Dodaj do ulubionych

M&P Sola i Urbo

08.08.13, 13:27
Interesują mnie te dwa wózki.
Czy ktoś wie jaka jest ich prawdziwa waga? Ktoś sam ważył?
Nie mamy możliwości porównania obu, może ktoś znalazł bądź ma zdjęcia porównawcze. Albo zdjęcia któregoś z BJCM? To tak dla lepszego wyobrażenia.
Będę wdzieczna smile
Obserwuj wątek
    • linkap_wawa Re: M&P Sola i Urbo 08.08.13, 13:39
      w tym watku bylo bardzo duzo na ten temat - nawet chyba ze zdjeciamii
      forum.gazeta.pl/forum/w,101614,140336711,140336711,Wrazenia_z_testowania_wozkow_4kids_.html
      • camelowa Re: M&P Sola i Urbo 08.08.13, 15:37
        Tak, czytałam cały, ale nie znalazłam nic konkretnie na temat realnej wagi. Tzn, że lekki ale to tyle. Znalazłam dokładne wymiary i zdjęcia wózków (o nie więc nie pytam) ale zdjęć porównawczych nie udało mi się znaleźć. No chyba że zbyt uwazna nie jestem wink
        Wózek ma być prezentem na chrzciny, ma być lekki, a ja mam wybrać z trzech podanych mi modeli (Graco Evo odrzuciłam) bo mama pasażera twierdzi że nie potrafi smile
        • linkap_wawa Re: M&P Sola i Urbo 08.08.13, 15:51
          nie znam realnej wagi Soli - ale moge z doswiadczenia powiedziec, ze nie jest to wozek super lekki. Jesli mialabym wybierac to z tych trzech czyli Graco, Sola i Urbo wybralabym Urbo. Na amazonie podaja ze shipping weight Soli to 10kg a Urbo to 9 kg.
        • pomilak1 Re: M&P Sola i Urbo 08.08.13, 17:05
          Ale co to znaczy lekki? Bo jak masz porównać np do wózka z pompowanymi kołami, który waży 14-17kg to sola jest lekka, ale jak porównamy do np bugaboo cameleona to czy ja wiem czy sola staje się lekkim wózkiem?Wówczas lekki jest np Maclaren Questsmile
          Napisz coś więcej, to ma być jedyny wózek?dodatkowy?do auta?na zakupy?

Miałam solę i mogę ją polecić, bo prowadziła się bdb, podbijała też, siedzisko fajnie wyprofilowane, materiał przyjemny, b. łatwo się przepinało siedzisko (wraz z dzieckiem spokojnie to robiłam) Ale płytka buda, nisko osadzony pałąk, nikła amortyzacja.

Urbo jeździłam tylko po sklepie i zdecydowanie lepiej mi się prowadziło i podbijało solę czy lunę smile
          • camelowa Re: M&P Sola i Urbo 08.08.13, 18:03
            Wózek jak już pisałam ma być prezentem, wybór mam z pośród zaproponowanych przez mamę maluszka (w końcu to ona ma być zadowolona). Graco odrzucilam i zostały te dwa. Ma być "jak najlżejszy z odwracanym siedziskiem", no chyba ze "znajdę jakiś fajny to inny też oczywiście może być" wink Bee nie wchodzi w grę bo jest za drogi a używanego jakoś w tym przypadku nie wypada. Maluszek jeździ na razie w głębokim ale ciężko go wciągać (schody w przejściu podziemnym przy przystanku... 1 piętro, sklep spozywczy ze schodkami), stąd pomysł na jak najlżejszą, miejską (dodatkową) spacerówkę dla ok. 6 miesięczniaka.
            Wagę 9 kg dla Urbo znalazłam ale czy faktycznie tyle waży? Jakoś po lekturze wątku testowego do Urbo się skłaniam. Dodatkowo z adapterami mógłby robić za podwozie do fotelika (mają Cabrio)
    • camelowa Re: M&P Sola i Urbo 08.08.13, 20:13
      Znalazłam big_grin
      Urbo 24 lbs czyli prawie 11kg nie jak podają 9 ... nie tak malutko a Sola na tej samej stronie 25 lbs czyli niewiele więcej. I sama nie wiem. Co radzicie mądre kobiety? Ktoś wnosił to Urbo? Moze to nie jest dobry pomysł?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka