, rogi mam skierowane do siebie ( mam 163cm). Wózek jest bardzo lekki i taki poręczny, po złożeniu sam stoi, więc też na plus.
        Bee plus nie jeździłam, więc nie mogę porównać, ale jeździłam zwykłym bee i dla mnie to była porażka, sprzedałam po 3 spacerach. Podbijał się fatalnie, kopałam w stelaż i miał strasznie ciasne siedzisko. Jedynie to budę miał fajną.
        Ja mam właśnie micrę jako uzupełnienie MBUJ- ten na dłuższe spacery, micra na szybki wypad na plac zabaw i zappa do samochodu.
        A i jeszcze w micralite super jest te siatkowe siedzisko szczególnie na te upały, wyjęłam wkładkę i jeździmy na samej siateczce.
    • chubabubba Re: Micralite Fastfold czy bee+ all black??? 24.06.13, 22:37
      Ja tez sie czailam na micralina ale wczoraj na targach odpadl calkowicie.Lex jest drobny-waga 10kg, 86 cm i byl to jedyny wozek w ktorym nie chcial siedziec, zrobic zdjecia itp. Prowadzenia bez rogow masakra. Wlasnie zdjecie tego Ci wczoraj wyslalamsmile
    • nati_28 Re: Micralite Fastfold czy bee+ all black??? 24.06.13, 23:09
      To zależy do czego potrzebny jest wózek. Jak masz MBUJ, o którym ostatnio marzę, to potrzebujesz jako dodatkowy leciutki, szybko składający się wózek.
      Bee + wszystkich zachwyca. Ma swoje plusy, ale podbijanie bardzo kiepskie. Nie wiem czy ma amortyzację (nie sądzę). Ma malutkie kółka, choć prowadzi się (prowadziłam tylko w sklepie) cudownie. Rozkłada się chyba całkowicie (nie wiem czy Ci to potrzebne skoro masz dla dziecka wygodny UJ). No i ma możliwość przełożenia siedziska.
      Micralite miałam przez weekend. Cudownie się prowadzi, wspaniale podbija. Duże pompowane koła dają radę w każdym terenie. Składa wygodnie, szybko, jest leciutki. Moja córcia dobrze się w nim czuła, ale jest jeszcze malutka i waży niewiele. Jednak nie nadaje się zupełnie jako jedyny wózek na wakacjach, zwłaszcza dla malucha (ale Ty masz już starsze dziecko). Nie rozkłada się na płasko. Można jedynie lekko opuścić siedzenie (całe kładzie się niżej i to jest ta pozycja do spania). Budkę ma tylko do ozdby, zupełnie nie chroni przed słońcem. Trzeba koniecznie dokupić dodatkowy daszek przeciwsłoneczny. Nie da się przełożyć siedziska, co możliwe jest w Bee. Cenę ma natomiast ponad dwukrotnie tańszą.
      Trudno tu cokolwiek doradzić. Najlepiej jednak przetestować chociaż w sklepie.
      • nati_28 Re: Micralite Fastfold czy bee+ all black??? 24.06.13, 23:11
        A czy możesz przy okazji napisać jakie ma wymiary po złożeniu MBUJ? Ciekawa jestem czy w razie czego wejdzie mi do bagażnika. Oglądałam w sklepie i spory był po złożeniu, ale nie zmierzyłam go niestety.
      • martuska1982 Re: Micralite Fastfold czy bee+ all black??? 24.06.13, 23:35
        Bee plus ma amortyzację i to nawet nawet, zwłaszcza z cieższym dzieckiem. Jak się dorzuci jakieś zakupy pod wózek to zupełnie miodzio.
    • saras-wati Re: Micralite Fastfold czy bee+ all black??? 25.06.13, 06:55
      Jeśli wszystko się uda, to w przyszłym tygodniu będę miała oba w domu, to porównam Ci smile

Lubię proste wózki, stąd moja miłość do bee, parasolek z kopniętym stelażem i MBsmile Trochę się micry obawiam, bo tutaj mnogość tych rurek poraża...

Młoda w bee ma jeszcze sporo miejsca i spokojnie posłuży nam do końca wózkowania(jakże bliskiegosad) Ostatnio nawet w stajni dał sobie radę, hyhysmile

Tylko Twoja miłość do bee jest tak trudna, jak moja do baby joggerówwink Jeśli ja pobiłam rekord w posiadaniu największej ilości bj mini, to jeśli chodzi o bee jesteś przodowniczkąwink Zawsze mi w nim coś nie pasowało(w bj), a potem zawsze żałowałam, że go nie mam i tak w kółkowink
      • martuska1982 Re: Micralite Fastfold czy bee+ all black??? 25.06.13, 08:29
        bo w tym bee jest coś takiego. tongue_out

Ja go miałam tylko do testów i w sumie ostatnie dwa dni testowania stał juz umyty i spakowany. uncertain
        Cieszyłąm się jak pojechał, a teraz tęsknię.
        To idealny wózek na wakacje dla nieco starszego dziecka moim zdaniem. Wtedy było kurtkowo, śpiworkowo, ponuro, jesiennie i może dlatego bee mnie nie powalił. tongue_out
        • pomilak1 Re: Micralite Fastfold czy bee+ all black??? 25.06.13, 18:07
          No właśnie miałam bee+ dwa razy i za każdym razem ekscytacja tym wózkiem trwała krótkouncertain Najbardziej mnie zachwyca design no i siedzisko, które jest rewelacyjnesmile Natomiast kocham wózki które płyną i rewelacyjnie się podbijają (tu MBUJ i Nipper są dla mnie ideałami) a tu bee+ jest średniuncertain Jest jeszcze jeden mankament - all black ma roczną gwarancję, (pytałam tej Pani, która sprzedaje all blacka na all jak ma wpisane w karcie gwarancyjnej) a to znacznie mnie wstrzymuje przed zakupem sad chyba 3 srebrnego już nie pragnę mieć tongue_out smile

Czekam zatem aż Saras zrobi test big_grinbig_grinbig_grin

• monika_kas do Pomilak1 25.06.13, 15:07
      napisałam do Ciebie na gazetowego smile
      • pomilak1 Re: do Pomilak1 25.06.13, 18:02
        Odpisałamsmile Dzięki!!! smile
    • monika_kas o MICRALITE Superlite powiedzcie mi dziewczyny.... 30.06.13, 15:00
      PRAGNĘ mieć Micralite... Już jedną "nogą" jestem w jego posiadaniu, ale....

Mam dwa pytania do użytkowniczek.

1. Czy kopałyście w tylne koła/stelaż...? (to mnie martwi)
      2. Jaki on jest rzeczywiście po złożeniu? (wydaje się duży.....)

Gdyby któraś z was mogła mi zrobić zdjęcia porównawcze Micralite złożonego z np. Techno XT, czy BJCM GT czy innym popularnym wózkiem, żebym miała obraz złożonego Micralite to byłabym wniebowzięta! smile
      • masumi07 Re: o MICRALITE Superlite powiedzcie mi dziewczyn 30.06.13, 15:54
        Mi w stelaż nie zdarzyło się kopać.
        Co do wielkości po złożeniu to nie jest super mały. Jest długi i ma duże tylne koła, więc sporo zajmuje. Wymiary pi złożeniu 102x30x40cm (bez zdejmowania kół).
        Jeśłi chodzi o zdjęcia to ani XT ani GT nie posiadam, mogę porównać go jedynie do zappa lub MBUJ jeśli chcesz
        • martuska1982 Re: o MICRALITE Superlite powiedzcie mi dziewczyn 30.06.13, 16:17
          koleżanka Masumi ma zappa, a ja mam fotki porównawcze złożonego zappa i maclatena xt, więc tym łańcuszkiem jakiś pogląd mógłby być. wink
          • lamciad Re: o MICRALITE Superlite powiedzcie mi dziewczyn 30.06.13, 16:44
            Ja nie kopię,za to musiałam sie przyzwyczaić do szerszego rozstawu przednich kół.Wielkosciowo to wygląda tak,bez kółek to taki sam jak maclaren quest,teraz dołóż do tego kółka i obraz gotowysmile
        • monika_kas Re: o MICRALITE Superlite powiedzcie mi dziewczyn 30.06.13, 17:35
          może być do MBUJ smile bo takiego też posiadam... znalazłam na internecie zdjęcia porównawcze z volo smile rozmiar właściwie jakoś przeboleję, ale nadal obawiam się o kopanie w stelaż... w stelaż Inglesiny Trip kopałam co chwilę i dlatego bardzo szybko ją sprzedałam. sad
          • pomilak1 Widziałam i w poniedziałek zamawiam :D 30.06.13, 19:12
            W piątek oglądałam Micrę i przymierzałam córeczkęsmile w stelaż nie kopałam, ale w tripie też mi się to baaaardzo rzadko zdarzało smile
            Moje obawy to trochę rozchwiany stelaż (wolę sztywniejsze wózki) i te rączki 0 na pewno trzeba się będzie przyzwyczaić smile Trochę mnie raził nadmiar tych rurek, ale urok swój masmile No i budka, a raczej daszek taki średni tongue_out
            Na plus ta wkładka!super sprawa, siedzisko też b.fajne przynajmniej moja córka usiadła jak królowa, a jak pan jej rozłożył do spania to już w ogóle leżała super (zrobiła mega awanturę, że musiała wyjść big_grin)
            Prowadzi się fajnie, ale w porównaniu do MBUJ rewelacji nie ma tongue_out Podbijanie też spoko smile

Mojemu M się spodobał, więc jak po kilku spacerach niektóre mankamenty mnie będą za bardzo denerwować to zwalę na niegotongue_out big_grin

Aha po złożeniu nie jest jakoś bardzo duży, powiedziałabym, taka grubsza parasolka big_grin

I jeszcze jedno mi się nasuwa - lekki to on jest ale nijak go chwycić - coś jak yezz uncertain
            • saras-wati Re: Widziałam i w poniedziałek zamawiam :D 02.07.13, 09:50
              Wiesz, bo i micra, jak i yezz mają materiałowe siedziska - są jak hamaki, stąd problem ze złapaniem wózkasad

Mówisz luzy w stelażu? Przyznam, że minimalne są, ale zdecydowanie mniejsze niż np. maclarenie xt, nie mówiąc już o pp pliko miniwink

I masz już? Jestem ciekawa Twoich wrażeń po pierwszym spacerzesmile
              • monika_kas Re: Widziałam i w poniedziałek zamawiam :D 02.07.13, 10:45
                też jestem ciekawa pierwszego spaceru smile ja zamawiam w tym tygodniu swoją Micre smile
                • pomilak1 Mam :D 02.07.13, 11:26
                  Już przywiozłam swoją furkę do domusmile
                  Wzięłam w końcu cały niebieskismile
                  Bardzo mi się podobasmile
                  Stelaż aż tak mocno się nie chwieje, więc ewidentnie ten oglądany przeze mnie wcześniej model miał koła za mało napompowane smile

Młoda super w nim siedzi, a jeszcze bardziej jej się podoba pozycja leżąca big_grin
                  Mój trochę trzeszczy ale zaraz go wypsikam i będzie git big_grin
                  • monika_kas Re: Mam :D 02.07.13, 11:27
                    ZDJĘCIA smile Proszę... big_grin
                    • martuska1982 Re: Mam :D 02.07.13, 11:45
                      monika_kas napisała:

> ZDJĘCIA smile Proszę... big_grin

A ja juz absolutnie zadnych waszych zdjęć nie będę oglądać ani opinii czytac. tongue_out
                      To przez was mój maz prawie zawału dostaje jak na allegro i forum wchodzę. tongue_out
                      • monika_kas Re: Mam :D 02.07.13, 11:49
                        martuska1982 napisała:

> A ja juz absolutnie zadnych waszych zdjęć nie będę oglądać ani opinii czytac. :
                        > P
                        > To przez was mój maz prawie zawału dostaje jak na allegro i forum wchodzę. tongue_out

mój też dostaje zawału.. nawet wczoraj do synka powiedział: "widzisz synu, mama znowu na forum... kolejnego wózka Ci szuka smile"
                        • saras-wati Re: Mam :D 02.07.13, 12:38
                          hehe, a ja nie wiem...z jednej strony super, a z drugiej taki już za duży mi się wydaje(przypominam, że mam 3,5 latkę i wózek to już w użyciu jest raz na dwa tygodnie)...

nie wiem, chyba jednak rozstanę się z nim...zostanę z bee, jakoś bardziej mi przypadł do gustusmile

jestem ciekawa Twoich wrażeń ze spaceru - mi jechało się przedniosmile
                          • monika_kas Re: Mam :D 02.07.13, 16:35
                            Saras chciałabyś sprzedać swojego MICRA? big_grin
                            • pomilak1 Re: Mam :D 02.07.13, 20:13
                              Już po spacerku smile
                              Zdjęcia jutro, bo jakoś dziś nie mam już siły się w to bawić suspicious

Prowadzi się bardzo fajnie, mimo, że te rączki są serio b. dziwne uncertain
                              Podbija się super z moją 12kg córkąsmile
                              No i młoda w nim na prawdę super siedzismile

U nas na trochę zostanie, ale jednak bee+ all black nadal mnie korci suspicious
                              • monika_kas Re: Mam :D 02.07.13, 20:20
                                fajnie, że Ci przypasował.. smile ja bym już też swojego miała... tylko, że miałam sprzedać GT, ale mój M twierdzi, że GT to najlepszy wózek jaki mamy/mieliśmy... i inny napewno mu go nie zastąpi. no i teraz kombinuje co by tu zrobić żeby zostawić GT i kupić Micralite.... uncertain
                                • pomilak1 Re: Mam :D 02.07.13, 20:44
                                  Na pewno nie sprzedałabym GT na rzecz Micralite smile
                                  • monika_kas Re: Mam :D 02.07.13, 21:20
                                    ahh no więc właśnie mam dylemat smile

bo mam MBUJ i GT i teraz chcę czegoś z innej bajki... tak sobie mówię, że kupię Micralite, zobaczę co i jak i wtedy zdecyduję czy sprzedać GT czy nie...
                                    • saras-wati Re: Mam :D 02.07.13, 22:11
                                      jak z innej bajki, to bee+ sobie kuptongue_out Nie wiem czy można porównać te wózki, ale skoro w temacie wątku pomilak wybierała pomiędzy nimi dwoma, to chyba jak najbardziej taksmile

Dla mnie wygrywa bee+smile Ma fajniejszą budkę, kosz, siedzisko i designsmile W ogóle jest fajniejszywink
                                      • pomilak1 Re: Mam :D 03.07.13, 10:51
                                        To ja mam teraz taki zestaw - MBUJ + miraclitesmile Taki zestaw wg mnie jest ok smile Myślałam, że masz tylko GT wink
                                        Ale bee+ to też fajny pomysł smile
                                        Myślę, że ja po wakacjach i tak kupię tego bee+ tongue_out big_grin jakoś ten design mnie strasznie urzeka big_grin
                                        • lamciad Re: Mam :D 03.07.13, 12:35
                                          Ja nie lubię parasolek,ale Micralite jednak inaczej zrobiony,mi pasuje.Cieszę się,ze go zabraliśmy na wakacje.Po powrocie pewnie sprzedam,bo:
                                          1.chcę kupić bee+
                                          2.nie potrzebny mi wózek tego typu do codziennego użytku
                                          3.jak będę potrzebowała na kolejny wyjazd to znowu nabędę heheeee
          • masumi07 Re: o MICRALITE Superlite powiedzcie mi dziewczyn 30.06.13, 20:55
            porównanie złożonych zappa, micry i MBUJ

https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/51/02/05/01799d6bb0.jpg

https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/52/02/05/011d838716.jpg
            • monika_kas Re: o MICRALITE Superlite powiedzcie mi dziewczyn 30.06.13, 21:02
              wielkie dzięki za zdjęcia! smile
    • saras-wati Re: Micralite Fastfold czy bee+ all black??? 04.07.13, 19:35
      Ja chyba przekonam się do micrysmile Zaczynam lubić ten hamak na kółkachsmile

Patrzę teraz na bee i micrę - gdybym musiała wybrać jeden, to zdecydowanie bee. Jednak micra ma swoje plusy i uroksmile
      • martuska1982 Re: Micralite Fastfold czy bee+ all black??? 04.07.13, 19:45
        jeśli chodzi o micralite to ja wam powiem, ze moje do tej pory zacofane wózkowo miasto zaczyna mi imponować. wink
        w sensie płockie mamy wykazują coraz większą fantazję i lepszy gust.Widziałąm juz u nas i toro i fastfolda. tongue_out Oczywiście szyja mi się wykręcała jak nie wiem. tongue_out
        • pomilak1 Re: Micralite Fastfold czy bee+ all black??? 04.07.13, 20:49
          Moje znajome są Micrą zachwycone (nie wiem czy na serio, czy tylko przez grzeczność wink tongue_out ) Ale najbardziej podoba im się to co mi czyli siedzisko big_grin nie mogą się nadziwić skąd ja takie "hity" wynajduję tongue_out big_grin
          U nas zostaje na bank do końca wakacji, a potem zaczynam ciułać na all blacka tongue_out big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka