Dodaj do ulubionych

Macie pomysł?

03.07.13, 22:32
W mojej Emmie kosz nie ma usztywnień, przez co wygląda okropnie. Podejrzewam, że poprzednia użytkowniczka wyjęła je po to, aby się dostać do kosza ( w wersji spacerowej w Nitro jest on prawie niedostępny). Póki co jeżdżę gondolą, usztywniłam sobie tekturą, ale po zakupach tektura się wygina i załamuje. Co tam innego włożyć? Sklejka i drewenopodobne płyty trochę ważą.Najlepszy byłby taki gruby plastik, ale zupełnie nie wiem, gdzie tego szukać. próbowałam wpisywać w allegro różne hasła, ale jakos nic mi nie wyszukuje. Macie takie rózne fajne pomysły - pomóżcie! Chodzi o usztywnienie spodu kosza oraz jednego z boków (w drugim jest usztywnienie zaszyte, więc nie było wyjęte). Z góry dzięki za pomysły.
Obserwuj wątek
    • funnybaby Re: Macie pomysł? 03.07.13, 22:36
      może pleksi?
      • martuska1982 Re: Macie pomysł? 03.07.13, 22:46
        tez mi do głowy pleksa przyszła.Na pewno w obi kiedyś widziałam (nie wiem tylko czy sprzedadzą tak mały kawałek,ale zawsze mozesz wziać metr i jak się zniszczy docinać). Pleksa jest lekka, a przy tym sztywna i powinna na tyle wytrzymać, by tych kilka kilogramów zakupów udźwignąć.
        • kar-ula Re: Macie pomysł? 03.07.13, 22:48
          Taaaak! Pleksi! Kochane jesteście smile Próbowałam z "plastik", ale wyskakiwały różności niekoniecznie odpowiednie (takze z kategorii "erotyka" tongue_outtongue_out). Już szukam.
          • kar-ula Re: Macie pomysł? 03.07.13, 22:52
            Na all pełno tego, różne rozmiary, przycinają jak sie chce. Tylko grubość wybrać, bo są rózne od 1 mm do 10mm. Żeby nie było za cięzko potem smile
        • funnybaby Re: Macie pomysł? 03.07.13, 22:48
          na allegro za kilka zł na wymiar zrobią wink
          • elusia_pysia Re: Macie pomysł? 04.07.13, 01:23
            Plexi ma kilka rodzajów, wylewane i wytłaczane. Trzeba szukać tej trwalszej, obecnie nie pamiętam która to jest. W każdym razie plexi lubi pękać i kruszyć się sad Proponowałabym raczej hips 1 mm lub 0,75 mm (nie cieńszy). Z mojego doświadczenia drukarskiego wynika, że hips jest bardziej elastyczny, można go samemu dociąć i raczej się nie pokruszy. A plexi pęknie przy mocniejszym stuknięciu.
            • elusia_pysia Re: Macie pomysł? 04.07.13, 01:28
              Bardziej od plexi wolałabym cienkie pcv np białe 1 lub 2 mm. Pcv jest jeszcze tańsze, a też nie będzie tak pękać jak plexa. Pcv jest bardziej sztywne od hipsu, ale można też wyszukać jego miękką odmianę, bo ma też swoje twardości.Pcv spienione jest bardziej miękkie od twardego, a jeszcze bardziej miękkie jest light. Wydaje mi się, że plexi jest na ostatnim miejscu z tych trzech jeżeli chodzi o trwałość. Wybierałabym albo pcv albo hips.
              • magda79pn Re: Macie pomysł? 04.07.13, 09:04
                Ja gdy potrzebuje usztywnic jakis kosz na zakupy to kupuje teczke w sklepie papierniczym, taka o podwojnych sciankach, a miedzy nimi powietrze, ma ona ksztalt walizki, docinam sobie odpowiedni rozmiar i gotowe
                Cena zalezy od wielkosci, ja kupuje troche wieksza od a4 i place 8-12zl
                • darusia2012 Re: Macie pomysł? 04.07.13, 10:05
                  Wg mnie to pleksi lepsze, bo można cały koszyk włożyć do wody i umyć. Chyba, że się tej tektury nie wszywa.
                  • magda79pn Re: Macie pomysł? 04.07.13, 10:25
                    ja nie mówię o teczce tekturowej, tylko plastikowej smile

w domu taką mam, jak nie znajdę fotki w necie, to w weekend zrobię fotkę i pokażę wam o co mi chodzi smile
                    • darusia2012 Re: Macie pomysł? 04.07.13, 10:49
                      No to ok smile zakodowałam sobie tekturowe teczki a sama używam plastikowe smile
                      Dobry pomysł, nie trzeba latać za pleksi po mieście
                      • kar-ula Re: Macie pomysł? 04.07.13, 16:10
                        Jejku, dziewczyny, dzięki!!! Czasem jak się człowiek zafiksuje na czymś, to mu wyobraźni brak. Teczka to wiem jaka, ale musiałabym dużą jakąś kupć, bo tam 30x31 i 34x11 potrzeba. Elusia - dzięki za tak szczegółowy opis tych tworzyw smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka