Dodaj do ulubionych

Mam Was dość! serio serio

12.08.13, 17:28
Dziewczyny no powiem Wam, że jestem po prostu zła zła zła na to Forum ;P
No jak miałam Urbana przez półtora roku, to na Wózkomanii bylo o nim w zasadzie bardzo niewiele, częściej nawet krytycznie, że mała buda, że ciężki i mniej praktyczny od City Elite wink Odkąd sprzedałam Urbana (niestety z rozsądku) na rzecz GT, na Forum stopniowo narasta absolutna moda na ten wózek. Oczywiście słusznie, ale kurczę, naprawdę nie jest mi z tego powodu łatwiej przeboleć tamtej transakcji! Czytam i czytam o tych Waszych Urbanach każdego dnia i mnie normalnie skręca, że uległam GT... To oczywiście fajny wózek, ale... No weźcie piszcie już o innym wózku, jakimkolwiek, byle mi tak mojego starego Urbana nie było szkoda, proooooszę! ;P
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: Mam Was dość! serio serio 12.08.13, 17:32
      ja ci mogę o bee popisać, przynajmniej do czasu póki go nie dostane i mnie nie zawiedzie. tongue_out
      A jeśli chodzi o GT i UJ to GT ma wiele przewag nad UJ,ale UJ prowadzi się bajecznie i dlatego jego wybrałam. smile
      No ale nie tylko dlatego. wink
    • ollasja Re: Mam Was dość! serio serio 12.08.13, 17:39
      Ależ bardzo proszę, bo BEE akurat posiadam smile
      Swego czasu miałam właśnie Bee i Urbana - zestaw marzeń chyba najbardziej wychwalany teraz na Forum.
      • martuska1982 Re: Mam Was dość! serio serio 12.08.13, 17:49
        obym do zachwytów dołączyła. tongue_out
        Bo u mnie to już chyba będzie musiał być docelowy zestaw, do końca.Inaczej rozwód gotowy. tongue_out
        • agusia041 Re: Mam Was dość! serio serio 12.08.13, 18:13
          A ja akurat sprzedałam GT i wcale a wcale za nim nie tęsknię, chociaż dziewczyny wychwalają pod niebiosa wink Ale za UJ tęsknić będę na pewno i płakać też, i nie wiem co jeszcze, jak to dobrze, że zostało mi jeszcze trochę czasu (mały niedawno skończył 1,5 roku).
          Urban w komplecie z bee+ to mój zestaw idealny, chociaż mam jeszcze dwa inne wózki smile
    • lunagda Re: Mam Was dość! serio serio 12.08.13, 18:15

• nati_28 Re: Mam Was dość! serio serio 12.08.13, 19:20
      Mnie ostatnio naszło na ten wózek UJ. I już wiem, że nabędę ale najpierw muszę sprzedać ten, który mam na stanie. Taka transakcja trochę wymienna wink
      Jedynie zachwytów nad bee nie rozumiem i nawet nie chcę zrozumieć wink. Mam nadzieję, że zestaw UJ + Techno pozostanie ze mną do samego końca wózkowania. Choć dodać muszę, że choć Mac mnie zachwyca, moja córka za nim nie przepada. O wiele lepiej czuje się w Soli i Urbanie, który testowałyśmy w sklepie.
      • pomilak1 Re: Mam Was dość! serio serio 12.08.13, 19:51
        E tam od razu dość tongue_out big_grin
        O ile dobrze pamiętam to Ty musisz wózek wnosić, więc osobiście urbana nie widzę w tej kwestii smile GT to też świetny wóz big_grin

Ja się zastanawiam na co by wymienić UJ big_grin wózek jest idealny ale już dzieci więcej nie planuję i tak dumam czy nie kupić na zimę elita albo BI big_grinbig_grinbig_grin

Nati bo do bee+ trzeba się przekonać big_grin Ja mam bee+ po raz trzeci i dopiero teraz dostrzegam jego niebanalne zalety big_grinbig_grinbig_grin
        • martuska1982 Re: Mam Was dość! serio serio 12.08.13, 20:21
          a ja chyba jednak bee plus nie będę miała sad
          • koala0405 Re: Mam Was dość! serio serio 12.08.13, 20:28
            kurcze... ja myślałam, że już masz!!!!
          • monika_kas Re: Mam Was dość! serio serio 12.08.13, 20:33
            Czemu? sad
            • martuska1982 Re: Mam Was dość! serio serio 12.08.13, 20:36
              bo GT poszedl za takie śmieszne pieniądze, ze niestety nie zebrałam kasy na bee plus, które notabene na mnie czeka. sad
              Żałuję, ze wystawiłam bez minimum.No cóż, ktoś się ucieszy z niemal nowego wózka za nieco ponad połowę wartości nowego. uncertain
              • monika_kas Re: Mam Was dość! serio serio 12.08.13, 20:44
                martuska1982 napisała:

> Żałuję, ze wystawiłam bez minimum.No cóż, ktoś się ucieszy z niemal nowego wózka za nieco ponad połowę wartości nowego. uncertain

Byłam zdziwiona że wystawiłaś bez minimum, było ryzyko że tak się aukcja skończy... W pewnym momencie licytowałam no ale do zwycięstwa nie dążyłam bo dwa GT mi nie potrzebne. Kurcze niefajna cena jak dla Ciebie zato mega fajna dla kupującego. Mało używany GT za te pieniądze to bajka.
                • martuska1982 Re: Mam Was dość! serio serio 12.08.13, 20:49
                  nie dobijaj mnie uncertain
                  a wystawiłam bez minimum, bo z doświadczenia kupującego wiem, ze takie aukcje bardziej kusza by licytować.Te z minimum zazwyczaj omiojam, chyba ze jestem mocno najarana.
                  Sądziłam też - naiwnie uncertain - że sam wózek obroni się do przyzwoitej chociaż ceny.
                  • afroddytta Re: Mam Was dość! serio serio 12.08.13, 20:58
                    Była to odważna decyzja i ryzyko uncertain Ja bym się bała, ostatnio jak sprzedawałam swoje 3 sztuki (zdecydowane używki, bez szału) to zaczęłam jedynie od tablicy, wystawiłam z wysokimi cenami, które bym chciała i byłam w szoku, że było dużo pytań i wszystko błyskawicznie poszło (i obyło się bez pakowania), jestem pewna, że na allegro w tych cenach by nie poszło.
                    Szkoda, że żadnej forumce czy znajomej nie był potrzebny sad
                    • martuska1982 Re: Mam Was dość! serio serio 12.08.13, 21:01
                      jakbym kupiła używany to bym nie miała tego zalu.Kupowałam jednak nówkę i wiem, ze nadal jest jak nówka, a za takie grosze poszedł.Też żałuję, że to zadna z forumek. wink
                      Byłoby to jakieś pocieszenie dla serca. tongue_out
                      • kar-ula Re: Mam Was dość! serio serio 12.08.13, 21:26
                        Martuśka, ja bym od Ciebie w ciemno ten GT brała, gdyby tylko nie był z pomarańczem. Sam pomarańcz uwielbiam, ale te dziewczyńskie okropne róże niestety nijak się mają. Kombinowałam, ze to w sumie nie taki pomarańcz, co koral bardziej, myślałam, jaką by tu dać wkładkę, żeby pasowało, no ale nie zdecydowałam się. Mam nadzieję, ze na wiosnę znów któraś forumka będzie sprzedawała.
                      • karioka1985 Re: Mam Was dość! serio serio 12.08.13, 23:21
                        martuska1982 no jednak jedna z forumek, tylko taka podczytująca wink bo to ja, ja smile mój ci on będzie za kilka dni smile nie powiem ile Ci dawałam za tego gt, ale kocham Cię z całego serca za brak minimum. i te osoby, które tak mało dały i mnie nie przebiły też kocham. ale Ciebie bardziej wink
                        w sumie wózek wylicytowałam w ciemno, w życiu go nie prowadziłam (poza chwilą dzisiaj), opierałam się na opiniach Waszych tu na forum. ale dziś w moim pipidówku zobaczyłam mamę z gt właśnie, popytałam jak się wóz sprawuje, pozwoliła mi go pomacać i stwierdziłam, ze to znak i mam brać smile
                        jeśli Cię to pocieszy to obiecuję o wóz dbać z całego serca.
                      • aga_1980_31 Re: Mam Was dość! serio serio 12.08.13, 23:26
                        Ja bym chyba wycofała się wiem, wiem że to nie fair ale w sumie groziłby Ci jedynie komentarz negatywny...
                        • martuska1982 Re: Mam Was dość! serio serio 12.08.13, 23:46
                          Wiesz Aga,niekoniecznie tylko negatyw. wink
                          allegro to wiążące prawnie transakcje. Utarło się, ze "to tylko negatyw", bo mało komu chce się walczyć o swoje,ale tak naprawdę załóżmy że robię wiochę i się wycofuję, trafiam na chcącą powalczyć osobę, która idzie z tym do sądu.W żadnym razie nie mam szans wygrać.Efekt?Wyrokiem sądu muszę sprzedać za wylicytowaną kwotę plus pokryć koszty sądowe.Na pewno nie mniej niż 300zł. tongue_out
                          No ale skoro to forumka to po pierwsze nie będę siała wiochy, chociaż serce mnie boli jak nie wiem.A po drugie, mam za swoje. tongue_out
                          myślałam, ze wózek - jego stan i fakt, ze używek mało - się sam obroni.A ile za niego dała kupujaca faktycznie (bo to sjanper był,nie? wink ) jestem w stanie nawet pewnie oszacować,ale po co? tongue_out
                          A co do bee. Cóż, mój mąż jest twardy jak trzeba, ale też miękki jak czuje że powninien. wink
                          Dziś widzac moje łzy (tak tak, płakałam w pierwszym odruchu) przytulił mnie i z tego co i jak mówił wywnioskowałam, że chyba się jednak złamie i dołoży mi do bee plus.W jego wykonaniu byłby to wyczyn, bo dla niego bee to szajs jakich mało i mówi, ze 300 by za to nie dał. wink
                          zapytałam go o to wprost czy ma jednak ochotę mi dołożyć i pozwolić kupić ten szajs, bo widzi ze mam marzenie na koniec wózkowania.Przytaknął. tongue_out
                          I własnie dlaetgo mimo wielu zgrzytów, nawet takich dużego kalibru, jakoś toczymy się do przodu, a ja jednak się nie rozwiodłam póki co, choć już blisko było.
                          No bo gdzie ja drugiego takiego znajdę? tongue_out
                          • martuska1982 Re: Mam Was dość! serio serio 12.08.13, 23:56
                            a na zakończenie tematu, coby znieśc wraznienie przygnębienia (ze strony sprzedajacej w tej transakcji tongue_out ) dodam, że przy moich wózkowych roszadach, w oparciu o czystą matematykę mogę wam powiedzieć, że biorąc za GT 860zł, będę i tak kilka dych do przodu. tongue_out
                            Jak?
                            Wzięłam z budżetu 900zł, za które kupiłam cameleona. Sprzedałam go za 1300, czyli 400 do przodu. Wydałam 1200 na GT, czyli do budżetu zwróciłam 100zł. To mi daje 800zł na minusie w rozliczeniu z mężowskim budżetem, wiec biorąc za GT 860 jestem 60 do przodu. tongue_out
                            No tylko do tego bee plus braknie.
                            • agusia041 Re: Mam Was dość! serio serio 13.08.13, 07:29
                              W szoku byłam jak zobaczyłam za ile GT poszedł, myślałam, że cena dobije bez problemu do 1000 uncertain Może aukcję za krótko ustawiłaś, poza tym to okres wakacyjny i ruch na all też mniejszy. Tak sobie myślę, że ten pomarańcz też nie wszystkim pasuje, dla dziewczynek większości gryzie się z różem (ja tam akurat lubię to połączenie), dla chłopców też nie jest zbyt popularny. Ale trudno, niczego nie cofniesz. Najważniejsze, że M wykazał się tolerancją i zrozumieniem, zakup bee na pewno wynagrodzi Ci tę transakcję smile
                            • gniesia007 Re: Mam Was dość! serio serio 13.08.13, 08:02
                              Ohh martuśka nie jest tak zle, ja myślałam, ze jak mowilas za pół ceny to 600,- weszłam na all a tam 860,-
                              Ja co prawda za swojego trochę wiecej wzięłam i rocznego miałamsmile
                              Ale na pocieszenie masz super męża, wiedz ze nie kazdy ma tak miłego i wyrozumiałego męża jak tysmile
                              Oby jeszcze ten bee cię zadowoliłsmile
                              Tez się nad nim zastanawiam ale bałabym się z nim wyjść u mnie na spacer, a tam gdzie przeważnie chodzimy wątpie aby pojechałuncertain
                              • martuska1982 Re: Mam Was dość! serio serio 13.08.13, 08:32
                                Wiecie, ja tak serio najpierw się załamałam, ale taka pierwsza reakcja chyba naturalna. wink
                                Potem do głosu doszło moje usposobienie, a ja mam tak, ze na wszystko próbuję znaleźc właściwą perspektywę. tongue_out
                                W końcu to tylko pieniądze, wazne że nic nie stało sę nikomu z mojej rodziny, nie stracił nikt zycia ani zdrowia, nikt nie miał wypadku.Jeśłi chodzi o rzeczy materialne to sprzedałam wózek za 860 zł zamiast np.950zł, ale w końcu nie utopiłam w amber gold oszczędności życia, nie ukradli mi auta, nie wyczyścili konta bankowego, nie straciłam mieszkania, nie narobiłam sobie długów na całe życie. tongue_out

Od razu przyjemniejsza perspektywa jak się w ten sposób podejdzie, ze to tylko pieniądze i nie aż tak duże w kwestii globalnej. wink

Dodam, ze jakoś łatwiej jest wiedząc że wózek pojedzie do sympatycznej mamy. smile
                                Trochę popisałyśmy wczoraj meile i kupująca jest naprawde miła.
                                Na pewno GT pojdzie w dobre ręce. tongue_out
                                • martuska1982 Re: Mam Was dość! serio serio 13.08.13, 08:34
                                  a pisałam "nieco ponad połowę wartości nowego", bo obecnie nowy w normalnej cenie to około 1400zł. tongue_out
                                  • martuska1982 Re: Mam Was dość! serio serio 13.08.13, 08:45
                                    Założycielkę wątku bardzo przepraszam za ten spontaniczny całkiem off top. smile
                                    Wracając do tematu głównego GT jest super, ale jednak UJ fajniejszy. smile
                                    No a jeśli mam zachwalać bee to napiszę, że nieważne co mi mąz gada (że to szajs), nie ważne co mi koleżanki mówią (że brzydki).Dla mnie jest prześliczny, wyjątkowy i mimo wad fajny. tongue_out
                                    No i nie mija nas na każdym rogu bee na spacerach, wiec jednak daje trochę indywidualizmu (chociaż u mnie i maclarenów mało widuję, więc w takiej jak moja dziurze nie trzeba aż bee by nie czuć się jak tłum tongue_out ).
                                  • lenam77 Re: Mam Was dość! serio serio 13.08.13, 10:09
                                    Dla pociechy, ja kupiłam nowego niecałe 3 tyg. temu za 1189 zł razem z tackasmile), więc te 860 nie sa takie tragiczne
                                    • darusia2012 Re: Mam Was dość! serio serio 13.08.13, 10:29
                                      gdzie kupowałaś?
                              • darusia2012 Re: Mam Was dość! serio serio 13.08.13, 08:40
                                Martuska czyli nie jest tak źle w twojej wózkowej księgowości, a męża masz super.
                                Przyznam, że też się na niego czaiłam, ale w końcu odpuściłam na rzecz czarnego gt (tzn. konkretnego na oku nie mam).
                                Z tą sprzedażą to tak juz jest: raz się uda zarobić a raz nie. Czasami wystawiając na allegro nie liczyłam na zarobek a poszło drogo a innym razem liczyłam i się przeliczyłam.
                                Tak czy inaczej drogę do bee masz krótszą.
              • pomilak1 Re: Mam Was dość! serio serio 13.08.13, 09:21
                E tam wink Na pewno M się dorzuci do bee+, przecież dużo Ci nie brakuje wink
                No i wg mnie cena za GT ok, pewnie że bez szału, ale ja za swój używany 2m-ce, praktycznie był jak nowy, nie miał żadnej ryski, wzięłam 1000zł - kolor black/black smile Niestety na nowych wózkach się traci najwięcej smile
                Ale za to jak kupisz bee+ to przy sprzedaży zyskasz na pewno jakąś stówkę czy dwie smilesmile

Głowa do góry, ja jednak żałuję, że nie licytowałam XT - zapomniałam o aukcji i jak weszłam to już było za późno sad
      • agusia041 Re: Mam Was dość! serio serio 12.08.13, 20:42
        Też mam (jeszcze) na stanie maca XT, akurat na urlopie miałam go razem z UJ i wózki doskonale się uzupełniały. Jednak bee dużo lżej mi się prowadzi, ma pełną rączkę i większy kosz. I tak w teren biorę zazwyczaj Urbana, dodatkowe wózki głównie do galerii, więc nie zależy mi na dobrym podbijaniu, które w bee jest jak dla mnie naprawdę kiepskie.
    • ollasja Re: Mam Was dość! serio serio 12.08.13, 20:54
      a ja jednak bardzo cenie sobie moje bee ( a jeżdżę nim od ponad roku - choć w sumie raczej weekendowo), bo nie ma chyba wózka równie zgrabnego, lekkiego i poręcznego - a jednocześnie wygodnego dla dziecka (także do spania) i fajnie wyglądającego. Fakt - podbija się średnio i na dziury się nie nadaje, ale ja mu to wybaczam. A prowadzenie bee to naprawdę super sprawa - chociażby w porównaniu do (może nieco wysłużonego) M&P Cruise - na co dzień jeździ nim z dziećmi moja niania. Czasem sobie ten jej wózek "pożyczam" na szybko z wózkarni i zawsze wracam wtedy zmęczona smile
      POMILAK - no właśnie oto wnoszenie wózka i jego przechowywanie w domu wszystko się rozbijało. Bo nie chcę moich perełek trzymać w piwnicznej wózkarni sad I nadal daję radę wnosić i znosić mojego bee z młodym w środku. A GT mieści się w szafie ;P
      • linkap_wawa Re: Mam Was dość! serio serio 13.08.13, 09:35
        ollajsa - no nie wiem czy cie to pocieszy ale ja osobiscie o MB nigdy nie marzylam.. tak, tak wiem ze jest super - no ale po prostu nie moj typwink, wiec nie wszystkie z nas o nim pisza i go majasmile
        podejdz do tematu jak wytrawna wozkomaniaczka - mialas, przetestowalas, wiesz co i jak i juzsmile
        • martuska1982 Re: Mam Was dość! serio serio 13.08.13, 09:37
          o, słuszna uwaga. tongue_out
          Ollajsa, byłaś jedna z pierwszych. tongue_out
    • sztucznamrowka Re: Mam Was dość! serio serio 13.08.13, 09:23
      Ja nie miałam okazji prowadzić UJ....ale nie jestem pewna czy zdecydowałabym się na niego przy drugim dziecku, które planuję...
      Cały czas zastanawiam się jaki miałby być wózek "terenowy" dla drugiej dzidzi - w grę wchodzi kilka modeli: BJ Elite, EW Qtro, B Indie, MB UJ.
      Ja generalnie nie ulegam modom (tym wózkowym także). Swojego GT wybrałam ze względu na cechy i funkcjonalność wink
      Jak na razie to pomimo, że mój synek coraz mniej jeździ we wózku (ma 2,5 roku) - to nie pozbywam się żadnego ze swojej czwórki a jak będzie druga dzidzia to na pewno coś dokupię big_grin
      Mi mojego GT bardzo byłoby żal sprzedawać bo jest prawie jak nowy....ja wózka używam 1-2 razy w tygodniu i to na zmianę różne modele w zależności od tego gdzie idziemy/jedziemy lub na co mam ochotę wink a do tego tyle gadżetów poszyłam wink
      martuska - myślę, że chciałaś szybko sprzedać swoje GT a wtedy najwięcej się traci przy sprzedaży, tutaj pośpiech zdecydowanie nie pomaga a do tego na allegro ludzie przeważnie szukają mega okazji ale jak dostaniesz 860zł to moim zdaniem tragedii nie ma
      • sztucznamrowka Re: Mam Was dość! serio serio 13.08.13, 09:27
        A i jeszcze co do aukcji na allegro - to ja, jak coś wystawiałam a widziałam, że cena kupna jest dla mnie nie do przyjęcia, to po prostu kończyłam aukcję przed czasem i do widzenia.....
        • martuska1982 Re: Mam Was dość! serio serio 13.08.13, 09:30
          ale kończyć przed czasem odwołuąc oferty "bo cena mnie nie zadowala" to po pierwsze niezgodne z regulaminem (chyba że masz ustawione minimum), a po drugie nie fair wobec licytujacych. uncertain
          • pomilak1 Re: Mam Was dość! serio serio 13.08.13, 12:40
            Myślę, że nie raz nie dwa, że cena Cię nie zadowoliwink
            Ja już się przyzwyczaiłam, że zazwyczaj tracę na wózkachsmile
            Ale rozumiem Twoje rozgoryczenie, bo ja jak sprzedałam joolza (za mega śmieszną kasę) to też mi było smutno smile smile
            Ale widzę, że już usunęłaś post w "kupię wózek" więc czekam na nowy wątek z super zdjęciami tongue_out big_grin
            • martuska1982 Re: Mam Was dość! serio serio 13.08.13, 12:47
              no usunełam, bo skoro małżonek oświadczy ł, że ma słabośc do mnie i pozwoli mi na moją słabośc i skoro czewrona pszczółka na mnie czeka to usunęłam. tongue_out
              sprawa chyba przesądzona.
              • monika_kas Re: Mam Was dość! serio serio 13.08.13, 14:25
                wiedziałam, że mąż Ci dołoży... oni zawsze wymiękają w takich sytuacjach smile

no to czekamy na fotki Twojej pszczoły smile
    • monika_kas Re: Mam Was dość! serio serio 13.08.13, 14:22
      mam podobny problem z forum... uncertain

mam teraz zestaw GT i Micralite i już myślałam, że to dla mnie zestaw idealny.... Że jestem wózkowo spełniona smile

no ale ostatnio sporo wątków o Bee o Queście Denim... No i znów mam objawy wózkomanii.... myślę co by tu sprzedać (oba wózki kocham..) co by kupić.... masakra. sad
      • agusia041 Re: Mam Was dość! serio serio 13.08.13, 15:00
        Na początku jest fajnie, kiedy dopiero zaczyna się zabawa wózkami, testowanie kolejnych forumowych hitów ( a trochę ich jest wink). Z czasem tych must have ubywa i potem to już się człowiek głowi co by tu jeszcze kupić, czym pojeździć. Ja już doszłam do takiego etapu, że mogłabym zostać jedynie z dwoma wózkami, do tego denimka jeszcze się przymierzam a potem to już naprawdę pojęcia nie mam co kupić. Mały skończył 1,5 roku, teoretycznie mam jaszcze czas, ale jakoś utknęłam w tym hobby uncertain
        • kkitka Re: Mam Was dość! serio serio 13.08.13, 18:32
          Ja to chyba za szybko dotarłam do punktu wózkowych ideałów: mam MBUJ + BJCM, a wcale dużo wózków nie miałam w porównaniu z Wami wink dziś wyszorowałam swojego bjcm i tak myślę sprzedać... ale szkoda byłaby ogromna, bo lubię go na wakacjach i co w zamian jakiś maclaren..? także na razie nic nie kupuje i nie sprzedaje smile
        • pomilak1 Re: Mam Was dość! serio serio 13.08.13, 20:04
          agusia041 napisała:

> Na początku jest fajnie, kiedy dopiero zaczyna się zabawa wózkami, testowanie k
          > olejnych forumowych hitów ( a trochę ich jest wink). Z czasem tych must have ubyw
          > a i potem to już się człowiek głowi co by tu jeszcze kupić, czym pojeździć. Ja
          > już doszłam do takiego etapu, że mogłabym zostać jedynie z dwoma wózkami, do te
          > go denimka jeszcze się przymierzam a potem to już naprawdę pojęcia nie mam co k
          > upić. Mały skończył 1,5 roku, teoretycznie mam jaszcze czas, ale jakoś utknęłam
          > w tym hobby uncertain

Jestem w identycznej sytuacjitongue_out big_grinbig_grin W sumie już nie wiem co bym miała kupićtongue_out Jakiegoś Maca? ale średnio mi się widzą tongue_out może volo albo XT, ale to tak bez przekonaniatongue_out Na dzień dzisiejszy mam duet idealny czyli MBUJ i bee+ tongue_out
          Teraz bym chciała kolorową budę do UJ i jakieś dodatki do bee+ smile
    • headvig Re: Mam Was dość! serio serio 13.08.13, 16:35
      a to sama swojego zdania nie masz, tylko musisz być trendy bo tak rzecze forum i męczyć się z dziadami?
      • pomilak1 Re: Mam Was dość! serio serio 13.08.13, 20:05
        buhahaha no tak, bo tu na forum większość z nas jeździ "dziadami" big_grinbig_grinbig_grinbig_grin

Za nim coś napiszesz to poczytaj trochę to forum.... są tu w większości dziewczyny, które właśnie się NIE męczą i jak im wózek nie pasuje to sprzedaje i kupuje inny...dla nas to żaden problem.
      • kkitka Re: Mam Was dość! serio serio 13.08.13, 20:20
        Aż żal czytać o tych "dziadach" wink moja mama tak uwielbia MB Swifta, że przy jej bolącym kręgosłupie uwielbia chodzić na spacery z wózkiem, tylko czasami wnuczka nie ma pod ręką aby go tam wsadzić wink
        • martuska1982 Re: Mam Was dość! serio serio 13.08.13, 21:07
          Ja dzisiaj "moim dziadem kupionym bezmyślnie pod wpływem forum" tongue_out przewiozłam kawałek chrześniaczkę. tongue_out
          Maja ma 6 lat, ale wygląda na 809, waży około 32-33 kilo (MBUJ podobno do 35). Powiem wam, że czuć było większy cieżar,ale dałoby się spokojnie WYGODNIE jechać.Ba! Nawet podbijanie nie sprawiało mi problemu. o.O

Kocham coraz bardziej UJ. tongue_out
          Szkoda tylko, ze kupiłam go bezmyslnie, bez własnego zdania pod wpływem forum. buahahahaha big_grin
          • martuska1982 Re: Mam Was dość! serio serio 13.08.13, 21:09
            martuska1982 napisała:

> Ja dzisiaj "moim dziadem kupionym bezmyślnie pod wpływem forum" tongue_out przewiozłam
            > kawałek chrześniaczkę. tongue_out
            > Maja ma 6 lat, ale wygląda na 809, waży około 32-33 kilo (MBUJ podobno do 35).
            8-9 miało być, ręka się omsknęła i zamiast - wybrałam 0 tongue_out
      • headvig panie nie zakumały 14.08.13, 08:49
        panie chyba nie zakumały o co mi chodzi. sama mam dizajnerski wózek i nie dlatego, że taka moda na forum panuje, tylko dlatego że jak go wypróbowałam w sklepie to już żadnego innego. i ani mi się śni by sprzedawać, bo teraz bee na topie albo inne, a tamtego do lamusa - jak sugeruje autorka (która już nie ma rzekomo wózka na topie wg trendów forum).

trochę taki efekt pierdnięcia. jedna pierdnie, że teraz ten jest super i wszystkie zaraz lecą i sprzedają i kupują właśnie ten. potem inna pierdnie o innym i znów. no ale każdy ma jakieś hobby smile jedni kolekcjonują monety, drudzy wózki. w każdym razie ja tego nie rozumiem, bo nie jestem typem kolekcjonera tylko prostej praktycznej baby.
        • martuska1982 Re: panie nie zakumały 14.08.13, 08:59
          Na przykład ja, gdybym nie poddawała się zachwytom forumek pewnie do dziś jeździła bym pewnie xlanderem xa i bym isę zachwycała, a tak wiem że jest znosny,ale bez szału. tongue_out
        • martuska1982 Re: panie nie zakumały 14.08.13, 09:01
          a powiedz jeszcze w takim razie, jak rozumieć twoje stwierdzenie, ze kupują pod wpływem forum "a potem się męczą". Co to znaczy męczą?
          jakoś nie zauważyłam, by któraś kupowała coś na co nie ma ochoty (nie każdy zachwyt się udziela, to nie tak że zachwyty innych zawsze budzą zachwyty u kolejnych i chęć zakupu), a potem jak już kupi "męczyła się z tym".
          • headvig Re: panie nie zakumały 14.08.13, 09:13
            to był odnośnik do słów autorki, która sprzedała wózek, rzekomo z "praktycznych powodów", a teraz jak wróciła moda na niego na forum, to żałuje sprzedaży.
        • linkap_wawa Re: panie nie zakumały 14.08.13, 09:09
          eee headvig - ale proste praktyczne baby nie jezdza dizajnerskimi wozkami.. cos sciemniasz wink
          • headvig Re: panie nie zakumały 14.08.13, 09:16
            > eee headvig - ale proste praktyczne baby nie jezdza dizajnerskimi wozkami.. cos
            > sciemniasz wink

pewnie masz rację. kupują wózki w biedronce i oprócz dziecka wożą w nich worki z kartoflami smile tylko wyrafinowane damy mają prawo lansować się na wsi wózkami za 2-4 koła smile
        • agusia041 Re: panie nie zakumały 14.08.13, 09:13
          Skoro jesteś praktyczną babą i wystarczy Ci jeden dizajnerski wózek to wszystko w porządku, Twój wybór. Nie musisz rozumieć naszego hobby, w końcu nie jesteś typem kolekcjonera...
        • pomilak1 Re: panie nie zakumały 14.08.13, 11:14
          Zdradź jaki masz ten "dizajnerski" wózek, może akurat nastanie na niego "fala" i sobie pokupujemy.

I wiesz, moda modą, ale wszystkie opisujemy swoje subiektywne odczucia, więc wszystkie forumki posiadają swoje głowy i nie kupują wózków "jak leci" tylko dostosowują je do własnych potrzeb.
          Osobiście np nie kupiłam zachwalanej tu na forum emmaljungi, bo mi nie była potrzebna.
          OT taka różnica.
          Ale jakbyś poczytała przynajmniej kilka wątków to byś "zakumała" o co w tym forum chodzi.
          Ale przecież lepiej wejść na forum, napisać obrażający post i zasiać kolejną niepotrzebną, wymianę zdań.
          • martuska1982 Re: panie nie zakumały 14.08.13, 13:43
            a ja mimo peanów do tego stokke nie mogę sie przekonać. wink
    • masiw Re: Mam Was dość! serio serio 14.08.13, 09:57
      Ollasja na dobicie smile - Twój UJ sprawuje sie nam znakomicie tongue_out, dokupilam do niego bee plus i jest zestaw idealny.
      Na pocieszenie dodam ze możesz go odwiedzić bo jeździmy teraz po Batorego/ Sobieskiego smile
      • ollasja Re: Mam Was dość! serio serio 14.08.13, 20:49
        Masiw, trochę mnie dobijasz, ale cieszę się, że MB dobrze Wam służy!

Headvig - moja droga, chyba faktycznie masz problem z czytaniem ze zrozumieniem. Post napisany żartem (to po pierwsze). Po drugie, wózek o którym mowa w wątku sprzedałam z przyczyn technicznych (wnoszenie go po schodach było zbyt trudne), z żalem, bo żal pozbywać się czegoś co służy bardzo dobrze. I trochę mi szkoda do tej pory, a rozmowy na forum i słuszne zachwyty nad BM UJ dodatkowo mi o tym wózku i jego zaletach przypominają. Nieco jaśniej?
        A tak poza tematem - skoro nie rozumiesz fascynacji wózkami i dodatkowo tak irytują Cię osoby tej "manii" ulegające - po co wchodzisz na forum "Wózkomania" i wypisujesz tu średnio kulturalne posty? Może znajdź forum bardziej przystające do Twoich zainteresowań, jeśli takie posiadasz? Szkoda nerwów, naprawdę. Chyba, że takie pisanie znacząco Ci to poprawia nastrój... A to bardzo możliwe.
      • lunagda Re: Mam Was dość! serio serio 15.08.13, 00:02
        iiii staalo sie po co ja wogole tu codziennie wchodze ,rozchorowalam sie na UJ ale w tym kolorze :
        www.backpackingforever.de/catalog/product/view/id/182514/s/mountain-buggy-urban-jungle-ocean-modell-2013/
        Jest sliczny ,piekny itp. big_grin
        Ktos szukal budek w innym watku ,nieomietam w jakim ,tu sa dostepne z tego co widzialam smile
        Wiec poczekam sobie do wiosny ,co by za szybko niezmieniac wozka ,zeby mezowi cisnienia niepodnosic ;p big_grin
        • agusia041 Re: Mam Was dość! serio serio 15.08.13, 12:47
          lunagda napisała:

> iiii staalo sie po co ja wogole tu codziennie wchodze ,rozchorowalam sie na UJ
          > ale w tym kolorze :
          > www.backpackingforever.de/catalog/product/view/id/182514/s/mountain-buggy-urban-jungle-ocean-modell-2013/
          > Jest sliczny ,piekny itp. big_grin
          > Ktos szukal budek w innym watku ,nieomietam w jakim ,tu sa dostepne z tego co w
          > idzialam smile
          > Wiec poczekam sobie do wiosny ,co by za szybko niezmieniac wozka ,zeby mezowi c
          > isnienia niepodnosic ;p big_grin

Kolor oceano na niektórych fotkach wygląda na zgaszony, w rzeczywistości to żywy turkus, ja na początku też o nim myślałam, bo akurat był w everbaby dostępny od ręki. Ostatecznie kupiłam czarny i do tego dodatkową budkę oceano smile
    • sztucznamrowka Forumowe zestawy idealne :) 14.08.13, 18:53
      MB UJ i BB Bee+
      GT i XT
      czy coś jeszcze dołożycie??? big_grin
      Moim zdaniem jak się ma już taki idealny zestaw, oczywiście dla każdego jest odrobinę inny to fajnie jest się pobawić dodatkami i akcesoriami do wózków wink
      Ja tak miałam przez ostatnie tygodnie....no zmieniałam wkładki we wózkach jak bieliznę he he he big_grin to pomagało mi nie myśleć o ewentualnej zmianie floty....ale i na mnie przyszedł czas...może dlatego, ze nie zaciążyłam (chociaż jeszcze nie powiedziałam ostatniego słowa w tej kwestii)
      Teraz znowu szukam kolejnego wozu dla synka....wiem, że jak z drugim bobo się nie uda to nie mam za wiele czasu na nacieszenie się swoim wózkowym hobby...
      • martuska1982 Re: Forumowe zestawy idealne :) 14.08.13, 18:59
        Podpisuję się pod tym.Zestaw GT i XT jest idelany. Myślę też, że do UJ XT byłby super.Ja zmieniam, bo mi się bee zachciało.
        Do dużego urbana też mały zwykły citi mini byłby ok. No alebo jakis lekki odpowiednik typu britax czy ten co teraz furorę robi snap. smile
      • chubabubba Re: Forumowe zestawy idealne :) 14.08.13, 19:31
        Stokke, MBUJ, bee+ all blacksmile nie moge sie z nimi rozstac a mlody rosniesad(
        I jeszcze origami ale tylko po to zeby miec fun na parkingu jak go skladamsmilesmile
        • pomilak1 Re: Forumowe zestawy idealne :) 14.08.13, 20:53
          Obecnie UJ i bee+, ale u mnie już było wiele zestawów idealnych... tongue_out
          • martuska1982 Re: Forumowe zestawy idealne :) 14.08.13, 21:06
            a ja od siebie dorzucę, ze z niższej półki zetsaw idealny (mnie się wtedy sprawdzął i było ok) to quinny speedi i quinny buzz.No z tym, ze na pewno brakowałby w nim lekkiego wózka,ale nie potrzebowałam takiego. tongue_out
            • monika_kas Re: Forumowe zestawy idealne :) 14.08.13, 21:41
              chwilowo mój zestaw idealny to BJCM GT i Micralite Superlite smile

No, ale brakuje mi jakiegoś wypasionego All blacka, ale to tylko dla dizajnu smile)
              • aga_1980_31 Re: Forumowe zestawy idealne :) 15.08.13, 09:10
                Mój zestaw idealny to Stokke + Terrain smile Jest wózek na proste chodniki i jest do lasu i zimę nic mi więcej nie potrzeba big_grin
                • gniesia007 Re: Forumowe zestawy idealne :) 15.08.13, 09:22
                  Używasz nadal stokke dla swojej córy, mie wyrosła ci jeszcze z tego wózka?
                  • aga_1980_31 Re: Forumowe zestawy idealne :) 15.08.13, 09:42
                    Używam smile Nie jeszcze nie wyrosła ma 89cm smile Starszą woziłam do prawie 3,5 roku do ok 104 cm moje młode do dużych dzieci nie należą smile
                    Tutaj na zdjęciu ma jeszcze sporo miejsca
                    http://iv.pl/images/91425121891594539712.jpg
                    • monika_kas Re: Forumowe zestawy idealne :) 15.08.13, 12:00
                      W pewnością to najpiękniejszy Stokke jakiego widziałam... Napewno też najsłodszy smile Aga jesteś Mistrzynią! Serio.
                      • aga_1980_31 Re: Forumowe zestawy idealne :) 15.08.13, 12:09
                        Hahhah Monika dzięki ja też go kocham miłością wielką mimo że czasami miałam z nim pod "górkę" To moja miłość przez duże M wink Mój cukiereczek smile
                    • sztucznamrowka Re: Forumowe zestawy idealne :) 15.08.13, 12:23
                      Ślicznie się prezentuje Twój Stokke - rzeczywiście "cukierkowo" wink Aż miło popatrzeć na ten różowy kolorek big_grin
                      • agusia041 Re: Forumowe zestawy idealne :) 15.08.13, 12:38
                        Ach, rzeczywiście baaardzo miło, szczególnie jak się ma samych siurków winkbig_grin
                        • sztucznamrowka Re: Forumowe zestawy idealne :) 15.08.13, 12:52
                          agusia041 napisała:

> Ach, rzeczywiście baaardzo miło, szczególnie jak się ma samych siurków winkbig_grin

No właśnie big_grin Ja ostatnio zaczęłam sobie torby szyć, żeby trochę odpocząć od chłopięcych wzorów i móc poszaleć z różami i fioletami big_grin
                          • agusia041 Re: Forumowe zestawy idealne :) 15.08.13, 13:37
                            Też uważam, że torba może być i różowa, w końcu jest "dla mamy" a tylko pośrednio dla syna, sama kupiłam ostatnio torbę do bee i przemyciłam trochę różyku smile
                    • pomilak1 Re: Forumowe zestawy idealne :) 15.08.13, 16:03
                      Aga REWELACJA! mnie najbardziej wkurzało w stokke podbijanie. Co prawda za drugim razem było lepiej, bo mała już była większa i przodem do mnie podbijał się ok smile Ale już za duży był dla nas ten wózek, w sensie gabarytowym - nie dawałam rady biec za Liwką tongue_out big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka