Dodaj do ulubionych

Wie ktos kiedy bedzie Zapp Xtra2????

04.11.13, 00:59
Mam zwyklego zappa xtra, ale za miesiac bardzo przydalby mi sie zapp xtra2 (skladany w jednej czesci) na wyjazd samolotowy. Na stronie quinny juz dawno jest, a w sklepach nie. Wie ktos, kiedy maja byc dostepne????
Obserwuj wątek
    • izi-76 Re: Wie ktos kiedy bedzie Zapp Xtra2???? 04.11.13, 10:25
      Mi odpisali że w Polsce na przełomie stycznia i lutego dopiero te wózeczki się pojawią.
      • delphine_delphine Re: Wie ktos kiedy bedzie Zapp Xtra2???? 04.11.13, 10:57
        Cudownie, pomyśle zatem ciepło o tym wózku przy drugim dziecku. Do bagaznika i na podwozowke - bardzo fajna opcja!
        • eve_81 Re: Wie ktos kiedy bedzie Zapp Xtra2???? 04.11.13, 14:02
          Ja też, skoro Magda Froga zabiera ze sobą tongue_out
          • eve_81 Re: Wie ktos kiedy bedzie Zapp Xtra2???? 04.11.13, 14:03
            A myslicie że te limitowane też będą się tak skąłdały, chodzi mi o te "zielone"
          • izi-76 Re: Wie ktos kiedy bedzie Zapp Xtra2???? 04.11.13, 15:24
            Chyba tak, ponoć to ten sam stelaż - ja dopytywałam się o zielony na czarnym stelażu wink
    • pinik Re: Wie ktos kiedy bedzie Zapp Xtra2???? 05.11.13, 23:11
      Cudny!!!

www.poussette-magazine.com/poussette/quinny-zapp-xtra-2/
      Oj, kiedy on wyjdzie? Jest taki malutki po zlozeniu... Przydalby mi sie juz do auta...
      • sylki Re: Wie ktos kiedy bedzie Zapp Xtra2???? 06.11.13, 11:58
        sliczny, a one w USA nie są już w sprzedaży od jakiegoś czasu, bo coś mi się tak wydaje?
      • dziustynka Re: Wie ktos kiedy bedzie Zapp Xtra2???? 06.11.13, 13:13
        Świetny jest.
        Psioczyłam strasznie na Xtra, ale jakbędę potrzebować jeszcze kiedyś wózka dla maluszka, to się skuszę na tego.
    • pinik Maaaam! 06.12.13, 09:05
      Super ten nowy zapp! Perfekt do auta!
      • koala0405 Re: Maaaam! 06.12.13, 09:41
        Ty jak zwykle chwalisz się . A gdzie fotki???
      • mariolaer Re: Maaaam! 06.12.13, 09:42
        A gdzie zdjęcia ? wink Gdzie kupowałaś i ile dałaś za to cudo? Czy rączki ma na tej samej wysokosci co zwykły zapp?
      • monika_kas Re: Maaaam! 06.12.13, 10:13
        Pinik proszę napisz gdzie go kupiłaś. Jeśli możesz wklej jakieś fotki. Proszę!
        • izi-76 Re: Maaaam! 06.12.13, 10:30
          Pinik - pisz jak wrażenia , jak on wypada w porównaniu do starszych modeli ?
          Mnie zawsze wkurzały kółka które strasznie głośne były na kostce , jak tutaj ?
          Jak możesz to podaj jego realne wymiary i wagę.
          • eve_81 Re: Maaaam! 06.12.13, 12:53
            No i zostawiła nas w tej niepewności. Ja tez mega ciekawa jestem tongue_out
            • martuska1982 Re: Maaaam! 06.12.13, 12:55
              Taki ma dziewczyna styl. wink Zdjecia dorzuci w ciągu kilku dni pewnie. tongue_out
              • pomilak1 Re: Maaaam! 07.12.13, 14:03
                Super, że już masz!
                Mi się zapp (miałam zwykłego) bardzo podobał, ale odgłos tych kółek był dla mnie nie do zniesienia uncertain Zdołałam wytrzymać dwa spacery tongue_out Sprzedałam i kupiłam Urbana tongue_out big_grin
    • pinik Re: Wie ktos kiedy bedzie Zapp Xtra2???? 09.12.13, 14:25
      Nie pisalam wiecej, bo bylam na dluzszy weekend w DE u rodzicow i specjalnie nawet laptopa nie wzielam, bo wiedzialam, ze czasu na to nie bede miec.

Ze zdjeciami to u mnie slabo. Ja robie zdjecia i lubie to robic, ale nie aparatem, a telefonem. Przeslac na whatsapp to zaden problem, ale to przesylanie, przegrywanie, pomniejszanie itd i pozniej te zdjecia, ktore wstawiam po kilka tygodni znikaja - to mi sie nie chce normalnie. Sorry smile

A z wozkiem to cala akcje zrobilam. Jako, ze na poczatku te Zappy mialy byc tylko stacjonarnie do kupienia, to obdzwonilam jeszcze z Czech kilka sklepow, ktore znam w okolicy, dokad lecialam. No i BabyOne (siec sklepow) je mialy, ale zwykle jedna, dwie sztuki i kolor bezowy itd. A ja chcialam fiolet, ewentualnie roz i troche o czarnym myslalam. Czarny nawet byl w poblizu, ale jakos sobie wydumalam, ze czarny jest nudny (choc bardzo praktyczny, bo nie widac brudu od butow na tym jego podnozku). Pan mi oddzwonil, ze znalazl jednego rozowego w DE i moga mi go sprowadzic. A ja wlasnie tego zwyklego xtra mialam rozowego. Tylko w roku poprzednim on mial inny kolor stelaza (taki zlotawy) i czarne kolpaki w kolkach (czarne kola cale). No i te kola mi sie b. podobaly. Napisalam do siedziby quinny na DE i zapytalam, czy stare kola beda do nowego pasowaly i czy cos w nich zmienili, zeby nie byly takie glosne. Pan napisal, ze nic sie nie zmienilo, ale ze przesle mojego maila dalej gdzies tam... No wiec na lot wzielam tego mojego zappa (przez te wichury nie mialam wogole czasu ani glowy na jakies pakowanie stelaza, zeby sie nie zniszczyl..., ale nic sie z nim nie stalo). Mialam moment grozy, bo mogli mi lot odwolac, a ja juz mojego zappa sprzedalam i to z kolkami od nowego, ktore byly u moich rodzicow razem z nowym wozkiem. Na szczescie (i nieszczescie, bo rzucalo samolotem strasznie) lot sie odbyl i wymienilam sobie tylko kolka, starego quinny wyslalam i mamy nowego. O wiele lepsze jest to, ze to siedzonko sie sklada i nie sa to dwie czesci. Niby to siedzonko barsdzo plaskie bylo w bagazniku, ale zawsze to druga (niepotrzebna) czesc. Jakos tylko nie bardzo udaje mi sie zlozyc ten wozek, jak siedzonko jest przodem do mamy. Ale moze sie nie staralam za bardzo. Moze trzeba raz instrukcje zobaczyc? smile

Wozeczek jest naprawde maly i kompaktowy po zlozeniu (choc nie lekki). Ja mam w nim spiworek Bunker Lodger i daje sie z nim zlozyc, choc bez bylby napewno mniejszy.

Jeden minus w stosunku do zwyklego Xtra: siedzonko jak sie je ze stelaza zdejmie, to sie samo z siebie w pol sklada. A to w tym wozku mi sie dawniej podobalo, ze super dalo sie zmienic kierunek siedzonka ze spiacym czy siedzacym w nim dzieckiem. Mozna bylo chwycic na gorze (naciskajac przycisk uwalniajacy siedzonko) i na dole i konstrukcja sztywna byla super do przelozenia. Teraz jest to niemozliwe wg. mnie.

Raczki dalej na tej samej wysokosci. Szkoda, ze nie wydluzane. Ale i tak fajny malenki wozek z calkiem sporym, obracanym siedzonkiem, budka ok i super rozmiarami po zlozeniu. Szkoda, ze go nie bylo, jak moja mala mniejsza byla.
      • wawaga1 Re: Wie ktos kiedy bedzie Zapp Xtra2???? 20.01.14, 23:00
        Pinik a gdzie w Niemczech można kupić xtra2 fioletowego? i ile kosztuje?
        • pinik Re: Wie ktos kiedy bedzie Zapp Xtra2???? 21.01.14, 00:00
          Kosztowal chyba cos kolo 250 eur. Jak kupowalam, to wszystkie fioletowe byly wysprzedane w sieci BabyOne (sprawdzali mi w komputerze). Jeden rozowy gdzies byl, to mi sciagneli. Pewnie bedzie ich coraz wiecej i tez sprzedaz przez net sie zacznie (najpierw mialo byc tylko stacjonarnie). Dobrze im schodzily te wozki (sa naprawde praktyczne).
          • wawaga1 Re: Wie ktos kiedy bedzie Zapp Xtra2???? 21.01.14, 13:57
            A Ty nie kupowałaś w końcu fioletowego? bo tak zrozumiałam z postów...
            Ja mieszkam w PL ale u nas nic nie słychać o tych xtra2...a mamy znajomych w Niemczech którzy mogliby nam pewnie kupić i przesłać.
            Już się napaliłam na xtra ale jak doczytałam że mają być xtra2 składane w jednym kawałku to zdecydowanie wolałabym taki jednak niż dwuczęściowy.
            Muszę tylko najpierw sprzedać maclareny (mam four seasons i volo) żeby mieć na zappa...
            Mam jeszcze do Ciebie pytanko bo ty guru moim wózkowym jestes...myslisz że to dobra zamiana będzie - zamiast dwóch maclarenów jeden zapp?
            Oprócz tego mam terenówkę mutsy urban rider. Rodzę w drugiej połowie kwietnia.
            I jeszcze jedno...czy ta tapicerka w zappach nie brudzi się jakoś koszmarnie w miejscu gdzie dziecko ma nóżki?
            • pinik do wawaga1 21.01.14, 18:32
              Odpisze Ci szerzej, jak dzieci pojda spac.
              • wawaga1 Re: do wawaga1 21.01.14, 18:56
                Super smile Dzięki!
            • pinik Odpowiadam :-) 21.01.14, 22:42
              > A Ty nie kupowałaś w końcu fioletowego? bo tak zrozumiałam z postów...

Chcialam fioletowy, ale nigdzie go znalezc nie moglam, a u mnie to byla cala kombinacja, zeby wyslac sprzedany na ebayu w DE Zapp zwykly xtra (i to jeszcze z kolami juz od tej nowej dwojki) w czasie dwoch dni, kiedy to bede w DE u rodzicow. Przez to akcja byla dosc skomplikowana i nie moglam dlugo czekac. Mialam do wyboru jeszcze czarny, ktory moze praktyczniejszy, bo podnozek w tym wozku sie brudzi, fakt. Ale jakis taki ponury i smutny jest. Wiec jak pan mi znalazl jednego rozowego na terenie calych Niemiec w tej sieci sklepow, to wzielam. Nie mialam czasu jechac sama po ten wozek do sklepu, bo mialam w DE napiety program, wiec sklep przyslam mi go (za oplata) do rodzicow do domu.

> Ja mieszkam w PL ale u nas nic nie słychać o tych xtra2...

No patrz, a w CZ juz wiele tygodni temu widzialam.

a mamy znajomych w Ni
              > emczech którzy mogliby nam pewnie kupić i przesłać.

Ogolnie to te zappy sa stacjonarnie dostepne, a siec BabyOne jest bardzo rozwinieta (tam bym szukala - moga w komputerze sprawdzic, gdzie taki wozek jest i go sciagnac do siebie).

> Już się napaliłam na xtra ale jak doczytałam że mają być xtra2 składane w jedny
              > m kawałku to zdecydowanie wolałabym taki jednak niż dwuczęściowy.

Mialam wiele zappow. Najpierw te pierwsze zwykle. POzniej taki przerobiony przez krawcowa, zeby sie siedzonko rozkladalo (mam je do dzis gdzies!). Pozniej zappa xtra. Jak tylko sie dalo, wymienilam Xtra na Xtra2, bo to skladanie w jednej czesci jest super. Tak to niby siedzonko bylo plaskie i w bagazniku prawie miejsca nie zajmowalo, ale to zawsze dwie czesci! Do samolotu np. mi to bardzo nie pasowalo.

> Muszę tylko najpierw sprzedać maclareny (mam four seasons i volo) żeby mieć na
              > zappa...

Jesli nie przeszkadza ci terkot kol oraz niezbyt wysokie raczki, to wymieniaj! To sa dla mnie minusy zappa. A tak to fajnie, ze mozna w niego wpiac fotelik, ma obracane siedzonko, calkiem niezla budke i spore siedzonko. Ja go lubie mimo grzmotu, jaki wydaje jadac po chodniku smile

> Mam jeszcze do Ciebie pytanko bo ty guru moim wózkowym jestes...myslisz że to d
              > obra zamiana będzie - zamiast dwóch maclarenów jeden zapp?

Dziekuje! smile
              Odpowiedzialam na gorze. Ja volo nie lubilam jakos nigdy. Wole zappa. Zapp sie bardzo latwo prowadzi.

> Oprócz tego mam terenówkę mutsy urban rider. Rodzę w drugiej połowie kwietnia.

No to funkcja wpinania fotelika ci sie przyda.

> I jeszcze jedno...czy ta tapicerka w zappach nie brudzi się jakoś koszmarnie w
              > miejscu gdzie dziecko ma nóżki?

Troche sie brudzi.
              • wawaga1 Re: Odpowiadam :-) 21.01.14, 23:15
                Maclareny lubiłam ze względu na lekkie prowadzenie i dużą budkę. Najczęsciej używałam volo, bo lekki i mały. Brakowało mi w nim jednak rozkładanego oparcia więc na wakacje i wyjazdy braliśmy four seasons. Ten zapp to dla mnie ideał jeśli o funkcje chodzi bo nie dość że dziecko może w nim leżeć to jeszcze można odwracać siedzisko. Dlatego wydaje mi się że taki zapp zastąpi mi idealnie oba maclareny. I do tego taki malutki po złożeniu. Czuję jednak intuicyjnie że dwuczęsciowy będzie mnie wkurzał więc muszę polować na tego xtra2.
                Mam 168cm wzrostu, na obcasach jeśli już to bardzo niewielkich chodzę więc chyba wysokość rączek powinna być ok. A ten turkot kółek jakoś znaczenie gorszy niż w maclarenach jest??
                Fotelik mam maxi cosi cabrio fix a nosić go razem z dzieckiem nie dam rady więc tym bardziej czuję że pokocham zappa smile
                Co do koloru to czarny nie bardzo mi się widzi....pozostałe są dość jasne więc boję się że w miejscu na nóżki będzie tragicznie wyglądał...ten fiolet zatem taki optymalny mi się wydaje. Mutsy urban rider też mam fioletowy więc może jakieś akcesoria typu torba czy parasolka pasowałyby mi kolorystycznie.
                A Ty widziałaś gdzieś na żywo ten fiolet?? Jest ładny? Taki jak na fotach? Widziałaś kiedyś mutsy fioletowe? Ten zapp jest podobny czy jaśniejszy/ciemniejszy???
                Tak sobie myślę że jeszcze mam czasu trochę...maclareny dopiero jakoś w marcu sprzedam bo teraz chyba nie sezon na sprzedaż takich wózków....może do kwietnia pokażą się w PL fioletowe dwójki?
                • martuska1982 Re: Odpowiadam :-) 22.01.14, 00:20
                  moim zdaniem koła w zappie stukają na chodniku głosniej niż te w maclarenie queście, a techno XT przy nich jedzie cicho. wink
                  • wawaga1 Re: Odpowiadam :-) 22.01.14, 08:26
                    Prawde mowiac to w moim odczuciu maclareny jezdza cicho, wiec moze i zapp nie bedzie dla mnie jakims szokiem smile
                    • tg76 jeest... pojawił się XTRA2 na stronie quinny 12.02.14, 20:33
                      moze juz gdzies w sklepie mozna go znaleźć?
                      • monika_kas Re: jeest... pojawił się XTRA2 na stronie quinny 12.02.14, 21:10
                        Na stronie bobowozki niby dostępny o fajnej cenie 749zł wink
                        • malikja Re: jeest... pojawił się XTRA2 na stronie quinny 14.02.14, 11:27
                          Czyli moje modlitwy zostały wysłuchanebig_grin...w zeszłym roku na wakacje zakupiłam Xtra typowo na wyjazd...szukałam czegoś lekkiego i wygodnego do spania dla mojego synkasmile...wózek spisał się rewelacyjnie, ale transport samolotem w dwóch kawałkach był nielada stresembig_grin...miałam wersję limited by Kenson na czarnym stelażusmile...CUDO smile))...po powrocie sprzedałam jednak wózek bo składanie w dwóch elementach zaczęło mnie po prostu denerwowaćbig_grin....wówczas pomyślałam....czemu nie zrobią wózka który składa się w jednym kawałku? ...byłby ideałemsmile...haaa...i jest!!!!...szkoda tylko że kolory 2014 jakieś takie nieciekawesad...mogliby zrobić jeszcze raz w wersji kolorystycznej Fragments - coś pięknegosmile...ale nie można mieć wszystkiego:/...który z obecnych kolorków dziewczyny najciekawszy?...doradźciesmile
                          • pinik Re: jeest... pojawił się XTRA2 na stronie quinny 14.02.14, 12:11
                            Tak! Do samolotu ten xtra2 jest super!

A gdzie mialas zappa na wyjezdzie?

Niedlugo wyjda wersje specjalne na czarnych stelazach, ale nie tak ladne jak poprzednie sad
                            • tg76 jaki kolor wybrać? 14.02.14, 13:01
                              jestem z natury bardzo niezdecydowana, mąż powiedział, że ma dosyć trucia o xtra 2 albo kupię dzisiaj albo przestanę jęczeć o niego... TYLKO KTÓRY WYBRAĆ?? nie widziałam na żywo tych kolorówuncertain
                              ..podobają mi się czarne stelaże więc kolory tapicerki są denim blue, denim red, denm yellow (ten najbardziej mi sie podoba, ale obawiam się że fola w budce wygląda jakby była pożółkłauncertain bo jest żółta od nowościuncertain widziałyście na żywo??

który wybrać...
                              • pinik Re: jaki kolor wybrać? 14.02.14, 13:32
                                A te na czarnym stelazu sa juz dostepne (jak ja kupowalam, to jeszcze ich nie bylo). Tak bym ten taki turkosowo-granatowy kupila. Jeszcze mi sie zwykly fiolet podoba. Ja mam rozowy, bo mialam do wyboru tylko roz i czarny.
                              • jasiek4 Re: jaki kolor wybrać? 14.02.14, 13:48
                                Mi się najbardziej podoba ten ciemno turkusowy a w drugiej kolejności ten denim red.
                                Denim yellow to nie moja bajka i na dodatek wydaje mi się że może być kiepski w łączeniu z innymi kolorami ale tak na prawdę trzeba by obejrzeć na żywo ale jeśli Tobie właśnie on się podoba to akurat żółtą folia bym się nie przejmowała.
                                • tg76 Re: jaki kolor wybrać? 14.02.14, 14:06
                                  mam slaloma w trawe, wiec i sporo dodatkow zielonych pomyslalam ze ten zolty do zielonego bedzie pasowal??
                                  • pomilak1 Re: jaki kolor wybrać? 15.02.14, 20:32
                                    Denim blue! wygląda super!ten yellow mi się nie podoba, absolutnietongue_out
                              • monika_kas Re: jaki kolor wybrać? 14.02.14, 14:02
                                a gdzie chcesz tego zappa xtra 2 na czarnym stelażu kupić??

jeśli już to ja bym brała denim blue zdecydowanie smile
                                • izi-76 Re: jaki kolor wybrać? 14.02.14, 14:49
                                  W bobowózkach jeszcze nie mają - te na czarnym stelaży będą dopiero w połowie marca sad
                                  • monika_kas Re: jaki kolor wybrać? 14.02.14, 14:54
                                    no właśnie o to chodzi...... uncertain
                                    • tg76 Re: jaki kolor wybrać? 14.02.14, 19:30
                                      a skąd wiecie że nie ma? no tak, w tym "rozwijanym" wyborze koloru jest tylko denim blue z czarnych stelarzy... no, ale ten chyba jest dostępny od ręki?
                                      • izi-76 Re: jaki kolor wybrać? 14.02.14, 20:13
                                        Właśnie denim blue chciałam kupić wink dziś do mnie dzwonili ze sklepu że ich jeszcze niema - i że będą dopiero w marcu.
                                        • tg76 Re: jaki kolor wybrać? 14.02.14, 20:32
                                          ..dzięki za info uncertain szkoda, że nie piszą tego na stronieuncertain
                                          A znalazłyście moze inny polski sklep gdzie sa juz xtra2?
                                          • monika_kas Re: jaki kolor wybrać? 14.02.14, 20:47
                                            są na allegro, ale drożej niż w bobowózkach i do tego też nie ma czarnych stelaży.
                                            • izi-76 Re: jaki kolor wybrać? 14.02.14, 20:57
                                              W Pl ich jeszcze niema , mi się nie spieszy więc czekam do marca w bobowózkach mają fajną cenę więc zarezerwowałam u nich.
                                              • malikja Re: jaki kolor wybrać? 15.02.14, 11:32
                                                Sklep Mulan na allegro...dzwoniłam do nich wczoraj...mówią że wózeczki mają być u nich w przyszłym tygodniu, ale już można składać zamówieniasmile
                                                • malikja Re: jaki kolor wybrać? 15.02.14, 11:35
                                                  Qurcze, szkoda że kolory jakieś takie nieciekawesad...co do czarnego stelaża, miałam Xtra By Kenson w zeszłym roku na wakacjach i powiem Wam szczerze że ten stelaż jest bardzo podatny na zarysowania! ...zresztą chyba jak każdy czarny; )...choć moje Bee All Black używałam kilka miesięcy i nie miało żadnej ryski tongue_out
                                                • malikja Re: jaki kolor wybrać? 15.02.14, 11:38
                                                  Aaaa i w Mulanie cena ponad 900 zł, w BOBOWOZKACH wychodzi najtaniej, ale będą dopiero po Targach...w połowie marca
                                                  • tg76 po jakich Targach? 15.02.14, 20:20
                                                    to może pójdę/pojadę na TE targi i tam sobie zamówię??
                                                    pewnie nie chodzi o Rodzinne 15-16.03 Stadion Narodowy - w zeszlym roku nie bylo tam quinny, i generalnie niewózkowo tam jest...

może CZAS DZIECKA 27-01.03 Kielce??
                                        • eve_81 Re: jaki kolor wybrać? 17.02.14, 21:15
                                          W regularnej sprzedazy będą marzec/kwiecień. Tak mi przynajmniej kiedys ospisało quinny. tymczasem ja nabylam kensona fragments smile
    • tg76 bobowózki wycofują ofertę xtra2:/ 17.02.14, 15:00
      właśnie do mnie zadzwonili, podobno dostawa odwołana, nie wiadomo kiedy będąuncertain
      niedobrzeuncertain
      • izi-76 Re: bobowózki wycofują ofertę xtra2:/ 17.02.14, 15:21
        Kurcze do mnie też dzwonili sad , nie rozumiem po co wózki ,,oferowanie" są w sklepach skoro realnie ich niema, nie tylko w bobowózkach pozostałe sklepy również lecą sobie w kulki. Wózek będzie do kupienia dopiero kwietniu lub maju.
        • wawaga1 Kupiłam Xtra 2 :) 20.02.14, 20:28
          Dziś z wrażenia nie zasnę wink
          Kupiłam xtra 2 fioletowego - jutro kurier ma przywieźć. Aż mi się wierzyć nie chce bo nigdzie indziej nie mają tego koloru. Mam nadzieję że dojedzie do mnie fioletowy bo żaden inny kolor mi nic a nic nie odpowiada wink
    • tg76 kupiłam, mam :) 20.02.14, 17:25
      jest fajny smile nie chciałam już czekać na te czarne, wziełam red rumor ze srebrnym...
      od gościa z all..sklep_bondodo_eu odebrałam osobiście w wawie
      • monika_kas Re: kupiłam, mam :) 20.02.14, 18:01
        Zdjęcia smile
        • izi-76 Re: kupiłam, mam :) 20.02.14, 18:16
          O tak, tak prosimy o zdjęcia wink i o wrażenia , napisz jeszcze co on ma w komplecie , adaptery , folie, torbę na wózek?

Ja jeszcze poczekam, kurcze uparłam się na czarny stelaż sad
          • tg76 Re: kupiłam, mam :) 20.02.14, 19:09
            jest folia, adaptery do fotelika, koszyk na zakupy-ta siatka pod wózkiem,mocowanie do parasolki..
            testowałam tylko chwilę, zdziwiło mnie miękkie siedzenie, jakby poduszka i opcja wypychania podnóżka..
            budka duża, prawie nie widać tej folii (trochę brakuje prześwitu w budce żeby malucha podglądać)
            jeździ po kuchni zwinnie, chłopakom się podoba smile
            • wawaga1 Re: kupiłam, mam :) 20.02.14, 20:34
              A kolor odpowiada temu na zdjęciu czy jest różnica?
              bo ciekawa jestem tego mojego fioletu...
              • wawaga1 Mam fioletowego! :))) 21.02.14, 20:14
                Dziś kurier przywiózł mi wyczekanego fioletowego xtra 2 smile)
                Jest absolutnie fajowy!
                Kolorek bardzo ładny...fiolet mniej więcej taki jak na zdjęciu - bardziej w stronę granatu niż śliwki.
                Zadziwiła mnie wysokość oparcia - mój czterolatek ma to oparcie nadal nad główką!
                Prowadzi i podbija się też leciutko nawet z dużym dzieciakiem.
                Niestety w terenie jeszcze długo nie wypróbuję bo Pasażer jeszcze 2 miesiące musi w brzuchu posiedzieć.
                Trzeba tylko przyznać że składanie i rozkładanie wymaga wiedzy jak to zrobić.
                Trochę się nagłówkowałam zanim załapałam co po kolei robić ale jak już się potrafi to leciutko wszystko chodzi.
                Jutro jeszcze poćwiczę zakładanie fotelika maxi cosi bo dziś już od samego składania i testowania wózka brzuch mi się buntuje wink
                Jak dla mnie jedyny minus to jest to miejsce gdzie dziecko trzyma nóżki - mogli tę gumę zrobić do samego końca i po boczkach też bo nie wiem jak to miejsce będzie wyglądało jak dziecię wejdzie do wózka w zabłoconych butkach... Może wymyślę na to miejsce jakiś ochraniacz na deszczowe pogody.
                Aha i siedzonko jest super...myślałam że całe będzie taką "szmatką" miękką jak np w volo a okazuje się że w miejscu pupy jest ono pogrubione, taki miękki wkład ma w środku.
                Teraz muszę się sprężyć i wystawić na sprzedaż maclareny bo kupiłam zappa za pożyczone pieniądze i muszę je odzyskać wink

• pinik Do posiadaczek Zappa Xtra 2 25.02.14, 13:30
      Probowalyscie ten wozek zlozyc z siedzonkiem w kierunku do rodzica? Da sie? NIe chce nic na sile robic, instrukcje mam w pudle w garazu na samej gorze na regalach i za leniwa jestem, zeby ja wyciagac smile
      • wawaga1 Re: Do posiadaczek Zappa Xtra 2 25.02.14, 15:10
        Ja nie próbowałam bo na chłopski rozum wydawało mi sie ze nie można go tak składać. W filmiku na you tube pan tez składa tylko w wersji przodem do jazdy. W instrukcji o ile dobrze pamietam tez było składanie tym jednym sposobem choc głowy nie dam a intrukcje mam zapakowana razem z wozkiem w kartonie i wyniesioną... jak juz sie nim pobawiłam to spakowałam i schowałam bo na razie nie mam kogo w nim wozić.
      • jprzeczek Pytanie do Pinik 31.03.14, 17:02
        Witaj.
        Pytałam Cię wcześniej o Buggstera S Air i napisałaś, że fajnie się prowadzi ten wózek. Minusem jest kopanie w stelaż. A jak sprawa się ma z Quinny Xtra2? Jeszcze nie zakupiłam wózka, fakt chciałam wózek na pompowanych kołach, żeby dał radę w zimę, ale jakoś kusi mnie ta xtra2 z uwagi na przekładane siedzisko. Czy problem z kopaniem stelaża jest również w przypadku xtra2? Czy przekładanie siedziska z dzieckiem jest wykonalne? Czy nie przeszkadza w tym ten łączniczek między rączkami? Czy to prawda, że w xtra2 nie ma żadnej amortyzacji? Jakbyś porównała te dwa wózki, mam na myśli buggstera i xtra2? Tego drugiego nie brałabym pod uwagę, gdyby nie możliwość przekładania siedziska, bo to bardzo przydatna funkcja. Wożę dziecko spacerówką i wkurza mnie wiejący wiatr lub rażące dziecko słońce, choć na to drugie sposoby są. Nie chcę wózka gadżetu, bo taki nie jest mi potrzebny. Chcę wózek poręczny, lekki, dający radę w terenie (nie mam na myśli gór). A może jakiś inny przychodzi Ci do głowy?
        Z góry dzięki za odpowiedź.
        • pinik Re: Pytanie do Pinik 31.03.14, 18:24
          Hmmm... Zapp to dosc specyficzny wozek z tymi swoimi dzwiekami. On jest glosny. Resorow nie ma. Stelaz ma taka konstrukcje, ze troche amortyzuje wstrzasy. Na gladkie chodniki to moze by sie nadal. Na cokolwiek z duza iloscia szczelin miedzy tym i cichej okolicy, jest wkurzajacy.
          Siedzonko z dzieckiem swietnie sie przekladalo w Zappie xtra, w xtra2 juz sie chyba nie da, bo ono sie sklada w pol.

W stelaz sie w zappie nie kopie (bo taka konstrukcja), ale ma nisko raczki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka