Dodaj do ulubionych

moje dziecko w kombinezonie nie mieści się do bjcm

05.12.13, 22:22
i do gt też nie. W britaksie B agile to już wyglądała wogle komicznie. (A ma 18 miesięcy.) W b agille głową wycierała dziórę w budzie. W każdym z ww. wózków ściśnięta była jak śledź. Nie mieściły się jej ramiona tzn. wchodziła jakby na ścisk. W śpiworku bym jej nie upchała.
No i co ja mam kupić? Parasolki mnie wnerwiają. DUżo chodzę. Nipper??MBUJ???
Już nawet fiusiona oglądałam. No i co ja mam zrobić/? W ramionach to ona nie schudnie. Zresztą nie jest gruba.
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: moje dziecko w kombinezonie nie mieści się do 05.12.13, 22:35
      nipper jest bardzo wąski MB też szerokością nie grzeszy...

nie potrafię sobie wyobrazić tej Twojej córeczki...
      • koala0405 Re: moje dziecko w kombinezonie nie mieści się do 05.12.13, 22:41
        ale np. stary urban ma szersze oparcie niż nowy terrain
        ulepszają i zmniejszają siedzisko
      • ewelinapatrycjapola Re: moje dziecko w kombinezonie nie mieści się do 05.12.13, 22:45
        92 wysokości i 32 w rączkach jak luźno ma je położone wzdłuż siebie podczas snu. (W piżamie). W kombinezonie to już wogle.
        • ewelinapatrycjapola Re: moje dziecko w kombinezonie nie mieści się do 05.12.13, 22:47
          24 paszki a 30 gdzieś ramionka
          • kedro-dasos Re: moje dziecko w kombinezonie nie mieści się do 05.12.13, 23:23
            mogę zrobić Ci dla porównania zdjęcia mojej córki o podobnych gabarytach w GT( też wygląda nieciekawie) i w starym Concordzie( gdzie nowy jest wyższy).
            Prowadzenie Fusiona to dla mnie bajka,tylko stare modele maja też płytsza budę.Ale i tak wolę nim wyruszać na spacer- wracam mniej zmęczona, choć nie ukrywam ,że Gt wizualnie bardziej mi się podoba.
            • ewelinapatrycjapola Re: moje dziecko w kombinezonie nie mieści się do 05.12.13, 23:34
              jeżeli to nie był by kłopot to popatrzyłabym na te zdjęcia.
              No serio można próbować wcisnąć ale śmiesznie to wygląda a wygodnie to jej nie jest..
              • maja1406 Re: moje dziecko w kombinezonie nie mieści się do 06.12.13, 10:41
                ale do fusiona też się nie mieści? Gdzieś w innym wątku ktoś polecał navingtona scoonera jako spacerówkę z dużym siedziskiem, może jeszcze któryś z jane - nomad albo slalom (ale ten stary bez przekładanego siedziska). One mają dość szerokie i głębokie siedzisko, tylko nie wiem jak z wysokością oparcia.
                • ewelinapatrycjapola Re: moje dziecko w kombinezonie nie mieści się do 06.12.13, 11:02
                  jutro jadę obejrzeć nomada z roku 2010-2011 i cały czas zastanawiam się nad starszym fusionem. Z czarną budą ale z nierozkładanym do pałąka dachem. Nomad to ma hyba 47 wysokości a szerokości ponad 43. Oba są jakby bez boków. Sama nie wiem.
                  • maja1406 Re: moje dziecko w kombinezonie nie mieści się do 06.12.13, 11:08
                    a nie lepiej nowszego fusiona? Ma wyższe oparcie i lepszą budkę
                  • gniesia007 Re: moje dziecko w kombinezonie nie mieści się do 06.12.13, 12:24
                    Ewelina moja córa jeździ teraz zwyklym BJ CM bo w urbanie ma za ciasno i nie mozliwe aby corka ci sie tam nie zmiescila? Moja jest wieksza od twojej a siedzi w spiworku, fakt na szerokosc nie jest jakos super bo wąsko jest w kurtce rączki ma poprostu z przodu ale na wysokosc i na dlugosc jest ok a ma 98cmsmile w ramionkach jak siedzi w pidzamie ma około 35cmsmile
                    Tez poluje na fusiona na zimęsmile
                    • kedro-dasos Re: moje dziecko w kombinezonie nie mieści się do 06.12.13, 12:32
                      To jest nas więcej polującychsmile Ja poluję na nową wersję- mam starszą.
    • zurekgirl Re: moje dziecko w kombinezonie nie mieści się do 06.12.13, 12:20
      Pomyslalam o quinny speedi. Buda kiepskawa, ale siedzisko szerokie i jezdzi super.
      • ewelinapatrycjapola Re: moje dziecko w kombinezonie nie mieści się do 06.12.13, 12:26
        od którego roku concord fusionma wyższe siedzenie i szerszą budę? Ja mam x landera xa. Motywacją kupna drugiego wózka było wyższe i szersze siedzisko i buda taka by osłaniała od wiatru i żeby nie trzeba było używać parasolki. Acha x lander jest super i wszędzie wjedzie ale zajmuje strasznie dużo miejsca w bagażniku i ma jak dla mnie kiepski system składania. B agille było by moim marzeniem gdyby nie te wymiary. Tj. za duże dziecko, broń boże wózek. No i w x-landerze niunia też wchodzi na styk.
        Wogle to nie rozumiem czemu te wózki teraz takie małe robią.
    • zona.102 Re: moje dziecko w kombinezonie nie mieści się do 06.12.13, 13:33
      2,5latek siedzi w GT jak basza a ma na sobie kurtkę puchową i wsadzony śpiworek.

Nie możliwe aby 'nie grube' dziecko nie mieściło się do GT.

Moj syn ma 94cm i waży 14kg.
      • gniesia007 Re: moje dziecko w kombinezonie nie mieści się do 06.12.13, 13:54
        W GT napewno się mieści, tylko to jest tak, że jak ja mialam mlodą w tym wieku tez była duża, no może nie aż tak bo jednak moja ma teraz prawie 3 latka ale wtedy tez myslalam ze Gt jest dla nas juz za małe, ale teraz kiedy młoda jest juz sporych rozmiarów widze, że wtedy moje wyobrażeniu o wygodzie dziecka w wózku były mocno wybujałesmile i na chwilę obecna naprawdę szukam wózka do którego się zmieścimy a nie w którym będzie miala mega miejsca jak kiedystongue_out
    • anmaszy Re: moje dziecko w kombinezonie nie mieści się do 06.12.13, 13:43
      a BI? dziewczyny wklejały zdjęcia 5latk., co prawda bez śpiworka ale 5latka...
    • thea19 hmm, podejrzane to dziecko 06.12.13, 14:49
      moje wazy 19kg i ma metr wzrostu i w zwyklym mini miesci sie w grubej kurtce i spiworku zupelnie normalnie. z volo jest kiepsko na szerokosc w zimowej kurtce.
      • thea19 Re: hmm, podejrzane to dziecko 06.12.13, 14:49
        i ma 3 lata
        • magda79pn Re: hmm, podejrzane to dziecko 06.12.13, 22:58
          dodam jeszcze że britax b-agile i b-motin ma szersze siedzisko niż GT, tylko oparcie ma niższe i rączkę do prowadzenia niżej
          • jasiek4 Re: hmm, podejrzane to dziecko 06.12.13, 23:40
            W Britaxie B-Motion prawie 2,5 latek 15,5 kg i 98 cm wzrostu ma jeszcze mnóstwo miejsca nawet w zimowej kurtce i śpiworku. Do rozłożonej budy też jeszcze troszkę brakuje ale w BJ GT budę miał na głowie. Może pomierz jeszcze raz na spokojnie ... Coś trudno mi uwierzyć że 1,5 roczne dziecko się nie mieści no chyba, że masz jakąś mega grubą kurtkę i śpiwór wink
            • martuska1982 Re: hmm, podejrzane to dziecko 07.12.13, 09:59
              mnie sie wydaje, ze to moga być wrażenia tylko. W sensie mamie tego dziecka wymysliło się, że musi być spoooooro luuuuzu, a nie jest w zimowym ubraniu. W końcu to już nie noworodek. wink
              • ewelinapatrycjapola Re: hmm, podejrzane to dziecko 07.12.13, 10:51
                w britaxie główkę miała po środku na tym pasku, który jest przy budzie a zaraz nad siedziskiem. Ja ją wsadzałam w te wózki w sklepie. Wrażenie może być subiektywne bo dla mnie britax był niestety jakiś węższy. Niestety bo by mi naprawdę pasował.
                Myślę jeszczenad gt. Kombinezon był gruby a efekt wciśnięcia wyglądał no jakby to powiedzieć, dziecko wydawało mi się większe niż na tych zdjęciach cm u gniesi.
                Aha. Ja, (nie śmiejcie się), mam dużą głowę i ona też. Zdrowa jest i to kontrolujemy. W tej chwili jej czapki pasują na jej kuzynkę pięciolatkę. Ramionka też ma sporawe, ale to już wina genów jej tatusia.w britaxie główkę miała po środku na tym pasku, który jest przy budzie a zaraz nad siedziskiem. Ja ją wsadzałam w te wózki w sklepie. Wrażenie może być subiektywne bo dla mnie britax był niestety jakiś węższy. Niestety bo by mi naprawdę pasował.
                Myślę jeszczenad gt. Kombinezon był gruby a efekt wciśnięcia wyglądał no jakby to powiedzieć, dziecko wydawało mi się większe niż na tych zdjęciach cm u gniesi.
                Aha. Ja, (nie śmiejcie się), mam dużą głowę i ona też. Zdrowa jest i to kontrolujemy. W tej chwili jej czapki pasują na jej kuzynkę pięciolatkę. Ramionka też ma sporawe, ale to już wina genów jej tatusia.
                • ewelinapatrycjapola Re: hmm, podejrzane to dziecko 07.12.13, 10:54
                  no ale może to faktycznie kwestia wrażenia.
                  • martuska1982 Re: hmm, podejrzane to dziecko 07.12.13, 11:52
                    wrzuc jakieś zdjęcie twojej córki w jakimkolwiek wózku i może forumki będą w stanie ocenić czy faktycznie dziecko neirpzecietnie duże cy to tylko twoje wrażenie.
                    • magda79pn fotki 1,5 roczniaka i 6 latki w GT 07.12.13, 23:46
                      nie mogłam się powstrzymać, musiałam te fotki zrobić

na zdjęciach mój 1,5 roczniak, mierzący 88cm i ważący 13kg w naszym GT, oraz 6 letnia córeczka koleżanki, w ich GT smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/AWG06n8hRf14hKDBiB.jpg
                      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/6NK8t7U6unH3KJDcTB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/86gYisNW6MDMTWyW8X.jpg
                      • magda79pn Re: fotki 1,5 roczniaka i 6 latki w GT 07.12.13, 23:48
                        mój średni syn też ma dużą głowę, gdy miał 3-4 latka a najstarszy 6-7lat, to nosili równe czapki smile ale ma też inny kształt, najstarszy ma jajowatą głowę, a średni okrągłą, dlatego obwód ten sam smile teraz też noszą ten sam rozmiar, mają prawie 8 i prawie 11 lat.
                        • martuska1982 Re: fotki 1,5 roczniaka i 6 latki w GT 08.12.13, 00:29
                          szkoda, ze tej sześciolatki całej, z nogami, nie widać.
                          • magda79pn Re: fotki 1,5 roczniaka i 6 latki w GT 08.12.13, 00:53
                            bardziej o szerokosc chodzilo, poproszę koleżankę, może zrobi jej jeszcze jedną fotkę
                  • gaga-sie Re: hmm, podejrzane to dziecko 08.12.13, 17:01
                    E, tam, jakieś kompleksy masz i przenosisz je na swoje dziecko, a pewnie nikt inny poza wami tej głowy dużej nie zauważawink
                    Gt ma niżej zamocowaną budę niż zwykłe city mini. Moja koleżanka ma sporawe dzieci i zaopatrzyła się w Elite.
                    A może to tez kwestia śpiworka, jak źle dopasowany to zabiera miejsce? My już praktycznie niewózkowi, ale dla nas strzałem w 10 były profilowane śpiworki Magdy, dopasowane do siedziska wózka.
                    • gniesia007 Moja 3 latka w CM 08.12.13, 18:04
                      Aktualnie tak wygląda bez zimowych ciuchów, wrzuć jakąś fotkę swojej córy bo sama jestem ciekawa czy ja mam za dużą tolerancjęsmile
                      https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/37/79/09/0173c54175.jpg
                      • just_tusia07 Moja 6 latka 08.12.13, 18:19
                        fotki specjalnie dla Martuśki, ale dzisiaj już bez kurtki
                        wzrost 118cm
                        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/he/ke/tmka/16smGZ7w1KLOYLdNbX.jpg
                        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/he/ke/tmka/assj2jhIevtGjTcQaX.jpg
                        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/he/ke/tmka/lBwNCyQHSRU6vPSqBB.jpg
                        • martuska1982 Re: Moja 6 latka 08.12.13, 19:44
                          widać, ze wysoka dziewczynka i widać, ze ma jeszcze sporo miejsca w gt, nawet nogi nie sa mocno podkulone w kolanach.
                    • ewelinapatrycjapola Re: hmm, podejrzane to dziecko 09.12.13, 15:23
                      gaga znasz się na rzeczy. Ze sprzedawcą w klepie stwierdziliśmy, że w zwykłym cm jest wyżej niż w gt i to kwestia tej budy aha.
                      Jeju prześle zdjęcia tylko teraz zawalona jestem robotą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka