monika_jakub 07.09.13, 12:20 jak to mozna zafarbowac i czy mozna jakos zafarbowac , mam pomaranczowa na jesien w sam raz tylko jedno "ale'' tapicerka lezy i jest odbarwiona trzeba ja zafarbowac jakos Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
afroddytta Re: tapicerka fleece bugaboo 07.09.13, 12:26 Jak fleece to polar to chyba polaru nie da się zafarbować Odpowiedz Link
monika_jakub Re: tapicerka fleece bugaboo 07.09.13, 13:57 w mojej ocenie tapicerka fleece nie jest 100% polarem jest to jakas mieszanka szkoda by kolejny rok lezala w szafie , maz wpadl na "genialny" pomysl zalac domestosem odbarwi sie na bialo i bedzie biala buda, moim zdaniem nie jest to dobry pomysl bo polar moze sie zniszczyc , Odpowiedz Link
mama1dawidka Re: tapicerka fleece bugaboo 07.09.13, 14:12 Nie wiem jak soe to do polaru ma ale Ja kiedys jednego urbana co mial wyblakniete Siedzisko rozowe Zrobilam biale Tam gdzie byl rotowy popsikalam srodkiem na grzyba Z hlorem I tak powstal piekny bialo czarny urban Materialowi nic nie bylo Odpowiedz Link
martuska1982 Re: tapicerka fleece bugaboo 07.09.13, 15:15 Gdzieś nawet walał mi się po mieszkaniu pomarańczowy barwnik. Można nim barwic we wrzątku w garnku lub w pralce (jest instrukcja). Jak znajdę to może ci podesłać? A co do samego farbowani materiału - masz jakąś inną budkę na zmianę jakby co? Jeśli masz i ta jest dodatkowa to możesz zaryzykować farbowanie i jak nie wyjdzie to wybielanie.Jak isę zniszczy i nie będziesz płakać z tego powodu oczywiscie. Odpowiedz Link
monika_jakub Re: tapicerka fleece bugaboo 07.09.13, 15:36 mam jeszcze czerwona i czekam na custom made Cars 2, moj syn kocha te bajke wiec dla niego zamowilam budke i wkladke z Autek i chyba kupie na ebayu pomaranczowa farbke i sprobuje to zrobic a jak nie to pozwole mezowi uzyc domestosu, a jak z pralka po takim pomaranczowym farbowaniu nic jej nie bedzie? Odpowiedz Link
martuska1982 Re: tapicerka fleece bugaboo 07.09.13, 15:47 Z tego co czytałam to po farbowabniu barwnikiem w pralce zaleca się wykonać pranie czyszczace (takie jak się robi na pustio z detergentami po zakupie nowej pralki), a potem zrobić pranie ciemnych rzeczy (żeby w razie co resztek barwnika nie było widać, na czarnych ciuchach nie będzie). Odpowiedz Link