Dodaj do ulubionych

uszkodzona pianka na rączce

11.07.13, 14:50
czy macie jakieś patenty jak naprawić piankę, chodzi konkretnie o nippera. niestety ktoś uszkodził nam piankę-część jest pocieta, część wyrwana i właśnie zastanawiam się czy dałoby się tę dziurę uzupełnić. ewentualnie myślicie że producent sprzedaje toto luzem? akurat M będzie za miesiac w UK to może tam by przysłali...
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: uszkodzona pianka na rączce 11.07.13, 15:02
      Na forum najpopularniejszy paten to chyba zakup skórzanej osłonki na allegro takiej jak na kierownice samochodu, koszt niewielki, zamawiasz konkretny kolor i rozmiar. Poszukaj w archiwum dziewczyny wklejały swoje fotki.

A przy okazji się zapytam czy któraś kupowała inny kolor niż czarny, a konkretnie jasny beż np. ?Strasznie mnie stresują te pianki w bbo (rączka i pałąk) po tym jak mój 1,5 roczniak po 5min. w testowanym Donkeyu się wgryzł w pałąk uncertain mam wrażenie, że coś się z nimi stanie i już nie będą jak nowe, a są idealne teraz.
      Mogłabym uszyć takie neoprenowe nakładki, ale raczej na pałąk, na rączki to mnie ten suwak denerwuje i ogólnie może lepiej byłoby coś nie czarnego, co myślicie?
      Oczywiście chodzi mi o tę wersję kolorystyczną
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/dg/be/ev00/WyFgnf8HTt5AaOmGbA.jpg
      • mancipi Re: uszkodzona pianka na rączce 11.07.13, 15:55
        mi ta pianka leży, skórę mam w mylo i imo nie jest tak wygodna jak pianka, tzn ok, ale pianka lepsza. oczywiście to subiektywne odczucie. zastanawiam się czym możnaby to było uzupełnić
        • afroddytta Re: uszkodzona pianka na rączce 11.07.13, 16:35
          To chyba zależy od konstrukcji wózka, bo jak nie możesz zdemontować tej rączki to pianki nowej nie naciągniesz, chyba, że coś samemu będziesz kombinować z klejeniem.
      • the_isabelle Re: uszkodzona pianka na rączce 11.07.13, 18:45
        Ja ostatnio zamówiłam ciemny brąz, leży teraz i pachnie - czekając na obszycie smile kolor też fajny, nici trochę jaśniejsze, w kolorze tapicerki bbo.
        Zastanawiałam się nad kolorem numer 3 na aukcji Pana od pokrowców skórzanych. Moim zdaniem ten właśnie kolor wyglądałby przepięknie do Twojej wersji kolorystycznej. Taki cieplutki karmelek...smile wydaje mi się że kolor może być zupełnie taki jak w bbo w wersji sahara.

Co do wygody użytkowania, ja zdecydowanie chwaliłam sobie skórzaną rączkę. Ta pianka mnie denerwuje, klei się do rąk, gorąco mi w dłonie, jest jakaś taka miękka, że mam wrażenie że zaraz się porwie, że o miliardach domniemanych drobnoustrojów, których nie mogę usunąć, nie wspomnę big_grin

skóra góra!
        • gie-oska82 Affroddyta 11.07.13, 19:57
          czyzby to Twoj wozek dla coreczki na zdjeciu,ktore wstawilas?? smile sliczny jest smile
          • afroddytta Re: Affroddyta 11.07.13, 20:34
            Tak to mój wózek, czyżbyś przegapiła cały wątek, w którym się nim chwalę suspicious

(to tak jakbyś chciała zerknąć na większe fotki forum.gazeta.pl/forum/w,101614,145500373,145500373,Moj_Daughter_Kit_gotowy_.html smile)

Co do koloru to myślałam ostatecznie o tym najciemniejszym z jasnych czyli u nich beżowy (taki jak w saharze to raczej w grę nie wchodzi, bo z brązem już mi się kojarzy, a ja brązów nie lubię). Chyba się zdecyduje na zakup, a na pałąk sobie już czarną osłonkę neoprenową uszyję, strasznie mnie ta pianka stresuje uncertain ( w ogóle cała rama z tą pianką, uważam, że można to jakoś sensowniej rozwiązać)
            A ile kosztowała Was ta skóra, bo rozumiem że trzeba zamówić dwa oddzielne kawałki i chyba jest więcej niż jeden sprzedawca (choć miasto to samo), u kogo zamawiałyście i było ok?
            • gie-oska82 Re: Affroddyta 11.07.13, 20:41
              tak przegapilam,nie bylo mnie poltory tygodniasmile dzieki za linka chetne poogladam to cudo smile
              • afroddytta Re: Affroddyta 11.07.13, 20:42
                to wybaczam big_grin
            • the_isabelle Re: Affroddyta 11.07.13, 20:51
              Aby obszyć rączkę i pałąk w Camie, musiałam zalicytować 2 sztuki. W kopercie dostałam 3 kawałki skóry (jak się domyślacie big_grin ) Zamawiałam u gościa którego nazwisko brzmi jak pewnej celebrytki, sygnującej trendy kocyki wink firma podajże Max-auto.
              Pan jest oszczędny w słowach, ale pomocny i bardzo cierpliwy (posiadam wadę niezdecydowania wink ).
              Zamawiałam skórę której nie było na aukcji i w kopercie dostałam notkę, że gdyby kolor okazał się nieodpowiedni, prosi o kontakt i numer telefonu.

Niby szczegół, a jaki miłysmile także ja osobiście polecam. Zapłaciłam 58zł z przesyłką.
              • thea19 Re: Affroddyta 11.07.13, 23:19
                ja wyslalam zapytanie o 3 krotkie kawalki i cisza.....
                • martuska1982 Re: Affroddyta 11.07.13, 23:36
                  ja też kiedys wysłałam przez allegro zapytanie, konkretnie o kolor nici (na zdjeciach były różne, w opisie, ze nic czarna).Do dziś zero odpowiedzi, a to już ze 3 miesiace będzie jak pytałam. wink może nawet 4...
                • afroddytta Re: Affroddyta 11.07.13, 23:38
                  Chyba nie kumam-po co Wam 3 krótkie kawałki?
                  Ja też chcę wysłać zapytanie, może jutro, ale chcę 2 kawałki tylko na rączkę.
                  • the_isabelle Re: Affroddyta 12.07.13, 00:03
                    To właśnie mniej więcej miałam na myśli pisząc "oszczędny w słowach" smile
                    Mi podpisał późno, w kilku słowach, ale jednak odpisywał. Lepiej od razu dzwońcie na tel podany na aukcji.
                  • thea19 Re: Affroddyta 12.07.13, 19:50
                    na bee 2 kawalki i na palak (ten juz nie taki krotki)
    • boo-boo Kupić nową piankę lub obszyć starą skórą 12.07.13, 00:50
      jw.
      ja w swoim P&T swoja obszyłam bo też wyglądała nie najlepiej.
    • kicius_85 Re: uszkodzona pianka na rączce 13.07.13, 14:45
      ja nawet nie wiedziałam ze można takie pokrowce kupic, my pęknieta czarna pianke w murze zakleiliśmy tasma izolacyjna czarna i tez jest oksmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka