Dodaj do ulubionych

BJ Summit X3

08.12.13, 19:16
Czy w pl dostępny jest wogóle w kolorze szaro pomarańczowym? Widziałyście gdzieś?

Gdzie kupowałyście swojego summita?

Napaliłam się na summita jak szczerbaty na suchary jak to się mówi.... Mój M nawet nie oponuje więc trzeba kuć żelazo póki gorące... smile
Obserwuj wątek
    • srebrno-listka Re: BJ Summit X3 09.12.13, 15:35
      Ja mam szaro-czarnego, ale innego nie chciałam, do wyboru był ten zielony, pomarańczowego nie widziałam. Nie wiem czy jest dostępny. Kupowałam w Ekowózkach.
      • monika_kas Re: BJ Summit X3 09.12.13, 15:52
        Ja będę miała szaro zielonego bo innego nie ma w sklepach... Może być i taki. Musi być. Po obejrzeniu zdjęć porównawczych z GT nawet mój M dał się przekonać na Summita. Już się nie mogę doczekać... smile

Mam jeszcze 3 szybkie pytania.

Jak się w nim reguluje pasy na górze?

Czy okienka w budce są dwa? Można je mieć cały czas otwarte (jest tam jakiś rzep żeby je podpiąć)?

Warto kupić do niego tackę i konsolę dla rodzica?
        • magda79pn Re: BJ Summit X3 09.12.13, 18:35
          jestem ciekawa czy będziesz zadowolona...
          ja po obejrzeniu w sklepie zrezygnowałam z zakupu
          • monika_kas Re: BJ Summit X3 09.12.13, 18:39
            A co Ci aż tak bardzo w nim przeszkadzało że się nie zdecydowałaś?
    • annaspe Re: BJ Summit X3 09.12.13, 19:05
      Pomaranczowego chyba nie dostaniesz ja tez szukalam. A co do summita, ja mam swojego od 2 lat (xc) i ciagle jeszcze bardzo go lubie big_grin Jak dla mnie super.
      • magda79pn Re: BJ Summit X3 09.12.13, 19:24
        forum.gazeta.pl/forum/w,101614,147009043,147009043,baby_jogger_SUMMIT_X3_i_ELITE_fotki.html
        • monika_kas Re: BJ Summit X3 09.12.13, 19:29
          te minusy Magda co tutaj opisałaś to dla mnie właściwie żadne minusy smile) na twarde siedzisko wkładka, na wiszącą budę... mojemu synowi nie przeszkadza w GT tutaj raczej też nie będzie... zresztą... ten wózek pewnie będzie u mnie góra do lata więc synuś jeszcze nie podrośnie na tyle żeby mu ta buda pfrzeszkadzała... a z wyglądu to akurat mi sie Summit X3 bardziej od Elite podoba smile Elite wogóle mi się nie widzi przez ten przód.

no nic ryzyk fizyk jak to się mówi smile

przekonam się sama smile
          • magda79pn Re: BJ Summit X3 09.12.13, 19:38
            oczywiście że moje minusy mogą być dla ciebie plusami smile

buda była głównym bardzo wielkim minusem, zobaczysz na żywo, ona jest gorsza niż w GT
            • monika_kas Re: BJ Summit X3 09.12.13, 19:48
              dlatego co do budy nic nie pisałam... to już na zdjęciach widać, że jest mniejsza... trochę się tego obawiam, ale z drugiej strony mój mały jeździ bardzo często ze złożoną wogóle budą smile)
    • monika_kas Re: BJ Summit X3 09.12.13, 21:35
      W czwartek będzie u mnie summit smile

Jak ja wytrzymam do czwartku..? Oczekiwanie na nowy wózek... Jak ja to kocham! smile
      • eve_81 Re: BJ Summit X3 09.12.13, 21:41
        Szybko minie smile A gt juz poszedł w świat??
        Słuchaj a terraina nie rozważałaś??
        • monika_kas Re: BJ Summit X3 09.12.13, 21:45
          GT narazie czeka na nowego właściciela smile ale ten summit tak mnie kusił że nie mogłam się powstrzymać i przekonałam mojego M że muszę już zamówić smile

Rozważałam Terraina ale.. cena nie ta. Może kiedyś...
      • siven1987 Re: BJ Summit X3 09.12.13, 21:44
        Mamy summita xc i ja kocham ten wozek. Dla mnie super bo młodego zabieram na treningi i nie jestem od nikogo zależna.
        • monika_kas Re: BJ Summit X3 09.12.13, 21:47
          Ja nie trenuję ale może to dobry początek i trzeba będzie zacząć... smile
          • jesuisunpapillon Re: BJ Summit X3 09.12.13, 22:24
            mnie ta buda doprowadza do szału...tak samo jak i jego koła (jedno juz do reklamacji poszło i drugie tez padło...tzn dętki - od jednej wentyl odpadł) ... ale i tak go uwielbiam, za lekkość prowadzenia, podbijanie i manewrowanie 1 ręką gdy w wózku siedzi 15kg klocek
            • monika_kas Re: BJ Summit X3 09.12.13, 22:40
              Z budą to zobaczę czy będzie mnie wkurzać.. a z kołami to średnio że coś się dzieje... Nie cierpię reklamować wózków... sad
              • magda79pn Re: BJ Summit X3 09.12.13, 22:50
                eee tam, źle trafiła smile Twój będzie OK smile

ja tez GT chcę zamienić, tylko rozmyślam na co....
                • monika_kas Re: BJ Summit X3 09.12.13, 22:56
                  Wiesz Magda ja koniecznie chciałam coś z przekładanym siedziskiem, ale.... Nie znalazłam nic takiego co spełni moje oczekiwania w zupełności... A że wymiana GT chodziła za mną od dawna to... W końcu nastąpiła. Najważniejsze że mój M wyraził zgodę. Te koła w summicie chyba go podjarały smile
                  • magda79pn Re: BJ Summit X3 09.12.13, 23:02
                    ja się mojemu już od dawna o zdanie nie pytam wink i tak się nie zna big_grin

ja summita na pewno nie, ale innego trójkołowca chętnie, może nippera? bardzo dobrze go wspominam smile

do mnie jutro dojedzie ten dziwny Jane big_grin
                    • monika_kas Re: BJ Summit X3 09.12.13, 23:08
                      Kup Nippera potem mi go odsprzedasz bo on też za mną chodzi smile tylko czy Twój synuś się jeszcze zmieści w śpiworku do niego? To siedzisko Nippera się dosyć małe wydaje...
                      • maja1406 Re: BJ Summit X3 09.12.13, 23:41
                        Ja sobie wymieniłam gt na nippera. Moja córka ma 1,5 roku ale jest drobna i ma sporo miejsca w nim w zimowej kurtce i śpiworku. Nipper jest fajny, ale i tak szkoda mi trochę tego GT. Już myślę, żeby do niego wrócić smile chociaż nippera też nie chcę się pozbywać smile
                        • magda79pn Re: BJ Summit X3 09.12.13, 23:53
                          mój też ma 1,5 roku, waży 13kg i mierzy 88cm

nipper nie jest za duży, ale siedzisko ma powiedzmy jak maclaren techno xt wink i na szerokość i na wysokość, więc bez luzów, ale by się zmieścił

widziałaś fotkę w rubim? ma tam kurtkę zimową i śpiworek

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/UlkgboW9rCq7jDBYtB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/eTWc4xROdabZR05F0B.jpg
                          • maja1406 Re: BJ Summit X3 09.12.13, 23:59
                            Moja córka jest sporo mniejsza smile, a ten ruby ile ma szerokości pomiędzy rurkami?
                            • magda79pn Re: BJ Summit X3 10.12.13, 00:01
                              35cm
                              • maja1406 Re: BJ Summit X3 10.12.13, 00:04
                                no to tyle co nipper
                              • maja1406 Re: BJ Summit X3 10.12.13, 00:11
                                moja tak wygląda w nipperze, w śpiworku ale w cienkich ciuchach:

http://imageshack.us/a/img841/9302/krg1.jpg
                                • magda79pn Re: BJ Summit X3 10.12.13, 00:22
                                  faktycznie drobniejsza smile
                                • monika_kas Re: BJ Summit X3 10.12.13, 07:59
                                  Oj Maja rzeczywiście drobna ta Twoja córeczka.. ale jaka śliczna zato! Przesłodka! Ma jeszcze sporo miejsca w Nipperze.
    • monika_kas jaka folia do Summita 11.12.13, 15:30
      dziewczyny macie oryginalną?? to jest ta sama do do innych BJ..??
      • flower_v Re: jaka folia do Summita 11.12.13, 15:57
        monika_kas jak juz bedziesz miała summita zrób prosze foty porównawcze z gt smile
        • monika_kas Re: jaka folia do Summita 11.12.13, 18:04
          Srebrnolistka zrobiła już takie porównanie... smile)

SUMMIT X3 vs BJCM GT

Dzięki temu porównaniu mój M dał się przekonać do sprzedaży GT na rzecz SUmmita smile)
          • flower_v Re: jaka folia do Summita 11.12.13, 18:56
            ooo dzięki smile juz zaglądam.
      • monika_kas Re: jaka folia do Summita 13.12.13, 22:53
        dziewczyny które macie Summita... dajcie znać jaką macie folię do niego smile proszę.
        • srebrno-listka Re: jaka folia do Summita 17.12.13, 17:43
          Nie mam do niego folii. Nie była ani razu potrzebna. Do żadnego baby joggera nie miałam.
    • monika_kas MAM MAM MAM!!!! :D 13.12.13, 20:53
      Mam big_grin big_grin big_grin

Mój mały chyba wyczuł podniecenie mamusi i nie poszedł spać... To mu się nigdy nie zdarza... Chwilę się w łóżeczku pokręcił a potem do mamusi... No i składaliśmy razem Summita. Mały jest zakochany w wielkich kołach... A teraz się rozsiadł jak król i ogląda teledyski disco polo smile

o jeju jaki to jest wóz.... big_grin

nie wiem co pisać aż. zatkało mnie.
      • koala0405 Re: MAM MAM MAM!!!! :D 13.12.13, 21:30
        proszę o fotki
        • monika_kas Re: MAM MAM MAM!!!! :D 13.12.13, 22:31
          https://static.pokazywarka.pl/bigImages/2526403/9596296.jpg?1386970211

https://static.pokazywarka.pl/bigImages/2526403/9596295.jpg?1386970211
          • monika_kas Re: MAM MAM MAM!!!! :D 13.12.13, 22:33
            te koła są olbrzymie wink

https://static.pokazywarka.pl/bigImages/2526403/9596290.jpg?1386970211

test smakowy pałąka smile

https://static.pokazywarka.pl/bigImages/2526403/9596292.jpg?1386970211

do oglądania TV nadaje się idealnie ten wózek smile

https://static.pokazywarka.pl/bigImages/2526403/9596291.jpg?1386970211
            • koala0405 Re: MAM MAM MAM!!!! :D 13.12.13, 22:36
              super
              mam nadzieję że ta szczoteczka do zębów nie służyła do mycia wiieeelkich kół
              • monika_kas Re: MAM MAM MAM!!!! :D 13.12.13, 22:38
                nie... smile tylko do zębów smile synuś zabrał ją ze stołu i gryzł jak to ma w zwyczaju smile koła dotykał tylko rękoma...
                • magda79pn Re: MAM MAM MAM!!!! :D 13.12.13, 23:13
                  ogólnie może i fajny, ale mnie te koła przeraziły na żywo wink gdyby on miał koła jak elite, to bym kupiła i może bym przełknęła nawet tą budkę nad samym oparciem wink
                  • monika_kas Re: MAM MAM MAM!!!! :D 13.12.13, 23:22
                    Koła dla mnie super akurat. A że buda tuż nad oparciem... Fakt mogliby to jakoś poprawić ale nie oszukujmy się on u mnie nie będzie aż tak długo żeby mojemu małemu czy mi to zaczęło przeszkadzać smile do wiosny zostanie napewno a potem się zobaczy... Może wymienię go na Terraina smile
                    • flower_v Re: MAM MAM MAM!!!! :D 13.12.13, 23:25
                      to sie doczekałaś smile
                      podobają mi sie kolorki, ta zieleń jest ładna. myslałam, ze ona bardziej zgniła jest.
                      • eve_81 Re: MAM MAM MAM!!!! :D 13.12.13, 23:27
                        Małemu widać się podoba smile
                        A od mamy wpisów taka energia bije, że ohohoho big_grin
                        • magda79pn Re: MAM MAM MAM!!!! :D 13.12.13, 23:32
                          ja widziałam takiego i tak dokładnie wygladał:

forum.gazeta.pl/forum/w,101614,147009043,147009043,baby_jogger_SUMMIT_X3_i_ELITE_fotki.html
                          • monika_kas Re: MAM MAM MAM!!!! :D 14.12.13, 03:46
                            On trochę taki zgniły zielony jest to fakt ale nie aż tak bardzo... smile mi pasuje.... Takie trochę barwy jak na mundurze a wiadomo za mundurem panny sznurem smile

To że on mnie tak zachwycił to chyba tak musiało być. Z GT też tak było... Dla mnie te BJ jednak zdecydowanie mają coś w sobie big_grin żadne inne wózki mnie tak nie cieszyły.

No zobaczymy co będzie jutro po teście w terenie... Oby emocje nie opadły.
                            • magda79pn Re: MAM MAM MAM!!!! :D 14.12.13, 07:36
                              a dlaczego miałby cię rozczarować smile
                              ja przez moment w sklepie wyraźnie odczułam amortyzację i bardzo mi się to w nim spodobało smile

nawet do serwisu dzwoniłam zapytać, czy tylne koła od elita będą pasowały smile
                            • gniesia007 Re: MAM MAM MAM!!!! :D 14.12.13, 09:46
                              Monika mnie też tak bj kręcąsmile nieważne czy małe czy duze, mają taki styl że ja je uwielbiamsmile sama bym coś jeszcze wzięła ale summit bankowo byłby za mały, jedynie elite z jego siedziskiem dalby u nas radę, ale chyba jestem za niska do niegouncertain
                              • monika_kas Re: MAM MAM MAM!!!! :D 14.12.13, 11:00
                                Gniesia powiem Ci że ten summit dla mnie też jest ciut za wysoki smile będę miała przynajmniej okazję pochodzić na obcasie... ta rączka dla mnie mogłaby być nieco niżej, no ale na luzie, tragedii nie ma. Mam 173cm, więc dla niższych osób mógłby być problem.... no ale to zależy też kto jakie ustawienia rączki lubi.
                                • monika_kas Re: MAM MAM MAM!!!! :D 14.12.13, 12:41
                                  Na szybko ze spaceru... Summit płynie przez nierówności.. żadna przeszkoda mu nie straszna. Amortyzacja super.
                                  • eve_81 Re: MAM MAM MAM!!!! :D 14.12.13, 12:55
                                    No to rewelacja smile
                                    • monika_kas Re: MAM MAM MAM!!!! :D 14.12.13, 13:08
                                      Zato zwrotność słabsza niż w GT. Jak się chce w miejscu skręcić to trzeba ciut siły w to włożyć. Oparcie nieco krótsze niż w GT ale zato siedzisko głębsze.
                                      • pomilak1 Re: MAM MAM MAM!!!! :D 14.12.13, 16:20
                                        Wygląda super, ale dla mnie stanowczo za dużysmile
                                      • srebrno-listka Re: MAM MAM MAM!!!! :D 17.12.13, 17:44
                                        Bo jest większy i dłuższy smile
    • ryba_lufa Re: BJ Summit X3 14.12.13, 13:50
      Ja ostatnio nic innego nie robię, tylko oglądam wózki (tak trafiłam na to forumsmile) i widziałam, że na bobowózkach jest opcja grey/orange.
    • ryba_lufa Re: BJ Summit X3 14.12.13, 14:13
      Dopiero doczytałam cały wątek i widzę, że już masz wersję z zielenią smile Zresztą, to, że jest taka opcja wyboru (grey/orange) nie świadczy o tym, że wózek jest dostępny smile
      • martuska1982 Re: BJ Summit X3 14.12.13, 15:21
        co fakt to fakt, a bobowózki do najrzetelniejszych firm chyba nie należą. wink
    • monika_kas BABY JOGGER SUMMIT X3 podsumowanie :) 17.12.13, 13:08
      Jesteśmy po kilku spacerach w różnym terenie... I mogę już conieco powiedzieć o SUmmicie.

1. Właściwości jezdne. Do sklepu szczególnie w okresie przedświątecznym gdy jest dużo ludzi i tłok wszędzie nadaje się średnio... Nie ma jak się ruszyć między regałami (w tym okresie to tak jest chyba z każdym wózkiem ale mniejsza o to). Po chodniku płynie. Nie straszne mu żadne nierówności. Podjeżdżając pod krawężnik właściwie nie trzeba go podbijać, przednie koło jest tak dobrze amortyzowane że bez problemu wózek wjeżdża na chodnik nie "telepiąc" przy tym dzieckiem. Po terenie pagórkowatym radzi sobie świetnie, nic dziwnego że ktoś tu pisał, że zabiera summita w Alpy... Napewno on się do tego świetnie sprawdzi. My co roku jeździmy w góry, także Summit będzie jeździł z nami.
      Podbija się lepiej niż GT ale trochę gorzej niż MBUJ. Zresztą Summita na dobrą sprawę nie trzeba podbijać smile

2. Rączka. Jest na wysokości idealnej dla mnie (173cm) i mojego męża (186cm). Niższym osobom będzie kiepsko.

3. Siedzisko. Jest zabudowane jak w innych BJ więc dzieciom którym lepiej się jeździ w wózkach bardziej odkrytych będzie to przeszkadzało. Mój syn lubi wózki każdego kalibru więc nie ma sprawy. Siedzisko jest mniej miękkie niż w GT ale bardziej miękkie niż w zwykłym City Mini. Dla nas oki. Na lato i tak będzie wkładka.

4. Buda. Węższa niż w GT. Ale zasłania wystarczająco. Dodatkowo ma po bokach wywietrzniki - super sprawa na upały.

5. Oparcie. Chyba nieco niższe niż w GT, albo buda więcej zasłania. Niestety, to jego zdecydowany minus.

6. Hamulec. Jeden przy rączce - dla mnie rewelacja. Nożny też ok, bardzo lekko chodzi, zaskakuje odrazu. Super.

7. Blokada koła przedniego. To jest dopiero frajda smile Na górze, tak gdzie w GT jest halmulec. Super sprawa.

8. Kosz. Podobny co w GT, mieści wszystko czego dusza zapragnie.

9. Tapicerka. Raczej śliska. Podobna do tej z GT, ale nie identyczna. Szczególnie te wstawki szare z nieco innego materiału.

10. Koła. Wszystkie prawdziwie pompowane. Dla mnie to jest raczej minus. Niewielki ale jednak. Boję się że złapię gumę i będzie kiszka.. Jednak GT mnie pod tym względem rozpieściło. Jeździłam po czym chciałam i gdzie chciałam i koła były ciągle jak nowe. Tutaj czuję że muszę uważać. No ale coś za coś.

11. No i chyba ostatni wniosek. Waga. Czuć że waży więcej niż GT. No ale wiadomo. Koła robią swoje.

A poniżej zdjęcie z dzisiejszego spaceru po "bezdrożach" smile

https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/59/02/10/01e309721c.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka