Dodaj do ulubionych

Chyba mam froga ;)

13.12.13, 18:12
Piszę chyba, bo w kontekście tych oszustw z bugaboo niczego już nie jestem pewna, ale jestem dobrej myśli, bo kontakt ze sprzedającym ok i opinie też ok. Mam parę obaw po pierwsze czy nie będzie totalnym złomem, czy rączka nie będzie za wysoko (mam 162 cm) i czy synek się zmieści - drobny jest bo zaledwie 10 kg i 86 cm, no ale to 2 latek big_grin przyjdzie to się pewnie okaże, ale stwierdziłam, że czasu na wózki coraz mniej więc z okazji zbliżających się ferii świątecznych sprawię sobie prezent, a jeszcze nie miałam nigdy wózka przodem do mamy, więc lepiej późno niż wcale wink
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: Chyba mam froga ;) 13.12.13, 20:02
      a masz jakieś fotki?
    • wiedzma000 Re: Chyba mam froga ;) 13.12.13, 21:01
      właśnie pokaż zdjęcia
      Dużo kosztowała cię ta przyjemność ?
      • kkitka Re: Chyba mam froga ;) 13.12.13, 22:01
        to ta aukcja, mam nadzieję, nie będzie tak źle wink a właśnie na jakiej wysokości jest rączka we frogach?
        aukcja
        • eve_81 Re: Chyba mam froga ;) 13.12.13, 23:34
          103 cm od podloża smile
          A chcialam go, ale Magda zdecydowała się swój sprzedać, tak pewnie bym go kupiła. Daj znać jaki będzie smile
          • martuska1982 Re: Chyba mam froga ;) 13.12.13, 23:42
            tak myślałam, ze to ten. Mega staruszek z nowszymi kołami.Jak dojdzie daj znać czy wiek widać po nim czy nie,ale nawet jak na ten wiek cena znośna. smile
            • kkitka Re: Chyba mam froga ;) 14.12.13, 07:53
              103 to ok, powinnam dać rade smile nawet nie wiem z którego on roku ale rzeczywiście cena była priorytetem wink
        • mama1dawidka Re: Chyba mam froga ;) 14.12.13, 10:41
          Omg Ten Frog ma z 13 lat i jest bez hamulca w raczce sad
          Przednie kola jeszcze calkiem inne
          Tylne Tez bo w tym sie hamuje przednimi
          sad
          • mama1dawidka Re: Chyba mam froga ;) 14.12.13, 10:43
            Chodzi mi ze tylnymi sie nie hamuje uncertain
            • kkitka Re: Chyba mam froga ;) 14.12.13, 11:06
              Przyjedzie to obaczę te hamulce co i jak wink
              • mama1dawidka Re: Chyba mam froga ;) 14.12.13, 11:10
                ja wiem bo mam takiego w piwnicy bo go kiedys kipilam takiego bo barierke mial a kosztowal tyle co uzywana barierka
                i na czesci go chcialam i jedyne co to mam z niego lozyska z zaczepy i pare pierkow sad
                ale ogolnie za ta cene niekiedy idzie wychaczyc froga moze i ze starym logiem ale z hamulcem w raczce i z normalnymi przednimi kolami sad
                i on to po dwojce napewno nie jest sad
    • pomilak1 Re: Chyba mam froga ;) 14.12.13, 08:54
      A to jest frog czy gecko? Miałam cama i byłam zachwycona, więc na pewno i Tobie się spodobasmile
      Młody spokojnie wejdziewink
      • eve_81 Re: Chyba mam froga ;) 14.12.13, 09:55
        kikitka- no ja jstem też zachwycona swoim frogiem i mój mały nawet w nim spi popoludniu, sam włazi i daje mi znak, ze chce lulu big_grin
        • kkitka Re: Chyba mam froga ;) 14.12.13, 11:10
          A ja mam obawy czy mój będzie w ogóle w stanie zasnąć w kubełku. I jeszcze dostanę w cenie dodatkową tapicerkę i budkę w komiksy. Wydaje mi się, że jeżeli ktoś się bawi w szycie dodatków do wózków to powinien on być raczej zadbany wink
      • martuska1982 Re: Chyba mam froga ;) 14.12.13, 10:12
        frog, ale ze starym jeszcze logo.
    • mama1dawidka Re: Chyba mam froga ;) 14.12.13, 11:10
      a co do wysokosci frogow to juz kiedys pisalam sa dostepne trzy wielkosci big_grin
      • eve_81 Re: Chyba mam froga ;) 14.12.13, 11:15
        Serio?? A to nawet nie wiedziałam. Tak czy siak mój ma 103 cm no tak mi wychodzi.
        • mama1dawidka Re: Chyba mam froga ;) 14.12.13, 13:20
          Taa i jedne sa Takie Mega wielkie ze mi przy 174
          Jest raczka pod piersi wink
          • eve_81 Re: Chyba mam froga ;) 14.12.13, 20:05
            Rączka u mnie sięga mi do pepka :d hahaha
            • kkitka Re: Chyba mam froga ;) 14.12.13, 20:23
              Ciężko mi sobie wyobrazić na jakiej wysokości musi być rączka aby osobie o wzroście powyżej 170 sięgało do piersi uncertain
              A co do tego, że można znaleźć tańszego, nie wątpię że w NL czy DE, ale w PL to raczej niemożliwe wink
              • monika_kas Re: Chyba mam froga ;) 14.12.13, 20:50
                Kkitka czekam na relacje jak wózek dojdzie. Też chciałam go kupić smile
                • eve_81 Re: Chyba mam froga ;) 16.12.13, 10:13
                  kikitka- kiedy go się spodziewasz??
                  • kkitka Re: Chyba mam froga ;) 16.12.13, 10:34
                    Prawdopodobnie jutro albo w środę. Dopiero dziś będzie nadana, bo w piątek bez sensu bylo nadawać.
              • zona.102 Re: Chyba mam froga ;) 16.12.13, 20:24
                kkitka moim zdaniem dobra cena jak za ten wozek, co z tego ze ma tyle lat, moj Maclaren mial tez ponad 10 i naprawde NIC nie moglam mu zarzucic oprocz tego, ze byl stary i mial kolor ktory mi sie nie podobal big_grin
                Twoj ma fajny kolor, do tego masz dodatki.
                Wypierzesz, wyczyścisz stelaż (polecam zawiezc do na myjnie z Karcherami, brud schodzi do cna smile)

Nie kazdy ma czas siedziec i godzinami, dzien w dzien tropic wozki i je od razu sprzedawac bo kupione przeciez tylko po co...
                • kkitka Re: Chyba mam froga ;) 16.12.13, 20:47
                  Zona naprawdę myjesz wózki na myjni! O kurczę, nie miałabym odwagi wink
                  A co do wieku wózka, to tak myślę że jak przetrzymam go tak np. 5 lat to już antyk będzie, to wtedy dopiero będzie w cenie big_grin
                  • kar-ula Re: Chyba mam froga ;) 16.12.13, 22:03
                    Chyba karcherem bezpieczniej niż w pralce - poprzednia właścicielka mojej Emmy prała tapicerkę właśnie karcherem, właśnie po to, zeby nie niszczyć tapicerki.
                    • zona.102 Re: Chyba mam froga ;) 16.12.13, 22:43
                      O patrz nie wpadłam na to smile Ja tylko stelaż Karcherem myję, poszycie zawsze w pralce a z Volo prałam ręcznie bo schnie to to w 5 sekund wink
    • mama1dawidka Re: Chyba mam froga ;) 17.12.13, 21:38
      www.facebook.com/photo.php?fbid=505661179506704&set=a.286152161457608.66854.212000445539447&type=1&theater
      tu jest zdjecie bbo jak sie zmienialy smile
      czyli ten twoj jest z ok 1999 roku big_grin
      to sie nazywa jakosc ze jeszcze w ogole jedzie <big_grin
      • zona.102 Re: Chyba mam froga ;) 17.12.13, 23:03
        mama1dawidka daj spokój, kupiła to kupiła. Ile mozna krytykować, że starość to i cud, że jeszcze żyje? Nie każdy handluje wózkami i ma wszystko obcykane w jednym palcu.
        • mama1dawidka Re: Chyba mam froga ;) 18.12.13, 03:54
          Zona tu nie chodzi o krytykowanie czy nasmiewanie
          Bo seriö o jakosc mi chodzi
          Ze ok 14 letni wozek i dalej jedzie
          Malo chyba jest Marek gdzie po tylu latach wozek jedzie i nadaje sie do uzytku wink

A i absolutnie nie chcialam nikogo urazic wink
          A tak w ogole To nie trzeba handlowac wozkami zeby sie znac na wozkAch
          wink
          • eve_81 Re: Chyba mam froga ;) 18.12.13, 10:42
            Dzięki mama1dawidka - mój jest w takim razie z 2001 - i też nie moge wyjść z podziwu - jak on jeździ i w ogóle big_grin
            • mama1dawidka Re: Chyba mam froga ;) 18.12.13, 10:58
              no dokladnie smile
              i tez sie dziwie bo naprawde dobra jakosc
              a malo teraz takich wozkow co po 10 latach jeszcze wygladaja i jada smile
              • zona.102 Re: Chyba mam froga ;) 18.12.13, 18:00
                No ja wlasnie odebralam to jakie nasmiewanie sie uncertain Dobrze, ze mialam zle wrazenie wink
                Ja mialam Maclarena Triumpha z 2000r i naprawde jechal rewelacyjnie, koła w lepszym stanie niz w Quescie z 2011r. No ale kolor tapicerki nie moj i buda byla trafiona -zgiela sie bo wozek dlugo lezal zlozony i mnie to strasznie denerwowalo wiec oddalam go kolezance ktora jest zachwycona bo ma wozek do auta i na wypady po starsza do szkoly.
    • kkitka Re: Chyba mam froga ;) 18.12.13, 17:36
      Ehh kurier będzie dość późno, muszę ćwiczyć cierpliwość wink
      • kkitka Re: Chyba mam froga ;) 18.12.13, 20:33
        Dobra mam smile udało się złożyć, ale łatwo nie było: ale co się dziwić jak przednie kółka wsadziłam do góry nogami i dziwiłam się, że nie mogę rączki odpowiednio ustawić big_grin, potem miałam problem bo nie chciał się zablokować, tzn składał się przy podbijaniu, ale sprawa się rozwiązała po założeniu siedziska big_grin z którym też miałam problem na początku bo siedzisko nie blokowało się big_grin już myślałam, że jakiś feler ale w końcu zaskoczyło i było magiczne klik, cóż bjcm mnie rozpuściło wink
        A co do wózka to jestem pod wrażeniem stelaża: no nie widzę rys, jakieś tam mikro ryski to znalazłam, ale to po wnikliwej analizie. Budka lekko wypłowiała ale tylko na rantach, więc jak na ten wiek wózka to aż niemożliwe (na plus to że budka jest dość głęboka). Hamulec rzeczywiście jest przy przednich kołach. Na minus to dość zryte przednie kółka, nie guma, w sensie bieżnik, tylko same kółka ciężko chodzą. Umyłam je teraz, jak wyschną to popsikam, ale tak myślę że może one za mocno skręcone, da się to rozkręcić? Ktoś próbował? Bo w sumie są zaślepki, ale boję się podważyć sad Nic nie skrzypi, pianka na rączce w super stanie.
        Niestety pasażer już śpi i foty też dopiero jutro bo już ciemno. No i śpiworek MB pasuje idealnie i na rozmiar i na kolor smile mam beżowy.
        • mama1dawidka Re: Chyba mam froga ;) 18.12.13, 21:51
          no wlasnie i przez to teraz ze stary model ciezej bedzie o czesci
          sprobuj odrdzewiaczem na noc
          chyba ze lozyska poszly
          bo te przednie kola sa calkiem inne od tych co tu dziewczyny na Forum Maja
          uncertain
          ale jak mowilam moze to poprostu rdza wiec odrdzewiacz i heja
          a jak to nie pomoze to mam takiego w czesciach suspicious kazda czesc smile
          a zpbacz koniecznie jak jedzie bo niekeidy pomimo ze Kolo zawalne to i tak super jedzie
          swoja droga frogi jak dla mnie lepiej jada smile
          • kkitka Re: Chyba mam froga ;) 19.12.13, 09:05
            Nie no łożyska w porządku, nic nie gruchocze, kręcą się prosto, ale jak zdejmę i zakręcę to długo się same nie kręcą wink popsikałam i po podłożu kręcą się bez problemu tongue_out
            • kkitka Re: Chyba mam froga ;) 19.12.13, 09:19
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/gd/ge/tpce/5p0UpeLuPWfH6763xB.jpg
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/gd/ge/tpce/dTT3cgAqDqBZiBdF0B.jpg
              • kkitka Re: Chyba mam froga ;) 19.12.13, 09:21
                https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/gd/ge/tpce/meN6b2lnTOhAZK8bUB.jpg

budka na rantach trochę wypłowiała ale mam jeszcze dwie dodatkowe budki: sztruksową (będzie dobra na zimę) i jasna akurat na lato (szyta na wymiar), i dodatkowy materiał na siedzisko, muszę pokombinować trochę smile
                • monika_kas Re: Chyba mam froga ;) 19.12.13, 09:29
                  Bardzo fajny ten Frog. Super gratuluję zakupu smile

Koniecznie daj znać jak z pasażerem na pokładzie.
                  • eve_81 Re: Chyba mam froga ;) 19.12.13, 10:40
                    a jak te dodatki?? f
                    Fajne?
                    Czyli wcale nie taki zly zakup, nie ??
                    • kkitka Re: Chyba mam froga ;) 19.12.13, 17:46
                      Pasażer zadowolony, zaraz wrzucę zdjęcia wink rozmiarowo nie jest źle, nawet ze śpiworkiem mieści się. A dodatki to w sumie 2 tapicerki dodatkowe, jedna ze sztruksu - ale trochę wymęczona już, a druga to biała w czarne wzorki - fajna na lato i ta jak nowa plus budka kolorowa smile
                      • kkitka Re: Chyba mam froga ;) 19.12.13, 17:59
                        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/gd/ge/tpce/Wr8dc9fnZqmsZHQHeB.jpghttps://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/gd/ge/tpce/broBUtBrKwmkdRwSbB.jpg
                        Trochę mi się ten śpiworek zsuwa jednak, ale kolorem fajnie pasuje, więc coś muszę wykombinować. Wysokość rączki idealna jak dla mnie (162) i podbijanie super, nawet jak spacerówka przodem do mamy. Chociaż do tej pozycji przodem do mamy nie mam przekonania, wizualnie wózio wygląda super jak spacerówka jest przodem do jazdy wink ale to pewnie moje skrzywienie bo zawsze woziłam synka przodem do świata.
                        • eve_81 Re: Chyba mam froga ;) 19.12.13, 19:18
                          kkitka - ja odwrotnie -uwielbiam jak mały jest przodem do mnie tongue_out Dawno nie miałam takiego wózka swojego (nie wliczając testowanych :p ) . Ja mam śpiorek ten Magdowy i jego zakładam za oparcie i nie zsuwa mi się. Mam tez uniwersalny śpiwór jane i tez zakładany więc też nie zsuwa się tylko średnio pasuje kolorystycznie :p
                        • wiedzma000 Re: Chyba mam froga ;) 19.12.13, 20:08
                          Tylko Ci pogratulować zakupu zostało.
                          Udało ci się kupić tanio coś bardzo fajnego i okazuje się że w bardzo dobrym stanie.
                          Też myślałam nad tym wózkiem ale wystraszył mnie jego wiek i wypłowiała tapicerka ale masz rację - masz dodatkowe budy, możesz uszyć pokrowiec na siedziska albo położysz wkładkę i będzie super. hm może też kupić siedzisko od mamy1dawidka pewnie poleżakowaniu w piwnicy nie jest wypłowiałe.
                          Fajnie że wózek okazał się wart kupienia. Mi zabrakło odwagi żeby go kupić smile Gratuluje smile
                          • magda79pn Re: Chyba mam froga ;) 19.12.13, 21:12
                            Bardzo fajny smile
                            • martuska1982 Re: Chyba mam froga ;) 19.12.13, 22:02
                              synuś jaki słodziak. smile
                              On ma takie krótkie włoski czy ścinane maszynką?
                              • kkitka Re: Chyba mam froga ;) 20.12.13, 06:57
                                Synus uwiebia wózki tak jak mama na szczęście a fryzura to efekt wizyty u fryzjera, na użycie maszynkę niw miałabym odwagi
                          • kkitka Re: Chyba mam froga ;) 20.12.13, 15:33
                            Dziś była jazda w terenie, synek super siedzi i spodobała mi się jednak pozycja przodem do mamy wink I oczywiście teraz mam dylemat czy może jednak trochę podrasować ten wózek, ale z drugiej strony bez sensu pakować za dużo kasy w niego uncertain kółka przednie bym wymieniła, tylko muszę sprawdzić czy da się przełożyć hamulce (bo mam upatrzone już ale bez hamulców), tapicerka też mnie kusi, na ebay są w całkiem dobrej cenie...
                            W sumie to nawet nie wiem czy nie wywiozę wózka do teściów, tam by się mi przydał na weekendy, bo tu u siebie mam MBUJ i questa na szybkie wypady, zresztą mały do żłobka chodzi więc tych spacerów siłą rzeczy mniej. Składanie jednak trochę upierdliwe, cud, że M. nie narzeka wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka