Dodaj do ulubionych

MB UJ 2007 tapicerka?

27.07.13, 22:07
Poszukuje tapicerki do uj z 2007 roku z aluminiowym podnóżkiem i łamaną rączką. Wiecie może gdzie mogę kupić nową razem z budką i pałąkiem? Czy te tapicerki z 2010 roku i z nowa budką z daszkiem będą pasowały do tych starszych modeli?
Kkitka pisałam do ciebie bo masz dokładnie taki sam stelaż a zamawiałaś nową tapicerkę, jakbyś czytała to odezwij sie do mnie gdzie można taką nabyć?
Obserwuj wątek
    • koala0405 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 27.07.13, 22:20
      W tym sklepie internetowym są tapicerki w cenach promocyjnych do modeli sprzed 2010 r. więc powinny pasować
      shop.mountainbuggy.com/sale/new-zealand-europe/urban-stroller-fabric-deal
      • gniesia007 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 27.07.13, 22:41
        O dzięki, właśnie na nią tak patrzałam tylko się zastanawiałam czy będzie pasowała ale jak mówisz, że będzie to zamawiam. Jeszcze poszukam czy pałąk mają. A nie wiesz czy te budki z daszkiem do nowych modeli tez by pasowały?
        • koala0405 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 27.07.13, 22:44
          Wydaje mi się że nie będą budy pasowały. Ktoś już pytał na tym forum jak odpiąć taką budkę do Urbana i ma ona mocowanie na drucik a te nowe na ramie.
          • koala0405 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 27.07.13, 22:45
            Aha! Jak już zamówisz napisz mi jaki to jest koszt z przesyłką.
            • gniesia007 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 28.07.13, 00:51
              Jeszcze nie zamówiłam ale sprawdzałam i za samą tapicerke z budką 20 euro przesylka jak dorzuciłam pałąk to juz 40 euro przesyłka, więc kupie tutaj a stamtąd tylko tapicerkę wezmę. Można tez osobno wziąść i tapicerke i budkę jesli chce inny kolor ale to juz drozej jakies 165euro plus przesylka
              • gniesia007 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 29.07.13, 14:18
                Ehh mam jeszcze pytanko czy gondolka z tego modelu będzie pasowała do nowszych modeli, gdzie takie informacje moge sprawdzić?
                • gniesia007 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 29.07.13, 19:04
                  Jeszcze jedno mam pytanie czy gondola ta z 2007 roku pasowała by do wózka maxi cosi mura 3? Sa jakieś adaptery dzięki którym by to zgrało?
                  • afroddytta Re: MB UJ 2007 tapicerka? 29.07.13, 21:00
                    Chcesz gondolę UJ zamontować na Murze? Tak to raczej się nie da.
            • gniesia007 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 06.08.13, 12:48
              Zamówiłam tą tapicerke ze strony mountain buggy, swoją drogą ciekawe ile będzie szla, kkitka się nie odzywa a w sumie ona zamawiała stamtad to najlepiej by wiedziała ile do niej szlauncertain
              Wiesz gdzie można zamówić akcesoria do uj ten organizer oryginalny, gdzies ostatnio mi sie przewinal ale nie pamietam juz gdzie?
              • koala0405 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 06.08.13, 16:43
                Mogłaś też u nich zamówić ten organizer, może koszty wysyłki byłyby zerowe.
                • gniesia007 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 06.08.13, 16:45
                  No niestety za każda dodatkową rzecz 20euro kasowaliuncertain
                  • koala0405 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 06.08.13, 16:47
                    A chcesz koniecznie do MB ? Jest taki sam, identyczny organizer do Phil&Teds tzn, szyje ta sama firma ale logo inne. Na tablicy były ostatnio dwa /50 i 70 zł/.
              • kkitka Re: MB UJ 2007 tapicerka? 06.08.13, 18:39
                Teraz dopiero czytam wątek. Sorry, wróciłam parę dni temu z chorwacji a jeszcze zdążyliśmy szpital zaliczyć (jelitówka). Tak zamawiałam z tego sklepu i szła baardzo szybko, chyba 5 dni, więc jak na przesyłkę zagraniczną to fajnie.
                • gniesia007 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 06.08.13, 22:28
                  Ojej jelitówka blee, współczuje, pewnie z maluchem byłaś co?
                  A dostałaś jakies potwierdzenie, że wysyłają czy coś bo ja w sumie nic nie dostałamuncertain i tak sobie czekam.
                  • kkitka Re: MB UJ 2007 tapicerka? 07.08.13, 10:04
                    Dostałam maila potwierdzającego zamówienie tylko, info o wysyłce nie było, ale spoko szybko dojdzie smile
    • koala0405 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 06.08.13, 22:26
      tutaj jest ten organizer:
      www.backpackingforever.de/catalog/category/view/s/outdoor-kinderwagen/id/2619/?dir=asc&limit=30&order=price
      • gniesia007 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 07.08.13, 08:24
        O właśnie tej strony szukałam bo gdzies była zalinkowana juz razsmile dzięki
        • gniesia007 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 08.08.13, 12:18
          Dziewczyny orientujecie się może czy te łożyska z kół uj można gdzieś jeszcze dostać oprócz everbaby, bo oni tam chyba śpią, człowiek do niech piszę i nic, wyciągnęłam wszystkie łożyska ale na żadnym nie ma symbolu, możecie mi to jakoś sprawdzić na swoim kole, czy gdzieś z zewnątrz widać numer? Może udałoby się gdzieś w zwykłym sklepie kupić z takimi elementami.
          Zdjęcie tych łożysk jest tak dziecinnie proste, że jak sobie pomyśle, że mam wydać 100 na robociznę komuś to wolę sama to zrobić.
          • afroddytta Re: MB UJ 2007 tapicerka? 08.08.13, 12:40
            Też mam wrażenie, że w jednym kółku mi łożysko grzechocze, choć maż tego nie słyszy. Jakbyś ustaliła coś to daj znać, może bym też wymieniła sama, bo do serwisu wysyłać mi się nie chce.

Poza tym może ktoś miał też inny problem z kółkiem, a konkretnie z blokowaniem go na stelażu-tzn. (nie wiem czy wszędzie jest identycznie) ja mam takie druciki w osi kółka od zewnątrz do zdejmowania koła, i one mają sprężynkę i odskakują, natomiast w jednym chyba nie ma tej sprężynki i drucik muszę ustawiać ręcznie. Problem pojawia się jak np. wyjeżdżając przez drzwi zahaczę tym drucikiem i wtedy on odblokowuje koło i ono spada uncertain Miał ktoś tak, da się coś zrobić???
            • gniesia007 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 08.08.13, 12:50
              Hmm tam nie ma sprężynki jest tylko ten drucik, zaraz dam fotkę to zobaczysz, bo w wózku jest bolec na ktory zakładasz koło on ma na końcu rowek i ten metalowy drucik co jest na końcu on właśnie nachodzi na ten rowek na bolcusmile i jak jest ten drucik juz luźny jak u mnie to jak gdzieś oprzesz to on sie przesuwa i zeskakuje z tego rowka, ja juz napisalam do ever baby zeby mi podali cene tych bolcow plastikowych i jak będą nowe to ten drucik będzie mocno trzymałsmile
              https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/44/46/06/0180fc380c.jpg
            • gniesia007 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 08.08.13, 12:52
              A gdzie ci grechota łożysko? Jakmbędziecie chcieli rozebrać to służe pomocą w rozbieraniu. A odległośćsmile
              • afroddytta Re: MB UJ 2007 tapicerka? 08.08.13, 13:01
                Od początku ja kupiłam wózek (używany) mam wrażenie, że jak jadę to słyszę od jednego koła takie jakby grzechotanie, ale mój m uważa, że przesadzam. W sumie nie wiem, ale jakby takie łożysko można było kupić w rowerowym za kilka zł, to bym spróbowała wymienić.

A co do tych drucików to w jednym kole naciskam czy wkładam koło i drucik sam się ustawia/blokuje, a w drugim właśnie muszę sama go ustawić-czyli masz tak samo? To chcesz wymienić całe te osie co są na zdjęciu? Ile to ma kosztować?
                • kkitka Re: MB UJ 2007 tapicerka? 08.08.13, 13:11
                  Też mam problem z blokadą w jednym kole, ale ostatnio tak ustawiłam, że na razie nic się kółko nie przesuwa. Pod wpływem wątków o uj dokładnie zaczęłam się przyglądać swoim kółkom, no i chyba łożyska mam ok, nic nie ósemkuje, a wózek też używany kupiony i po 2010. Ale postanowiłam wymienić opony na nowsze i dętki przy okazji bo mam taką bulę na jednym kole (to chyba od dętki?) Ale jak będziecie znali cenę tego plastikowego elementu to dajcie znać.
                  A może w everybaby mają urlopy, bo też napisałam do p. Justyny i cisza.
                  • gniesia007 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 08.08.13, 13:42
                    Tak mają urlop do jutra, dopiero od poniedzialku działają.
                    Afrodyta a zrob zdjeciemtej blokadymodmstrony drucika moze on ci tam wyskoczyl zza tego plastiku albo moze sie ulamalo kawalek plastiku i ci nie trzyma, bo wiesz o co chodzi jego trzeba mocno rozszerzyc zeby on tam zaskoczyl i trzymal, a jesli ci sam schodzi to moze masz zle zalozony, zrob fotke zerkne to ci powiem czy jest ok.
                    A jak ci grechocze to napewno lozysko do wymiany, u mnie wyciągnęłam 6 szt i tylko 1 nie grechota wogóle z tylniego koła, ale,ta z przedniego to porazka, w serwisie glupot mi nagadali az sie wkurzylam przysiadlam i wszystko rozkrecilam, lacznie z widelcem i teraz wiem co i jak trzeba. Mogłam fotki porobic dla potomnychsmile
                  • gniesia007 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 08.08.13, 14:25
                    A ty nie masz przypadkiem takiego starszego stelaza jak ja? Z tego co pamietam to mamy ten sam stelaż od uj?
                    • martuska1982 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 08.08.13, 22:43
                      u mnie to ciut inaczej wygląda niż na zdjęciach Gniesi.Wprawdzie wyciągnąć tego elementu nie mogę (lekko pociagnełam i nie idzie, a boję się na siłę, bo jak wyrwę coś to się zabiję). U mnie na tym druciku, który się wciska jest jeszcze plastikowy element.W obu ładnie odskakuje po naciśnięciu i koła dobrze się trzymają.
                      Jeśli chodzi o jakieś symbole czy numery na łożyskach, to nic od zewnątrz nie widać, sa gładkie.
                      Potem jak się ogarnę to może uda mi się dorzucić zdjęcia. Poki co dopiero od kilkudziesięciu minut w domu jestem. wink
                      • gniesia007 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 08.08.13, 22:52
                        Zeby wyciągnąc ten element musisz z drugiej strony scisnąć ten wystający element plastikowy, ogólnie to wygląda tak samo tylko jak mowisz blokada jest inna, nie widac u ciebie tego drucika tylko kawałek plastiku, patrzałam na stronie. Pewnie idą z techniką do przodu być może nie sprawdziły się te z drucikiem, swoją drogą ciekawe czy jakbym zamówiła takie co ty masz czy pasowałyby do tych moich kół i łożysksmile
                        • martuska1982 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 08.08.13, 23:23
                          szukając łożysk na własną rękę doczytałam się na stronie zalinkowanej wtedy przez kogś (potem jak znajdę to wrzucę tutaj), że łożyska kół różnią się w zależności od rocznika ramy.Były tam pokazane zdjęcia łożysk, zeby można było porównać ze swoimi. Te z moich kół wyglądały identycznie jak te na stronie pokazane jako numer 3.
                          • gniesia007 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 09.08.13, 08:41
                            To jak dasz radę znaleźć stronę to wrzuć linka ja chętnie porównam do swoich bo sama szukam w necie ale się nie natknęłam, bo na stronie tez nie pokazuja samych łożysk tylko z ośką.
                            • martuska1982 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 09.08.13, 08:48
                              na rzeczonej stronie były zdjęcia łożysk w kołach już zamontowanych,ale widac było różnice, na podstawie której można wiedzieć, które dla siebie zamawiać.
                              • martuska1982 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 09.08.13, 08:54
                                Kurcze,nie ma już tego. uncertain

znalazłam link,ale nie ma już pod nim części do dokupienia.
                                www.babyjungle.nl/
                • gniesia007 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 08.08.13, 14:01
                  Tak to wygląda w częściach
                  https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/61/46/06/01aba8c290.jpg
                  https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/60/46/06/019e3ba567.jpg
                  Tera ten drucik musi być umieszczony stroną zamknięta od strony stożka, wtedy po drugiej stronie te łapki trzymaja sie na szerszej częsci plastiku
                  https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/59/46/06/016335bd63.jpg
                  A tak wygląda założone od strony stożka
                  https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/58/46/06/0141b1fb0a.jpg
                  a tak od strony tych łapek
                  https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/55/46/06/01086c659a.jpg
                  A tak z boku
                  https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/56/46/06/016b45edba.jpg

• kkitka Re: MB UJ 2007 tapicerka? 08.08.13, 14:09
                    Gniesia Ty się zatrudnij w everybaby na czas ich urlopu smile No fotki rewelka, muszę wciągnąć wózek do domu i rozebrać na części pierwsze smile
    • gniesia007 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 08.08.13, 12:54
      Ahh a ty masz nowy w miarę wózek, to może jak zdjęłabys łożysko jedno to byś numery sprawdziła, może u ciebie są, bo u mnie po 6 latach to juz nie widaćsmile
      • gniesia007 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 09.08.13, 14:31
        Przyszła moja tapicerka, tylko niby jest czarna ale w srodku siedzisko jest w białe kropki i budka jest czarna a klapka w okienku jest tez w biale kropki, widziałyście coś takiego?
        Jak założe to fotki wrzuce. Ale zdziwiona jestem bo znaczek jest zielony z napisem, ciekawe czy bedzie pasowala tapicerka bo nie mam tej poprzecznej rury przy rączce, a widze ze ze tam sa takie napy z klapką, ide zakladać.
        • koala0405 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 09.08.13, 14:37
          To ja mam taką tapicerkę. Cała czarna ale siedzisko i klapka od budki w białe kropki. Ale za to w porównaniu z tapicerką od 2011r. ta jest grubsza, siedzisko bardziej miękkie więc lepsze. Daj znać czy pasuje.
          • gniesia007 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 09.08.13, 15:01
            Niby wszystko ok ale hmm mam ten drut tylko od budki do gondoli a nie mialam tego od wersji spacerowej, czy oni powinny wyslać budkę wraz z tym drutem? Bo ten od gondoli napewno jest za małyuncertain
            • gniesia007 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 10.08.13, 10:31
              Wczoraj udało się wszystko złożyć i wyruszyć na krótki spacersmile
              Jazdy opisywać nie będe, bo wszyscy wiedzą o co chodzi, choć musze przyznać, że twardy jest wózek, być moze za mocno koła mam napompowane, u was tez tak twardo jeździ?
              Niestety odnosze wrażenie, że młoda jest za duża juz na ten wózek, ta buda jest strasznie nisko, chyba w swifcie buda jest wyżej jak w uj, musze coś pokombinować i jakoś ją unieść wyżej, m dorobił mi drut do budy, musimy go jeszcze dopracować by był bardziej elastyczny bo poki co budka zbyt lekko chodzi i lekko się bujauncertain
              https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/26/53/06/01d55f2cc6.jpg
              https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/30/53/06/01e177b35b.jpghttps://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/17/53/06/0127de16bd.jpg
              https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/16/53/06/01eec8d7cd.jpg
              https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/23/53/06/019fbafa15.jpg
              https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/22/53/06/017989f032.jpg
              • martuska1982 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 10.08.13, 12:25
                patrząc po zdjeciach nie wydaję sę za duża do tego wózka. Od pasa w góre mój młody wygląda tak samo w UJ, może od pasa w dół inaczej i prosze bez podtekstów. tongue_out
                Mam na mysli nogi.Twoja córka ma dłuższe od adkowych.
                Odnoszę takie wrażenie, wydaje mi się, że mojego Adama nogi są mniej zgięte w UJ.
                • afroddytta Re: MB UJ 2007 tapicerka? 10.08.13, 16:51
                  A ile ma Twoja córa, faktycznie wygląda na sporą w tym wózku.
                  • agusia041 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 10.08.13, 17:24
                    Faktycznie trochę duża, ale w swifcie dopiero miałaby nogi pod brodą smile
                  • gniesia007 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 10.08.13, 20:26
                    Moja ma dokladnie 2,5 roku, w sumie ma 93cm wzrostu ale fakt ten podnózek jest dosc krotki bo w snapie nogi miala normalnie.
                    Dzisiaj za to widzialam snapa w innym wydaniu tez trzy koła matrix terenowy, całkiem fajny i dużo większa buda jak w uj, ale jak z prowadzeniem z ciezkim dzieckiem to nie wiem bo babka wiozla dzieciątko około 2 miesięczne.
                • gniesia007 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 11.08.13, 14:07
                  Martuska wlasnię dlatego moja powinna byc w wozku z glebokim siedziskiem zeby jej te nogi tak nie wystawalysmile, no nic narazie nacieszymy się łatwością prowadzenia bo nie da się ukryć, że z tak cieżkim dzieckiem jedzie sam i jeszcze zaladowany zakupami, wczoraj wiozłam na koszu mega wielką pizze i o dziwo się tam zmieściła, żadnym wózkiem takiego czynu nie dokonałam, pojeździmy przez zime i puscimy go w swiatsmile
                  Teraz jeszcze tylko coś podręcznego myslę nad twoim xt czy wskoczyć do licytacji czy jednak tę koelstre brać, ciężka decyzja bo nie wiem czy będzie równie dobra jak xt, a znowu w xt boję się piszczenia kół.
                  • martuska1982 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 11.08.13, 14:43
                    po jednym spacerze mi piszczały koła w xt, pisałam tu nawet o tym.Potem wyczysciłam, dobrze wysuszyłam i psiknęłam smarem i od tamtej pory spokój był, więc może nie tak źle z tymi maclarenami, no tylko że regularnie czyscić tzreba z brudów.

Jeśli chodzi o UJ to ja czekając na naprawę tapicerki wyjechałam niedawno ostatni raz GT i przyznam szczerze, ze się trochę umęczyłam.Sam jedzie, to prawda niezaprzeczalna, jednak UJ jeszcze bardziej sam jedzie. smile
                    GT lekko się manewruje i to fakt, ale UJ jeszcze bardziej lekko się manewruje. Do kosza GT bardzo duzo wejdzie i jest znośny dostęp,ale do kosza uj wchodzi tyle samo, za to dostęp jest dużo lepszy (stad ta pizza ci weszła).
                    Siedzisko i budka lepsze w GT,ale mojemu pasuje w sumie niemal każdy wózek, dlatego GT sprzedaję.Poza tym GT mój jest prawie jak nowy, dlatego chcę by ktoś się nim cieszył, na gwarancji, a ten mój zmęczony reanimowany UJ niech mnie pocieszy, bo kogoś mógłby rozczarować. tongue_out

Jednakowoż UJ pokochałam i tyle. tongue_out
                    Mam znajomą, która pod wpływem mojego zachwytu kupiła GT i jest zakochana.Zdziwiła się jak jej powiedziałam, ze GT sprzedaję. Powiem szczerze, że dosyć zdruzgotana była, bo w jej opinii nie może być lepszego wózka. A jednak. tongue_out

Mam taki pomysł, by na koniec wózkowania na blogu zrobić podsumowanie wszystkich wózków, bo złapałam się na tym, że wózki, które kiedyś mnie zachwycały dziś tego nie robią.Co więcej, np.ukochanego XA juz bym nigdy więcej nie kupiła. tongue_out
                    • gniesia007 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 11.08.13, 15:16
                      A ja sie zastanawiam czy za uj stoi jakiś wózek który jest lepszy w prowadzeniu. Poki co o takim nie słyszałam, ale może jest jakiś ktorego nie próbowaliśmysmile
                      • pomilak1 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 11.08.13, 17:13
                        Równie rewelacyjnie prowadzi się nipper, ale znowu design nie ten wink tongue_out
                        • martuska1982 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 11.08.13, 17:31
                          no i kwestia wielkosci siedzenia.Jest mniejsze chyba, krótsze oparcie no i budka też gorsza.
        • kkitka Re: MB UJ 2007 tapicerka? 09.08.13, 18:20
          Tapicerka będzie pasować, też taką samą dostałam, z zielonym logo i kropki. Zresztą chyba wszystkie czarne, starsze modele tapicerki mają kropki.
      • marge_ie Re: MB UJ 2007 tapicerka? 10.08.13, 20:42
        Hej dziewczyny, gdyby ktoras byla zainteresowana nowa
        , czarna nieuzywana budka do MB po 2010, albo nowymi pinami do kol ( te czarne plastikowe, z drucikiem) do modeli sprzed 2010 albo tapicerka w rewelacyjnym stanie jak nowa do modeli sprzed 2010 w kolorze granatowym, budka zas w rozowe I kolorowe paski (jest tapicerka z limitowanej wersji) to prosze o kontakt: gosia@outlook.com smile smile

Pozdrawiam i zazdroszcze, nasz czas juz sie konczy wink
        • gniesia007 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 10.08.13, 20:52
          ehh co tak pozno, a budka z drutem do mocowania jest moze?
          te czarne piny bioresmile
          na meila teraz nie moge pisac ale za godzinke sie odezwe.
          • marge_ie Re: MB UJ 2007 tapicerka? 10.08.13, 21:01
            Ech no szkoda bo ta tapicerka taka piekna jest big_grin

A budka nie jest na druty, da sie ja od biedy zamontowac - minus jest taki, ze z tylu nie ma tej klapki do przypiecia do oparcia i jest jak by taka szpara czy tez po prostu z tylu budka nie jest na sztywno do oparcia a plusem jest to, ze lepiej zakrywa i ma wyciagany meszek na slonce.
            • gniesia007 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 10.08.13, 21:08
              czyli musi miec jakic drut w srodku.
              daj mi cale info na e- mail cenowo i wogole a ja tak za pol godzinki sie odezwe ok
              ta budka bylabym zainteresowana, a da nie zdjac material z tych uchwytow do mocowania, tam w srodku musi byc drut,
              pozatym musi pasowac na rame uj i moze da sie ja wyzej umocowac niz obecna ktora mam.
              • gniesia007 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 10.08.13, 21:10
                email gniesia007@poczta.onet.pl
                • gniesia007 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 10.08.13, 21:13
                  jak bys dala rade zrobic fotke tej budki z tylu i z przodu jak wygladaja mocowania i na emaila dorzucila?
                  • marge_ie Re: MB UJ 2007 tapicerka? 10.08.13, 21:18
                    Dobrze, zaraz porobie zdjecia i wrzuce na maila. Jak by co mam tez na sprzedaz nowy palak do MB.
                    • gniesia007 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 10.08.13, 21:26
                      a co ze stelazem zrobilas? masz wszystko do uj w czesciach?
                      • marge_ie Re: MB UJ 2007 tapicerka? 10.08.13, 21:30
                        To byly moje zapasowe czesci, sam wozek z bolem serca juz sprzedalam. Niestety juz wiecej dzieci nie planujemy wink wiec czas wszystkiego sie pozbyc.
                        Ale na pocieszenie sprawilam sobie jeszcze jeden- podwiezdupke wink quinny yezz i jestem zachwycona big_grin
                        • gniesia007 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 10.08.13, 21:36
                          heh dzisiaj go ogladalam, fajny jest ale ma tak nisko podwozie i mini kolka ze chyba tylko po gladkim jedzie, na krzywych chodnikach sobie go nie wyobrazam.
                          • gniesia007 Re: MB UJ 2007 tapicerka? 10.08.13, 21:47
                            Juz mogę na e-maila odpisać jak dostanę z informacjami od ciebie.
                        • afroddytta Re: MB UJ 2007 tapicerka? 10.08.13, 23:37
                          Hej, a możesz mi na maila gazetowego lub afroddytta0@tlen.pl podesłać jakieś info co tam Ci zostało i w jakiej cenie i generalnie skąd jesteś (w kontekście wysyłki), dzięki smile
                        • pomilak1 Margie:) 11.08.13, 09:58

A jak myślisz będzie ta tapicerka pasować do modelu po 2010??
                          Kurcze chciałabym jakąś na zmianę big_grin Ale mam model 2010 smile
                          Napisałam na @ w sprawie budy tongue_out
                          • pomilak1 Sory pomyliłam nick :P marge_ie :) 11.08.13, 09:58

• gniesia007 Re: Sory pomyliłam nick :P marge_ie :) 11.08.13, 13:52
                              Pomilak czyżbyś chciala sprzatnac mi czarna budkę sprzed nosa?smile
                              • pomilak1 Re: Sory pomyliłam nick :P marge_ie :) 11.08.13, 17:12
                                no napisałam do marge ale mi nie odpisuje, więc nie wiem smile
                                Ja bym wolała kolorową budę, to zależy od ceny tongue_out
                                • marge_ie Re: Sory pomyliłam nick :P marge_ie :) 11.08.13, 18:03
                                  Jestem w parku z dzieciakami, musze sie skupic na ich pilnowaniu wink odpisze jak wroce
                                  • pomilak1 Re: Sory pomyliłam nick :P marge_ie :) 11.08.13, 19:38
                                    Spokosmile Ja po zabiegu, więc siedzimy w domu tongue_out
                              • marge_ie Re: Sory pomyliłam nick :P marge_ie :) 11.08.13, 17:14
                                Hej dziewczyny, do kazdej na zadane pytania odpisze jak tylko wroce do domu.
                                Tu jest link do mojego ogloszenia z tapicerka ( cena do negocjacji) oraz dokladam sie do wysylki smile

touch.adverts.ie/pushchairs-prams/mountain-buggy-urban-jungle-seat-and-hood-pre-2010-model/1960860
                                • pomilak1 Re: Sory pomyliłam nick :P marge_ie :) 11.08.13, 18:03
                                  Dobra, u mnie ta tapicerka odpada smile Dla mnie za pasiasta smile
    • afroddytta Do Gniesia 11.08.13, 09:41
      Hej, wiesz ja na razie nie będę rozbierać tych kółek, bo i mi nie wygodnie i boję się, że je pootwieram a będę musiała do szpitala lecieć i potem kto mi to poskłada, a wózek uzywany codziennie bo młody w nim śpi. Więc wezmę się za to za kilka dni jak wrócę do domu i wtedy zobaczymy czy coś się tam da zrobić, odezwę się smile
      • gniesia007 Powietrze w kołach 12.08.13, 09:06
        Dziewczyny możecie mi podpowiedzieć ile powinno być w nich ciśnienie, nie mam instrukcji żadnej, mam napompowane ale wydaje mi się, że za mocno, strasznie twardo się jeździ, pozatym pompujecie tyle ile jest podane czy troche mniej żeby kolo było miekkie?
        I jak jest z tą amortyzacją, czy któraś z was zaglądała tam może bądź psikała czymś, juz po kilku jazdach widze że ten stelaż w miejcu mocowań plastiku jest chyba poluzowany i trochę mi skrzypi momentami, coś czuje że jak zacznie mi to przeszkadzać chyba będzie mu potrzebna też reanimacja w serwisieuncertain
        • gniesia007 Budka czarna nowa 12.08.13, 10:49
          Aha i bede miala na sprzedaż tą moją budkę ale na drut mocowanie czyli ten model wcześniejszy, jak dostane tą nową od margie.
        • kkitka Re: Powietrze w kołach 12.08.13, 14:33
          Na kołach jest napisane, też masz chyba stare opony jak ja (chociaż właśnie zamówiłam sobie w everybaby nowe smile ) i wydaje mi się, że coś 20 jednostek (wózek mam na dole, później się upewnię)
        • kkitka Re: Powietrze w kołach 12.08.13, 14:38
          Co do amortyzacji, to tak jak dziewczyny wcześniej pisały, ona jest raczej umowna wink nie ma co się cudów spodziewać. Chociaż nie wiem, czy mój skrzypi, jakoś nie zwróciłam specjalnie uwagi, trochę trzeszczy jak np. zjeżdżam po schodach
          • martuska1982 Re: Powietrze w kołach 12.08.13, 14:49
            w moim amortyzacja działa jak rękami naciskam by sprawdzić czy w ogóle jest wink
            podczas spacerów nie czuję jej wcale.
            Jeśłi chodzi o ciśnienie w oponach to na moich napisano, ze powinno wynosić 2,5 bara. Opony napompowano mi w serwisie, nie są twarde jak kamień, lekko się uginają po naciśnięciu palcem.
            Najlepiej na stacji pompować, bo tam sobie można ustawic na dystrybutorze ile barów ma być. tongue_out
            • gniesia007 Folia uj 13.08.13, 11:04
              Ja podejdę dzisaj na stacje to może mi sprawdza ile tam jest powietrze, dzięki za info.
              Używałyście folię oryginalną do uj? Ja wczoraj pierwszy raz użyłam, wyszłam na długi spacer z młodą, dobrze że jest ta kieszeń w koszu na folię to sobie tam ją upychamsmile ahh po drodze młoda spała i oczywiście złapał nas deszcz, rozłożyłam wszystko niby ok, ale juz po deszczu zauważyłam ze ta dolna czarna część materiału jest przemoknięta do glowy by mi nie przyszlo, ze jest to przemakalne, gdyby młoda siedziala np bez butów i miała tam nozki miala by mokre, na szczescie na podnozku polozylam torbę taka na wymiar na tym była wkładka bo mloda lubi spac z nogami na wprostsmile wiec i tu potrzebny mi podnózek i ta torba była niestety mokra, a akurat w niej trzymam ciuszki na przebranieuncertain
              Jak zakladacie tą folię aby ta czarna część była poza podnozkiem, czy tak się nie da?
              • martuska1982 Re: Folia uj 13.08.13, 11:25
                ta folia chyba tak musi byc, bo inaczej nie da się załozyć.Ten frgment materiału, na którym jest logo jest własnie w miejscu gdzie sa nóżki.
                • gniesia007 Re: Folia uj 13.08.13, 11:33
                  No więc właśnie jaki mieli w tym cel aby poskąpic folii w miejscu gdzie dziecko ma nogiuncertain
                  Producenci czasami są bezmyślni jednym słowem.
                  • gniesia007 Re: Folia uj 13.08.13, 11:35
                    Ehh gdybym wiedziała ze to taka lipa to bym swojej starej folii nie wyrzucała na śmieci tylko odcięła kawałek i sobie przyszyła od środka, człowiek też czasem nie myślii grrrr
                    • gniesia007 Tak sobie śpimy:-) 14.08.13, 22:38
                      Dla potomnych zeby nie było mój wielkolud śpi w uj jak noworodek, fakt że do każdego wózka dziecko potrafi się dostosować, heh dobrze że moja lubi z podkurczonymi nóżkami spać, w połowie drzemki obraca się na bok podkula nogi i już tak do końca śpi, niestety takiej fotki nie cyknęłamuncertain innym razem
                      https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/66/69/06/01b320ab45.jpg
                      https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/68/69/06/01848aaac6.jpg
                      https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/69/69/06/01d145d510.jpg
                      https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/65/69/06/01f257037d.jpg
                    • aga_1980_31 Re: Folia uj 14.08.13, 22:45
                      Hmmm moja nie przemaka a szłam wózkiem w na prawdę dużą ulewę, na tej części o której mowa zbierają się krople wody i spadają na dół nic nie wsiąka.
                      Co do amortyzacji właśnie za to kocham Terraina bo wózek jest dużo bardziej miękki od UJ a i teraz jest opcja wymiany tylnych dużych kół na mniejsze 12 calowe więc można mieć trochę lepszego UJ big_grin
                      No i w związku z tym, że mam odczuwalną amortyzację mam napompowane koła na maxa wózek lepiej się prowadzi o wiele lżej smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka