Dodaj do ulubionych

Valco Snap vs. BJCM vs. Britax b-agile

14.08.13, 15:12
Potrzebuje lzejsza spacerowke do kompletu do naszego Slaloma. Mam juz Cybe Onyx, ale szczerze mowiac, to go nie znosze, dziecko wisi na pasach, prowadzi sie kijowo, maz go szczerze nienawidzi, ja mam dosc, wiec szanse na zmiane sa spore wink))

Widzi mi sie jeden z wymienionych w tytule wozkow, raczej w wersji czetrokolowej niz 3 (chyba wszystkie trzy wozki maja obydwie wersje). Zalezy mi oczywiscie na wadze, bo czesto musze wnosic do metra czy wysokiego tramwaju, wazny jest koszyk, zeby troche zalupow upchnac, wazne jest obszerne i wygodne siedzenie, wazne jest tez zeby w miare dobrze sie rowadzil, bo chodniki mamy dziurawe niestety. Wiem, ze porownania wszystkich trzech sie raczej nie doczekam, ale chetnie poczytam wszystko co macie na ten temat do powiedzenia smile))

Acha, wozek na razie bylby dla prawie trzyletniej, raczej drobniejszej dziewczynki, a za iles tam czasu dla marcowiatka z przyszlego roku wink) Moze na wiosne nawet w weekendy bysmy brali obydwa wozki, jesli mloda nadal bedzie urzadzac dlugie drzemki w wozku w dni, w ktore duzo jestesmy poza domem (najczesciej).
Obserwuj wątek
    • mamapodziomka Re: Valco Snap vs. BJCM vs. Britax b-agile 14.08.13, 15:16
      A zeby nie wpadac z pustymi rekami, to przynosze video porownanie BJCM 3 i 4 ze Snapem:
      www.youtube.com/watch?v=HuZ5Z1-xQoM
      • gniesia007 Re: Valco Snap vs. BJCM vs. Britax b-agile 14.08.13, 17:38
        Zdecydowanie snap, duzo lepsza rączka do prowadzenia przedewszystkim nie jest okrągła, cała reszta funkcji podobna, pozniej wybralabym bjcm a britaxa wogóle.
        Poczytaj nasze wątki, sama się przekonasz, snapa co prawda mialy tylko 3 uzytkowniczki i w dodatku tego samego i jedna podajze bliźniacze miala, więc ja na 1000% polecam snapasmile
    • linkap_wawa Re: Valco Snap vs. BJCM vs. Britax b-agile 14.08.13, 21:46
      tak, snap bedzie najlzejszy na pewno a przy tym: bardzo duza buda, ktora spokojnie mozna porownac do tych w BJ, bardzo duzy pakowny kosz z latwym dostepem, na pewno miekszy niz BJCM i lepiej sie podbija. Siedzisko w snapie jest nieco mniejsze niz w mini al i tak spore. Hm... teraz sa do dostania w Czechach (www.letajicisen.cz/cz/produkt/valco-baby-snap-4.html#17104457) chyba ze mozesz bez problemu sprowadzic z USA.
      Mialam i snapa i BJCM - zdecydowanie z tych dwoch wybralabym snapa.
      • darusia2012 Re: Valco Snap vs. BJCM vs. Britax b-agile 14.08.13, 22:02
        Jakie są wymiary siedziska w snapie?
        • linkap_wawa Re: Valco Snap vs. BJCM vs. Britax b-agile 14.08.13, 22:32
          ja juz nie mam snapa a tak dokladnie nie pamietam - trzeba by mahogany zapytac - one jest teraz wlascicielkasmile
        • mahogany6 Re: Valco Snap vs. BJCM vs. Britax b-agile 14.08.13, 22:48
          już odpowiadam
          głębokosc 21 cm a szerokosc 35. Nie pamiętam ile było w britaxie ale raczej było głębsze. Pamiętam jak dziś jak przymierzałam w sklepie małęgo do bjcm i britaxa i w tym britaxie bardziej wymuszało pozycję opartą. Sprzedawczyni twierdziła, że tak dziecku będzie wygodniej. Jak się potem okazało to nie było.
          Porównywałam 4 kołowe bjcm i b agile i z puntu widzenia osoby niskiej raczej to britax mi się lepiej podbijał. spodobał mi się hamulec nie na takiej rurce jak w bjcm, co potem okazało się niezbyt w użyciu, bo przyzwyczajona byłam do przepychania starego dużego wózka przez dziury za pomocą delikatnie mówiac kopa w tą rurkęwink
          generalnie jak kupowałam britaxa to miałam porównanie tylko 4 kołowych wersji i jakoś bardziej mi podpasował britax, chociaż potem ciagneło mnie jednak do mini ale 3 kołowego, bo to jego pierwotnie chciałam kupić. Co mi nie pasowało w britaxie można poszukać w moich postach. Snapem dziś byłam na zakupach i koszyk ma imponujący smile W ogóle na początku bałam sie 3 kołowego wózka i zostałam baaardzo zniechęcona w bocku w zabrzu, ale jednak w prowadzeniu jest spora różnica na plus. Fakt mam jeszcze problem z wyjeżdżaniem z autobusu, ale to chyba kwestia przyzwyczajenia, no a poza tym skoro on jest taki lekki i fajnie się składa to wolę jeździć autem smile Swoją drogą ciekawe jak britax 3 kołowy, bo przypuszczam że może nie byłby taki zły jak 4?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka