Dodaj do ulubionych

Miała być zagadka :P

05.12.13, 20:12
Ale za nim zdążyłam cokolwiek napisać to już wiedziałyścietongue_out
Kupiłam ponownie Urbanabig_grin Kolor co prawda kompletnie nie mój, ale wizja bee+ w górach była dość przerażająca, więc licytowałam co było tongue_out
Nie powiem byłam trochę zaniepokojona, bo rzadko kupuję wózki na all wink
Wózek przyszedł CZYŚCIUTKI! koła umyte, tapicerka bez plam, wkładka i śpiworek wypranysmile (to dla mnie ważne wink )
Stan hmmm jak za tą cenę co dałam dla mnie jest ok smile
Kolor (czerwony) troszkę wypłowiały, kosz też miejscami widać przebarwiony od słońca, koła ok nie wybrzuszone i nie ósemkują, ale chyba w lewym będę musiała wymienić łożyska bo coś mi delikatnie stuka wink No i przód muszę nasmarować, bo trochę manewrowanie nie takie jak w poprzednim urbankutongue_out
Oryginalny śpiworek w super stanie, ale dla mnie ten śpiwór jakiś maływink Moja córka ledwo się tam dziś zmieściła, jak nic nie znajdę w fajnej cenie to go wezmę na wyjazd, ale wolałabym coś dłuższegosmile Wkładka też fajna - polarowa, dość gruba, więc na wiosnę na pewno ją założęsmile

Ogólnie jestem zadowolona i trochę mi lżej, że mam w końcu na stanie więcej niż jeden wózek tongue_out big_grin

Fotki w weekend jak będę miała trochę więcej czasu tongue_out

No i pierwsze pytanietongue_out Warto wysyłać do serwisu na przegląd? w sumie szkoda mi 200zł tongue_out wink Któraś wymieniała sama łożyska? gdzie to można kupić i czy ciężko to samemu zrobić tongue_out
Obserwuj wątek
    • mariolaer Re: Miała być zagadka :P 05.12.13, 20:54
      Gratulacje smile.
      Ja "mojego-Twojego" Urbana nie sprzedam nigdy. Zadowolenia z nowego wózka życzę smile.
    • hanna79 Re: Miała być zagadka :P 05.12.13, 21:24
      Ooo czyli jednak do forumki poszedł ten Urbanek smile obserwowałam go, bo byłam ciekawa za ile pójdzie.
      W tym wątku było coś o wymienianiu łożysk w Urbanie Warto zainteresować się tym MBUJ?
    • gniesia007 Re: Miała być zagadka :P 05.12.13, 21:57
      Widze, ze jednak się pokusiłaśsmile
      Łożyska mozesz zamówić w everbaby podac jaki masz rocznik, bo łożyska się niestety różnią lub zamawiasz sama na stronie mountainbuggy albo babyjungle.
      Wymieniasz hmm sama albo zlecasz mężowismile nie jest to nic trudnego o ile wie się co i jak robić.
      • martuska1982 Re: Miała być zagadka :P 05.12.13, 22:03
        no własnie ja mojego odsyłałam do serwisu i owszem, wymienili łożyska, zlikwidowali luz ramy,ale nie było warto.łożyska sma bym kupiła i wymieniła i zaoszczędziłabym kupę kasy na tym.
        • mama1dawidka Re: Miała być zagadka :P 05.12.13, 22:06
          A wiecie jak Luz ramy latwo wyeliminowac wink
          Wystarczy pz3 Bit ze srubokretem na grzechotce smile
          I poprostu dokrecic wszystkie srobki
          W szczegolnosci te boczne wink
        • pomilak1 Re: Miała być zagadka :P 06.12.13, 15:51
          No właśnie kojarzyłam, że wysyłałaś wózek i trochę to kosztowałouncertain A ja bym za wiele inwestować nie chciała, bo wózek potrzebny na 2-3 m-ce a potem zostaję z bee+, ewentualnie potestuję jakieś parasolki wink
          • mama1dawidka Re: Miała być zagadka :P 06.12.13, 16:06

• pomilak1 Kupiłam MB w samą porę:P 08.12.13, 13:48
      Od wczoraj za oknem mamy z 5cm śniegu, więc Urbana kupiłam w idealnym momencietongue_out
      Ale... kurcze zastanawiam się czy nie kupić sobie nowego GTtongue_out
      Jakoś za mną chodzi coś nowegotongue_out No i budę ma większą niż urbanbig_grin Tylko czy lekkość prowadzenia mnie zadowoli??Miałam już GT i wspominam go bardzo dobrzewink
      Co myślicie?zamienić tym razem Urbana na GT ??
      • agusia041 Re: Kupiłam MB w samą porę:P 08.12.13, 14:31
        Chyba wolałabym jednak nowego GT, niż tego "starego" UJ. Piękny to on nie jest, wypłowiały i w dodatku czerwony tongue_out
        Lekkość prowadzenia na pewno będzie gorsza, ale buda za to super, na wyjazd w góry i wietrzną zimę idealna smile
        Powiem szczerze, czasami kusi mnie powrót do GT, z czystej ciekawości. Miałam go dla niemowlaka, wiele rzeczy mnie drażniło, może dać mu drugą szansę teraz gdy mały ma prawie 2 lata? Ale nie mam odwagi sprzedać Urbana.
        Pomilak, najlepiej zostaw UJ i dokup GT big_grin
        • koala0405 Re: Kupiłam MB w samą porę:P 08.12.13, 15:26
          właśnie Pomilak to jest rozwiązanie
          zostaw Urbana w razie czego...posprzedawaj akcesoria, które masz do niego m.in. śpiworek, który i tak jest dla was za krótki i kup GT
      • gaga-sie Re: Kupiłam MB w samą porę:P 08.12.13, 16:47
        Przyczaj się na GT Magdy, ona się chyba ciągle bije z myślamiwink Jest pięęękny.
        • pomilak1 Re: Kupiłam MB w samą porę:P 08.12.13, 18:08
          Magda chyba chce sprzedać na wiosnę, więc nic mi to nie dajewink
          Na all widziałam nowe gt za 1200zł więc cena dla mnie do przełknięcia, bo jakoś wolę dopłacić te dwie stówki i mieć nówkę tongue_out ale musiałabym sprzedać tego Urbana, albo "wyhaczyć" GT za 800zł tongue_out wink A Urban wcale aż tak mocno wypłowiały nie jestwink
          • maja1406 Re: Kupiłam MB w samą porę:P 08.12.13, 18:29
            na tablicy widziałam gt za 800 zł, ale z odbiorem osobistym, podobno prawie nówka
            • pomilak1 Re: Kupiłam MB w samą porę:P 08.12.13, 20:36
              szkoda że niebieski koloruncertain
              • maja1406 Re: Kupiłam MB w samą porę:P 08.12.13, 21:20
                ja ten niebieski widziałam na żywo i bardzo mi się podobał. Sama bym go kupiła gdyby nie to, że gt dopiero co sprzedałam smile ale już za nim tęsknię smile
                • gaga-sie Re: Kupiłam MB w samą porę:P 08.12.13, 21:39
                  Ja za swoim też tęsknię, chociaż już wózka nie używamy ( prawie, bo na miesięczny urlop ze zwiedzaniem będzie volo). Czasami sobie jego zdjęcia oglądam, lubiłam go bardzo, razem z całą "szatą".
      • ollasja Re: Kupiłam MB w samą porę:P 08.12.13, 21:53
        ja zamienilam urbana na gt. niby jestem zadowolona, bo gt jest i poreczniejszy i praktyczniejszy, ale... brak mi tych dużych kół i super lekkiego prowadzenia. urban jest klasą samą w sobie, wiec dobrze się zastanów! wink ja chetnie bym do tego wozu wróciła... choć mojego gt też lubię...
        • pomilak1 Re: Kupiłam MB w samą porę:P 08.12.13, 22:23
          No ja zamieniłam tamtej zimy GT (ślicznego all blacka tongue_out ) na Urbana wink Ze zmiany byłam zadowolona, ale niektórych plusów BJ mi brakowało tongue_out wink big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka