coco.roco 06.12.13, 22:58 "podwieź dupka" do samochodu w/w (nieplanowany wypad do C.H.) dla dziecka ok. 93cm dobry pomysł? Zmieści się? Nie będzie siedziało w nim jak sardynka z daszkiem na głowie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika_kas Re: Nuna Pepp 07.12.13, 10:38 Wg mnie nie bardzo się zmieści... Raczej będzie jak sardynka w puszce. Niestety. Odpowiedz Link
hanna79 Re: Nuna Pepp 07.12.13, 13:06 Szczupłe dziecko, bez grubych ubrań pewnie się zmieści, ale nie jest to obszerny wózek. Ja mam dla 10miesięczniaka, 12 kg i jest spoko, ale to dla nas tylko taka spaceróweczka do galerii i ewentualną drzemkę gdzieś w pomieszczeniu. Do nuny wsiadał mój wysoki, szczupły 4,5 latek i się zmieścił... jakoś na szerokość oczywiście, bo odnóża to mu się gdzieś tam ciągnęły koło kół Odpowiedz Link
pomilak1 Re: Nuna Pepp 07.12.13, 13:56 Wg mnie nie bardzo. Miałam nunę dla niespełna rocznej córki i była na styk, szczególnie oparcie. Odpowiedz Link
wrzesniowa_panna Re: Nuna Pepp 07.12.13, 21:39 Uwielbiam Nune Młody ma 20 m-cy - fotka zrobiona jakiś tydzień temu. Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Nuna Pepp 07.12.13, 21:44 dodaj spiworek i grube ubranie i nie wejdzie. Odpowiedz Link
wrzesniowa_panna Re: Nuna Pepp 07.12.13, 21:46 Z kurtka już jest ciasno ale w CH kurtka zmieści się pod wózkiem Odpowiedz Link
m7-7 Re: Nuna Pepp 09.12.13, 09:33 Dla mnie nuna nie jest wózkiem do jazdy w zimowych warunkach. nadaje sie na wyjazdy, do CH, jako taka podwieźdupka, wózek ktory zajmuje malutko miejsca, szybko sie składa w małą kosteczkę, fajnie wygląda i nie kosztuje dużo W takim celu kupilismy też nunkę. Nie mam zamiaru wozic dziecia w spiworze. I jesli takie uzytkowanie bierze się pod uwagę to starczy na długo Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: Nuna Pepp 09.12.13, 09:59 Fajny synuś A co on tam przytula? Dla mnie Nuna to typowy wózek "galeriowy" Odpowiedz Link
blueaha Re: Nuna Pepp 09.12.13, 09:59 ja bardzo lubie tę moja nunkę nie mam serca jej sprzedać, chociaz juz miałam ją sprzedawać żeby pojeździć bugaboo bee, no ale znalazłam inne wyjscie. Moja córka z tych drobnych więc pojeździ jeszcze dlugo. Tylko ja tego wózka ze spiworkiem nie uzywam, co najwyzej z Buggysnuggle, bo to wózek na lotnisko i do spania w domu Odpowiedz Link
monika_kas Re: Nuna Pepp 14.12.13, 03:39 Eve ryzyk fizyk kupuj najwyżej sprzedasz dalej w świat Odpowiedz Link
coco.roco Kolor Nuna Pepp 14.12.13, 07:46 www.babyblog.ru/community/post/smr_obyavleniya/1698714 wineberry dla chłopca? czy nie za bardzo? chociaż różu tam nie ma... jest stonowany fiolet i ciemna śliwka węgierka? czy się mylę? Odpowiedz Link
eve_81 Re: Kolor Nuna Pepp 14.12.13, 09:52 No własnie a ten winbery nadaje się dla chłopca czy nie bardzo ?? Odpowiedz Link
wrzesniowa_panna Re: Kolor Nuna Pepp 14.12.13, 10:01 To zależy od tego czy lubimy fiolet i odcienie. Ja nie widzę mojego synka w fiolecie ale kumpela ubiera synka na fioletowo i fajnie wyglada Mi sie najbardziej podoba żółta ale jak ja kupowałam to nie było dostępnej w takiej cenie jak niebieska Odpowiedz Link
eve_81 Re: Kolor Nuna Pepp 14.12.13, 10:02 No nic - kupiłam Zdjęcia sobie chociaz na bloga porobię Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Kolor Nuna Pepp 14.12.13, 10:15 ten nunowy fiolet to bym dla chłopca kupiła ale już babyjoggerowy jaki miała ostatnio Gniesia to juz bardziej dziewczyński mi się wydaje. Odpowiedz Link
gniesia007 Re: Kolor Nuna Pepp 14.12.13, 10:33 Eve ten fiolet w nunie faktycznie taki bardziej jak węgierka ten mój w BJ był taki łagodniejszy i w dodatku tapicerka błyszcząca ale myśle, że i na upartego chłopiec mógłby spokojnie jeździć A tak swoją drogą nuna mi się zawsze podobała ale ja młodą to bym w niej zmieściła chyba jak miała 6msc hehe Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Kolor Nuna Pepp 14.12.13, 15:02 w sumie mój młody jeździ w śpiworku z fioletowym polarkiem mój mąz dziś isę przyjrzał i stwierdził, że fiolet to fajny kolor i dla chłopaka, grunt, że nie róż. ;P Odpowiedz Link
hanna79 Re: Kolor Nuna Pepp 14.12.13, 10:21 Eve, ja mam żółtą dla chłopaka, ale właśnie fioletową też brałam jak najbardziej pod uwagę, tyle, że ja kupowałam używkę i fioletowa miała wypłowiałą budkę, a tak to mój mały facecik też by w fiolecie pomykał Odpowiedz Link
eve_81 Re: Kolor Nuna Pepp 14.12.13, 11:18 Mój syn w styczniu 1,5 roku, nosi ubranka na 80-86, raczej drobniejszy Wiecie ja w sumie z ciekawości go kupiłam, nie wiązę strasznych planów z tym wózkiem. Zobaczymy bo jestem ciekawa. Najwyzej sprzedam, chyba nie stracę, bo cena fajna. Odpowiedz Link
coco.roco Re: Kolor Nuna Pepp 14.12.13, 11:46 Ja żałuję, że wczoraj nie zakupiłam bo było z rabatem jeszcze -50zł, ale dziś też nie najgorzej -30zł może się skuszę?... ale dla 2,5 latka jako podwieź dupka po CH czy warto hmm sama nie wiem, dumam i dumam, bo święta i inne wydatki... Odpowiedz Link
eve_81 Re: Kolor Nuna Pepp 14.12.13, 12:27 Tak, ja juz nawet włozyłam czarna do koszyka, ale musiałam się przespać z tematem i dziś kupiłam ten drugi kolor więc z torbami nie pójdę Odpowiedz Link
flower_v Re: Kolor Nuna Pepp 14.12.13, 16:38 tez sie zastanawiałam czy nie kupic, mamy żółtą Nune ale w innym mieszkaniu (dalekooo), a ona fajna jest jako wózek na szybki wypad do sklepu, lekarza, lotnisko. ale tego fioletu bym nie kupila dla chłopca. jak dla mnie on typowo dziewczyński jest. poczekam na kolejną promocję Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Kolor Nuna Pepp 14.12.13, 16:52 mnie sie biszkoptowa nuna bardzo podoba, a jako dodatkowy wózek może byc, bo jako jedyny chyba zbyt brudzący kolor. Odpowiedz Link
blueaha Re: Kolor Nuna Pepp 14.12.13, 17:21 ja mam biszkoptową właśnie, brudzi sie szybko ale ładnie wszystko z niej schodzi nawet czekolada Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Kolor Nuna Pepp 14.12.13, 18:17 jak dla mnie wózek dodatkowy może byc w niepraktycznym kolorze, byle sie dobrze prał, w sensie łatwo swchodziło z materiału i/lub łatwo się tapicerka zdejmowąła do prania. A biszkoptowa nuna jest super Odpowiedz Link
eve_81 Re: Kolor Nuna Pepp 14.12.13, 19:56 Nie chciałam czarnego - kolejnego czarnego. Jak przyjdzie to się zobaczy ty taki dziewczyński to kolor Odpowiedz Link
coco.roco Co ile Nuna Pepp na limango? 14.12.13, 19:56 Co ile tak mniej więcej nuna jest dostępna na limango? wiem, że już nie raz była. Kiedy można się spodziewać następnej akcji? Tak "pi razy drzwi" Odpowiedz Link
eve_81 Re: Co ile Nuna Pepp na limango? 01.01.14, 11:18 Przysza ta nuna wczoraj, choc miała dopiero po Nowym roku i powiem Wam, że raczej nie zostanie z nami, jakoś nie moge się przekonać. Oparcie jest niskie, mój syn do duzych nie nalezy a juz jest na styk. wczoraj krótko ją oglądałam i przy sztucznym świetle, zaraz ja rozłożę znów. Tu fotki www.facebook.com/photo.php?fbid=640396816019483&set=a.584029971656168.1073741828.583810971678068&type=1&theater Odpowiedz Link
koala0405 Re: Co ile Nuna Pepp na limango? 01.01.14, 13:04 ja miałam Nunę przez dwa dni to wózek dla lalek - strasznie maleńkie siedzisko ale do samochodu super bo składa się w kanapkę Odpowiedz Link
koala0405 Re: Co ile Nuna Pepp na limango? 01.01.14, 13:07 ja jakoś nie umiem się przekonać do małych wózków i kupuję coraz to większe i większe choć synek ma dopiero 5 -mcy Odpowiedz Link
eve_81 Re: Co ile Nuna Pepp na limango? 01.01.14, 20:43 Ja ja odsyłam, chyba że któraś chce Odpowiedz Link
coco.roco Re: Eve :) 01.01.14, 21:02 Jaki koszt wraz z przesyłką wózeczka? Możesz pisać na gazetowego, może się zdecyduję, choć dla dwu i pół latka to nie wiem czy jest sens... Odpowiedz Link
eve_81 Re: Eve :) 01.01.14, 21:16 coco roko, powiem Ci, ze oparcie ma 43 cm, dla mnie za nisko. ja cos nie mogę z tym gazetowym , prosze napisz do mnie ewelina.cz4@interia.pl Odpowiedz Link
eve_81 Re: Eve :) 05.01.14, 23:10 Poszła ta nuna w cholerę Dziewczyny nie piszę ostatnio, bo u mnie w wigilię zaczęła się ospa u corki a wczoraj dostał syn.....więc wiecie, mam co robić Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Eve :) 06.01.14, 10:19 tak źle przechodzą? U mojego ospa to było tylko malowanie kropek rano i wieczorem.Nic wiecej, żadnych objawów poza swędzeniem, więc czasem musiałam go jeszcze upominać by nie drapał.Jak czytam czasem o tym jak dzieci przechodzą ospę, ile przy ospie opiekun ma zajęcia to mi się mózg lasuje.U nas przeszło szczęśliwie bardzo dobrze i dziękuję za to opatrzności. Odpowiedz Link
eve_81 Re: Eve :) 06.01.14, 12:30 Temperature mieli. synek ma wiecej krostek niz córka, przeciwświądowo dostaja fenistil więc nie swędzi ich. Ja dostałam tylko do psikania octanisept i psikam przy okazji zmiany pieluchy. Nie ma tragedii ogólnie, ale córka juz mieszkanie chce rozmieśc z energii, a do przedszkola narazie jej nie poslałam, bo nie mam jak odbierać. Syn nie moze na dwór wychodzić - to poczatek ospy. więc ona już jajo chce znieść, jemu dokucza, ten się drze....no tak to wygląda Odpowiedz Link
monika_kas Re: Eve :) 06.01.14, 13:00 Współczuję Ci Eve z całego serca.. no i maluchom Twoim też. Wszyscy się męczycie. No ale to minie i już więcej was nie spotka. Odpowiedz Link
eve_81 Re: Eve :) 06.01.14, 15:13 Najmniej to mój stary sie namęczy :p Oj musi być jakaś rekompensata wózkowa za to A tak na poważnie to u córy już po ospie, bardzo szybko, bo ona juz po 10 dniach polowy strupkow nie miala. Z kolei Syn - to jest masakra bo on jest strasznie wysypany, ale jest dzielny, nic w ogóle się nie interesuje tymi krostami. Odpowiedz Link
monika_kas Re: Eve :) 01.07.14, 12:33 proszę przenieść swoje ogłoszenie do wątku sprzedam wózek! Odpowiedz Link
emakowka Re: Eve :) 01.07.14, 14:56 monika_kas napisała: > proszę przenieść swoje ogłoszenie do wątku sprzedam wózek! Sorry,ja rozumiem,że porządek na forum musi być,ale wygrzebywanie starych wątków i prośba o umieszczenie ich w odpowiednim miejscu to mnie trochę dziwi. Odpowiedz Link