mamalilundy
07.10.13, 12:54
Witam wszystkich i proszę o pomoc ( a raczej pocieszenie ). Od jakiegoś czasu nosiłam się z zamiarem kupienia dla córki spacerówki. I przeglądając dogłębnie to właśnie forum, zdecydowałam się na Emmaljungę Scooter S. Najbardziej zależało mi na tym żeby wózek był wygodny dla Liluśki, jego waga czy wygląd schodziły na znacznie dalszy plan. Jako, że przez rok ( sama nie wiem jakim cudem wytrzymałam aż tyle czasu ) woziłam córę najbardziej gó*****ym wózkiem ze wszystkich chyba możliwych, który sama osobiście sobie wybrałam (nie znając jeszcze tego cudownego forum) a mianowicie Bebetto solaris ( ale nie będę się o nim rozpisywała bo mi tylko ciśnienie skoczy ), to w sumie każda inna spacerówka wydawała mi się lepsze od tego. No ale już byłam pewna swego wyboru ( czyli scootera) aż tu nagle wczoraj mąż pod wpływem emocji wylicytował nam na allegro bugaboo cameleon!!! Owszem czytałam trochę o tym wózku ale tylko ciut ciut bo po pierwsze wydawał mi się za drogi a po drugie jakoś w ogóle nie brałam pod uwagę wózków z siedziskiem kubełkowym. Nie wiem czemu ale wydaje mi się, że są one niewygodne. Z tego co wiem najgorzej jest jeśli dziecko śpi w wózku bo w tym kubełku to się chyba nie da, w sumie nie powinno mnie to martwić bo jak Liluśka skończyła jakieś pół roku kategorycznie odmówiła spania w wózku (średnio mi się to podoba ale co ja matka mogę? - nico! ), więc wózek będzie służył tylko i wyłącznie do spacerów i przede wszystkim naszych codziennych zakupów. Ale i tak targają mną sprzeczne emocje. Czy nie okaże się za mały dla roczniaka? ( młoda taka średnia jest, 10 kg) W pierwszej wersji chciałam mieć już wózek do końca wózkowania czyli około 3 roku, jednak im dłużej i częściej tu zaglądam zaczynam zmieniać zdanie. Może trochę pojeżdżę tym bboo i go opylę i kupię emmę. Martwią mnie jeszcze te pasy że nie mają żadnych ochraniaczy. Czy nie obcierają dziecia??
Proszę powiedzcie mi coś więcej o tym wózku ( najlepiej same zalety ). Czy mam się cieszyć czy martwić komu go sprzedać?
Czekam z niecierpliwością i niemalże bólem brzucha na jakiś odzew. ; )