Dodaj do ulubionych

Bugaboo Cameleon 3 Sahara - pomocy!!! :)

28.08.13, 08:52
Dziewczyny, wiem, że mogę na Was liczyć....smile
Dojrzałam do tego, żeby pożegnać się z naszym ukochanym Stokke Blue melange (ostatnie dni i niedługo pójdzie pod młotekwink) - mój za chwilę dwulatek przekroczył wagę 15kg i pora na zmianę.
Skłaniam się ku Bugaboo, chociaż różnica w wysokości będzie zapewne odczuwalnawink
Wybór między Buffalo a Cameleonem 3. No i tutaj doznałam olśnienia....Cam Sahara z kocykiem...nigdzie już niedostępnysad Czy macie wiedzę, gdzie jeszcze można go zdobyć??? Może któraś z Was chce sprzedać swój model, albo zamienić się na Stokke w idealnym wręcz staniesmile wink
Znalazłam go w Kanadzie, ale nie wysyłają do Polski, musiałabym zorganizować transport - czy macie doświadczenia w tym zakresie - jakie są koszty, czas dostawy i jak z cłem?

A może jednak Buffalo? Bo ma lepsze koła na śnieg, posłuży dłużej (do22kg), składa się w jednym kawałku a do jazdy na złożonych kołach nie trzeba ściągać tych przednich...?
Ale ta Sahara taka ładna....wink

Pomocy Koleżanki!!! smile
Dziękismile
Obserwuj wątek
    • sylki Re: Bugaboo Cameleon 3 Sahara - pomocy!!! :) 28.08.13, 11:48
      Cameleon dla dwulatka będzie za mały, on ma siedzisko mniejsze od stokke. To samo będzie z Buffalo. Tak więc może bee plus, albo zostaw stokke i dokup coś mniejszego
      • saras-wati Re: Bugaboo Cameleon 3 Sahara - pomocy!!! :) 28.08.13, 12:55
        W zeszłym roku miałam stokke i cameleona dla 2,5latki(wprawdzie tylko na okres 2 tygodni) i lepiej jeździło mi się cameleonem(może dlatego, że bardziej mi się podobał), jeśli chodzi o miejsce to faktycznie trochę lepiej wyglądała w stokke. Jednak nie wydaje mi się, aby cameleon był za mały dla dwulatka - spokojnie sobie z 6 miesięcy pojeździ, a potem pewnie i tak się znudziwink

Jakbym miała 2-latka, to chyba kupiłabym MB minismile
        • gniesia007 Re: Bugaboo Cameleon 3 Sahara - pomocy!!! :) 28.08.13, 13:08
          15kg to sporo jak na 2 latka, więc jeśli jest duży i dlatego tyle waży to pewnie będzie mu ciasno, jeśli jest mały tylko ma więcej ciałka to pewnie też mu bedzie ciasno zima w spiworkuwink nawet jak zapas w oparciu mu zostanie. Ja porownuje moja zuze ktora wazy 15,5kg i w stokke wyglądała kosmicznie bo jest stanowczo za duza. Jak na nia patrze to dla mnie juz do kazdego wózka jest za duża, w uj jest na styksmile wózki z reguły mają średniej wielkości siedziskauncertain a concord akurat mi się nie podoba.
    • gniesia007 Re: Bugaboo Cameleon 3 Sahara - pomocy!!! :) 28.08.13, 13:10
      A swoją drogą przymierzałaś juz młodego do któregoś z tych modeli? Bo może my się zapędzamy i młody spokojnie się mieści w to siedziskosmile
    • aga_1980_31 Re: Bugaboo Cameleon 3 Sahara - pomocy!!! :) 28.08.13, 16:18
      Miałam okazję testować cama 3 z prawie 2 latką i powiem że wózek był na styk a dziecię nie duże 85cm i 11,5kg. Nie kupiłabym go dla dwu latka szczególnie na okres przypadający jesień zima
      Tutaj moje porównanie ze Stokke i fotki córki w BBO
      forum.gazeta.pl/forum/w,101614,141789275,141789275,Bugaboo_Cameleon_wrazenia_z_testowania_4Kids.html
      • mama1dawidka Re: Bugaboo Cameleon 3 Sahara - pomocy!!! :) 28.08.13, 18:56
        Aga a jakiej firmy jest kocyk ze zdjec?
        Bo jest cudowny
        • aga_1980_31 Re: Bugaboo Cameleon 3 Sahara - pomocy!!! :) 28.08.13, 21:02
          Mamas&Papas smile
    • afroddytta Re: Bugaboo Cameleon 3 Sahara - pomocy!!! :) 28.08.13, 21:31
      Ja zanim zainstalowałam gondolkę testowałam BBO z dwulatkiem ok. 12kg i powiem - bez szału, oparcie niskie, ciasno nie miał (ale to był czerwiec), nogami nie dosięgał podnóżka, ale ogólnie jakoś ten wózek nie pasował mi dla tak dużego dziecka, siedzieć to siedział chyba wygodnie, ale z leżeniem to już gorzej. Bez porównania w UJ w którym sypia codziennie, rozkłada się jak król (choć oparcie też już nieco na styk, szczególnie przy leżeniu), widać, że lubi ten wózek i jest mu w nim wygodnie, podobnie dobrze się czuje w EW duo. Ogólnie nie jestem pewna czy te siedzonka kubełkowe (może nie wszystkie, ale te BBO) są wygodne dla tak dużych dzieci, jakoś w UJ czy EW mój 2latek się bardziej swobodnie czuje, przede wszystkim nie siedzi na baczność.
      • kss-78 Re: Bugaboo Cameleon 3 Sahara - pomocy!!! :) 29.08.13, 09:40
        Dziękuję Wam bardzo za opinie!!! ...no właśnie podeszłam do sprawy sercem nie rozumem tongue_out
        Kierowałam się tym, że Cameleon może wozić cięższe dziecko (do 17kg bodajże) i jakoś w tym zauroczeniu Saharą odebrało mi racjonalne podejście do sprawy, żeby syna po prostu wsadzić w siedzisko i spróbować w sklepie pojeździć uncertain
        Aga dziękuję Ci za linka do zdjęć...nie trafiłam wcześniej na Twoją relację smile Rzeczywiście przy Stokke widać jaka jest między nimi różnica a siedzisko faktycznie na styk, chociaż córcia drobniejsza (mój oprócz większej wagi, jest też 5cm wyższy)....och niedobrze, bo będę musiała pożegnać się z myślą o Cameleonie sad
        Mówicie MB mini...hmm...oglądałam porównanie na forum...nie bardzo podobają mi się jego kółka (chociaż jest to do przełknięciawink), ciekawszy wydaje mi się swift, zwłaszcza, że rozmiarowo są podobne, ale czy tam siedzisko nie jest też mniejsze niż w stokke...?
        Rozważałam jeszcze Baby jogger CM, ale wolałabym, żeby tapicerka była typu melanżowej w stokke smile
        A może MB Terrain...? Na zimę zapewne świetny...
        Chętnie wzięłabym Bee+, ale to raczej na wiosnę smile

...no i mam dylemat...smile
        • lamciad Re: Bugaboo Cameleon 3 Sahara - pomocy!!! :) 29.08.13, 14:07
          a skąd jesteś?Ja bym z chęcią na kilka dni zamieniła się na testy.Mam cama 3 all blacka z budą czarną lub off white,mam tez bee+ wink W razie czego pisz na gazetowego.
          • kss-78 Re: Bugaboo Cameleon 3 Sahara - pomocy!!! :) 30.08.13, 08:37
            Bardzo chętnie smile Wysłałam Ci maila
        • aga_1980_31 Re: Bugaboo Cameleon 3 Sahara - pomocy!!! :) 29.08.13, 23:38
          Jeśli chciałabyś więcej info o Terrainie to pisz śmiało wink
          • kss-78 Re: Bugaboo Cameleon 3 Sahara - pomocy!!! :) 30.08.13, 08:38
            Dzięki Aga smile Przemyślę temat...muszę najpierw wyleczyć się z Sahary wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka