Dodaj do ulubionych

wózek dla rocznej córeczki

14.11.13, 11:04
Proszę o pomoc w wyborze wózka. Z tego co czytałam na forum w przystępnej cenie jest baby jogger city mini i nawet podoba mi się ten wózek, tylko zastanawiam się jak daje radę zimą po śniegu. GT jest fajniejszy, jednak cena prawie dwa razy wyższa. Córeczka jeździła w graco po bracie ciotecznym, jednak pękło nam koło i trzeba kupić jakiś nowy. Szczerze mówiąc to można się zakręcić z tymi wózkami. Odnośnie BJCM mam jeszcze pytanie o brak regulowanego podnóżka - zastanawiam się jak to jest z tymi zwisającymi nóżkami i jak sobie radzicie.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • wrzesniowa_panna Re: wózek dla rocznej córeczki 14.11.13, 11:48
      GT bardzo dobrze sobie radzi po śniegu smile nie wiem jak zwykłe MINI...
      Brak regulowanego podnóżka nie jest problemem ponieważ ten co jest jest pod kątem i nóżki nie zwisają tylko są podparte smile ewentualnie jak dziecko musi mieć podnóżek to można dokupić innej firmy - nie pamiętam jakiej ale był o tym wątek na forum i nawet fotki były smile
      • martuska1982 Re: wózek dla rocznej córeczki 14.11.13, 12:37
        nie easy walker? Coś easy na pewno.
        I popieram - w baby joggerach nóżki nie zwisają jak to nazwałaś, tylko leża oparte, co cały wózek jak to typowa trzykołówka jest wyprofilowany i zarówno siedzisko jak i podnóżek są pod tym samym kątem, przez co dziecko fajnie siedzi rozpsarte jak król. wink
        • maja1406 Re: wózek dla rocznej córeczki 14.11.13, 12:46
          podnóżek easywalkera, ale jest dość drogi ( ok. 200 zł). Mojemu dziecku akurat przeszkadza brak podnoszonego podnóżka (jeździmy w gt), dlatego mam go wypchanego na stałe (własna konstrukcja smile). Jest on teraz pod takim kątem, że córce zarówno wygodnie się siedzi jak i śpi.
    • maja1406 Re: wózek dla rocznej córeczki 14.11.13, 12:58
      tu masz zdjęcie mojego gt z wypchanym podnóżkiem i 15-miesięcznym pasażerem

http://imageshack.us/a/img690/3290/h5if.jpg

http://imageshack.us/a/img209/434/mbao.jpg

• malabetka Re: wózek dla rocznej córeczki 14.11.13, 13:45
        Dziękuję za odpowiedzi. maja1406 dzięki za zdjęcia, córeczka śliczna smile a wózek fajny i pewnie kupimy, tym bardziej, że mężowi bardzo się podoba. 200 zł szkoda wydać na podnóżek, jeśli można go wypchać. Moja córcia jest mniejsza niż Twoja maju. A możesz mi napisać od kiedy córcia jeździ w tym wózku?
        Najlepiej byłoby przymierzyć dziecko do wózka, ale u mnie w mieście nie znajdę żadnego BJ, więc zostaje mi zakup przez internet. A czułabym się lepiej, gdybym mogła wózek dotknąć wink
        • maja1406 Re: wózek dla rocznej córeczki 14.11.13, 14:37
          te zdjęcia były robione krotko po zakupie, więc córka zaczęła w nim jeździć jak miała 15 miesięcy. Jak była młodsza i ją przymierzałam w sklepie do gt to wydawało mi się że się w nim gubi, ale ona ogólnie drobna i mala jest. Teraz ma 18 miesięcy i waży 10,5 kg i ma 75 cm smile
          • romka78 Re: wózek dla rocznej córeczki 14.11.13, 17:26
            mamy zwykłe mini, młodego przesadziłam do niego jak miał niespełna rok, ogólnie jestem zadowolona, na sniegu daje rade z zablokowanymi przednimi kołami. Patrzyłaś na nippera... dla mnie ten wozek prowadzi sie jak bajka, po śniegu, po piasku i w ogóle. Desing nie zaciekawy, co kto lubi. Skąd jesteś?
            • malabetka Re: wózek dla rocznej córeczki 15.11.13, 07:45
              maja1406 moja córcia jest wcześniaczkiem i jest drobniutka, waży ok 9 kg. Ale idzie zima i dojdzie śpiworek, kombinezon to pewnie będzie ok.
              romka78 dzięki za info. Zobaczyłam nippera, fajny wózek, na pewno super w terenie się go prowadzi. Jednak ja potrzebuję czegoś do miasta i żeby w miarę miejsca w bagażniku zajmował. Biję się z myślami, czy kupić zwykłe mini czy GT. Różnica w cenie jest bardzo duża. Mieszkam na Mazurach smile
              • monika_kas Re: wózek dla rocznej córeczki 15.11.13, 07:55
                Ja mieszkam w Elblągu może chcesz przyjechać i przymierzyć się do GT smile Popatrz sobie na używane GT wtedy różnica w cenie będzie dużo mniejsza. Mam GT od kwietnia i powiem Ci że pomimo bardzo częstego używania to po wypraniu tapicerki wygląda jak nowy prawie.
                • malabetka Re: wózek dla rocznej córeczki 15.11.13, 09:16
                  Dzięki, ale mieszkam na drugim końcu Mazur, trochę daleko wink
                  Trochę boje się kupić używkę, ale znalazłam taką aukcję
                  allegro.pl/baby-jogger-city-mini-gt-stan-bdb-gwarancja-i3687805532.html
                  co myślicie? Warto brać w tej cenie?
                  • silke85 Re: wózek dla rocznej córeczki 15.11.13, 10:30
                    jak dla mnie to za dużo, ja za tyle kupiłam trzymiesięcznego razem z pałąkiem i przesylka tongue_out
                    • malabetka Re: wózek dla rocznej córeczki 15.11.13, 10:43
                      To trafiłaś na super okazję smile
                      Znalazłam nowego GT za 1200 zł na allegro bez pałąka ale za to z folią p/deszczowa nie oryginalną. Ja nie mogę czekać z zakupem, bo nasz wózek ma złamane kółko i wozimy córcię w pożyczonej parasolce, normalnie masakra wink
                      • silke85 Re: wózek dla rocznej córeczki 15.11.13, 11:01
                        No i to jeszcze czarnego smile tu na forum zazwyczaj tyle kosztują. 1200 za nowy z folią to też nie jest zła cena
                        • maja1406 Re: wózek dla rocznej córeczki 15.11.13, 11:10
                          ja kupiłam "gołego" gt za 740 zł od forumki smile w super stanie
                      • monika_kas Re: wózek dla rocznej córeczki 15.11.13, 11:15
                        w sklepie krolestwo dzieci jest gt za 1229zł z pałąkiem. folię sobie dokupisz za 30zł, a pałąk to koszt około 100zł.
                        • malabetka Re: wózek dla rocznej córeczki 15.11.13, 11:24
                          silke, maja to naprawdę miałyście super okazje smile
                          monika dzięki za namiary, rzeczywiście bardziej się opłaca z pałąkiem, a i jeszcze wysyłka gratis.
              • maja1406 do malabetka 15.11.13, 09:14
                moja też wcześniak, na tamtym zdjęciu ważyła niecałe 10 kg, więc podobne gabaryty. W śpiworku i zimowych ciuchach myślę, że będzie ok. Ja też zastanawiałam się czy gt czy zwykłe mini, ale mi trochę przeszkadzała nieregulowana rączka (dla mnie ciut za wysoko).
                • malabetka Re: do malabetka 15.11.13, 09:18
                  maju a ile masz wzrostu? Ja mam 164 cm.
                  • maja1406 Re: do malabetka 15.11.13, 09:25
                    ja mam 157 smile, ale dla Ciebie mini powinno być ok
                    • silke85 Re: do malabetka 15.11.13, 10:24
                      ja mam 161 podobno wink i zwykłe mini mi pasowało tj. wysokość rączki
                      • malabetka Re: do malabetka 15.11.13, 12:14
                        Maja dopiero zauważyłam Twoją ofertę sprzedaży GT. Wcześniej przeglądałam i nie wiem jak to się stało, że jej nie zauważyłam. Ale widzę, że są zainteresowane osoby.
                        • maja1406 Re: do malabetka 15.11.13, 13:01
                          tak, tylko na razie nie mam na co wymienić więc się wstrzymuje ze sprzedażą smile
                        • maja1406 Re: do malabetka 15.11.13, 13:05
                          po prostu nie mogę nic znaleźć takiego co by przynajmniej dorównało gt, mój mąż też jest przeciwny wymianie bo mówi, że lepszym wózkiem nie jeździł (a trochę ich wypróbował dzięki mojemu świrowi na punkcie wózków smile)
                          • monika_kas Re: do malabetka 15.11.13, 13:22
                            Maja to tak jakbym mojego M słyszała.. dlatego u mnie zamiana GT na cokolwiek nie wchodzi w grę. Ale to chyba dobrze bo to naprawdę fajny wóz.
                          • malabetka Re: do malabetka 15.11.13, 13:24
                            Rozumiem. Lepszej reklamy nie trzeba dla tego wózka smile Muszę jeszcze przekonać mojego męża.
                            • maja1406 Re: do malabetka 15.11.13, 17:54
                              Wiesz co, kiedyś za nim kupiłam gt, pokazałam go mężowi w parku to powiedział, że jest brzydki i jak go kupię to mnie do domu nie wpuści smile. A teraz o innym nie ma mowy. Skwitował, że mogę sobie testować jakie chcę wózki, ale gt zostaje na stałe smile)
                              • malabetka Re: do malabetka 17.11.13, 18:11
                                Stało się wink Zamówiłam GT czerwonego. Dzięki za pomoc.
                                Mam nadzieję, że będziemy tak samo zadowoleni z wózeczka smile
                                • malabetka Re: do malabetka 25.11.13, 09:06
                                  Po pierwszych spacerach mogę powiedzieć, że wózek jest super. Sam jedzie wink Zarówno ja jak i córcia jesteśmy bardzo zadowolone. Na pierwszym spacerze zaczepiła mnie dziewczyna z pytaniem, skąd mam taki świetny wózek. Dzięki dziewczyny smile
                                  • h-serwis Re: do malabetka 26.11.13, 09:29
                                    witam,
                                    jeśli masz problem z wózkiem na śniegu, a niedługo będzie dużo śńiegu, proponuje zakup płóz do wózka na allegro smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka